Şimdi Ara

Nasıl aşçı olurum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben aşçı olmayı kafaya koydum. Şu an üniversite okuyorum bilgisayar programcılığı. Yeniden ygsye girip açılığa mı gitsem diyorum ama üniverste tekrar okumak zor olur. Benim aradığım kurs. Ama öyle pahalı kurslar değil. İstanbul'da olsam ismek'e giderdim ama yaşadığım yerde aşçılık kursuda yok. Ne yapmamı önerirsiniz?

• MSA'yı çok övüyorlar ama aşçı olmak istiyorsan yatay, dikey, çarplazma geçiş yapamıyorsan tekrar sınava gir paşa paşa oku. Yok ben para verip kursuna giderim diyorsan da MSA tavsiyemdir.
  • Merhaba,bir üniversitede gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde okuyorum sana şöyle yardımcı olabilirim eğer ki üniversitede okuyupta aşçı olmak istiyorum diyorsan bu en az 4 yılını alıcak ki bunlar arasında iyi bir üniversiteye gitmen gerekli bu bölümde de sayılı 4 5 üniversite var devlet okullarından çok iş bekleme.Bundan dolayı msa,chef's table gibi kısa dönem kurslara gitmen senin için daha faydalı olur tabi bunla dolaylı olarak daha çok okuyup araştırmalısın üniversitelerde mutfak dersleri dışında yan dallarla ilgili derslerde alıyorsun fakat kurslarda o imkanlar biraz daha kısıtlı zaman dolayısıyla.Eğer kursa gidemem dersen 2 yıllık olan yüksekokullara gidebilirsin boluda var yanlış hatırlamıyorsam dersen ki tekrar hazırlanıp devlet üniversitesine girmek istiyorum onlar ts puanıyla alıyor bazı özel üniversiteler ise özel yetenek ve ygs puanına bakıyor.Aklına takılan bir konu olursa yardımcı olabilirim.

• Bosnia kullanıcısına yanıt
    Ben bilgisayar programcılığıyla da ilgiliyim bu işi yapmak istiyorum ama aşçılık istememin sebebi restoran & kafeterya açmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suskunman

Ben bilgisayar programcılığıyla da ilgiliyim bu işi yapmak istiyorum ama aşçılık istememin sebebi restoran & kafeterya açmak istiyorum.

O zaman şöyle yapabilirsin ilk başlarda gönüllü çalışma ile bazı yerlerde çalışabilirsin yani gidip mekanlarla konuş para verende çıkabilir komi olarak mutfak komisi.
  • ölmeyecek ve zevkle yapılacak nadir mesleklerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bosnia

Merhaba,bir üniversitede gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde okuyorum sana şöyle yardımcı olabilirim eğer ki üniversitede okuyupta aşçı olmak istiyorum diyorsan bu en az 4 yılını alıcak ki bunlar arasında iyi bir üniversiteye gitmen gerekli bu bölümde de sayılı 4 5 üniversite var devlet okullarından çok iş bekleme.Bundan dolayı msa,chef's table gibi kısa dönem kurslara gitmen senin için daha faydalı olur tabi bunla dolaylı olarak daha çok okuyup araştırmalısın üniversitelerde mutfak dersleri dışında yan dallarla ilgili derslerde alıyorsun fakat kurslarda o imkanlar biraz daha kısıtlı zaman dolayısıyla.Eğer kursa gidemem dersen 2 yıllık olan yüksekokullara gidebilirsin boluda var yanlış hatırlamıyorsam dersen ki tekrar hazırlanıp devlet üniversitesine girmek istiyorum onlar ts puanıyla alıyor bazı özel üniversiteler ise özel yetenek ve ygs puanına bakıyor.Aklına takılan bir konu olursa yardımcı olabilirim.

Hocam üniversitede farklı bir bölüm mezunu olarak da bu iş yapılabilir mi ? Benim de aklımda gastronomi vardı ancak tercih zamanında yaptık bir rezillik şimdi farklı bir bölümdeyim, 3. sınıfta olduğumdan da bırakmak istemiyorum. MSA'ya gideyim diyorum ancak ilerde nasıl ilerlerim zor olur mu vesair de kafama takılmıyor değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam okuduğun bölümü mutlaka bitir. İpin ucunu tutmuş ve yolun yarısından çoğunu kat etmişsin. Sakın okulu bırakmak gibi bir hataya düşme.

Size tavsiyem, USLA, MSA gibi profesyonel okullara ek olarak gidip, istediğiniz alanda kendinizi geliştirerek sertifikanızı almanız yönünde olacaktır.

Üniversite mezuniyeti sonrasında isterseniz Turizm myo'larında aşçılık, ikram hizmetleri gibi çok kaliteli bölümler mevcut. Hem çalışıp hem de bunun okulunu okursunuz.

Böylelikle hem çift meslek sahibi edinmiş olur, hem de hayallerinize adım atarsınız.

Bu kadar basit.
  • Valla eğitim konusunda hangi okullar hangi kurslar iyidir bilmem ama kendine inandığın anda bir şekilde bu işin piri insanların yanına girmeye bak. Hem kendini eğitirsin, hem daha hızlı yükselirsin. Nusr-et misali :) Hayat hikayesini okudum geçen.Sende oku Kendin için bir şeyler bulabilirsin belki. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

Orijinalden alıntı: Bosnia

Merhaba,bir üniversitede gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde okuyorum sana şöyle yardımcı olabilirim eğer ki üniversitede okuyupta aşçı olmak istiyorum diyorsan bu en az 4 yılını alıcak ki bunlar arasında iyi bir üniversiteye gitmen gerekli bu bölümde de sayılı 4 5 üniversite var devlet okullarından çok iş bekleme.Bundan dolayı msa,chef's table gibi kısa dönem kurslara gitmen senin için daha faydalı olur tabi bunla dolaylı olarak daha çok okuyup araştırmalısın üniversitelerde mutfak dersleri dışında yan dallarla ilgili derslerde alıyorsun fakat kurslarda o imkanlar biraz daha kısıtlı zaman dolayısıyla.Eğer kursa gidemem dersen 2 yıllık olan yüksekokullara gidebilirsin boluda var yanlış hatırlamıyorsam dersen ki tekrar hazırlanıp devlet üniversitesine girmek istiyorum onlar ts puanıyla alıyor bazı özel üniversiteler ise özel yetenek ve ygs puanına bakıyor.Aklına takılan bir konu olursa yardımcı olabilirim.

Hocam üniversitede farklı bir bölüm mezunu olarak da bu iş yapılabilir mi ? Benim de aklımda gastronomi vardı ancak tercih zamanında yaptık bir rezillik şimdi farklı bir bölümdeyim, 3. sınıfta olduğumdan da bırakmak istemiyorum. MSA'ya gideyim diyorum ancak ilerde nasıl ilerlerim zor olur mu vesair de kafama takılmıyor değil.

Merhaba,tabiki yapılabilir fizik mühendisliği,avukatlık gibi çeşitli mesleklerde diplomaları olan kişiler msa vs gibi kurslarla eğitim alıp daha sonra çalışıyorlardı bu tarz farklı insanları tanıdım yani bunlar gerçek örnekler.Sıkıntı şu olabilir başlangıçta problem yaşayabilirsiniz tahminen 24 25 yaşlarında başlıcağınız için sizden küçük yaştaki kişilerden emir vs. alma durumları zorunuza gidebilir.Zorluk kısmı şöyle çalışma saatleri uzun ve yoğun bunun baskısı olabilir ayrıca hafta sonları en yoğun zamanlar.Güzel yanları durağan bir meslek değil gelişip büyümenin sınırı yok o yüzden devamlı bir heyecan araştırma içinde olmalısınız mutfakta güzel zaman geçirirsiniz genelde hoş sohpet olur eğer ilerde kendi işinizide yapabilirseniz birşeyler yaratmanın hazzı pahabiçilemezdir diye düşünüyorum.Şunu da söylemem gerekli bu meslekte en büyük hata ben oldum demektir bunuda iyi bir şeften duymuştum.Size motive amaçlı bazı örnekler verebilirim bu mesleğe geç yaşta başlayan aşçılarla ilgili,bölümümüzde eğitmenlik yapan birçok şefin başka bölümler okuyupta daha sonra bu mesleği seçtiklerini biliyorum ayrıca Kemal Demirasal da bu mesleğe daha sonradan atılıyor 24 25 yaşlarında yani aslında tamamen kişide bitiyor bu iş 15 yaşında bu mesleğe başlayıp 40 yıldır sürdüren aşçıların kendisinden 20 25 yaş küçük şeflerin emri altında çalışması gibi.Aklınıza takılan soru olursa yanıtlarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Hocam okuduğun bölümü mutlaka bitir. İpin ucunu tutmuş ve yolun yarısından çoğunu kat etmişsin. Sakın okulu bırakmak gibi bir hataya düşme.

Size tavsiyem, USLA, MSA gibi profesyonel okullara ek olarak gidip, istediğiniz alanda kendinizi geliştirerek sertifikanızı almanız yönünde olacaktır.

Üniversite mezuniyeti sonrasında isterseniz Turizm myo'larında aşçılık, ikram hizmetleri gibi çok kaliteli bölümler mevcut. Hem çalışıp hem de bunun okulunu okursunuz.

Böylelikle hem çift meslek sahibi edinmiş olur, hem de hayallerinize adım atarsınız.

Bu kadar basit.

+1

Açıköğretim Fakültesinde Aşçılık bölümü var. Kaydolup diploma alın.

USLA veya MSA gibi yerleden eğitim alın.

Bu eğitimlerle temel seviyeye sahip bir aşçı olursunuz ve gerisini siz getiriceksiniz. Çalışma koşulları ağır ve yorucudur. Hafta sonları ve özel günleri belirli bir konuma gelene kadar çalışarak geçireceksiniz (Bunlarıda bilirek bu işe girişin).

• Buyuk otellerde(swiss,fourseason,hilton) calismak istiyorsaniz ve bolulu degilseniz isiniz zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.