Şimdi Ara

N56VM-VZ Serisinde Atheros WLan Bağlantı Sorunları ve Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
4
Favori
21.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başka bir konuda da yazdim. Asus N56 serisinde kullanilan Atheros Wlan chip'ine sahip modellerde sik sik modem/router'a bağlantı sıkıntısı çekiyor, bağlandığınız halde net'e erişemiyor, sarı ünlem işareti vs görüyorsanız atheros wlan driver'ini unoffical bir siteden modlanmiş olarak güncelleyerek bu problemlerden kurtulabilirsiniz.

Sorun atheros chip'inin iyi kodlanmamiş driver'indan kaynaklaniyor.

Çözüm:
    Driver'i atheros veya asus'un kendi sitesinden indirmeyin. Daha iyisi optimize edilmiş, modlanmiş driverlar yayinlayan çek'lerden geliyor

Siteye girin ve son versiyon olan "10.0.0.75 - Win 7 - 2012-03-12" isimli driver'i indirin: http://www.atheros.cz/

Sıkıştırılmış dosyadan x86 ve x64 driverlari birlikte geliyor. Device manager'dan Atheros wireless bağlantı kartına tıklayın ve sürücünün yerini gösterip yükleyin.

Update ettikten sonra kartın artık "Qualcomm Atheros" ismiyle gözüktüğünü ve 2012 tarihli güncel sürücüyü göreceksiniz.

Saat gibi çalişan, daha hizli ve kolay kolay kopmayan wlan'ininizi güle güle kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 7 Aralık 2012; 10:59:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

Başka bir konuda da yazdim. Asus N56 serisinde kullanilan Atheros Wlan chip'ine sahip modellerde sik sik modem/router'a bağlantı sıkıntısı çekiyor, bağlandığınız halde net'e erişemiyor, sarı ünlem işareti vs görüyorsanız atheros wlan driver'ini unoffical bir siteden modlanmiş olarak güncelleyerek bu problemlerden kurtulabilirsiniz.

Çözüm:
    Driver'i atheros veya asus'un kendi sitesinden indirmeyin. Daha iyisi optimize edilmiş, modlanmiş driverlar yayinlayan çek'lerden geliyor

Siteye girin ve son versiyon olan "10.0.0.45 - Win 7 - 2012-03-12" isimli driver'i indirin: http://www.atheros.cz/

Sıkıştırılmış dosyadan x86 ve x64 driverlari birlikte geliyor. Device manager'dan Atheros wireless bağlantı kartına tıklayın ve sürücünün yerini gösterip yükleyin.

Update ettikten sonra kartın artık "Qualcomm Atheros" ismiyle gözüktüğünü ve 2012 tarihli güncel sürücüyü göreceksiniz.

Saat gibi çalişan, daha hizli ve kolay kolay kopmayan wlan'ininizi güle güle kullanın

Öncelikle teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Fakat benim wireless modemin model numarası listede yok sizde de mi öyle?
    Model numaram:AR9485WB-Eg

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr3Ean

quote:

Başka bir konuda da yazdim. Asus N56 serisinde kullanilan Atheros Wlan chip'ine sahip modellerde sik sik modem/router'a bağlantı sıkıntısı çekiyor, bağlandığınız halde net'e erişemiyor, sarı ünlem işareti vs görüyorsanız atheros wlan driver'ini unoffical bir siteden modlanmiş olarak güncelleyerek bu problemlerden kurtulabilirsiniz.

Çözüm:

Siteye girin ve son versiyon olan "10.0.0.45 - Win 7 - 2012-03-12" isimli driver'i indirin: http://www.atheros.cz/

Öncelikle teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Fakat benim wireless modemin model numarası listede yok sizde de mi öyle?
    Model numaram:AR9485WB-Eg

Wireless modemle ne işin var güzel kardeşim?
    Modemle falan işimiz yok. Laptop içindeki WLan kartından (modülünden) bahsediyoruz

Modeminin markası neyse web sayfasından varsa firmware güncellemesini ayrıca yaparsin. O ayrı mesele.

• Tamam şimdi anladım. Kafa iyi bu saatte jeton geç düşüyor

Win7 Atheros AR9485 ve diğer birçok model için uygun olan son driver'i buradan indir;

Sayfada sadece 9485 serisi için değil, desteklenen diğer birçok modelleri de görebilirsin ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 30 Haziran 2012; 2:53:59 >

• quote:

Tamam şimdi anladım. Kafa iyi bu saatte jeton geç düşüyor

Win7 Atheros AR9485 ve diğer birçok model için uygun olan son driver'i buradan indir;
    http://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=60&system=5

Sayfada sadece 9485 serisi için değil, desteklenen diğer birçok modelleri de görebilirsin ...

sagolasın dostum ürünü bende yeni almıstım baktım wireless sorunsuz baglanıyor fakat belli bi süre geçince ünlem çıkıyor ve tekrar baglantı kes ve baglan yapmam gerekiyordu simdi indirdim yarın yükliycem ( laptop kapalı halde 12saatlik ilk sarj olması için bıraktım simdi ) problem hallolursa her nete baglandıgımda seni anıcam :)

• kardeşim bu nasıl bi driver setupu hiçbir exe setup yok hepsi parca sys dosyaları felan ?
  • bence faydalı konu en üstlerde olması gerekir...forumda baya sorun yaşayan var..eline emeğine sağlık
  • @_traveler_

verdigin link güzel indirdim kurdum daha bi ünlem işareti görmedim inş dahada görmem :D
  • n56vz modeli var dediğiniz yerden indirip gerekli yerlere attım 5-6 saniyede bir internet koptu bende asus live updatedeki acheroslu driveri kurdum şu an bi sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxah93

@_traveler_

verdigin link güzel indirdim kurdum daha bi ünlem işareti görmedim inş dahada görmem :D

hocam verilen linkteki setup'ı kurduktan sonra herhangi bir problem yaşadın mı? sorun çözüldümü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyluozan

quote:

@_traveler_

hocam verilen linkteki setup'ı kurduktan sonra herhangi bir problem yaşadın mı? sorun çözüldümü?

bende çözülmedi.pc yi açtıgımda 20 dk baglanmıyor nete.modemdenmi pcdenmi anlayamadım
  • laptopu açtıgımda normal olarak nete baglanıyodu ama belli bi süre sonra tak diye ünlem işareti çıkıyordu ve nettten düşüyordu yukardaki linkten indirdigim driver i kurdum ünlem işareti çıkma problemim ortadan kalktı ve çekim gücü arttı gibi kendi odamdan salondaki modeme artık baglanabiliyorum arada 3 duvar var. haydee simdi haberlerde bi haber gördüm üniversite harcları kalkıyorrr ve burslar artıyorr 2012-2013yılı için yürürlüge sokcakmıs basbakan hadi bakalım :D
  • teşekkürler!
  • quote:

laptopu açtıgımda normal olarak nete baglanıyodu ama belli bi süre sonra tak diye ünlem işareti çıkıyordu ve nettten düşüyordu yukardaki linkten indirdigim driver i kurdum ünlem işareti çıkma problemim ortadan kalktı ve çekim gücü arttı gibi kendi odamdan salondaki modeme artık baglanabiliyorum arada 3 duvar var. haydee simdi haberlerde bi haber gördüm üniversite harcları kalkıyorrr ve burslar artıyorr 2012-2013yılı için yürürlüge sokcakmıs basbakan hadi bakalım :D

aynı sorunu bende yaşıyorum.Modemin model numarasını nasıl öğrenebilirim?
  • malum siteden gerekli seri kodlu driverı indiriyorum fakat içinden setup çıkmıyor. içindeki ne yapacağımı yada nereye kopyalayacağımı da bilmiyorum. fikri olsun?
  • Hocam benhttp://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=60&system=5 linkindeki 10.0.0.45 sürümlü driverı indirdim rar. dan çıkarttım ve aygıt yöneticisinden Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter a sağ tıklayıp sürümü güncelleştir dedim sonra bilgisayarımda bul deyip rardan çıkarttığım klasörü gösterdim fakat sonrasında bana "zaten aygıtınız en yüksek sürümde" dedi fakat aygıtın sürümü 9.2.0.496... (öncesinde hep asus live updateden güncellemiştim ondan mı ki?)

Elimle manual olarak mı yapsam yani şöyle windows\system32\drivers klasöründeki athrx.sys sistem dosyasıyla indirdiğim klasörden çıkan athrx.sys sistem dosyasını değiştirsem mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 22 Temmuz 2012; 5:10:08 >

• Sorun kalmadı çok teşekkürler :)
  • _traveler_ adlı arkadasımızın vermiş oldugu linki kullanın digerini bende yapamadım setup yoktu bende ugrasmadım baska bi sayfadada okumustum zaten atheros veya asusun orijinal sitelerinden indiriler driverlerle problem giderilmiyormus ama bu traveler adlı arkadasın verdigi linkten problemim cözüldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: _traveler_

\VEN_168C%26DEV_0032%26SUBSYS_E044105B

bu da benden olsun ise yarar umarın ;))

Sorun halloldu teşekkürler
    My pc Drivers programını da kurdum; önerdiğiniz başka güncelleme var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 24 Temmuz 2012; 4:30:05 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.