Şimdi Ara

Ne olur yardım edin kafayı yiyeceğim herşeyi denedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar vsx 322 reciverim var pc ye optik kablo ile bağladım. Pc de 2.1 olarak görünüyor ve öyle ses veriyor. ne yapmalıyım. anakart msi carbon pro. hdmi kullanmak istemiyorum.

yardımlarınız için çooooook teşekkürler. 5.1 den 2.1 extra sterio alıyorum.

• Optik ile bitstream yöntemi hariç zaten 2.1 ses alırsınız. O da Dolby ve dts sesli filmlerde oynatıcı programdan bitstream ayarını aktif ederek.

Diğer türlü oyunlarda yada diğer kaynaklardaki sesi 5.1 olarak almanız için ses kartınızın dts Connect yada Dolby Digital live (ddl) özelliğinin olması gerek. Bunlar da mevcut sesi dts yada Dolby olarak tekrar kodlayıp optik ile bitstream olarak aktarmanıza yarayan ek özellikler. Fakat bu genelde üst düzey ses kartlarında olan bir özellik, o/b bir ses kartında olmaz.

Emin olmamakla beraber anakartta Hdmi çıkış varsa dahili ekran kartını aktif edip avr’yi Hdmi kablo ile bu çıkışa bağlayıp sesi oyunlarda ve diğer kaynaklarda lpcm olarak 5.1 şeklinde aktarmanız mümkün olabilir.

Bitstream ise sesi hiç ellemeden aktarma anlamına geliyor. Yani pc sese hiç dokunmuyor ve tüm çözme vs işlemlerini Avr yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Optik ile bitstream yöntemi hariç zaten 2.1 ses alırsınız. O da Dolby ve dts sesli filmlerde oynatıcı programdan bitstream ayarını aktif ederek.

Diğer türlü oyunlarda yada diğer kaynaklardaki sesi 5.1 olarak almanız için ses kartınızın dts Connect yada Dolby Digital live (ddl) özelliğinin olması gerek. Bunlar da mevcut sesi dts yada Dolby olarak tekrar kodlayıp optik ile bitstream olarak aktarmanıza yarayan ek özellikler. Fakat bu genelde üst düzey ses kartlarında olan bir özellik, o/b bir ses kartında olmaz.

Emin olmamakla beraber anakartta Hdmi çıkış varsa dahili ekran kartını aktif edip avr’yi Hdmi kablo ile bu çıkışa bağlayıp sesi oyunlarda ve diğer kaynaklarda lpcm olarak 5.1 şeklinde aktarmanız mümkün olabilir.

Bitstream ise sesi hiç ellemeden aktarma anlamına geliyor. Yani pc sese hiç dokunmuyor ve tüm çözme vs işlemlerini Avr yapıyor.
    şöyle tuhaf bir durum var, windowsun ses karıştırıcısı ile sesi sına dediğimde 5 farklı kolondan 5 farklı sesi sınıyor. Ama konu filmlere geldiğinde bunu göstermiyor. ya arka kolonlardan hiç ses gelmiyor ya da extra sterio dediğimde arka kolonların sesleri ile ön kolonların sesleri aynı oluyor. anakartın ses kartı oldukça kaliteli yani kaçırdığım bir ayar varmış gibi geliyor. sınarken farklı sesler alıp izlerken almamanın sebebini anlamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

https://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-windows-7-8-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/
    hocam 2 gündür bakıyorum samanlıkta iğne aramak gibi çözemedim verdiğiniz linkte bir şey
  • Hatırladığım kadarıyla yazayım 3 sene oldu en son uğraştığımdan beri,ben de unutmuşum.
    https://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-windows-7-8-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/page-110#post-3846336

Bu linkteki dosyaları indir,en son upload edilen bunlar gördüğüm kadarıyla.İndirdiğin dosyalardan biri ana sürücü dosyası diğeri de değiştirmen gereken dll dosyası.Oyun veya program cracki gibi düşün.

1-Önce bütün driverları kaldır.

2-Daha sonra Windows driver korumasını kapat Windows 7 kullanıyorsan açılışta F8 bas sonra karşına çıkacak manüden 7 . seçeneği yani "Disable Driver Signature"seç sistem açılsın.Windows 10 kullanıyorsan biraz daha karışık,admin haklarıyla cmd yani komut satırı aç.Şunları kopyala yapıştır.Satır satır hepsini aynı anda değil.

bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
    bcdedit -set TESTSIGNING ON

Herşey bitip driver çalıştığında eski haline dönmek için bunları gireceksin.Şimdi değil ama,işimiz bittiğinde.

bcdedit /deletevalue loadoptions
    bcdedit -set TESTSIGNING OFF

3-İndirdiğin driver klasörünü bir yere aç ikinci dosyayı (RltkAPO64.dll) gerekli yere (driver kasöründeki sanırım Vista64 veya Win64 olmalı) kopyala.Windowsun sileyim mi? diye sorması lazım sormazsa yanlış yere kopyalıyorsun demektir.Sil deyip geçiyorsun.

4-Driverı normal setup ile yüklüyorsun.Windows yükleyeyim mi? diye sorarsa ki normale burada sorması lazım ,evet diyorsun.

5-Yeniden başlatayım mı diyecek ,başlatmıyorsun kayıt defterini yani regedit açıp şunu ekliyorsun.

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Audio" Yeni dword (32bit değeri) adını "DisableProtectedAudioDG" diyorsun değerine de 1 giriyorsun.Kapatıp regeditten çıkıyorsun." " ler hariç giriyorsun dikkat et.

6-Yeniden başlatıp dua ediyorsun çalışsın.Ses ayarlarında Realtek özelliklerinde Dolby Digital Live ve DTS Interactive görmen lazım bunlardan isteğine göre seçiyorsun.Realtek ayar menusunde optik cihaz seçeneğinde DTS bağlan veya İngilizce DTS connect aktif olmalı.Yani kapat aç diyebilmelisin,aktif değilse olmamış demektir.

Ne olur yardım edin kafayı yiyeceğim herşeyi denedim

Çalışmazsa bir yerlerde hata vardır ve açıkçası ne yapman gerektiğini bilmiyorum.Sorun genelde Windows 10 ve meşhur 4-5 gblık updateleri yüzünden oluyor.Bir versiyonda bakıyorsun çalışıyor sonra bir update güm gidebiliyor.Bir ara hiç çalışmadı Microsoft optik desteği kesti yada yanlışlıkla uçurdu sonra birkaç ay sonra yamalarla düzeltti çok tepki çekince.Windows 7 de pek problem olmuyor anladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 5 Ağustos 2018; 13:39:45 >

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Hocam detaylı mesajın için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi Hepsini yaptım5. 1 menüsü açıldı seçtiğim zaman sistem komple karıştı beş artı bir değil bir artı bir ses çıkarıyor üzerine yapmam gereken ilave ayar var mı Bir de av den özel bir şey yapmalı mıyım, ya da özel bir media player kullanmalı mıyım. Şimdiden her şey için çok teşekkür ediyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Resimde soldaki seçenekler çıkıyor mu?DTS Interactive DDL falan?
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Evet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman herhangi bir ses gönderdiğinde avrde dts veya dolby hangisini seçtiysen ekranda görmen lazım.Menuye takılma 5 kanaldan ses alıyor olman lazım.AVR üzerindeki ayarı açıkçası bilmiyorum pure veya dolby seçmen lazım galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

O zaman herhangi bir ses gönderdiğinde avrde dts veya dolby hangisini seçtiysen ekranda görmen lazım.Menuye takılma 5 kanaldan ses alıyor olman lazım.AVR üzerindeki ayarı açıkçası bilmiyorum pure veya dolby seçmen lazım galiba.
    Hocam sonunda yaptım çoookkkk teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşine yaradıysa sorun yok güle güle kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.