Şimdi Ara

NE BOYA TAKINTISIYMIŞ ARKADAŞ!!!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: masterap

quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

Kaput ve bagaj kapğı boyalı değişen arabayı almam ama gelgelelim 10.000 km de olan corollama arkadan çrptılar bahaj kapağı değişti ne yapayım şimdi

kaza ile ilgili fotograflari sakla.. araci satacagin zaman senin gibi dusunmeyen biri gelir, alir ve gider.. bagaj kapaginda ne var ki, tertemiz parca.. yenisini takip geciyorlar

demek istediğim , daha önce bu kadar titizken başınıza böyle bişey gelince ders alıyorsunuz.
    Geldi kamyonun teki ışıklarda arkadan tıklattı , sağ far kırıldı , bagaj kapağında 10 cm lik bir göçük oldu tampon sağlam kaldı.
    bagaj kapağını değiştirdiler ,tamponu tekrar boyadılar farı değiştirdiler 3000 TL hasar kaydı çıktı.

Daha önce alıcı olsam almazdım , ama şimdi 10cm lik göçük için arabama pert kaydı yapılması hiç hoşuma gitmez.

• Dün sahibinden de araç bakarken denk geldi :)

NE BOYA TAKINTISIYMIŞ ARKADAŞ!!!!!!
  • Piyasaya göre işler şekilleniyor

Kaput ve bagaj kapağı boya yada değişen dedimmi insanlar soğuyor.
    Eğer kaza ciddi değilse resimlerini saklaman ve ilana eklemen gerekir. Yoksa kimseyi inandıramazsın.
    Zaten bu haliyle o fiyata satamazsın arabanı. Enaz 2-3 bin ucuza vermen lazım.
  • Bu tür sosyolojik tespitleri ve halkın durumunu okuyunca kaputumdaki taş vuruğundan mütevellit atan vernikten dolayı kaputu boyatmadan öyle kullanmak zorunda kalıyorum. Çok can sıkıcı bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim için değişenin boyanın bir önemi yok tabi kazanın nasıl olduğuna fotoğraflara bağlı araç sağlam oynama yoksa alınır neden alınmasın senelerce boyasız araba kullandık diyelim sonra biri geldi tıklattı yada biz vurduk o zaman araba pertmi olucak boya olsa ne olur olmasa ne olur
  • h.kocaer H kullanıcısına yanıt
    Bir önceki aracım civic'ti, kaputu boyalıydı, basit bir kazadan sonra servis komple boyamış kaputu, foto da vardı, araç iyi olduğu için aldım, aynı şekilde de sorunsuz sattım.

Yine daha öncesinde Hasar kayıtsız, Komple temizlik boyalı da araç aldım ve piyasa fiyatından sattım.

Sonuç olarak bu işlerde biraz şans da rol oynuyor gibi, ayrıca güven konusu piyasanın en önemli konusu, karşıdakine güven vermek gerek, bunu da fotoyla belgeyle yaparsanız sorun kalmaz...
  • Boya lafini duyan ya "biz bir düşünelim" diyor ya da hemen 20000 teklif ediyor. Avrupa da boyanan kaporta bakımı yapilan araba daha değer kazanirken, bizde "boyalı mi? Vah vahh Allah rahmet eylesin. Hemen 3000 altına kapatırız..." Yok öyle dünya kardeşim. Araç 25000 oldu işine gelirse... diyorum artık... sırf kaput boyalı diye arabamı yamyamlara ölü fiyata satmaktansa sıkış tepiş binerim gene de bu vampirlere ekmek yedirmem...

• fotograf onemli burada ne olursa olsun fotograf cekin, hatta ciktisini alin birkac yerde saklayin kaybolmasin. ben acikcasi fotografsiz kaput boyali arabaya supheli bakardim.. buradaki sorun boya takintisi degil.. dolandirici takintisi...
  • asla boyasız değişensiz araba almıyorum :D nasılsa arabaya alışma sürecinde olsun veya bir anlık dikkatsizlik olsun veya başkasının dikkatsizliği olsun bi şekilde o araba vuruluyor çiziliyor. Niye baştan bi ton fazla para vereyim ki ?
    Hadi siz arabayı arkadaşınızdan almışsınız evveliyatını biliyorsunuz. Gelen adam babanınız oğlu değilki. Piyasada ölücüler yok değil ama kaputu boyalı arabayı ben de almam. Kaputun altında tamiri düzgün yapılmadığı sürece veya tamiri yapılsa bile bir daha dikiş tutmayacak, masraf açma potansiyeli yüksek bir sürü elektronik, mekanik parça var. Ha işi bilen birisi zaten şase kollarına bakınca kaza yapıp yapmadığını anlar ama hadi diyelim adam arabayı aldı satarken sizin gibi zorlanacak satarken. Yani kaputu boyalı araba biniciye piyasanın 3-5bin altına alabilirse cazip ama sizi arayanların belki 4te 1i binici. Alttan darbe alan araba, kaputu boyalı araba almak biraz şans işi. Tamirini sanayi kasapları yaptıysa illaki masrafı yüksek bir sorun çıkarır ama yetkili servis yaptıysa sıkıntı olmama ihtimali daha yüksek. Mesela kendi arabam için konuşayım 11.000TL hasar kaydı var. Park halindeyken çöp kamyonu sürtmüş, bütün fotoğrafları vardı satıcıda. Yetkili servise vermiş arabayı kaskodan yapılsın diye servis de kapıdır, çamurluktur ne bulduysa değiştirmiş. Satarken arkadaş fotoğrafları gösterdi ,yetkili servise gittik değişen parçaların listesini verdiler hatta yetkili servis bakımlarıda yapılmıştı eksiksiz onları da gösterdi. Kısacası ne aldığımı bilerek içim rahat aldım, ha bu kadar şeye rağmen piyasanın 6-7bin lira altına aldım gerisini siz düşünün.

• İnsanların kaputu boyalı araçtan korkması normal. Piyasada o kadar çok çakal var ki apartmandan saksı, kiremit düştü ayağına yatıp önden ciddi darbe alan veya takla atan araçları itelemeye çalışıyorlar. Noyalı, hatta hasarlı araç elbette satılıyor, piyasada alıcı buluyor ama boyasızıyla arasında belirli bir fark olmalı ki insanın alması için bir sebebi olsun. Kendinize sorun, fiyatı hemen hemen aynı olan boyalı veya boyasız araçlardan hangisiniz seçersiniz?
  • Vallah kardesim boyasizlari 24-25 arasinda geziyor. Ben zaten gerekli indirimi yapmisim. Ne yapayım 18 e mi duseyim yoksa ustune ben mi para vereyim??? Bu boya meselesi sadece bizim ulkemizde var!!! Avrupa da boyanan araba kaporta bakımı yapilan araba değer kazanirken ulkemizde malesef boyaninca değer kaybediyor. Yakında evlerimizi de boyatmayacagiz orjinal kalacak!!!

• bir araca müşteri oldum boya darbe degisen yok diyor sadece azcık ucunda boya var onemli degil surtmedir hasar kaydı ne kadar 14000 tl

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    ucunda sürtme var hasar kaydı 14.000
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hdplus

Fiyatı çok düşürmeyin, düşürdüğünüz için de alıcılar kıllanıyor. Galericiler ve al-satçılar araçların kusurlarını gizleyip fiyatlarını düşürmeden peynir ekmek gibi satıyorlar. Elbette yaptıkları doğru değil fakat sizde kusuru gözüne sokup fiyatı diplemeyin. Araç madem o kadar temiz bir kaput için o kadar fiyat düşmeyin, piyasası neyse verin o fiyata gitsin. Piyasası dediğiniz araçların hasar kaydı sıfır, değişensiz ve boyasız mı sanki. Bizim öldürdüğümüz malımızı alsatçılar diriltiyor, öldürmezsek sorun kalmaz.

Kesinlikle haklısınız. Aracımızı ilana koyduk.75000 yazdık arayana 72000 ye kadar bıraktık satamadık. Daha sonra aynı arabayı başka isimle 78000 yazdık 75000 e kaç kişiyi geri çevirdik en son 76000 ya sattık.

Piyasasından düşük yazmamızın tek sebebide yeni araba alacaktık şiparişi vermiştik araç gelene kadar satalım da bayii ye mahçup olmayalımdı. İnsanları anlamak mümkün değil.

24 25 yazanlar 22ye verir kardeş. sen 20ye bırak alırlar. sonuctan haberdar et
  • Gelişmiş ülkelerde boyalı arabanın değeri artıyor, bizde fiyatı düşüyor. Arabanın aerodinamiğini etkileyecek bir kazası yoksa boyalı değişenli falan hiç umrumda olmaz alırım.

Kaput değiştiği ilanda yazmıyor, ön farlar kararmış, direk kaza sonrası yan sanayi ile değişmiş izlenimi verdi. Fotoğraflar yetersiz. Ne bileyim şahsen ben de bakmazdım sizin ilana

Beyin Bedava bunlarda
    boya delisi olmuş millet
    plastik tampondaki boyaya bile takan var
    2 dir parça boyalı alıyom araçlarımı en son kaput boyalı aldım kazası yok kalın çizik nedeniyle boyalı

• Hiç moral bozmayin daha da fiyat kirmayin. Anlayan adam gelir bakar alır gider.
    Korkmayın satılmaz diye elbet satilacak

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.