Şimdi Ara

n97 mi iphone mu?? çok acilll

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bu iki telefon hakkında ne bilyorsanız artılarını eksilerini vs her türlü bildiğinizi yazsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

• Iphone
  • iPhone'nun artılarından başlayalım:

1. İşletim Sistemi
    Zira N97'de kullanılan işletim sistemi Symbian'ın ilk dokunmatik sürümü olduğu için oldukça sorunlu bir işletim sistemi.

2. İşlemci
    iPhone ARM Cortex-A8 600MHz hızındaki işlemcisi ile N97'den çok daha üstün bir cihaz. Ayrıca bulundurduğu GPU ile oyun konusunda N97'den kat kat iyi seviyede. iPhone 256MB RAM'e sahipken N97 128MB RAM'e sahiptir.

3. Ekran
    iPhone kapasitif ekranı ile algılama konusunda N97'den çok üstün bir cihaz. Ayrıca multi-touch ile de dokunmatik kullanımı konusunda daha rahat kullanım sağlar.

4. İnternet
    iPhone şu anda en rahat internet deneyimini sunan cihaz. Bu konuda rakipsiz diyemeyiz ama en iyisi.

5. Müzik
    iPhone müzik kalitesi olarak N97'den daha iyi seviyede olan bir cihaz. Hoparlör sesinde nasıl oldukları konusunda bilgim yok.

6. Uygulamalar
    iPhone şuan uygulama zenginliği açısından en zengin telefon. N97 de bu konuda fena değil ama iPhone ile kıyasladığımızda fakir kalıyor.

7. Oyun
    iPhone bu konuda tartışmasız olarak lider. N97'de GPU bulunmadığı için oyun desteği ve bünyesindeki oyunlar iPhone ile kıyas edilebilecek kalitede değil.

8. Malzeme kalitesi
    iPhone malzeme kalitesi olarak N97'den daha sağlam bir cihaz.

9. Boyutlar
    iPhone N97'ye göre daha kısa ve daha incedir. N97'nin ise eni daha azdır.

10. Ağırlık
    iPhone 135 g iken N97 150 g.

N97'nin artıları:

1. Kamera
    N97 Carl Zeiss optik destekli 5MP flaşlı kamerasıyla görüntüleme konusunda iPhone'dan daha üstün bir cihazdır. iPhone'da kamera flaşının olmayışı da gece çekimlerinde oldukça sıkıntı yaratacaktır.

2. Ekran çözünürlüğü
    N97'deki ekran çözünürlüğü 640x360 iken iPhone'daki çözünürlük 320x480'dir. N97'deki piksel sayısı 1.5 kat fazla.

3. Ön kamera
    N97 ön kamerası ile görüntülü görüşme yapılmasına izin verirken iPhone'da ön kamera olmadığı için böyle bir imkanınız yok.

4. Hafıza kartı.
    N97'de hafıza kartı desteği vardır. Bu yüzden bilgisayara kablo ile bağlanmak zorunda değilsiniz. Gerektiğinde kart okuyucu ile oldukça hızlı veri transferi yapabilirsiniz. iPhone'da hafıza kartı olmadığı için bilgisayara mecburen USB kablo ile bağlanmak zorundasınız. Ayrıca N97'de de USB kablo desteği vardır.

5. Qwerty klavvye
    N97 qwerty klavyesi ile mesaj yazarken kolaylık sağlar. Fakat iPhone kapasitif ekranı ile buna pek ihtiyaç duymaz. Bu artı görecelidir.

6. FM Radyo
    N97'de FM radyo ile radyo dinleme imkanınız varken iPhone'da maalesef FM radyo bulunmamaktadır. iPhone'da bunu özel programlarla yapabilirsiniz. Ayrıca N97'de FM verici özelliği de vardır.

7. Dosya paylaşımı
    N97'de bluetooth ile dosya paylaşımı yapabilirsiniz ama iPhone'da bunu yapamazsınız. iPhone'da dosya paylaşımını yapabilmek için cihazı JailBrake yapmazk zorundasınız. Bu da cihazı garanti dışı bırakıyor. Ama JB işleminden sonra bu artının bir anlamı kalmıyor.

8. Çıkarılabilir batarya
    N97 çıkarılabilir bataryaya sahiptir. iPhone'da ise batarya dahilidir ve çıkarılamaz.

9. Batarya ömrü
    N97'nin bekleme süresi iPhone'dan daha iyidir ve daha uzun süre dayanabilir. iPhone batarya olarak biraz sıkıntılı bir cihaz. Telefonu yoğun kullanan biriyseniz şarj konusunda sıkıntı çekebilirsiniz.

10. Flash desteği
    N97'de flash videoları izleyebilirsiniz ama iPhone'da flash desteği olmadığı için flash tabanlı sitelerde sorun yaşarsınız. Gerçi flash kullanıcının ihtiyacına göre değişen bir durum. Kimi ihtiyaç duyarken kimi ihtiyaç duymaz.

11. Multi-Tasking
    N97'de istediğiniz programı arka plana atıp çalıştırabilirken iPhone'da bu durum uygulamara göre değişir. Yani kısıtlıdır. Bunu JB yaparak aşabilirsiniz.

12. Ovi Maps
    N97 ücretsiz yaya-sürücü navigasyonu ile size bu konuda rahatlık sunarken iPhone'da bunu özel programlara ücret ödeyerek yapabilirsiniz. Ücret ödemek istemiyorsanız yine JB yapmak zorundasınız.

13. Zil sesi
    N97'de istediğiniz parçayı zil sesi yapabilirken iPhone'da bunu yapamazsınız. Yine JB yapmak yoluyla bu sorunu aşabilirsiniz.

Hatam varsa düzeltin. Sizin ihtiyaçlarınız neler ise onlara göre notlarınızı yazın ve bu iki cihazdan birini seçin.

Fakat şunu söylemeliyim:

N97'deki artılar + bu şekilde,
    iPhone'daki artılar + bu şekilde. Yani iPhone'nun artıları N97'den daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 7 Haziran 2010; 21:18:23 >

• Güzel özetlemişsin @Sugar_Klavyeci. Ancak şunu ilave etmek istiyorum sadece.
    Yarın iPhone HD (Veya 4G) tanıtılacak ve muhtemelen haziran sonunda piyasada olacak. iPhone alınacak ise haziran sonuna kadar beklenmelidir bence.
    Zira iPhone 3GS ile HD arasında muazzam farklar olacak donanımsal açıdan.

Daha hızlı işlemci ve daha fazla ram, daha güçlü grafik chipi, 960x640 piksel gibi muazzam bir çözünürlük, flashlı 5mp kamera ve önde kamera şu an aklıma gelenler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 7 Haziran 2010; 0:44:11 >
  • Evet haklısın Erasmus78. Bu saatten sonra ne N97 ne de 3Gs alınır. (Gerçi 3Gs hala alınabilir de neyse.)

Ben de bugünün akşamını heyecanla bekliyorum açıkçası.
  • karşılaştırmalı test için tıklayınız

benim tercihim ıphone olur dokunmatiği daha iyi
    ama n97ninde kamerası iyi
    n97de wap var ıphonede yok

n97 yerine X6yı tercih ederim ı phone ile eş değer telefon artıları var eksileri yok

X6-ıphone-N97

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaSTeRo -- 7 Haziran 2010; 2:05:30 >
  • N97'den uzak durlmalısın, 5800'den hiçbir farkı yok. Kesinlikle iphone.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sağolun beyler anlayacağımı anladım iphonee :D
  • sugar_klavyeci eline sağlık. Son derece objektif olmuş. Bakalım buna çemkirecek birisi çıkacak mı merak ediyorum.
  • sugar_klavyeci baya iyi değinmişsin çok teşekkürler iphone almaya karar verdim bunda büyük rolün var
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

sugar_klavyeci eline sağlık. Son derece objektif olmuş. Bakalım buna çemkirecek birisi çıkacak mı merak ediyorum.

Zannetmiyorum çemkirileceğini. Herşeyi yeterince açık ve net yazım çemkiren biri olursa da cevap yazmaya gerek duymam.

quote:

Orijinalden alıntı: beko229

sugar_klavyeci baya iyi değinmişsin çok teşekkürler iphone almaya karar verdim bunda büyük rolün var

Yardımcı olabildiysek ne mutlu. Elimden glediğince bu konuda yardımcı olmya çalıştım.

• öncelikle sana 2 tercih sunacam:1.si i phone alırsın kalan o paraylada iddia da sistem oynarsın.2.si ise direk n97 almandır bildiğim kadarıyla ı phone da video çekim yok
  • kardeş o 3g ben alsam 3gs alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anıl Bérk
    bildiğim kadarıyla ı phone da video çekim yok

inanmıyorum yaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Güzel özetlemişsin @Sugar_Klavyeci. Ancak şunu ilave etmek istiyorum sadece.
    Yarın iPhone HD (Veya 4G) tanıtılacak ve muhtemelen haziran sonunda piyasada olacak. iPhone alınacak ise haziran sonuna kadar beklenmelidir bence.
    Zira iPhone 3GS ile HD arasında muazzam farklar olacak donanımsal açıdan.

Daha hızlı işlemci ve daha fazla ram, daha güçlü grafik chipi, 960x640 piksel gibi muazzam bir çözünürlük, flashlı 5mp kamera ve önde kamera şu an aklıma gelenler...

Yeni iPhone tanıtıldı. iPhone düşünürseniz kesinlikle iPhone 4 alın...
  • bakalım hocam fiyatları nasıl olur ona göre alırız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.