Şimdi Ara

Ne tür paspas kullanıyorsunuz? Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araçlarınızda ne tür paspas kullanıyorsunuz? Neden?

• Ben kauçuk paspas kullanıyorum. Özellikle çamur daha kolay temizleniyor.
    İki tane var, vakit bulursam dönüşümlü kullanıyordum
    ama birisi eskidi, yerine halı paspas almayı düşünüyorum.
    Sanırım yazın daha iyi olacak.
    Halılı kauçuklar da var bir de.
    Acaba daha güzel bir ürün bilen, kullanan var mı?
  • Metalik renkli krom kaplı paspas kullanıyorum.
    Hem temizlemesi kolay, hemde görüntüsü hoş. Tek kötü yanı, diğerlerine göre çabuk yıpranıyor.

Halı paspas kullanmayı hiç düşünmüyorum, toz tutuyor, zor kuruyor, temizlemesi zor..
  • İki takım paspas diktirdim. Malzemelerini de kendim seçtim. Birisi kışlık ve su geçirmeyen türden, biraz muşambamşı birşey. Diğeri yazlık, kırçıllı halıdan. Her ikisi de duvardan duvara misali tabanın en ufak köşesine kadar girecek şekilde dikildi. Kenarlarına kışlıkta overlok, yazlıkta suni deriden fitil çektik. Altlarına da cırt cırt yaptık. Gayet güzel oldu.

Hazır paspas alsam araca pek uymuyordu. Birçok yer açıkta kalıyordu. Arabada paspas olmasına rağmen yine heryer berbat oluyordu. Ölçü aldırıp tam oturacak şekilde diktirmek bence en iyisi.
  • halı paspastan yanaıyım ve de onu kullanıyorum

kauçuk paspasıda aracımdan içeri sokmam.

hele yağışlı havalarda kauçuk paspaslı arabaya binersin o su orada birikir ve kurumaz ya kaç zaman işte en sinir olduğum şeylerden biridir.

varsın halı olsun,zor temizlensin,ben uğraşırım
  • Kesinlikle hali pas pas kullanirim. Arada bir cikarim yikamak lazim. Yikayinca da yeni gibi oluyor.
    Aynen ben de kaucugu aracimdan iceri sokmam, aracin butun gorselliginin bozuldugunu dusunuyorum.
  • kauçuk paspas, topuğumun geldiği yerler delindi, altına başka bir kauçuk parça koydum, devam, ne yapayım, paspas almaya vaktim yok, geçen haftasonu ustaya gittim, o arada aklıma gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 20 Nisan 2010; 8:20:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kauçuk kullanıyorum, yıkama makinesiyle su tutunca temizleniyor. halıyla uğraşamam :)
    arabayı da iki ayda bir anca yıkatıyorum
  • Sıcak hava, toz, kum ve ayakkabı altına tutunan kir mekânı Adana'da en uygun olanı KAUÇUK PASPAS kullanmak, yaz ve kış. Oto yıkamacıda hemen kurur, nemli bir küf, çürük kokusu yaymaz, koku yapmaz, kolay temizlenir, ucuzdur, halı gibi kaymaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Sıcak hava, toz, kum ve ayakkabı altına tutunan kir mekânı Adana'da en uygun olanı KAUÇUK PASPAS kullanmak, yaz ve kış. Oto yıkamacıda hemen kurur, nemli bir küf, çürük kokusu yaymaz, koku yapmaz, kolay temizlenir, ucuzdur, halı gibi kaymaz.

Yeni araclarin cogunda orjinal hali paspaslari sabitleyecek cit citlar ya da cengeller oluyor. Eminim Passatta da vardir. O yuzden kayma sorunu olacagini pek sanmiyorum.
    Kisisel fikrim kaucuk paspas ozellikle Passat gibi bir arabanin icindeki luks goruntusune golge dusuruyor. (tabi daha pratiktir orasi kesin.) Ben gorunus icin eziyete katlanmaya deger buluyorum:)
  • halı kullanıyorum,ama o krom paspaslar yok mu
    araba alacağım zaman o paspastan gördüğüm anda ilanı kapatırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

halı kullanıyorum,ama o krom paspaslar yok mu
    araba alacağım zaman o paspastan gördüğüm anda ilanı kapatırdım

Sebep?
  • görüntü olarak itici geliyor bana.zevk meselesi sanırım
  • 2008 model PASSAT'larda belirttiğiniz "çıt çıt"lar ne yazık ki... yok. 2000 ve 2003 model SEAT Toledo araçlarımda vardı ama PASSAT'ımda yok, önceki ve sonraki modellerde bulunuyor ama 2008 modelde (ya da benimkinde, COMFORTLINE olduğu halde), yok. Kaldı ki kauçuk paspaslar da yıkandığında mat siyah ve ağır duruyor, altında da çentikler olduğundan çok şükür kaymıyor da.

Kauçuk paspastan vazgeçebileceğimi sanmıyorum... Ancak arabaya çorapla veya ayakkabı kılıfıyla binmek şartıyla olabilir, aksi halde, ügünüm ama imkansız. Araçlarımın yıllarca temiz ve yeni gibi kalmasının ufak bazı sırları var, birisi de kauçuk paspas kullanmak, havalandırmak, toz almak, araç içinde su dışında birşeyler içmemek ve sakız çiğnemek dışında da birşeyler yememek, çok çamurlu ve taşlı yollardan gitmemek gibi. Bunun neticelerini (yıllar sonra olsa da) görmek mutluluk verici.

Aşağıda 1 Mayıs 2003 tarihinde aldığım bir önceki aracımın yaklaşık 5 yıl sonra çektiğim görüntüleri var. Sanırım oldukça temiz olduğu ortada. Buna uygun olarak da 2. eli daha değerliydi ve benzerlerinden % 25'e yakın daha iyi bir fiyatla satıldı

quote:

Orijinalden alıntı: berk984
    quote:

Sıcak hava, toz, kum ve ayakkabı altına tutunan kir mekânı Adana'da en uygun olanı KAUÇUK PASPAS kullanmak, yaz ve kış. Oto yıkamacıda hemen kurur, nemli bir küf, çürük kokusu yaymaz, koku yapmaz, kolay temizlenir, ucuzdur, halı gibi kaymaz.

Yeni araclarin cogunda orjinal hali paspaslari sabitleyecek cit citlar ya da cengeller oluyor. Eminim Passatta da vardir. O yuzden kayma sorunu olacagini pek sanmiyorum. Kisisel fikrim kaucuk paspas ozellikle Passat gibi bir arabanin icindeki luks goruntusune golge dusuruyor. (tabi daha pratiktir orasi kesin.) Ben gorunus icin eziyete katlanmaya deger buluyorum:)

• Kışın kauçuk yazın halı kullanıyoruz. Yazın çamur olmadığı için iyi oluyor ama yıkadıktan sonra kuruması ölüm.
  • mineflo paspas kullanıyorum aracın ölçülerine göre kesildi pas kir toz derdi yok ve kolay temizleniyor aliminyum basamak desenli.
  • velur paspasa içim gidiyor ama yinede evde dolabın üzerinde duruyor çünkü kauçuk kullanmaktan daha çok rahatsız edecek beni velurun 2 günde kirlenmesi.
  • Vakit ayırıp cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.
  • Hehehe demekki fabrika da cit citlari takan robot sira sizin aractayken uyuya kalmis. Saka bir yana gercekten ilginc bir onceki ve bir sonraki model de olup siz de olmamasi.

Araciniza gercekten iyi bakmissiniz. Zaten yazdiginiz mesajlardan iliglendiginiz anlasiliyor her zaman. Ben hali paspaslari mi cikartip yikiyorum, siyah olunca ve kisin ayaginizi bastiginiz yere dikkat edince cok sorun olmuyor. 5 yil kullandim Astrayi orjinal paspaslari ile sofor tarafi topuk yerinde cok az bir renk acilmasi disinda hic bir leke vs. yok. Yikandiginda yeni gibi duruyor. Ama tabii ki biraz daha zahmetli kaucuga gore. Dedigim gibi ben yakistiramiyorum ve biraz ucuz bir goruntu verdigini dusunuyorum. Ama bu benim kisisel gorusum, hali paspaslardan cok daha pahaliya satilan kaucuk paspaslar var piyasada ve kullananda cok var. Herkesin benim gibi dusunmedigi acik:)

Yeni aracimin ici bej, kaucuk paspasla geldi. hemen hali paspas siparisi verdim hem de bej renk. Bakalim onunla basa cikabilecek miyim. Neyseki bulundugum yerde cok yagmur yagmiyor ve sokaklar nispeten temiz sayilir.

quote:

2008 model PASSAT'larda belirttiğiniz "çıt çıt"lar ne yazık ki... yok. 2000 ve 2003 model SEAT Toledo araçlarımda vardı ama PASSAT'ımda yok, önceki ve sonraki modellerde bulunuyor ama 2008 modelde (ya da benimkinde, COMFORTLINE olduğu halde), yok. Kaldı ki kauçuk paspaslar da yıkandığında mat siyah ve ağır duruyor, altında da çentikler olduğundan çok şükür kaymıyor da.

Kauçuk paspastan vazgeçebileceğimi sanmıyorum... Ancak arabaya çorapla veya ayakkabı kılıfıyla binmek şartıyla olabilir, aksi halde, ügünüm ama imkansız. Araçlarımın yıllarca temiz ve yeni gibi kalmasının ufak bazı sırları var, birisi de kauçuk paspas kullanmak, havalandırmak, toz almak, araç içinde su dışında birşeyler içmemek ve sakız çiğnemek dışında da birşeyler yememek, çok çamurlu ve taşlı yollardan gitmemek gibi. Bunun neticelerini (yıllar sonra olsa da) görmek mutluluk verici.

Aşağıda 1 Mayıs 2003 tarihinde aldığım bir önceki aracımın yaklaşık 5 yıl sonra çektiğim görüntüleri var. Sanırım oldukça temiz olduğu ortada. Buna uygun olarak da 2. eli daha değerliydi ve benzerlerinden % 25'e yakın daha iyi bir fiyatla satıldı

quote:

Orijinalden alıntı: berk984
    quote:

Yeni araclarin cogunda orjinal hali paspaslari sabitleyecek cit citlar ya da cengeller oluyor. Eminim Passatta da vardir. O yuzden kayma sorunu olacagini pek sanmiyorum. Kisisel fikrim kaucuk paspas ozellikle Passat gibi bir arabanin icindeki luks goruntusune golge dusuruyor. (tabi daha pratiktir orasi kesin.) Ben gorunus icin eziyete katlanmaya deger buluyorum:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.