Şimdi Ara

Nasıl geçiniyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev sahibi %60 zam ile kapıyı açtı dün telde

Verdiğim kira 15 bin TL tek yaşıyorum aldığım maaş 30 bin TL ortalama asgari ücretin nerede ise 2 katı ama bu hayatta boş yaşıyorum gibi hislere kapılıyorum artık

Çalışan kadın için evlensen düğün yapmak evi yeniden dizmek sonrası çocuk vs ayrı dert

Ciddi ciddi çekme karavan alıp onda yaşamayı düşünüyorum artık

Anadan babadan miras kalmış ev sahibi olmuş 5 IQ lar damlar birazdan iktidar partisini savunmaya , anadan babadan miras kalmayan hayata yeni başlamış bir insan ev tutup tek başına yaşayamıyor bunun ötesi yok

Eskiden derlerdi ki ev kirası kazancının üçte biri olmalı ki benim abim asgari ücret 1000 TL alırken kiralar 250 TL idi biliyorum İstanbul'un göbeğinde

Siz nasıl geçiniyorsunuz ben ciddi merak ediyorum? Evi olanlar hariç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sesimiz hep devlete çıkıyor, para babalarina , yada bizi diğer sömürenlere çıkmıyor. ev sahibine sesimiz çıkmıyor , taksiciye sesimiz çıkmıyor, dolmuşçıya sesimiz çıkmıyor vsvs. bilinçli bir toplum değiliz. devletin yapması gereken ev arsa bu tarz insanların zaruri ihtiyacı olacak nesneleri yatırım aracı olmaktan çıkartmak yani parası olan gidip ev almayacak yatırım için arsa almayacak yatırım için. herkes evi kira gelirinden dolayı yatırım aracı gördüğü için şu an biz bu haldeyiz İstanbul'da 800 tane dairesi olan insan var. yaptırımı devlet yapmak zorunda kira zammına sınır getirmişti onu da kaldırıyor bu vatandaş toplanıp sağlam güzel bir eylem yapmadığı sürece devlet bu işe el atmayacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi sömüren ev sahibi ,taksici değil ki ,hükümetin yanlış politikaları.
    Devlet başka iş ,hükümet başka iş.
    Yapılan yanlış hataların sonuçlarını uzun süre cekeceksiniz.Milyar dolarları ucurup, faturayi halka keserseniz ,itibardan tasarruf olmaz deyip vatandaşın sırtına hergun zammı yüklerseniz ,sonuçlarıda bu olur.
    Daha çok ezileceksiniz ,bunlar fragman .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lithran -- 12 Kasım 2024; 9:9:49 >
  • Yıl sonu geldikçe enflasyon denen bela kendisini daha fazla hissettiriyor. Gün geçtikçe eriyen maaş pul oldu uçtu gitti. Daha bunun Aralık ayı, Ocak ayı var. Anca Şubat başında zamlı maaş alacağız. O da neye yarayacak meçhul tabii ama o zamana kadar şu 2 aylık süreçte zor günler bizleri bekliyor.

• cruel53 kullanıcısına yanıt

Teşhis yanlış olunca tedavi de insanı ölüme kadar götürür. Temel sorun ev arzının yetersizliği ve de milletin fakir olması. Göçmen, mülteci sayısıda üzerinetuz biber oldu. Ev, arsa yatırımı olmazsa, birileri 2-3 tane ev almazsa, şu anki durumu da mumla arar hale gelebiliriz. Daireler yerine odalar olur, ortak mutfak, banyo, tuvaleti olan pansiyonlar artar. Barınma ihtiyacını karşılamak devletin görevidir. Devlet de kolayı seçip bu yükü vatandaşın sırtına yüklemeyi tercih etti. Pek çok ev sahibi artık evini kiralamıyor, yeni ev almıyor, bazı insanlar gayrimenkul yatırımını yurtdışında yapmaya başladı. Her sene minimum yapılması gereken ev sayısı var. İnşaat maliyetleri arttı.

Yapılacak şey ekonomiyi düzeltmek ve ev sayısını artırmak. Evi olmayanlara teşvikler, kira yardımları sağlamak.

• Suçlu zam yapan ev sahibi değil bu duruma getiren yönetim modeli . Bu mantıkla manavda suçlu bakkalda suçlu fabrikası olan adam da suçlu karşı komşum teyze de suçlu . Sorunun çözümü bile isteye yanlış açıklanan enflasyon verileri . Problemi kabul etmeden çözüm aramanın bir mantığı yok . Mesela bu yıl ön görülen enflasyona göre maaşlara zam yapılacak izleyin siz şamatayı bunlar daha iyi günler .

• cruel53 kullanıcısına yanıt

@cruel53 adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

sesimiz hep devlete çıkıyor, para babalarina , yada bizi diğer sömürenlere çıkmıyor. ev sahibine sesimiz çıkmıyor , taksiciye sesimiz çıkmıyor, dolmuşçıya sesimiz çıkmıyor vsvs. bilinçli bir toplum değiliz. devletin yapması gereken ev arsa bu tarz insanların zaruri ihtiyacı olacak nesneleri yatırım aracı olmaktan çıkartmak yani parası olan gidip ev almayacak yatırım için arsa almayacak yatırım için. herkes evi kira gelirinden dolayı yatırım aracı gördüğü için şu an biz bu haldeyiz İstanbul'da 800 tane dairesi olan insan var. yaptırımı devlet yapmak zorunda kira zammına sınır getirmişti onu da kaldırıyor bu vatandaş toplanıp sağlam güzel bir eylem yapmadığı sürece devlet bu işe el atmayacak

İyide en kötü yeni sayılacak ev 3-5 milyon TL bunun sebebi de döviz 35-40 TL olması ve enflasyon

Ev sahipleride değeri 5 milyon TL olan evi 5 bin TL kira vermek bedava vermek olur diye düşünüyor bir yerde haklılar

Sonuçta laf dönüp dolaşıp ülkeyi 22 senedir yönetemeyen AKP ve MHP geliyor

3-4 sene öncesine kadar 250-300 bin TL olan daire bugün 2.5 milyon TL olmuş aldığın maaş ile artık daire sahibi olmak hayal

3-5 sene önce semt seçiyorduk buradan alınır mı diyorduk bugün çekme karavan da yaşamayı düşünüyoruz siz hala hökümet suçlamayın yeaaa diyorsunuz

Asgari ücret 17 bin TL ile kira bile vermeden geçinmek zor yemek giyecek fatura vs

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapıyorsunuz?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.