Arkadaşlar 1-2 ay sonrası için ufak bir türkiye gezisi planlıyorum. Bu tura cıkmadan önce de makro tüptür, nd filtredir, polarize filtre vb. gibi ekipmanları tamamlamak istiyorum. Ankarada okuyorum ama bu gibi malzemeleri nereden alabileceğim konusunda bir fikrim yok yardımcı olursanız çok sevinirim
nikon 18-200 mm ve 35 mm lens var elimde bunların yeterli olacağına inanıyorum 35 mm ye nd filtre almak istiyorum , 18 200 mm ye de polarize filtre almayı düşünüyorum. Nd için B+W ve Hoya, Tiffen gibi markalar önerenler var ama önceden de belirttiğim gibi ankara'da bunları elden alabileceğim bir yer var mı ? ya da güvenilir internet siteleri ?
Makro tüpü de 35 mm lensime takmayı planlıyorum otomatik AF li 3 stoplu bir makro tüp buldum fiyatı 240 tl sizce uygun mu bu para verilir mi bir tüp için ? Macro lens almaya imkanım yok bunu not olarak düşeyim istedim.
Eğer tüp gerçekten AF özellikli ise 240 tl güzel fiyat.Kenk'nun otomatik uzatma tüpü 350tl civarı
Bir kere 50 mm ile kullandığım 105 macro alınca boşa çıkan Kenko 3 parçalı AF özellikli kutulu Kenko extention tubes var,ben de 250 TL ye bırakabilirim aklınızda olsun..
quote:
Orijinalden alıntı: Mylea
Arkadaşlar 1-2 ay sonrası için ufak bir türkiye gezisi planlıyorum. Bu tura cıkmadan önce de makro tüptür, nd filtredir, polarize filtre vb. gibi ekipmanları tamamlamak istiyorum. Ankarada okuyorum ama bu gibi malzemeleri nereden alabileceğim konusunda bir fikrim yok yardımcı olursanız çok sevinirim
nikon 18-200 mm ve 35 mm lens var elimde bunların yeterli olacağına inanıyorum 35 mm ye nd filtre almak istiyorum , 18 200 mm ye de polarize filtre almayı düşünüyorum. Nd için B+W ve Hoya, Tiffen gibi markalar önerenler var ama önceden de belirttiğim gibi ankara'da bunları elden alabileceğim bir yer var mı ? ya da güvenilir internet siteleri ?
Makro tüpü de 35 mm lensime takmayı planlıyorum otomatik AF li 3 stoplu bir makro tüp buldum fiyatı 240 tl sizce uygun mu bu para verilir mi bir tüp için ? Macro lens almaya imkanım yok bunu not olarak düşeyim istedim.
Bence özellikle ND ve Polarize filtrelerinizi muhakkak kaliteli olanlardan alınız ilk tavsiye B+W ve Hoya bence de başka marka düşünmeyin,ND yi tam ne için kullanacağınızı belirtmemişsiniz ama ben hareket olgusu ve hareketsiz objeleri fotograflamak hareketli olanları yok etmek vs gaye ile kullanacağınızı düşünüyorum Hoyanın 400 kodlu olanı 9 f stop B+W nin de 1000 kodlu olanı idi yanılmıyorsam 10 f stop pozlamanıza etki eder yani objektiften sensör üzerine düşen ışığı bu oranda azaltır,bu da size çok daha düşük obturatör süratleri veya daha geniş (açık) diyaframlarla çalışma olanağı sunar yapacağınız işe istediğiniz sonuca göre gerekeni kullanırsınız.Amaç daha az yani düşük yoğunluklu ND kullanmaksa ND 8 i önerebilirim diyafram veya obturatöre etkisi 3 stoptur. Bir de alırken en büyük çaplı lensinize göre almanızı öneririm ikisi de pahalı filtrelerdir,diger optikler de de step up step down adaptörlerle başkaca almadan kullanma imkanınız olur. Extention tüpü 35 mm ile kullanmak zor olabilir,50 mm 1,8 öneririm 35 mm ile çok yaklaşmak durumunda kalırsınız ve bazı durumlarda 2.8 olsa bile 1.1,5 stop digerine göre az ışık imkanınız olur.
quote:
Orijinalden alıntı: derin07
Bir kere 50 mm ile kullandığım 105 macro alınca boşa çıkan Kenko 3 parçalı AF özellikli kutulu Kenko extention tubes var,ben de 250 TL ye bırakabilirim aklınızda olsun..