Şimdi Ara

Nabzınız dakikada kaç atıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oturduğunuz yerde dinlenirken ki nabzınızdan bahsediyorum bu arada, ben demin saydım dakikada 60 atıyor nabzım çok mu düşük acaba ?

• 128

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bazen 100'e çıkıyor onun dışında problem yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Başbilen

Bazen 100'e çıkıyor onun dışında problem yok

sana doktor yolu gözüküyor ozaman Nabzınız dakikada kaç atıyor ? 

• Yok hocam ne doktoru ben süper sağlıllıyım bir kere yılda 2-3 kez hasta olabilirim sadece ve hastalandığımda 1 günde geçer kalbimin sağlıklı olduğunu düşünüyorum çünkü nefes darlığıda çekmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Başbilen

Yok hocam ne doktoru ben süper sağlıllıyım bir kere yılda 2-3 kez hasta olabilirim sadece ve hastalandığımda 1 günde geçer kalbimin sağlıklı olduğunu düşünüyorum çünkü nefes darlığıda çekmiyorum

Yaş kaç ? İlginç gerçekten, emin misin dakikada 100 attığına peki ? Benim nabız 60 atıyor, internetde araştırdığımda şöyle bir bilgi çıkıyor genel olarak fakat doğruluğundan emin değilim bu yazının;

Dakikadaki nabız sayısının;

• 1 yaşına kadar olan yeni doğan bebeklerde dakika içerisinde 100–160 arası,
    • 1–10 yaş dönemi içerisinde ki çocuklarda 70–120 arası,
    • 11–17 yaş arasındaki çocuk ve ergenlerde dakika içerisinde 60–100 arası,
    • 17 yaş ve üstü genç ve yetişkinlerde dakika içerisinde 60–100 arası,
    • Sporcularda 40–60 arası olması normal kabul edilir.

kaynak : https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/nabiz-sayiniz-size-mesaj-veriyor-olabilir

geçmişte spor yaptım iki üç yıl kadar ama uzun zamandır sporla bir alakam yok hala nasıl 60 atıyor anlamadım doğrusu.

• Hocam yani ben sayarak yapıyorum 100 oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7 km kaç dakikada koşulur ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 70~*

• 76

• Başbilen kullanıcısına yanıt

Tasikardi var gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nabızınızı kolay yoldan ölçmek için 10 saniye Nabızınızı ölçün çıkan sonucu 6 ile çarpın ortalama kaç attığını bulursunuz

Benim nabız 53 atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 10 Temmuz 2021; 11:22:38 >
  • connli kullanıcısına yanıt
    Tasikardi ne hocam benim rehberde yok

• Bileklikle ölçüyorum,, oturduğum yerde 85 90 dı önceden,
    Bir süre spor yaptım, hiit koşu, biraz da hayat tarzımı düzelttim, düzenli uyku, çay kahve çok tüketiyordum ,şimdi 3 4 günde 1 bardak anca.

70 75 civarında şuan.

Bu arada eskiden spor yapıyordum demişsin, sporcu kalbi denen bir şey var, şuan yapmıyor olsan bile zamanında kalbin güçlenmiş işte. Kalp de kas yapısında bir organ sonuçta.

2 sene fitness yapsan, bırakınca kasların erir mi? Kalp de öyle işte

• 70

• 125

• quote:

Orijinalden alıntı: an agony

Bileklikle ölçüyorum,, oturduğum yerde 85 90 dı önceden,
    Bir süre spor yaptım, hiit koşu, biraz da hayat tarzımı düzelttim, düzenli uyku, çay kahve çok tüketiyordum ,şimdi 3 4 günde 1 bardak anca.

70 75 civarında şuan.

Bu arada eskiden spor yapıyordum demişsin, sporcu kalbi denen bir şey var, şuan yapmıyor olsan bile zamanında kalbin güçlenmiş işte. Kalp de kas yapısında bir organ sonuçta.

2 sene fitness yapsan, bırakınca kasların erir mi? Kalp de öyle işte

Şuanda devamlı durağan bir hayat yaşadığım için bu kadar düşük olduğunu düşünüyorum açıkcası.Yaşantı ve kalp ritminin yaşantıya ayak uydurması çok acayip bir olay.Mesela devamlı sakin yaşayan fazla hareket etmeyen biriyken birgün askere gidip bizi sabahın beşinde kilometrelerce koşturduklarında kalbim bir el bombası gibi patlayacakmış gibi hissediyordum.O kadar hızlı atıyordu ki kalbim, gözlerim felan kararıyordu bazen bayılacak gibi oluyordum zor tutuyordum kendimi.Hatta aramızda düşenler bayılanlar oluyordu biz durmadan devam ediyorduk.Fakat zamanla bu ritme alışıyorsun ve artık hissetmiyorsun senin rutinin oluyor o hızlı kalp ritmi ve bir daha zorlanmıyorsun.

Fakat şimdi yine durağan bir hayat yaşıyorum ama birden yine ağır bir iş yapmaya kalkışınca eskiden ilk spora başladığım zamanlardaki gibi kalbim çok fena çarpıyor.Mesela geçenlerde 65 kilo yük taşıdım yaklaşık üç beş kilometre kadar, kalbim tekme atıyordu en son ve gözlerim kararıp başıp döndü hemen ardından midem bulanmaya başladı.Hayatımda hiç bayılmadım ama o an bayılmaya çok yakın hissettim yine, hemen yere çöktüm kan basıncını arttırmak için ve derin nefes alarak daha çabuk normale dönmesini sağladım kalp ritminin.

Neyse allah hepinize sağlık sıhhat versin, kalp önemli arkadaşlar yediğinize içtiğinize nasıl yaşadığınıza dikkat edin aşırı sporda iyi bir şey değil gördük avrupa kupası maçında cristian eriksen'e ne olduğunu, çok düşük ihtimal genç birinde ama olabiliyor işte fazla zorlayınca.Yada çok yatmakda hantallıkta iyi değil, oda uyuşturuyor kalp ritmini iki merdiven çıkınca soluk soluğa kalıyorsun.Paylaştıklarınıza bakınca hepinizin maşallahı var kalp ritimleriniz baya iyi, böyle devam Nabzınız dakikada kaç atıyor ? 

• 60 civarı

• 75 saydım şimdi

• Nabzınız dakikada kaç atıyor ?

Şöyle bir uygulama var telefon kamerası ile ölçüyor tavsiye ederim.

• 75 oturduğum yerden.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.