Şimdi Ara

Ne kadar maaş alıyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • neredeyse 2 yıl olacak çalışmıyorum. elime geçen para 2600 2700 euro.

• Maaş 74.000. İngilizce tercümanım.

Ek iş 10.000 ila 40.000 arası değişiyor. Boş zamanım olmasına bağlı.

25.000 kredi ödüyorum. Kredi kartları ayda 30.000 civarı. Kalanı fonlara, mevduata, altına, coinlere

• Bir KİT kurumunda asaleti almış memurum 49.200 son yatan maaş. Bereket versin yine ama paranın değeri yok maalesef, adı kalmış sadece.

• Amerika merkezli bir şirkette remote çalışıyorum.Yazılım mühendisiyim.Maaşım dolarla olduğu için 200k üzerinde ama bazen gece toplantılar oluyor o biraz zorluyor.

• Aylık 15 saat mesai ile çalıştığım iki farklı yabanci firmadan 4+4 8.000 dolar maaş alıyorum. Önceden 10.000 dolardı fakat 6.000 dolar veren firmaya aylık 40+ saat mesai harcadığım için daha az mesaiye daha fazla veren farklı bir firma ile çalışmaya başladım.

Yaptığım iş ise 3 boyutlu mücevher tasarımı. Aylık 4-5k usd maaş alıyorum diyen yazılımcılara amele diyorum.

Bu arada yalancıyı öpmüyorlar değil mi?

• Vay arkadaş Türkiye'de ki maaşları görünce bir kez daha yurtdışında yaşadığım için kendimi saf hissettim.

İtalya da yaşıyorum ortalama maaşlar 1300-1400 Euro civarında ama bitmedi saatlik 4-5 Euro civarında! Çünkü Türkler minimum 10 maks 12 saat çalıştırıyorlar üstüne 4 saat sigorta. İkramiye özel haklar vs asla yok yemek saatlerin 5 dk o kadar..

Yıl sonu kalıcı geri dönüş yapacağım 2 yıldır buradaydım ve gençliğimi harap etmişim resmen..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt

Yok kardeşim genelde asgari ücret +2-3 bin veriliyor en vasıfsız sektörlerde böyle olunca asgari ücretli yok diyebilirsin tabiki :)

Bim-A101 maaşları da asgari ücretin hep üstünde olmuştur ama ne kadar üstünde? Mesela şuan bim 22 bin veriyor haftada 6 gün 10 saat mesai zart zurt yok sayısız sorumluluk.

Esnaflar ise genelde saf asgari verir hatta altı vereni bile bulursun.

Genel ortalamada ise maaş ortalama verisine bakmak lazım Tuik'in.

Parayı elden almaları da önemli değil bu veri onu da hesaba katıyor çünkü anketle yapılıyor SGK üzerinden değil.

En son 2022 yılında aylık ortalama brüt kazanç 12 bin 500 tl imiş. Asgari ücret o zaman 5 bin tl brüt.

Brüt 12.500 de vergilerle beraber nette 7.500 TL'ye kadar düşüyor.

2024 istatistiklerinde bu sayılar asgari ücrete daha da yakınlaşacak.

Onun dışında ciddi bir gelir bozukluğu var ülkedeki talep enflasyonunu fırlatan 10 milyonluk nüfus. 90 milyonda ne kadar etkili dersen, tüm ülkede bu nüfusa yani 10 milyona yetecek kadar Turizm tesisi bile yok, yani 10 milyon üst gelir grubu aynı dönem tatile çıkarsa %80'i felan otel odası bulamaz :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.