Şimdi Ara

N96 MI ? N86 MI ?N97 MI ? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
8.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum n82 nin birtane videosunu çekmiş koymuşun diyosun.bana söylediin en iyi video çeken teller topiğinde n82 ile çekilen videolar var indirip bak kardeşim ,hemde GECE BEKÇİSİNİN çektii videolar vede zom yapılmamış şekilde zom yapılmış hali nasıl olurdu acaba bakta gör bakalım aradaki farklarıve bana yabancı sitelerden resim gösterme GECE BEKÇİSİDE resim göstermişti bana ama videolarımı koyduğum dan sonra sesi kesildi bildiğin gibi..ayrıca nokia 5mp tellerle çekilen resimler topiğinde benim çektiğim ve koyduğum her türlü resimler var makro falan bak gör bakalım nasıl...son olarakta bana sormuştun n93 videosu nasıl diye gene tekrarediyorum EN İYİSİ N96 elimde video örnekleri var karşılaştırdım demiştim ,haala iddaa eden inanmayan varsa n93 ile çektiim videolardan birini koyarım sesi kesilir..en son çıkan telefon en iyidir demedim katogori farkını unutuyosun dostum mesela renault megane de üretiyor clio da ,ve clio nun en son çıkan modelini ne yaparsan yap megane ile bir tutamazssın dimi ama..buda öyle dostum tek işlemci ile çift ilemciyi bir tutuyorsan sana bişey söylemem artık işlemci konusunda demek nokia nın mühendisleri aptalki ucuz telefona iyisini koymuşlar senin kadar düşünememişlernokianın amiral gemisi ve en iyisi N96 DIR VE fiyatıda bunu gösteriyor ,nokia yaptığı malı sizin kadar bilmiyomu da ona göre fiyat koyuyo...neyi iddaa ediyosunuz benle halaa yahu anlamıyorum ..ben kullanıyorum ve bugüne kadar kullandığım telefonların en iyisi diyorum ister inanın ister inanmayın herkes kendi bilir benden bukadar
    quote:

Orjinalden alıntı: şugar_klavyeci

dikkat ettiysen fotolardaki en iyiden en kötüye doğru sıralama şu şekilde

1. N82
    2. N85
    3. N95 8GB
    4. 96

zaten görüntülerdende belli olduğu üzere n96 içlerinde en kötü resim çeken cihaz.bu arada n85'in karanlık mekanlardaki foto performansı N96 ve N95 8GB'den çok daha iyi bunuda belirtmek gerekiyor.

sadece o küçük bozulmalar için n96 kamerasının en iyi kamera olduğunu savunman bence çok yanlış.n82 eskidi diyosun bitti diyosun sonra çıktı diye n96'nın kamera yönünden iyi olduğunu sanıyorsan gerçektende yanılıyorsun... o zaman en iyi kamera n85 olurdu senin dediğine göre...

quote:

Orjinalden alıntı: SQua

bu n96 ve n85 arasında fark yok demişsiniz ama işlemci ram rom hızları vs. aynı mı ?

hayır aynı değil

N96 çift işlemci, arm 9, 264 MHz
    N85 tek işlemci, arm 11, 369 MHz

N85 daha hızlı anlıyıcan 105 MHz'lik hız farkı var aralarında az bi fark değil yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalgıç murat -- 10 Mart 2009; 20:27:10 >

• yabancı sitelerden resim göstermek zorumdayım çünkü adam akıllı karşılaştırmalar orda var.çünkü hiç bi yerli sitede n82 ve n96 nın aynı ışık koşullarında fotoraf testi yok.farklı farklı ortamlardan çekilmiş fotolar var.bunlarıda karşılaştırma deyip baz olarak alamayız.dediğim gibi aynı ışık koşullarında herhangi bi test bulamadım.ha bulsamda bi fark olmayacak.

video çekiminde n82 ye göre iyi ama ahım şahım bi fark yok.

işlemci konusunda hala yanlışsın n96 nın daha hızlı olduğunu sanıyorsun.senin kadar düşünemeişler diyosun ve benimle alay ediyosun.nokia mühendisleri senin kadar düşünenmeişler falan ne demek istiyosun.sana hiç yakıştıramadım bu ifadeleri.biraz daha seviyeli olmak gerkr diye düşünüyorum.

ha bide fiyat konusuna gelince pahalı olan en iyisi değildir.çünkü n93i çıktığından beri hiç fiyatı düşmedi.n95 ilk çıktığında 1600 tl civarıydı.şimdi ise 900 tl civarlarında.peki n93i daha pahalı diye n95 den dahamı iyi?

n73 arm 9 220 mhz çift işlemci
    n96 arm 9 264 mhz çift işlemci
    gördüğün gibi aynı işlemcilere sahipler.aralarında sadece 44 mhz lik bi fark var.o zaman n73'de n85 ten hızlı oluyor senin dedğine göre.çünkü oda çift işlemci.n96 çift işlemci diye sen daha hızlı olduğunu zannetme.zaten çoğu insan n85 in n96 dan daha hızlı olduğunu söylüyor.

sen onu n97 ve n86'danda hızlı sayarsın o zaman.çünkü n97 ve n86 da tek işlemciye sahip.
    şimdi sen 264 mhz'lik çift işlemcli n96 nın 434 mhz'lik tek işlemciye sahip n86'dan hızlı olduğunu düşünüyor musun?çift işlemciya o bakımdan. çift işlemci sadece daha çok uygulamayı aynı anda daha rahat çalıştırır.onun artısı budur.yani power-user anlayacağın.

N96
     N96 MI ? N86 MI ?N97 MI ?

N82

N96

N82

N96

N82

N96

N82

N96

N82

N96

N82

bak da gör n96 nın falshı ne kadar kötü resim çekyor.cisimleri nasıl mavi çıkartıyor.her türlü ışık koşulunda n82 nin üstünlüğü var.

ayrıca sadece n82 ve n86'da obtüratör denen bi çip var ne işe yaradığınıda biliyorsundur umarım.çünkü senin gibi video ve görüntü meraklısı birinin bunu mutlaka bilmesi gerekir diye düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: dalgıç murat

işlemci konusunda demek nokia nın mühendisleri aptalki ucuz telefona iyisini koymuşlar

n82 daha ucuz olmasına rağmen bu önemli parça (obtüratör) n96 da yok.ucuz telefon olan n82 ye bu parçayı koymuşlar ama pahalı olan ve üstüne üstlük daha sonra çıkmış olan ve nokia nın en iyi telefonu olarak çıkarılan n96 ya bu öenmli parçayı koymamışlar.böylece senin tezinide çürütmüş oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 10 Mart 2009; 22:12:52 >

• klavyeci bana siteleri gösterme dedim sana benim çektiğim resimleri söylediim yerde bulabilirsin sana bişey ıspatlamak zorunda diilim videolarımda yukarda al n82 sende koy bakalım..n82 nin karanlıkta daha iyi çektiini biliyorum ve nedeninin xenon flaşından dolayı olduğunuda ama sen karanlıkta video çekerken xenon flaşı kullanamayacağını biliyormusun ben iki adet led flaşı kullanabiliyorum ama...senin uydurduğun gibi mavi falan çekmiyor hem sen niye n96 ile kıyaslamaya çalışıyon n82 yi n95 ile bile kıyaslayamazssınki bırak n96 yı .bende her telefonun foto örnekleride var n82 de dahil ,sanamı inanacam gözümemi yoksa uyduruk sitelerinemi,,hem sen benle niye tartışıyonki madem okadar beğeniyosun al bir n82 tepe tepe kullan çokta ucuza bulabilirsin piyasada alsana işte ..sen nokianın salak muhendislerinden akıllısın nede olsa diymi yani

• ya arkadaşlar n85 n96dan daha hızlı diyen arkadaşlar ikisini eline alıp bi kullansınlar yapmayın allah aşkına n85le n96yı kıyaslıyorsunuz n958gbtın 6snde açtıgı uygulamayı n96 2 sn de açıyor pro adından emin degilim ama best safe galiba n85 n96dan hızlı mı diyen var hala belki kendi kendine zırt pırt reset attıgı içindir
  • valla bende sana bişi ispatlmak zorunda değilim.çünkü sen iddia makamısın ve daha iyi foto çektiğini söylüyorsun bende delil koyuyorum.video konusunda haklısın daha iyihatta hayal kırıklığına urattı beni demiştim.objektif davranıyorum.sezarın hakkı sezara.foto çekimnide daha iyi buluyorsan zaten cevap vermicem.haklsıındır

yabancı siteler diyosun ama aynı ortamda çekilmiş fotolar sadece orda var ve o sitelere uyduruk site diyorsun.çünkü her defasında delil gösterdiğmde aynı şeyleri söylüyorsun ve teknik bi gerekçe veremiyorsun.bu sitelerin uyduruk oldunu ispatlayabilir misin?sana mı inancam gözümemi diyosun bizdeki göz sakatmı yani bizde görüyoruzbizde bakıp yorum yapıyoruz heralde.video çekiminde n96 daha iyi diyorum eğer sakat olsaydı n82 derdim
    xenon flaş videoda yanmadıını bende biliyorum.al n82 diyosun ama şuanki telefonum bana yetiyor.çünkü klasik bi telefon kullanıyorum şuan.daha sonra alacağım ama oda n82 olmayacak.

belliki sende akıllısın o mühendislerden.

her ikimizinde haklı gerekçeleri var açık olarak onun için benden bu kadar diyorum ve cevap verecek bişey kaldığınıda düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 11 Mart 2009; 11:13:04 >

• koçum gece bekçisinede sanamı inanacam ggözümemi dedim .bana sitede resim gösterdi bak bakalım iyi gören gözünle dedi bende3 video örneklerini koyunca sesi kesildi biliyosundur herhalde yukarıları okursan görürsün ..ayrıca bende foto örnekleride var dedim yabancı sitelere ihtiyacım yok foto çekimlerinde sadece gece çekimlerinde n82 xenon flaş olduğu için daha iyi okadar diğer yonlerinde saymakla bitmeyecek kadar fark var n96 nın üstünlüğü olarak ..sen niye boş konuşuyorsunki n82 de yok n96 ın da bunlar seni ne ilgilendiriyorki sen kendi telefonunu kullanmaya bak ...her ne ise....boşuna konuşup çeneni yorma..atasözü var bliyosun...ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRDÜN ÇENESİNİ YORARMIŞ gerçekten doğru bisöz,bundan sonra seni gaalaya alıp cevap yazmıycam bilmiş ol ZÜÜRT KARDEŞİM
    quote:

Orjinalden alıntı: şugar_klavyeci

valla bende sana bişi ispatlmak zorunda değilim.çünkü sen iddia makamısın ve daha iyi foto çektiğini söylüyorsun bende delil koyuyorum.video konusunda haklısın daha iyihatta hayal kırıklığına urattı beni demiştim.objektif davranıyorum.sezarın hakkı sezara.foto çekimnide daha iyi buluyorsan zaten cevap vermicem.haklsıındır

yabancı siteler diyosun ama aynı ortamda çekilmiş fotolar sadece orda var ve o sitelere uyduruk site diyorsun.çünkü her defasında delil gösterdiğmde aynı şeyleri söylüyorsun ve teknik bi gerekçe veremiyorsun.bu sitelerin uyduruk oldunu ispatlayabilir misin?sana mı inancam gözümemi diyosun bizdeki göz sakatmı yani bizde görüyoruzbizde bakıp yorum yapıyoruz heralde.video çekiminde n96 daha iyi diyorum eğer sakat olsaydı n82 derdim
    xenon flaş videoda yanmadıını bende biliyorum.al n82 diyosun ama şuanki telefonum bana yetiyor.çünkü klasik bi telefon kullanıyorum şuan.daha sonra alacağım ama oda n82 olmayacak.

belliki sende akıllısın o mühendislerden.

her ikimizinde haklı gerekçeleri var açık olarak onun için benden bu kadar diyorum ve cevap verecek bişey kaldığınıda düşünmüyorum

• ortaokul çocuklarından farkın yok.resmen ağızdalaşı senin yaptığın.zğürt falan diyosun(ki değilim) ne kadar alycıymışsın sen ya paranla sanki hava atar gbisin.züğürtlük ve zengnlik telefonla olmuyo bunu kafana sok.ben ne işadamları gördüm cebinde hala 3310 taşıyan.

neyse dikkatimi çekti profilne baktım baya yaşını başını almış birisin yada öyle belirtmişsin.(yani yazmış olduğun mesajlar sanki o yaşta biri olmadığın izlenimi bıraktı bende)umarım ne demek istediğmi anlmaışsındır.

hadi sana muhteşem video çeken n96 ile mutluluklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 12 Mart 2009; 20:37:04 >
  • quote:

GECE BEKÇİSİDE resim göstermişti bana ama videolarımı koyduğum dan sonra sesi kesildi bildiğin gibi..
    quote:

koçum gece bekçisinede sanamı inanacam ggözümemi dedim .bana sitede resim gösterdi bak bakalım iyi gören gözünle dedi bende3 video örneklerini koyunca sesi kesildi biliyosundur herhalde yukarıları okursan görürsün

Sesim kesilmedi, yalnızca gerçek yaşamdaki hayatım ile ilgili sorunlarımdan ve yoğunluğumdan dolayı tümden forum ile ilgilenmeyi bıraktım; merak eden profilime bakıp mesajlarımın 27 şubattan sonra nasıl seyrekleştiğini görebilir.

Arada girdiğim halde sana cevap vermeyişim ise tek kelime ile değmeyeceği içindi; nedeni de açık, "anlatabildiğin karşındakinin anladığı ile kısıtlıdır"... Sana söylenilen onca şeyden hala en ufak ar duymayıp sonra sidik yarıştıran çocuklar gibi cevaplar veriyorsan; cevap vermeye değmezsin, bu kadar açık ve net söylüyorum.

quote:

işlemci konusunda demek nokia nın mühendisleri aptalki ucuz telefona iyisini koymuşlar

Senin gibi pazarlama (ya da bir diğer adı ile "kaz yolma") taktiklerinden zerre anlamayıp "daha pahalı olan daha iyidir" mantığında cahil insanlar var olduğu sürece senin gibi insanlar "en ufak parçasını" bile aynı kalitede üretemeyeceği bir telefonun "tümünü" üreten, senden çok daha üstün eğitime ve öğretime sahip oldukları için bu firmada mühendis olmaya kabul edilmiş üstün başarılı "aptal" diyebilir, bunu da gayet normal karşılıyorum.

Obtüratörün ne olduğunu ve neden N96'da var olmadığını bilmediğinden de adımdan daha çok eminim

quote:

ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRDÜN ÇENESİNİ YORARMIŞ

Senin gibi maddi imkanlarımı öne sürüp görgüsüzlüğün daniskasını yapıp; kendi param ve cahilliğim ile elaleme rezil olacağıma senin gözünde "züğürt" dediğin kesimden sayılayım, en azından cahil olmayayım ve konuştuğumda herkes ardımdan gülmesin daha iyi... (wikipedia google spesifikasyon vs nedir bilmeyen garip insanlarla konuştuğuma hala inanamıyorum ya, o da ayrı mevzu..)

Ayrıca eklemem gerek; 3-5 kuruşa çalışan ama her hafta birbirleriyle telefon değiştiren inşaat amelelerinin elinde de nedense hep son model telefonlar olur di mi? Açıklaması basit; 12/18/24 taksit ile satış yapan bir çok yer var ve züğürdün allahı olan insanlar bile N96 alabiliyor bu şekilde.

Gerçi kimseyi zan altında bırakmak istemem ama satın almadan da haksız yollarla elinde bir cihazı bulundurmak bu ülkede mümkün (çalıntı cep telefonuna kayıtlı bir IMEI işlettin mi olay biter )

Demek ki neymiş?
    Elinde N96 olması kimsenin zengin olduğuna bir işaret değilmiş...

Demek ki neymiş?
    Buna rağmen "ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRDÜN ÇENESİNİ YORARMIŞ" cümlesini kuran insanların ne olduğu da belliymiş...

• oku oku bitmiyor yazılar maş. N82 almayı düşünüyodum.alamadım yeni telefon almıştım.gayet hoş ve güzeldi.neyse baya geçti onun üzerinden eskidi die düşünüyorum.zaten piyasada 0'ı yok. onun için tercihlerim N86-N96-N97(normali ile mini arasındaki farklar sadece hafızamı ?) bu 3 modelden biri almayı düşünüyorum şuan.96 foto çekii baya kötü gibi geldi burdan baktıgıma göre. öncelikle medya ortamı iyi olucak öncelik bunda.2 planda telefon yazılımı. hangi modeli tavsiye edersiniz. nedenleri ile yardımcı olursanız sevinirm. tşkler. ii günler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.