Şimdi Ara

Navia NS-1020 almayı düşünüyorum ne dersiniz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
1
Favori
52.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet,
    İzmir deyim,
    yaklaşık 2 saat kadar oldu geleli.
    Paketten 1 tişort+1yağmurluk+1navia kutusu çıktı.
    Tişort kahverengi ve kısa kollu, ince kumaş.
    Yağmurluk güzel, sarı ve ince naylon, giyilir, çok da süskse yapar.

sağ cebine bağlı bir ayarlı kemer var ne olduğunu anlayamadım, ne işe yarar bir bakayım.

Navia ise, şarzsız geliyor. Pakette kullanım klavuzları+1cd+araç şarz cihazı+usb bağlantısı+vakumlu cam aparatı ile onun tablası çıktı.
    USB bağlama aparatı aynı zamanda şarz ediyor, pc ye bağladınızmı şarz başlıyor.
    Elektrik prizlerinden şarz edecek bir adaptörü yok, ya pc den usb yoluyla, yada araçta çakmak adaptörü ile şarz edeceksiniz.
    her ikisininde bağlandığı yuva aynı, bu nedenle evde pc siz şarzı unutun.

SD kart içinde geldi, kitapta yazılan şifreleme ve kayıt işlemlerinin hiç birisi olmadan cihaz açılınca menü çıktı, sanırım hazır kurulmuş geldi.

Hemen sd karttaki (256mb) "navia" yazan klasörü (108mb) sd kartı kart okuyucuya takarak pc ye yedekledim. sorun çıkmadı.
    sonra bu klasörü 1gb lık sd karta kopyaladım, navia 1020 ye taktım ve cihazı çalıştırdım,
    NA NAAAAA........... cihaz kartı gördü ve menü açıldı, sorun yok.
    Böylece bu karta mp3 ve avi leri kopyalayıp yolda müzik ve video keyfi yapacağımı düşündüm,

ANCAKKKKKKKKKKKKKK,

karta pc den direk kopyalayacağınız mp3 ler ve avi ler çalışmayacak.

Mutlaka CD deki Activesync programını kurup, bu bağlantı ile atmanız gerekiyor.
    bu program kurulunca otomatik olarak navia ile bağlantı kuruyor ve "my documents" içinde, kartta bulunan dataları görebiliyorsunuz.
    MP3 ü sürükle bırak yöntemi ile bu klasöre atınca "dönüştürme" işlemi yapıyor, yani kendi formatına çeviriyor, bu işlemde neredeyse mp3 ün çalma süresi kadar.

AVI ler içinse olmadı, tüm çabama rağmen , navia avi (mp4) dosyalarını çalmadı.
    (dönüştürme bayağı uzun sürüyor)
    sanırım codec ile ilgili bir konu, araştırmalarım devam edecek.

GPS ve navigasyona ise geçemedim, bürodayım ve gpos sinyali alamıyorum, henüz şarzda tamamlanamadığı için (5 saat) dışarıda çıkamadım.
    Ancak tüm menülerde dolaştım, kullanışlı gibi sanki, bakalım dışarı çıkıp GPS bağlanınca detayları yazarım.

şimdilik bu kadar, 5 saat sonucu (2 saat geçti) akşama deneyimlere devam ederim.

selamlar

• başka ulaşan var mı eline?
  • İstanbuldayım ve hala gelmedi bekliyorum onbes degerli bilgilerin icin tesekkurler bende yedeklemeyi dusunup 2gb ye atmayı istiyorum.neyse artık pazartesi napalım Klasik NG dagıtımı 5 in den once hic almadım.
  • ya bu navia kendisi default olarak sd kart okumuyor mu?
  • İZMİRDEYİM, SABAH 11,00 GİBİ GELDİ ŞU ANDA ŞARJDA 5 SAAT DOLDUKTAN SONRA AÇICAM..
  • bağlıyken de açabiliyosun aleti..de bütün caddeler bende de kaymış, harita biraz kötü gibi..
  • ANlaşılmadı.
    evet Navia SD ve MMC kartları okuyor, ancak mp3 ve mp4 (avi) leri kendi formatına dönüştürmek kaydıyla.
    Diğer okuduğu ise malum navigasyon dosyaları ve haritaları.

ANLATIMA DEVAM.
    dün gps açık yol denemleri yaptım.
    sonuç olumlu ama öyle muhteşem değil, iyi güzel, idare eder.

IGO ya göre biraz eksikleri var.

cama tuttturma vantuzunu ilk seferde sorunsuz tutturmuştum, ancak sonrada yapışmaz oldu, hemen çıkıyor, bakayım halledebilecekmiyim.

devamlı şarzda kullandığım için şarzı ne kadar gider bilemem, bir boşda deneyeceğim.

üst düğmeden kapatırsanız , "hızlı kapanma" gerçekleşiyor, açılmasıda o kadar çabuk oluyor.
    eğer arkadan düme ile on-off yaparsanız açılışı bayağı sürüyor.

araçda 4 uydunun bağlanması 60 sn kadar sürüyor, bazende 30sn.
    10 uydunun bağlandığını gördüm. (3 ünden mi bilgi alıyor yoksa hepsindenmi?)

4. uydu bağlanınca yükseklik (rakım) bilgiside veriyor ama pek doğru olduğunu sanmıyorum. ev ve işyerim deniz kıyısında 34m gibi bir değer veriyor.

yer konumlaması ile haritalar arasında bazen 30-40 m lere varan farklar oluyor, bazende "0" belli olmuyor.

şimdilik bu kadar

selamlar

• ng den gelen arkadaslara hayırlı olsun ng herzamanki klasik olayını tekrarlayıp henuz istanbulun gobeginde oturmama ragmen ulastıramadı..bekleyelim bakalım.
  • İyi akşamlar,bende yaklaşık 1 aydır navia kullanıcısıyım,cihaz genel olarak beni tatmin etti,ancak POI ler konusunda oldukça hayal kırıklıgına ugradım,timeout ile yapılan anlaşma ile cafe bar restaurant ve küçük oteller rehberi oldukça güzel ama geri kalanlarda,pek tatminkar değil bence.
    ilk aklıma gelen seyehat acentalarına baktıgımda istanbul havayolları ve airalfa bilet satış acentalarını gördümki bu gerçekten çok ilginç bu şirketler batıp kapanalı neredeyse seneler oluyor.
    ayrıca banka ve atm ler konusundada oldukça zayııf,sadece banka oldugu gösteriliyor ancak hangi banka oldugu yazmıyor,çogu ilçede atm ler bile gözükmüyor arama yapıldıgında
    umarım gelecek güncellemeler ile birlikte bu POI ler konusundaki sıkıntılar düzeltilir
  • sonunda geldi once kartı yedekleyim dedim bilgisayara aktardım fakat 2gb karta aktaramıyorum bazı dosyaları kopyalamıyor.
  • Arkadaşlar navia nın üzerine i-go yüklenir mi??
  • daha once sorulmustu sanırım.sadece kendi yazılımını calıstırıyor.
  • NAVIA ile ilgili deneyimlerim ve MP3 ses/AVI video dosyalarının çevrimi ve aktarımı şu başlıkta:

http://forum.donanimhaber.com/m_20888146/tm.htm

faydası olur umarım.

selamlar
  • cok tesekkurler super bilgiler var su an sarj da cihaz ve kapalı alandayım henuz uyduya baglanmadı dısarı cıkıp bakacam ayrıca bilgisayardan mı bilmem navia adlı klasoru bilgisayarıma sorunsuz kopyaladım card reader vasıtasıyla ama bir turlu 2gb lik hafiza kartıma yedekleyemedim kopyalamıyor bazı klasorleri .bu tur bir sorun yasayan varmı .
  • 2gb kartın sd mi yoksa sdhc mi?
    sdhc leri (yani süper hızlı) kart okuyucular okumaz, özel sdhc okuyucu alman lazım.
    Ayrıca Navia nın sdhc leri okumaz. (bendeki 4gb sdhc okumadı)
    bence 1gb normal sd veya mmc al, video ve ses için yeterli gelir.

selamlar

Not:
    Bilgi olması açısından, piyasadaki kartların en iyi formatı, SD olup, hiç sorunsuz kullanabilirsiniz, üstelik daha ucuz oluyorlar.
    Bu nedenle ben tüm kart ihtiyacı olan elektronik aletlerimi SD li seçiyorum.
    (digital foto, navigasyon, vs......)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 5 Şubat 2008; 12:51:41 >
  • cihazı bu gun kullandım dudulludan beylerbeyine fazla sorun cıkarmadan belirlenen rotada dogru bir sekilde geldi.denemelere daha dewam buarada 2gb hafıza kartına evde yedekledim bir sorun yok .calısıyor harita ilk defa kullanan biri olarak bana iyi geldi.cam vantuzu zor tutuyor bir kac kere yerinden yani camdan dustu.simdilik bukadar
  • sorunsuz kullandıgın sd kartın markasını soylermısın ?

anladıgım kadarı ıle bu cıhazlarda yuksek hızlı ve kalıtelı kart kullanımı gerekıyor...

pb
  • evet karttan suana kadar memnunum markası ocz 150x hb den aldım.2gb 24 ytl sanırım.ayrıca digitalde kullanmak uzere bir tanede sipariş ettim.tavsiye ederim.linki altta iyi geceler.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1100011&productid=bd70930
  • super , bılgı ıcın cok tesekkurler chemucell
    pb...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.