Şimdi Ara

ne virüsmüş be... temizleyene hll olsun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Brontak diye bi virüs yedim... ne yapsam temizlenmiyor USB Flash diskten bulaştı... denemediğim remover kalmadı...
    Isass tan tut svchost'a kadar heryere bulaşmış... registy'i kapamış fln.. netcem çözemedim..

• iexp1ore exe taze çıkmış hayvani bir spyware.. bulaşma yolu flash disk ler. şu aralar baktığım her bilgisayarda var. belirtisi ise desktop ta durup duruken çıkan bir internet explorer kısayolu. start menu ve taskbardaki shortcutlar da bu exe ye yönlendiriliyor haliyle.. tıkladığınız zaman, önce iexp1ore.exe çalışıyor, o arka planda takılırken gerçek internet explorer açılıyor ve uyanmıyorsunuz. şu ana kadar sadece prevx1 duruma uyanmış, diğer programlar tetiklenmiyor. gelelim temizlemenin yoluna; bence prevx1 i kurun o güzel güzel silsin, siz de izleyin.. yok illa ben kendim elimle silcem emin olcam derseniz;
    öncelikle gizli dosyaların görünür olması lazım ama önemli olan gizli sistem dosyalarının da gözükür olması.. (view menüsünde gizli dosyaları göster seçeneğinin iki üç madde altında recomended (önerilen) yazan bişey)..
    ctrl+alt+del yapıp, iexp1ore.exe çalışıyorsa end task(sonlandır) diyiniz.
    program files klasöründeki internet explrer dosyasına girdiğinizde göreceğiniz "iexp1ore.exe" yi siliniz. (varsa bittorrent.exe yi de)
    şimdi sıra geldi shortcutları düzeltmeye, bulduğunuz tüm ie shortcutlarının adresini iexp1ore.exe yerine aynı dizindeki iexplore.exe(noktaya kadar büyük harflerle) ye değiştirin..
    çok isterseniz bi de regedit ten aratın iexp1ore diye ama ben arattım bişey çıkmadı.
    ( edit: yok yok bu alet artık registry ye de girmektedir, flash disk in autorun, open ve explore komutlarına çökmektedir. siz siz olun kıllandığınız flash disk e çift tıklamayın, önce windows explorer dan açıp gizli dosyalarına bakın. registry den iexp1ore.exe diye aratıp, çıkan herşeyi sildikten sonra flash disk i çıkarıp tekrar takarsanız bu sorun da düzelmektedir. )
    şimdiii asıl önemli olan flash diskleri temizlemek. flash taki programlar da gizli sistem dosyası ayağına yatmakta onun için normalde gözükmüyolar ama demin yaptığımız ayardan sonra varlarsa gözükürler..
    flash ı açınca ie.exe ve bazılarında bi de bittorrent.exe göreceksiniz. silin alayını. (bazı anti spyware programlarının, bu dosyalar görünür hale getirilince heycanlandığı duyumlarını aldım) orda bi de autorun dosyası olması lazım ki baktığınız zaman ie.exe veya bittorrent.exe yi çalıştırdığını görürsünüz. bunu da silin. çakallar autorun dosyası yapmış, flash ı takınca otomatik olarak bu exe yükleniyor.
    şimdilik kurtulduk bakalım.. geçmiş olsun..

Alıntıdır...

eğer bu virüsse işine yarar sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonick03 -- 22 Mayıs 2007; 23:32:17 >

• Sistem geri yüklemesi yap
  • deil..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Sistem geri yüklemesi yap

yapılmıyor.. sistem geri yükleme noktam yok hiç...
  • Windows açılış cd leri var; en güncel virüs programı edin bilgisayarı onunla başlat ve birde öyle tarat, bunun dışında birde ilk xp ekranı gelirken açılış cd si bulamazsan f8 ile güvenli kipte aç öyle dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Windows açılış cd leri var; en güncel virüs programı edin bilgisayarı onunla başlat ve birde öyle tarat, bunun dışında birde ilk xp ekranı gelirken açılış cd si bulamazsan f8 ile güvenli kipte aç öyle dene

ya hepsini denedim zaten.. güvenli kipte bile çalışıyor virüs kendine sahte bi lsass yaratmış... kapatılmıyor.. remover çalıştırdığımda restart atıo makınaya...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lanet olsun böyle işe
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birde virüsü incelim bi şeyler bulursam eklerim aklıma gelenler şimdilik bunlar
  • antivirus programindan kurtarma dvdsi olusturup onunla windows baslamadan tarattin mi? tarattiysan virus buldu mu?
  • ya virüsü bulmamış olmasam adını nasıl biliyim arkadaşlar yediğim virüsün adını veriyorum size..
  • banada aynısı bulaşmıştı bir flaşdiskten hiç bir şekilde silemedim en son çare olarak sistem geri yüklemesi yapmıştım..
  • koskoca donanımhaber virüsle baş edemedik yuh bize
  • Bilgisayarınızı kurduktan sonra gerekli programları kurduktan sonra acronis true image ile yedeginizi alın boyle durumlarda yedegi devreye sokun ve kurtulun.,
  • quote:

Orjinalden alıntı: ULtraV1olet

http://www.bitdefender.com/VIRUS-157247-en--Win32.Brontok.A@mm.html

evet genelde böyle programlar siliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.