bir admin panelinden adminin üyenin bilgilerini değiştirebileceği bir sayfa hazırlıyorum. uye duzenle sayfasından isim,soyisim,kullaniciadi ve uyeid numarasini uyedit.php sayfasına post ediyorum (id değiştirilimez option ile post ediliyor ki sorgulamada Where id kullanabileyim )
$_REQUEST ile tüm gelenleri sırasıyla $ad,$soyad,$kullaniciadi ve $uyeid ile değişkenlere veriyorum
ve kontrollerden sonra ;
$query2 = mysql_query("UPDATE uyelik2 SET soyisim = '$soyad',isim = '$ad',kullaniciadi ='$kullaniciadi',eposta ='$posta' WHERE id like'%$uyeid%'");
sorgusunu çalıştıyorum ancak veritabanında soyisim kısmını hiçbirşekilde güncellemiyor hatta dolu olan soyisim hücresini boş yapıyor.
1.sorguyu sql üzerinde denedim,sorunsuz olarak çalışıyor. 2.tüm değişkenleri sorgu satırından önce ve sonra ekrana yazdırabiliyorum,yani gelen post değeri değişkenlere sorunsuz olarak atanıyor 3.soyad dışında tüm bilgiler sorunsuzca güncelleniyor
<?php include ("config.php"); if(isset($_POST['gonder']))
if($ad==""||$soyad=""||$kullaniciadi==""||$uyeid==""||$posta=="") { echo '<font color="red"><b>Lütfen tüm alanları doldurun!</b></font><br><br>'; } else{
if($ad==""||$soyad==""||$kullaniciadi==""||$uyeid==""||$posta=="") { echo '<font color="red"><b>Lütfen tüm alanları doldurun!</b></font><br><br>'; } else{
echo '<font color="red"><b>Lütfen geçerli bir e-mail adresi girin!</b></font><br><br>';
}
else { //UPDATE tablo_adi SET kolon_adi = yeni veri WHERE kolon_adi = eski veri $Komut=mysql_query("update Kisiler set isim='$ad', soyisim='$soyad', kullaniciadi='$kullaniciadi' , eposta='$posta' where id like '%$uyeid%'");
//$query2 = mysql_query("UPDATE uyelik2 SET soyisim = '$soyad',isim = '$ad',kullaniciadi ='$kullaniciadi',eposta ='$posta' WHERE id like'%$uyeid%'");