arkadaslar lastık almak ıstıyorum. aracımın orj lastık olcusu 185/60/14 ben yenı jant alacagım ıcın lastıgıde degıstırmem lazım arabm ıcın uygun olan lastık 195/45/16 bu boyutta nankang ve kumho lastıklerı buldum fakat kumho yu pek ıyı solemıyolar 1 yılda dagılır dıyolar bende ne yapıcagımı sasırdım. pırellı,good year,mıchlen gıbı buyuk markalarında bu boyut lastıklerını bulamadım bulsamda 100-150 ytl fazla bunu ogrendım...jant konusunda pek pahalı olmasını ıstemıyorum ama hos ve buyuk gozukmesını ıstıyorum ayrıca saglam olsun...butce olarak lastıklere en fazla 650 verebılırım...arac 2000 vw polo classıc.
yardımlarınız ıcın tsk.
jant ölçülerin çok iyi.lastik çapında sadece ~10 mm fark ediyo.ki bu da büyük bi fark değil.yani kilometre sayacı 100 kmyi gösterirken aslında sen 100.7 km ile gitmiş olucaksın.yanaklar biraz inceldiği için konfordan biraz ödün veriyosun ama görüntüsüyle telafi ediyodur.biraz katlanıcaksın ;)
markalara gelince.nankang ı bilmem ama kumho 1 yılda dağılır diyen biraz sallmış.ben 205 / 55 / 16 ölçülerinde ASX modelini kullanıyorum hiçbi problemle de karşılaşmadım.gayet de parasının karşılığını veren bi ürün.nankang satmak isteyenin kar oranının daha fazla olacağı düşüncesindeyim.en azından kumho 1 yılda dağılır gibi kamyoncu ağzıyla konuşmaz.
kumhonun anlaşmalı olduğu kurumlar Hyundai, Mitsubishi, Volkswagen, Bayer
lastik ürettiği organizasyonlar ise Marlboro Master Championnat de France F3 Kore Super Prix Kumho Motorsports WRC British Rally Championship Lemans 24 Super Taikyu Championsihip Off-Road Racing
satıcak kişinin salladığı buralardan belli olmuyor mu sizce de?
ayrıca kumho ve nankang ın internet sitelerine bi göz atarak firmaların ne denli özenli olduğu hakkında da bi yorum yapabilirsiniz... şahsen ben kumho öneririm.kulaktan dolma bilgi değil bizzat kullandığım lastik olduğu için.ancak her markanın her modeli de bir değildir bunu da unutmamak lazım
Bende dün kumho aldım , 450km falan yaptım lastik fena degil.Daha once michelin kullanıyorum ama pek fark yok.Fiyatına göre iyi. Tabi gümlemezsek
neden gümleyesin ki
michelin arge araştırmalarına çok para harcıyo heralde ondan bayaa bi tuzlu lastik fiyatları.birinden çıkıcak dimi bu arge bütçesihoş ne kadar ekmek o kadar köfte olayı bu ama bence kumho parasının karşılığını fazlasıyla veriyo.ki bak denzel de lastiklerinden memnun :)
kumho bayisi olucak adamım ha.puhaha
benım baktıgım lastık kumho kh11mıs sımdı baktım fıyatıda 130 ytl sızce uygunmu.bıde sızce vw polo classıc e nasıl jant gıder arkadaslar arac metalık grı renkte jant ada en fazla 800 verebılırım 1 kurus fazla olmaz...cok tsk ılgınız ıcın...
arkadaslar baska kumho kullananlar yada bılgısı olanlar paylasırsa cok sevınırım...
Ya ilginc olanda ben michelin bayisinden aldım ve adam direk bu lastikleri onerdi :) Michelin bunun 2 katı fiyatına ama adam "bunları al bende kumho kullanıyorum"dedi.
quote:
Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..
Ya ilginc olanda ben michelin bayisinden aldım ve adam direk bu lastikleri onerdi :) Michelin bunun 2 katı fiyatına ama adam "bunları al bende kumho kullanıyorum"dedi.
wayy bak sımdı ıcım ıııcene rahatladı yaww...hepınıze tsk...heralde kumho alıcam.o dedıgımı acaba fıyatı uygun mu 130 ytl ????...
wede benım arabya nası jant gıder yaaa...spor gozukmesını ıstıyorum tabı bıde yay takımıda almam lazım bızım araca gore bulabılırsek...
puhahaha bana sakın caddeden kadıköye giderken sağda deme.bp nin karşısı:D
kadıköy-bostancı bostancı-kadıköy sahilyolunun kesiştiği yerde
130 hmm.ya benim aldığım yere yarın bi tfl açar sorar pazarlık eder aşağı yukar bi fiyatını yazarım buraya.hiç yoktan adamı az çok tanıyorum.audi ersoyla çok iş yapıyolar.ersoydaki tanıdıklar göndermişti buraya zaten...
lastiğin hız koduna desenine kılına tüyne kısacası cinsine göre fiyat değişebiliyo.ancak normal bi fiyat gibi geldi bana...açıkçası piyasayı pek iyi bilmiyorum...ama dediğim gibi yarın inşallah unutmam sorarım ;)
Yok dedigim yer Ankarada :)
Bu arada ben 225 40 18 i 170 ytl ye aldım.Fiyat iyi gibi :) Tabi modelini falan bilmiyorum :)
Jant icinde vw sitelerine bak bence.Orda baya polo var modlu.
arkadaslar cok tsk ettım sagolasınız...sımdı sıteyı gezıcem....
ayrıca fıyat konusundada normal heralde denze ın kılerın boyutundakılerde o cıvarda ...netten baktıgım kadarıyla normal yanı...tsk
erdal kusura bakma telefonunu bulamadım dükkanın.eğer yolum düşerse sorarım.hoş sen o zamana almış olursun belki ama... alırsan eğer şimdiden hayırlı olsun...
bu arada lastik alırken mutlaka üreticiye ne zaman yapıldığına dair sorular sor.sana belge gösterirse hatta çok iyi olur.unutma ki lastiklerin de uygun şartlarda saklanırsa eğer belli bir süre raf ömürleri vardır.halk arasında bayat lastik de derler...dikkat et de bayat lastik çakmasınlar.merkezi bi yerden alırsan senin açından daha iyi olur kanaatindeyim.üç kuruş fazla verirsin ama için rahat olur ve allah göstermesin canın yanmaz :)
bende şu an kumhonun performans lastigi olan ecsta suprayı kullanıyorum. Bence lastik fiyatına göre iyi bir lastik. Islak zeminde kötü, kuruda da idare eder bir performansı var. Yalnız dayanıklı bir lastik diyebilirim. Artı fiyatları cok uygun mıchelin in tam yarısıydı ben aldıgımda. Nankang la kumho aynı fabrıkadan cıkıyor nankang hakkında bildigim bu..fiyatı ise kumhodan biras daha uygun sanırım.
lassa bridgestone falan da aynı fabrikadan çıkıyo ama aynı b.kun soyu değiller.gerçi biri hamurları aynı demişti ama pek inanasım gelmedi açıkçası.firmanın uygun fiyatlı lastikleri olabilir senin dediğine göre.ucuz et yahni hesabı ama...
ecsta ku31 taktırmıştık biz de 1.6 golf V e.jantlar 18 inch gti jantı ama tabanları kaç cm idi tam hatırlamıyorum lastiklerin.215 olabilir.lastikler baya iyiydi bana göre.ama ıslak zeminde deneme şansımız olmadı...
Yaw denzel,bu arada 225 lastik biraz geniş olmamışmı senin araca göre yaw ?
yakın zamanda kumho alıcam ozaman...ama sımdı bana 16" jant lazım sızden ornekler beklıyorum metalık grı araca nasıl jant gıder...he ayrıca aracın camlarına fılm cekılecek ve arka farlarıda hafıften sıyahlatacaz buna gore esmer jant bıraz daha ıı durur gıbıme gelıyo..extremeenvy abicim onemlı degıl ben ztn corluda oturuyorum sanırsam yerlerımız uygun olmayacakılgın ıcın tsk...
degerlı fıkırlerınızı ve onerılerınızı beklıyorum....
130 ytl cok iyimis
nankang marshal falan almayın arkadaşlar bunlar taksici lastiği ankarada taksiler çok kullanıyo sadece ucuz ama dandik lastikler
quote:
Orjinalden alıntı: ErdaLSS
yakın zamanda kumho alıcam ozaman...ama sımdı bana 16" jant lazım sızden ornekler beklıyorum metalık grı araca nasıl jant gıder...he ayrıca aracın camlarına fılm cekılecek ve arka farlarıda hafıften sıyahlatacaz buna gore esmer jant bıraz daha ıı durur gıbıme gelıyo..extremeenvy abicim onemlı degıl ben ztn corluda oturuyorum sanırsam yerlerımız uygun olmayacakılgın ıcın tsk...
degerlı fıkırlerınızı ve onerılerınızı beklıyorum....
yok yer için değil.benim dediğim adam piyasayı iyi biliyo.üstelik tanıdık.hiç yoktan sana şu fiyata verirler liste fiyaı budur gibi bilgi verirdi ona göre sen de ordaki satıcılarla pazarlık işini zorlardın :)
neyse şimdiden hayırlı olsun alacağın lastik...
gri araca da içinde araları siyah olan bi jant yakışır.yani jantta kısmi siyah boya olması benim tercihim olur.ama jant zevk meselesi.benim arkadaşım GOLF 5 e GTI jantı aldı lastikleri aldığımız yerden.orijinal GTI jantı değil (ölçüler orijinalle aynı).orijinalinden tek farkı boşlu kısımların kenarlarının siyah olmasıydı.ki arabaya çok güzel yakışıyo.resmini koyuyorum.hoş bu jantlar senin dediğin fiyatı bi hayli geçiyo ama ben sadece gri polo'da siyah boyalı jantın daha hoş duracağı kanaatindeyim.fikir olsun diye resmi koyuyorum...
normal gti jantında boşluk olan kısımlar da jant renginde...
eğer ucuz ve kalite istiyorsan birde NEXEN diye bir marka var alırken acayip tereddüt ettim ama cidden müthiş lastikler ben yumuşak lastik aradığım için beğendim lastik yumuşak olduğu için araba frende zor kızaklıyor ve kasis ve çukurlarda acaip fark etti, ben h serisini aldım ama v desenli daha iyi lastikleri var fiyatlarıda gayet uygun, nexen n2000 mi ne, banada pirelli ve goodyear bayileri önerdi bu lastikleri
arkadaslar lınk yada resım koyarsanız cok memnun olcak yaa...
extremeenvy ah be abi bu jantlar galıba 18" bana gelmez bunlar yaww...ayrıca bende senın dedıgın gıbı sıyahlıklar olmasını ıstıyorum fılm de olcagı ıcın arabada hos durur gıbıme gelıyo...uyumlu olur yanı...