Şimdi Ara

N55SF - N55SL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aklımca en uygun SF ile SL 'nin kıyaslamasını yapmak istedim kendimce. Hangisi akla yatkın birlikte karar verelim diyorum.

N55SF -S1194v

Ekran
    Çözünürlük 1920 x 1080
    Ekran Teknolojisi Full HD

İşlemci
    İşlemci Tipi Intel Core i7
    İşlemci Hızı 2200 MHz

Bellek
    Bellek Tipi 8GB DDR3
    Bellek Hızı 1333 MHz

Sabit Disk
    Hard Drive Type HDD
    Kapasite 750 GB
    Dönüş Hızı 7200 RPM
    Arabirim SATA

Video
    2GB Grafik İşlemci nVidia GeForce GT 555M

Genel Özellikler
    İşletim Sistemi Windows 7
    Batarya Li-Ion 6 cell
    Optik Sürücü DVD RW

Çok güzel bir laptop SL'den tek eksiği bana göre Blu-Ray Writer/Reader olmaması. Bunun dışında ekran kartında da bir fark mevcut. Gelelim SL DS71'e ;

Görüntü: 15.6" FHD (16:9) Super Clear Matte-Type Screen (1920x1080)
    İşlemci: 2nd Generation Intel Core i7-2670QM (Upgradeable) Intel HM65 Chipset
    HDD: 750GB 5400RPM Hard Drives
    Optik Sürücü: 6x Blu-Ray Reader/Writer + 8x DVDRW/CDRW Super Multi Combo Drive (Upgradeable)
    Ekran Kartı: nVIDIA® GeForce GT 635M DDR3 (2.0GB) w/ Optimus Technology
    Bellek: 8192 MB DDR3 1333MHz (Upgradeable - 16GB 1333MHz / 8GB 1866MHz Max)

SL'nin SF'ye göre avantajları ekran kartı (az miktarda da olsa) ve Blu-Ray sürücüsünün olması. Eksisi ise HDD'sinin 5400 RPM olması..

Bunlardan yola çıkarak, güya bu ay sonu beklediğimiz SL'ye bir bakış yapmış olalım. Gerçi ASUS sitesinde Türkiyeyi asyada gösterdiği için muhtemelen biraz daha gecikebilir gelmesi.

Sizce 5400 RPM , 7200 e göre ne kadar daha kötü? Çok çok mu ? yoksa biraz mı ? Yani daha tam internette göremediğim için belki bunun HDDsi 7200 RPM olan versiyonu da vardır. Çünkü bu bulduklarım kesin doğu olan şeyler değil, 1-2 sitede bulduğum ve ortak sonuca vardığım sistem özellikleri. Çok değişken olanları da gördüm.

• 1194v modelinde bluray var hangi siteden yazdıysanız yanlış bilgi sl modeli 1194v'nin ekran kartı değişmiş şekli birinde gt555m diğerinde 635m performans olarak ahım şahım bir fark yok kısacası.hdd olarak performanslı leptoplarda 5400 ile 7200rpm arasında ciddi fark olmaz hdd başlıbaşına hızlıda olsa sistem uyum sağlamadıktan sonra çokta önemli değil.1194v'de 7200 var ona bakarsanız ekran kartı olarak 635m göze gelir bir fark oluşturmayacaktır.seçenek sizin ister yeni modelini alın isterseniz 1194v,sl modeli ilk etapta 1194v gibi pahalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 20 Mart 2012; 4:20:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

1194v modelinde bluray var hangi siteden yazdıysanız yanlış bilgi sl modeli 1194v'nin ekran kartı değişmiş şekli birinde gt555m diğerinde 635m performans olarak ahım şahım bir fark yok kısacası.hdd olarak performanslı leptoplarda 5400 ile 7200rpm arasında ciddi fark olmaz hdd başlıbaşına hızlıda olsa sistem uyum sağlamadıktan sonra çokta önemli değil.1194v'de 7200 var ona bakarsanız ekran kartı olarak 635m göze gelir bir fark oluşturmayacaktır.seçenek sizin ister yeni modelini alın isterseniz 1194v,sl modeli ilk etapta 1194v gibi pahalı olacaktır.

Söyledikleriniz için teşekkür ediyorum. Araştırayım daha fazla ve o şekilde karar vereyim.
  • kardeşim sf 'de "cızırtı problemi " var ,bunuda göz önünde bulundur , ben takıntılı olduğum için deli oluyorum inan sesi en sona getirmek istemiyorum.
  • cızırtı problemini arkadaşlar gidermişler ses sürücüsünden ayar yaparak n55 başlığını okuyun ilk etepta bu olabilir ayarla hallediliyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

cızırtı problemini arkadaşlar gidermişler ses sürücüsünden ayar yaparak n55 başlığını okuyun ilk etepta bu olabilir ayarla hallediliyormuş

bulamadım , pm atabilirmisin.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_52594088/tm.htm bu konu bu başlıkta kullanıcılar tarafından sıkça dile getirildi
  • Hocam aynı zamanda bu başlığı da takip ediyorum ama göremedim ben düzeltilebildiğini bu sorunun. Biraz daha dikkatli geriye gideyim bakayım. belki karşıma çıkar. Cızırtılar genelde donanımsal oluyor diye bir düşüncem vardı. Halletmişlerse arkadaşlar helal olsun.
  • Aynen kardeşim , bende bulamadım , boşuna heyecanlandık...
  • adamlar tersliyordu bu konuda şikayet ediyorsunuz bunları bunları yapın diye 50 sayfadan sonrasını okuyun rastlarsınız.ben başlıkları takip ederim bunlar çokça dile getirildi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.