Şimdi Ara

Ne kadar maaş alıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortalama maaşınız nedir , 2008 elektrik elektronik mezunuyum , kendi işimi yapıyorum biyerde hiç çalışmadım , ortalama 70 k kazanıyorum ama bu değişiyor 50 oluyor 80 oluyor para okadar değersizleştiki yerimizde sayıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uras0034 -- 11 Eylül 2024; 13:9:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• yüksek Lisans mezunuyum , özel sektörde çalışıyorum

08:00 - 17:00

40.000 Maaş ( Ortalama 53k)

yılda 4 ikramiye maaş + özel sağlık sigortası + servis + yemek + farklı şirketin imkanları ( özel)

• Lastik fabrikası iscisiyim 50k

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 50k maaşım var, sanki 10k alıyormuşum gibi hissediyorum.

• 40 bin lira. Kamu çalışanıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maaş almıyorum. Maaş veriyorum.

• Erkeğe maaşı kadına yaşı sorulmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mercedes ne kadar maaş verir?
    9 yıl önce açıldı
    Ne iş yapıyorsunuz maaş kaç
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • asgari ücret / yeni iş başlangıcı kısmetse

yüksek lisans mezunuyum.

çalışmasan asgari ücreti bile kimse vermiyor üstüne toplum seni kabul etmiyor. işsiz old. için toplum saygı göstermiyor.

asgari ücretle çalışırsan toplum daha çok saygı gösteriyor. enteresan bir ülkede yaşıyoruz.

kravatlı çalışırsan toplum çok daha yüksek saygı gösteriyor. mavi yaka olarak yıllarca çalıştım, toplum saygısı ve sevgisi sıfır.

tabi burada toplumdan kastım ailen,çevren,akrabaların. varsa arkadaşların.

ps. mümkünse en iyisi bence bizim ülkemizde ya patron olucan (esnaf da olur) ya da memur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 11 Eylül 2024; 16:8:59 >
  • anket açsan daha kolay olur.

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

bu tarz yorum yaparken çok düşünüyor musunuz?

• 60-65 değişiyor vergi dilimi var.A Sınıfı İş guvenligi uzmanıyım.14 Maaş senede .

• VolkanCOO kullanıcısına yanıt

A sınıfı oldunuz mu? B diye biliyordum.

• Beyler hiç 17 bin lira alan yok mu
    Bu ülkede asgari ücretin adı var sadece. Her zaman diyorum asgari ücret alan insan sayısı az. Yoksa bu pahalılıkta yaşayamaz kimse.
    Sözde milyonlar asgari ücretli...

• VolkanCOO kullanıcısına yanıt

Hocam sizde de sinerji izini var mı? :)

Bizim burada beyaz yaka isg uzmanları resmi tatillerde nöbetçi geldiği zaman diğer hafta 2+1 gün sinerji izni yapıyorlar.

Adamlar bazen bayramda işe geliyor 2 gün örnek.

Diğer hafta 2 gün sinerji izni + 2 gün haftalık izin.

4 gün yok :)

Mesai almadıkları için sinerji adı altında izin yapıyorlar. Paraları da eksiksiz yatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 12 Eylül 2024; 7:36:12 >
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Onun en büyük sebebi çalışanı asgari ücretli gösterip vergi ve sigortayı ona göre ödeyip, kalan parayı elden veren firmalar

Resmiyette ülkenin %40 oranında asgari ücretli ama gerçekte bu oran ancak %15-20 olabilir

Büyükşehirlerde artık az kalsada Anadolu'da hala asgari ücrete çalışan insan çok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adnansetek kullanıcısına yanıt

Taşeron firmaların çoğu asgari ücreti bankaya, kalan parayı mesai vs elden ödüyorlar evet.

Anadolu da azınlık insanlar asgari ücrete çalışıyor. Çoğunun geçimi var zaten.

Devlet bankaya yatan paralardan sanıyor ülkenin yarısı asgari ücretli.

İnanın taşçı günlük 1300 lira alıyor. Akşam 8, sabah 5.

5 ten sonra 3 saat mesaiye kalınca günlüğün yarısını alıyor. 1300 + 650

Bu insanlar ayda 40 yevmiye yapıyor.

En kötüsü 50 bin maaş alıyor.

Akın akın doğu illerinden geliyorlar. 10 kişilik amcaoğlu ekibi geliyor. Aylık 500 bin lira.

10 ayda 5 milyon lira.

Gidip köylerinde ev yaptırıyorlar 2-3 katlı.

Neler var hocam neler.

• MMO bağlı mühendisim bu ... kurum yüzünden maaşlara zam alamıyoruz MMO asgari bürüt ücreti 43xxx TL (Neti 33500 tl)

Net 40 bin tl alıyordum zam verilmediği için işi bıraktım bende artık iş görüşmesinde bir usta maaşı deyip geçiyorum

proje okuyamayan hiç bir sorumluluğu olmayan bir ustanın günlük yevmiyesi 2500 - 3000 tl aylığı 75 - 90 bin tl

MMO = RTE arka bahçesi

MMO da en az asgari bürüt ücret 80 bin tl olması gerekir

Kasım ayında MMO odayı yönetenlere, üyeler ağır küfür ve hakaretler edilecektir

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt

Hocam bizde farklı ben İSG Şefi pozisyonundayım Türkiyenin en büyük kurumsal şirketlerinin birinde.Bizde performans puanı olayı var onu geçersem extra prim alıyorum(KSO,Ramakkala,spesifik eğitim,gece tatbikatı,mesai saati dışı gelinen çalışmalar) onun dışında bize mesai ödenmiyor.Uzmanlardada mesai var direk para alıyor onlar.Zaten para kazansınlar diye genelde ben gelmiyorum onları mesaiye bırakıyorum.Her firmanın uygulaması farklı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

A sınıfı oldunuz mu? B diye biliyordum.

Evet 2023 Aralık'ta oldum.

• Ülkede asgari ücret alan tek kişi bulamazsınız. Fondaş medyaya bakarsan çalışanların yarısı asgari ücret alıyor.
    Eve temizliğe gelen kadının en az günlük ücreti 3 bin lira.
    İnşaatta çalışsan düz işçi 2500 tl veya usta isen 5-7 bin tl. Oto sanayide çalışan vasıfsız eleman günlük en az 3 bin tl alıyor. Sgk, yemek vs hariç.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.