Arkadaşlar haftalardır iran'da benzin şöyle ucuz, suriye'de böyle bedava derken herhalde iran yetkililerini de uyandırdık. adamlar da dedikler ki "ulan bu türkiye'de benzin 4 lira olmuş biz niye hala 3-5 kuruşa satıyoruz". onlar da % 400 zam yapmışlar! nasılsa persler de biz türkler de şark halkıyız, demokrasi kültürümüz yok, kolay kolay ayaklanmayız. ensesine vur al lokmasını tipi insanlarız.
Çok kötü olmuş.. Bizim hükümet, bakın Iran zam yaptı bizimde yapmamız lazım diyerek litresini 10 milyona çıkartır şimdi
Allah korusun zam yarışına girmesinler
Olaya nasıl tepki verirsiniz açısından bakalım. Iran'da benzin litresi 10cent ten satılırken bugun itibariyle 40centten satılmaya başlanmış.
40 cent dediğin 60krş:)Hala çok ama çok komik bir rakam.Bizde olsa 40 gün bayram yaparız ama adamlar için felaket bir rakam. Biz de şu anda 4 tl olan benzinin 16tl olması gibi bişi oluyor bu :)aboo
Bizimkiler aynı doğuş gibi, herkese kötü örnek oluyolar
bildiğim kadarı ile iran benzini ithal etmiyormuydu yeterli rafineri tesisine sahip olmadığından
Bir günde olan bir durum değil bu. İranlı bir müşterimiz 4-5 ay önce böyle olacağını söylemişti. Karar daha önce alındı. Onların takvimi bizden farklı olduğu için önümüzdeki yıl diyorlardı ve onlara yeni yıl geldi. Amaç ne diye sormuştum. Dediklerine göre herkes bol ve ucuz diye haddinden fazla benzin tüketiyor. Buda doğal kaynak israfına neden oluyor bu yüzden benzinin fiyatını artıracaklar demişti. Gerçi bu farkı para olarak vatandaşa verecekler demişti.
İran en azından benzinden aldığını yine halkına veriyordur..Yol su elektrik vb..yapıyordur..Bizim ülkede o da yok..Yaptıkalrı yollar içler acısı..tam bir 3.dünya ülkesiyiz..İlkeliz..
ben iranliyim yaklasik 4 sene once arabamizi fulleyince turk lirasinda 6 lira civarina denk geliyordu
peak oilin ayak sesleri 4 sene sonra benzin karneye bağlandığı yada litresi 12 liradan alınca ben görücem insanları.120 yıllık sanayi devriminin ve abd ile avrupadaki 500 milyon insanın yaşadığı refah döneminin sonu geliyor.Bu 500 milyon insan rahat yaşarken geriye kalan 5.5 milyar insan sürünücek öylemi,insanlık ya yeni bir düzen geliştirir yada yok olur ,bu kadar basit.
quote:
Orijinalden alıntı: genie1
Arkadaşlar haftalardır iran'da benzin şöyle ucuz, suriye'de böyle bedava derken herhalde iran yetkililerini de uyandırdık. adamlar da dedikler ki "ulan bu türkiye'de benzin 4 lira olmuş biz niye hala 3-5 kuruşa satıyoruz". onlar da % 400 zam yapmışlar! nasılsa persler de biz türkler de şark halkıyız, demokrasi kültürümüz yok, kolay kolay ayaklanmayız. ensesine vur al lokmasını tipi insanlarız.
türkiye&iran türkiyede zam olunca, yine otobana, köprüye çıkıp protesto edebilirsin... iranda, çıkıp meclisteki herhangi bi grup ahmedinejat"a ters konuşsun yada illegal bi örgüte selam verdiğini duysun acaba sabaha sağ çıkacakmı???
quote:
Orijinalden alıntı: ZAGROSs
ben iranliyim yaklasik 4 sene once arabamizi fulleyince turk lirasinda 6 lira civarina denk geliyordu
Bak bizi tahrik etme. Yoksa gidip Ankaradaki meclisi basarız.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
quote:
Bak bizi tahrik etme. Yoksa gidip Ankaradaki meclisi basarız.
yok tahrik nedemek estaf. maksat ona gore degerlendirin diye soyledim
Körle yatan şaşı kalkar diye buna deniyor heralde
Bütün ülkeler, özellikle de gelişmekte olan ülkeler petrol tüketimlerini frenlemek ve azaltmak zorundalar bunu yapmazlarsa çekirdek enerjisine maruz kalma durumları var. Hükümetler de gerçeği halka anlatamayacakları için çevre, küresel ısınma vs. ayağına zorunlu tedbirler almak durumundalar. Tek çare çok verimli alternatif enerji kaynağı, bu da uzun vade isteyen bir şey, dolayısıyla refah dönemi bitiyor gibi. Benzinin fiyatı 5 TL, 10 TL olsa da fazla dert etmeden bulabildiğine sevinip en fazla bir 5-10 yıl daha otolarımızı kullanalım. O vakitler gelmeden bir de bisiklet edinelim.
Dünya piyasasında galon fiyatı altın gibi yükseliyor artık irandaki petrol rezervleride azaldı dönem pilli araba dönemi
Aman petrol canım petrolll
Hesaba göre 83 lt benzini devlet bedava veriyor.Normal bir aile için gayet yeterli.
quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78 türkiye&iran türkiyede zam olunca, yine otobana, köprüye çıkıp protesto edebilirsin... iranda, çıkıp meclisteki herhangi bi grup ahmedinejat"a ters konuşsun yada illegal bi örgüte selam verdiğini duysun acaba sabaha sağ çıkacakmı???
quote:
Yapmayın,yaralamayın bizi.
quote:
biz 6 liraya 2 lt bile alamıyoruz
bakın dubaide yarım litrelik pet şişe su = 23 litre benzin ediyordu galiba..yine aynı şekilde venezulla veya kolombiyaydı galiba tam emin değilim aynada söylemişlerdi 0,5 kuruşa denk geliyor litresi...