Şimdi Ara

Namus bekçisi komşu beni apartmandan atacakmış (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
1
Favori
35.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
322 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En çok ahlak bekçiliği yapan ve namustan bahsedenler, genelde en ahlaksız ve namussuz oluyor  

• Yanlış yapmışsın. Arkadaşın olan bayan için dini nikahlı eşim diyecektin.. Eve gelen arkadaşlarına da onlar da akrabalarım amcaoğlu dayıoğlu vs olurdu.. O zaman kimse bir şey diyemezdi. Çünkü böyle ahlaktan namustan bahsedilen yerlerde imam nikahı adı altında birlikte yaşam formu az değil. Böyle kılıfına uyduramayanlar da direk ahlaksız damgası yiyor, haksızlık ama yapacak bir şey yok, ortam böyle..

Ya da biraz gözdağı vereceksin.. Ne yazık ki haddini bilmeyen insanlar başka türlüsünden anlamıyorlar.. Üstelik sağda solda konuşarak başkalarını da sana karşı dolduruyorlar.. Bazen saldırı, en iyi savunmadır.. Dövüp sövme demiyorum.. Sana saldırdığı silahıyla sende ona saldıracaksın.. Benim hakkımda sağda solda konuşuyormuşsun, kapının önünden benim evimi dikizleyip imam nikahlı avradıma yan gözle bakıyormuşsun, ben senin avradına bakıyor muyum vs namus meselesi yaparım bak sonra külahları değişiriz vs. biraz kabadayılık yap yani salla gitsin.. 

Sınır ihlali olduğunda asla geri adım atmayın.. Sen alttan alıp sorun çıkmasın diye amca vs. insan gibi saygılı uslupta cevap verdikçe karşındaki adam üste çıkmaya çalışıyor. Ancak bilmiyor ki hiç hakkı ve yetkisi olmadığı halde başkasının sınırlarına müdahale ediyor, saygı göstermediği gibi kendi ahlak anlayışına göre yargılıyor.

Benim böyle durumdaki arkadaşlara tavsiyem, dış görünüş ve imaj çok önemli.. Kendini olgun göstermek her zaman her yerde işe yarar.. Çevrenize bir bakın, hatta yaşıtlarınızdan bile.. Bazı insanlar niye geleneksel, kabadayı tipinde bıyık, elinde tesbih, siyah takım elbise, rugan ayakkabı, ağır abi mod takılıyor sanıyorsunuz.. Böyle üniversite öğrencisi ayarında, efendi, uslu, aklı başında, günümüz vahşi sosyal yaşam koşullarında insanlar böylesini tepip geçmeye meyleder..

Yıllar önce yayınlanan 'Bizimkiler' adında bir TV dizisi vardı, bilen bilir. Apartman sakinlerinden Yavuz bey (a.k.a katil) Eser'iyle evli olmadığı halde birlikte yaşıyor. Kimse gık diyemiyor. Ancak aynı apartmanda yaşayan Cenap beyler hiç öyle olmadığı halde gece yarısında küçük göçek eve karı kız getirmekle ve ahlaksızlıkla suçlanıyor ve bu durum yadırganıyor.. Türkiye'de o dönem sosyal dokuyu en iyi yansıtan örnek bir diziydi. 

• quote:

Orijinalden alıntı: Türk_o

Bir kadın ve bir erkek yalnız kaldıklarında yanlarında üçüncü kişi şeytandır demiş Peygamberimiz. Tehlikeye işaret etmiş. Zina yapmayın değil zinaya yaklaşmayın diyor ayet. Senin bunlardan haberin var mı ki gelmiş benim muslumanligimi sorguluyorsun hadsiz. Çoğu kadın şikayetçi durumda erkeklerin sadık olmamasından dolayı. Çevrene bak imkanını bulan çoğu erkek karısını veya sevgilisini aldatır. Ama dinimiz birden fazla evliliğe izin verdiği için eleştirirsiniz agzinizdan salyalar akıtarak.

Senin gibi sözde medeni namus fakirleri sayesinde zina yaygınlaştı. Evlilikler azaldı boşanmalar arttı. Eşlerin aldatması ise had safhada. Hâlâ gelmiş burda kadınları yok şöyle böyle görüyorsun diye burda namuslu ayakları yapma. Evlilikler kadınları koruyan bir müessesedir. Ama senin işine gelmez bu.

Alıntıları Göster

İnsanlara nasihat vermeyi bırakın artık, sanane istiyosa sevişir sevişmez seni ne bağlıyo? bi bitmediniz

• Beline oyuncak silah tak. Amca ile karşı karşıya geldiğinde çaktırmadan göster. Hani iki elini beli koyarsın montun da geriye kaçar ya. Filmlerde çok olur.

Böyle tiplere Kesin çözüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SupermanPrime

İnsanlara nasihat vermeyi bırakın artık, sanane istiyosa sevişir sevişmez seni ne bağlıyo? bi bitmediniz

Alıntıları Göster

Adamın uçkurunu bağlayacak değiliz ama edepsizligin böyle arttığı bir durumda buna karşı durmak, ve insanlara iyiliği emredip kötülükten men etmek insanlık borcumuz. Biz öğüdümüzü yapalım ki yarın ahirette mesul olmayalım bu günahtan. Her koyun kendi bacağından asılır dersen o asılan koyun bir süre sonra heryerde pis koku vermeye başlar.

Ya müslüman değilsin veya müslümansın dininden bihabersin. Emri bil maruf, nehyil anil münker nedir okuyabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ZillaKami kullanıcısına yanıt

10 kız 10 erkek gelmesine karşıyım hocam, Virüs var.

• Dayıya bak ya. Elinden gelse apartmana gusül abdesti aldıracak. Kafayı yicem böyle tipler yüzünden. Bitin, gidin artık.

• namuslar apartmanı  

• alttan alma kardeşim hatta gerekli mesajı verebilmek adına eve erkek at görsün özgürlükleri korumak adına ne kadar ileri gidebileceğini...

• Full pasifim amcaya hayatının şokunu yaşatalım mı yakışıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: InspiredTiger

zihniyetle alakası yok yırttım falan hesabı yapmıyorum, takıldığım kızlar düzgün insanlar, bende düzgün biriyim. Kızı eve götürüp birşey yapacak karakterde bir tip değilim. Oturup adam akıllı sohbetimizi muhabbetimizi yapıyoruz.

Sizin gibiler kızları sadece o işi yapmak amacı ile eve götürdüğünüz için bütün kızları öyle zannedersiniz.

Bu arada bozulmamak için de öyle demiyorum bacım yok.

"Kızı eve götürüp birşey yapacak karakterde bir tip değilim."

Sen de o dayının versiyon 2.0 ısın. Yarın bir gün yaşlandığında, sen de o dayının yaptığı gibi yapacaksın, eve kız atanlar için.

Neyse her nesil azalarak bitiyorsunuz.

• Bir de "burası aile apartmanı burada böyle şeyler istemeyiz" diyorlar ya deli oluyorum. Her bekar, öğrenci adama kerhane işletmecisi, anasız babasız serseri gözüyle bakıyorlar herifler! Arkadaş bu insan da bir ananın babanın evladı, sahipsiz serseri piç mi sanıyorsunuz her öğrenciyi bekarı!

• Hocam siz yine iyi tahammül etmişsiniz.

Bende bekarım ve yaşadığım bir olay yüzünden başım belaya girecekti.

olay şöyle gelişti;

Birgün yeğenim yani dayımın kızı geldi kapı önünde sarıldık öpüştük hoşgeldin hoşbulduk falan.

Hemen beş on dk sonra kızkardeşim geldi yine aynı seramoni.

Ama dikkatimi birşey çekti karşı dairedeki ihtiyar amca kapı aralığından bize bakıyor.

Neyse ben kızlar yemek yapacak diye eksikleri almak için markete çıkıyordum ki karşı dairenin kapısı açıldı adam çıktı "evladım utanmıyomusun gündüz vakti eve kız getiriyorsun."

O an beynim durdu. La yürü git koduğumun moruğu biri kızkardeşim diğeri yeğenim lan diyerek üstüne yürüdüm. Neyse ki gürültüye gelen sağduyulu komşular araya girdi de olay büyümedi.

Ertesi gün aynı herif evladım kusura bakma kızların birini hiç görmedim diğerininde arkadan tanıyamadım diyince yine tepem attı. Dayı git belanı benden bulma. Sanane lan benim hayatımdan diyip tövbe çekerek uzaklaştım.

Demem o ki;

Başkasının özgürlüklerini kısıtlamadığın sürece kimse kimseye müdahele edemez.

• Mülk sahibi olmadığı için elinden bir şey gelmez.

Bu arada sen bu şekilde yaşıyorken ilerideki eşin de şu an 3 erkek 4 kızlı bir evde geceyi ediyor olabilir. Yaşam tarzına kimse karışamaz ama bu konuda duruşunu korumanı tavsiye ederim. Yani ileride evleneceğin kadını muhakkak başka erkeklerle evde yaşamıştan seç.

• Ben olsam ağır konuşurdum öyle amca dayı falan demezdim o elemana. Sabırlı adammışsın.

• Kardeş sen kendince haklı düşündüğünü zannedebilirsin ama şeytan diye de bir gerçek var.
  • Sonra vay efendim niye deprem oluyor. Apartmanın manumusunu, haysiyetini, şerefini iki paralık etmişsiniz.

• strategen kullanıcısına yanıt

Benim öyle birşey yapacağım nereden çıktı :D ?

Kim nereye ne atıyorsa atsın umrumda olmaz emin ol.

• Şu hadsizliği bir bırakın,Senden öğüt bekleyecek kadar akılsızmı karşındaki ? Müslüman veya değil,herkesin hayatına burnunuzu sokmayın.ahirette mesul olmasınmış,senin ahiretine inanıyormu bakalım adam.insanlar sizden daha az şey bildiği için yada daha az dindar olduğu için değil böyle tercih ettiği için yaşıyor hayatını.sende otur dinini yaşa istediğin gibi.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.