Şimdiden mp3 müzik ses ve mp4 müzik video kayıtlarını hazırladım, sd kart ile yolculuklar daha zevkli geçecek.
selamlar
bende 2gb sd aldım ve bekliyorum sizler gibi gelsede kullansak artık....
selam arkadaşlar,
uzun zamandan beri benim de ilgi alanım navigasyon. bugün navigasyon satıyorum diyen hemen her firmayı ki bunlar zaten 2-3 tane. Gittim, gördüm, test ettim. Şu anda hemen hepsi hakkında iddialı yorumlar yapabilirim.
Adı ne olursa olsun, Navigasyon 3 bileşenden oluşur. cihaz yazılım harita
bunların içinde olmazsa olmazı harita ve ona uyumlu Türk adresleme sistemine uygun/entegre edilmiş yazılımdır.
Ve bu 3 bileşenin buluştuğu en doğru çözüm Navia. Satandlarını ziyaret ettim fuarlarda. Ürünlerini aldım ve kullanıyorum. Cihaz eskir, değişir, kırılır sonunda yenilenir. Çözümü var yani. Ama harita arka tarafta milyon dolarllık emeklerle hazırlanmış en değerli bileşendir.
Navia'da bu var. Teleatlas'la yola çıkmış. Ve tüm dünyada, global pazarın lideri konumundaki TomTom'un bile Teleatlas'ı tercih etmesi zaten buna en büyük örnek. Yolunuz açık olsun derim.
İhtyacı olanlar da çok aramasınlar derim.. Navigasyon = Harita Harita = Devamlılık, standardizasyon, güncellik bu da TELEATLAS demek tüm dünyada.
Türkiye ayağında da NAVIA var..
quote:
Orjinalden alıntı: baypiano
selam arkadaşlar,
Navia'da bu var. Teleatlas'la yola çıkmış. Ve tüm dünyada, global pazarın lideri konumundaki TomTom'un bile Teleatlas'ı tercih etmesi zaten buna en büyük örnek. Yolunuz açık olsun derim.
İhtyacı olanlar da çok aramasınlar derim.. Navigasyon = Harita Harita = Devamlılık, standardizasyon, güncellik bu da TELEATLAS demek tüm dünyada.
Türkiye ayağında da NAVIA var..
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla Navia Avrupa haritaları için Teleatlas kullanıyor, Türkiyede yaşayan insanlar olarak bizi ağırlıklı olarak Türkiye haritaları ilgilendir diye düşünüyorum, dolayısıyla asıl bu haritalar hakkındaki bilgilere ihtiyacımız var. Örneğin, başar soft mudur harita sağlayıcı, Navitech ile aynı kaynağı mı paylaşıyor? Haritalar 6 ayda bir güncellenir deniliyor, bu süreç düzgün işliyor mu + istanbul gibi bir metropolde 6 ayda bir güncelleme yapılması yeterli mi, Önemli noktalar (POI) veritabanı güncel mi, detaylı mı, diğer iller ne zaman eklenecek, vs. vs. vs. vs. bir sürü önemli konu var... Tüm bu konuları bir yana bırakıp sadece TELEATLAS'ı vurgulamanız mesajınızın biraz objektifliğini zedeliyor.
Bu arada tüm bunları söylerken Navia'yı kötülemek gibi bir niyetim yok, bilakis yeni bir National Geographic üyesi olarak NAVIA'mı beklemekteyim şu anda :) ama dediğim gibi, öncelikli konumuz Türkiye haritaları ve POI'leri olmalı... bu konuda doyurucu bilgilere ihtiyaç var. Eğer gerçekten son kullanıcı olarak samimiyetle bu mesajı yazıyorsanız, teşekkür ediyorum ve bahsettiğim konulardaki yorumlarınızı bekliyorum.
Barış.
navıa turkıye harıtalarının kaynagıda yıne aynı teleatlas fırması.
ns-1020 acılıs ekranı ve urun kutusunda yazıyor...
isikayhan dan gelen YANLIŞ bilgilendirmeyi düzeltmek istiyorum, NS-1020 Globtek firmasının ürünüdür. techizat ve yazılımın Türkçeleştirmesi Globtek firmasına aittir. ndrive dan sağlanan ürünün hem OS interface dili hemde yazılımı Türkçe değildir. adres arama motoru da Türkiyenin adres arama yapısına uygun çalışmaz. yani ürünün lokalizasyonunda farkılıklar bulunmaktadır.
Tabii ki cihaz Uzakdoğu (Çin, Tayvan vb) üretimidir fakat aşağdaki ekran görüntüsünde ve videoda gözüken "navia powered by NDRIVE" yazısından anlaşılacağı üzere yazılım Ndrive firmasına ait. Globtek te bu yazılımı Türkçeleştirip Türkiye haritalarını ekliyordur herhalde.
isikayhan dan gelen YANLIŞ bilgilendirmeyi düzeltmek istiyorum, NS-1020 Globtek firmasının ürünüdür. techizat ve yazılımın Türkçeleştirmesi Globtek firmasına aittir. ndrive dan sağlanan ürünün hem OS interface dili hemde yazılımı Türkçe değildir. adres arama motoru da Türkiyenin adres arama yapısına uygun çalışmaz. yani ürünün lokalizasyonunda farkılıklar bulunmaktadır.
zaten forumlar incelenirse Navia'nın Ndrive yazılımı üstünde Türkiye adres yapısına uygun olarak geliştirildiğini görebilirsin. altını çizerek belirtmek isterim bu gizli bir bilgi de değil zaten. bunda yanlış birşey de yok. zaten bu forumdaki bütün bilgi paylaşımlarında görüldüğü üzere Başarsoftdaki arkadaşlarımız IGO denen yazılımı destekleyip geliştiriyorlar , Navkingde ki arkadaşlarımız Route66 , Navturk tekiler eskiden smart2go ve sygic yazılımlarını , Garmin deki arkadaşlarımız tamamı ile kendi yazılımları ile gidiyorlar. burada herhangi bir yanlışlık yok. önemli olan bu tür girişimlerin markanın yaratılması , finansının sağlanması , inovasyonunun gerçekleştirilmesi ve sonuçta emeği geçenlere para kazandırmasıdır. buradaki yarışta farklılık kimin ne kadar yatırdığı ve kendini ürününe ne kadar odakladığı ile ilgilidir. mesela Navia da yaratılan Kişisel - Favori - Noktalarınızı diğer kullanıcılar ile paylaşılabilecek bir yazılım hazırlandı ve bu bir servise dönüşecek. bunları aynı zamanda Google Earth gibi platformlara noktalarınızı atıp hoş vakit de geçirebiliyorsunuz şu anda. Globtek firmasının bu işe ne kadar yatırım yaptığını görmek isterseniz size Çin Shenzhen'de açtığımız GLOBTEK OFİSİNİN adresini vermek isterim. yani evet çinde bir üretici firma ile çalışıyoruz ama üreitm bandı tamamı ile bizim kontrolümüzde , hangi componentler konacak a kadar biz yönetiyoruz. işte işin boyutu bu.... biraz büyük değil mi :))
Globtek Shenzhen Representative Turkey Co.
Room 1003, 10/F Hang Gang Fu Chun Commercial Building No: 6031, Shennan Road, Futian District Shenzhen, 518040 China
Ayrıca gönderdiğiniz tanıtım filmi de benim çok hoşuma giden bir çekim. paylaştığınız için teşekkür derim. aslında ben kendi sayfamada link koyacaktım ama siz benden önce davrandınız. paylaşım için teşekkürler....
neticede navia kendi urununu gelistirerek ve turkcelestirerek bir marka haline gelecek umarım.kontrolu firmada olan yazılım guvenlidir anlasıldıgı uzere drein bilgiler icin tesekkurler.
ben de 2 gün önce navia ns-1020 aldım darty'den...
öncelikle biraz hayal kırıklığı yaşadığımı söylemek isterim. diğer markalar nasıldır ne durumdadır bilemem ama haritada ve programda gerçekten çok eksikler var.
örnek vermek gerekirse aradığım çoğu cadde ismini bulamıyorum. cadde ismini bulsak da kapı numaralarına geçersiz diyor.
bugün gebze organize sanayi bölgesine gittim. yolu bilmeme rağmen navia'yı da açtım ve nasıl bir rota vereceğini görmek istedim. gördüklerim hiç de iç açıcı değildi gerçekten. en baştan başlarsak;
1- kozyatağında oturuyorum. evden çıktım ve beni e-5'e yönlendirdi. tabi ben tem'den gitmek istiyorum gebzeye. bunu nasıl değiştirebiliriz bilemiyorum. program bana hep e-5'ten mi tarif edecek acaba? seçeneklerde otoyol kullanmasını istediğimi de seçmiştim ama navia e-5'e yönlendirdi.
2- ben tem'den gidince güzel yanı yeni bir rota çiziyor. ama çizdiği rotaya göre gitsem şu anda yaşamıyor olcaktım sanırsam. dönüş yada kavşak namına hiçbir şey olmadığı noktalarda devamlı sağa dön sola dön şeklinde komutlar duymaktan gerçekten canım sıkıldı. hangi yola sokmak istiyodu acaba beni çok merak ettim..
3- gebze'den evime dönerken bu sefer e-5 istikametini kullandım. kozyatağına gitmeme rağmen ve evimi haritada önceden işaretlemiş olmama rağmen yolda daha sultanbeyli-kartal sapağından beni içeri sokmak istedi. tabi ben girmedim. abartmıyorum bostancıdaki her sapağa kadar beni şehrin içine sokmak istedi ama ben girmedim tabiki. bildiğim yolu takip edip eve geldiğimde ise "varış noktaşına geldiniz" gibi bir bilgi verdi sağolsun. ulaştım ama nasıl ulaştım kendisi de bilmiyor.
velhasıl biraz ilginç bir alet. haritada çok eksik var. istanbul bile böyleyse diğer şehirleri düşünemiyorum. geliştirlmesi gereken çok yanı olduğu kesin. yetkililere burada ciddi bir görev düşüyor. nasıl olsa sattık düşüncesinde olurlarsa vay halimize. ben şu an itibariyle üründen gerçekten memnun değilim. ama diğerleri nasıl onu da bilemediğim için piyasaya göre karşılaştırma yapamıcam.
eğer forumda yetkililerden bu konularda bilgi alabilirsek de çok seviniriz gerçekten.
teşekkürler...
3-
selam, tum gectıgım sureclerden sende gecıyorsun.
navıgasyon yazılımlarını kullanmaya alısmak gerek.
gezgın ıcerısınde bulunan rota seceneklerı kısmında otoyol kullan / kullanma, hızlı / kısa ayarlarını yapman gerekıyor...
bunun dısında en onemlısı ıstedıgın sekılde gıdebılmen ıcın yol hız tercıhını yukarı cekmen gerekıyor...
dıger detaylar konusunda fırmanın forumda bulunan temsılcısı sana bu konuda yardımcı olur dıye sunuyorum.
kolay gelsin...
pb
SAAT 13:45 OLDU ŞU AN İTİBARİYLE N.G. DERGİSİ ŞUBAT SAYISI VE TABİİ NS-1020 DE HALA ULAŞMADI GELEN VARMI ACABA?
yok, pazartesi gelir muhtemelen.
benimde elime su an itibariyla gecmedi.eski ve devam eden bir abone olarak genelde ayın 5 inden once pek gelmiyordu.bu konuyu defalarca uye hizmetlerine bildirdim pek yararı olmadı.Raflara cıktıktan sonra hep elime ulastı ve hep mail attım bilginize gelseydi iyi olurdu hafta sonu kullanırdık.
bende bekliyorum. ama bugün camdan baktım postacı elin de NG bi apartmana girdi acaba promosyonsuzlarmı dağıtılıyo öncelikle
bana dagıtım sirketiyle geliyordu ama hep gec buarada istanbuldayım okadar hızlı yani..
Bugün ayın ikisi. NG Kids çoğunlukla cumartesileri gelirdi,