Şimdi Ara

Ne Yaparsam Yapayım Ağırlık Arttıramıyorum Bi Girin Bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
36.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar 1 senedir yapıyorum sporu başladıgımda ölçülerim kaçtı bilmiyorum ama şuan kol 36 cm boy 1.83 kilo 76 bel 81cm. Asıl sorunum ben son bi 6 7 aydır ağırlık arttıramıyorum nedeni nedir bilmiyorum ağırlık arttırmaya çalıştığım zaman hareketten çalıyorum oyle yapmak ta doğru olmadigindan eski ağırlığıma düşürüyorum. Fakat antremanlarda büyüme için hep üstüne koyun diyolar bu sorunun üstesinden nasıl gelcem bilemiyorum. Subblement takviyeside almaktaym protein ve creatin kullanıyorum şuan ama pek bi faydasını görmüyorum açıkçası. Dinlenmede problemim yok beslenmede de olmadgini düşünüyorum hatta yazayım
    Kalkarkalkmaz 1 kase yulaf ezmesi 1 ölçek protein tozu ve sutle karistrp yiyorum. 1.5 2 saat sonrada kahvaltı da 7 yumurta 6 tanesi beyaz 1 tane sarısı beyaz peynir zeytin. Öğlen yemeginde makarna yada pilav yaninda tavuk göğüsu yada izgara tavuk haşlanmış olarak . Ara öğünde bir kase muz hakiki bal yulaf ezmesi ve çikolatalı süt karışımı yiyorum. Sonra sporu yapıyorum. Aksam yemegide 8 gibi yiyorum oglen yemegiyle hemen hemen aynı + olarak tavuk yerine kırmızı et olabiliyor corba ve salata ekliyorum beslenmem de bu şekilde önerilerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ne Yaparsam Yapayım Ağırlık Arttıramıyorum: Bir Kılavuz

Ağırlık arttırmakta zorlanıyor musun? Bu yaygın bir sorun, ancak birkaç basit değişiklik yaparak hedeflerine ulaşabilirsin.

Neden Ağırlık Arttıramıyorsun?

Ağırlık arttıramamanın birkaç nedeni vardır:

• Yeterli kalori almıyor olabilirsin.
    • Kaslarını yeterince zorlamıyor olabilirsin.
    • Uygun egzersizler yapmıyor olabilirsin.
    • Dinlenmene dikkat etmiyor olabilirsin.

Kalori Alımını Arttır

Ağırlık arttırmak için günlük kalori alımını arttırmalısın. Bu, sağlıklı yiyecekler yiyerek, özellikle protein ve kompleks karbonhidratları tüketerek yapılabilir.

Kaslarını Zorla

Ağırlık arttırmak için kaslarını yeterince zorlamalısın. Bu, her sette kaslarında "yanma" hissi oluşana kadar ağırlık kaldırmak anlamına gelir. 8-12 tekrarlık setler hedeflemelisin.

Doğru Egzersizleri Yap

Tüm egzersizler ağırlık arttırmak için eşit olarak etkili değildir. Bench press, squat ve deadlift gibi bileşik egzersizler, aynı anda birden fazla kas grubunu çalıştırdıkları için en iyisidir.

Dinlenmeye Önem Ver

Dinlenme, kasların iyileşmesi ve büyümesi için çok önemlidir. Ağırlık çalışırken gün aşırı dinlenmelisin. Bu, kaslarına iyileşmeleri için zaman tanıyacaktır.

Diğer İpuçları

• Yavaşça ağırlık arttır. Her hafta %5-10'luk bir artış hedefle.
    • Egzersiz programına bağlı kal.
    • Egzersiz yaparken su içmeyi unutma.
    • Sabırlı ol. Ağırlık arttırmak zaman alır.

Bu ipuçlarını takip ederek ağırlık arttırma hedeflerine ulaşabilirsin. Ancak, herhangi bir egzersiz programına başlamadan önce daima bir sağlık uzmanına danışmanı önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • pre-workout deneyebilirsin. Birde her bolgeyi haftada 1 kere çalısıyorsan vucudun adepte olması çok zor oluyor bir pazartesi gogus çalıstın diyelim diger pazartesiye kadar beniim vucut harekete alışkanlık saglayamıyor sanki ilk defa yapıyormusum gibi geliyordu.sabit kilolarda kalıyordum şimdi her antremanda 1er kilo artırmaya başladım squat ve bench pressde.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=149807833

bu programı haftada 2şer defa yapmanı oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 5 Şubat 2014; 13:02:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

pre-workout deneyebilirsin. Birde her bolgeyi haftada 1 kere çalısıyorsan vucudun adepte olması çok zor oluyor bir pazartesi gogus çalıstın diyelim diger pazartesiye kadar beniim vucut harekete alışkanlık saglayamıyor sanki ilk defa yapıyormusum gibi geliyordu.sabit kilolarda kalıyordum şimdi her antremanda 1er kilo artırmaya başladım squat ve bench pressde.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=149807833

bu programı haftada 2şer defa yapmanı oneririm.

Haftada 2 defa calistiriyorum hocam her bölgeyi 3 günlük bir antreman programım var zaten 3. Gunun sonunda bi off yapiyorm sonra tekrar1.gunden başlıyorum pre workout yerine ant yarm saat önce Türk kahvesi iciyorum şekersiz dolarn artmasyla sublementler fiyatları uçtu su siralar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allahdiyenspen -- 5 Şubat 2014; 13:13:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Allahdiyenspen

Evet arkadaşlar 1 senedir yapıyorum sporu başladıgımda ölçülerim kaçtı bilmiyorum ama şuan kol 36 cm boy 1.83 kilo 76 bel 81cm. Asıl sorunum ben son bi 6 7 aydır ağırlık arttıramıyorum nedeni nedir bilmiyorum ağırlık arttırmaya çalıştığım zaman hareketten çalıyorum oyle yapmak ta doğru olmadigindan eski ağırlığıma düşürüyorum. Fakat antremanlarda büyüme için hep üstüne koyun diyolar bu sorunun üstesinden nasıl gelcem bilemiyorum. Subblement takviyeside almaktaym protein ve creatin kullanıyorum şuan ama pek bi faydasını görmüyorum açıkçası. Dinlenmede problemim yok beslenmede de olmadgini düşünüyorum hatta yazayım
    Kalkarkalkmaz 1 kase yulaf ezmesi 1 ölçek protein tozu ve sutle karistrp yiyorum. 1.5 2 saat sonrada kahvaltı da 7 yumurta 6 tanesi beyaz 1 tane sarısı beyaz peynir zeytin. Öğlen yemeginde makarna yada pilav yaninda tavuk göğüsu yada izgara tavuk haşlanmış olarak . Ara öğünde bir kase muz hakiki bal yulaf ezmesi ve çikolatalı süt karışımı yiyorum. Sonra sporu yapıyorum. Aksam yemegide 8 gibi yiyorum oglen yemegiyle hemen hemen aynı + olarak tavuk yerine kırmızı et olabiliyor corba ve salata ekliyorum beslenmem de bu şekilde önerilerinizi bekliyorum.

Temel hareketlerdeki agirliklarini hazar misin bench press squat deadlift

• dahakathekiller7 D kullanıcısına yanıt
    Incline da ve duz bench de 40 42.5 deathlift ve squat da 40 kg civarı

• Allahdiyenspen kullanıcısına yanıt
    bar dahil 40kg mı ? 10 10 takıyosan 1yıldır durum vahim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

bar dahil 40kg mı ? 10 10 takıyosan 1yıldır durum vahim

Bar dahil değil taktgm ağırlık sadece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seve seve arttıracaksın ağırlığı, yapacak bir şey yok. Sorunun psikolojik boyutu olabilir. Yapamayacağına inanırsan yapamazsın.

Miyofibril hipertropi antremanlarını deneyebilirsin. 4-5 set + 2-5 tekrar + 2.5-3 dakika dinlenme. Bir idman kuvvet bir idman güç olarak planlanabilir (power / hypertrophy rutinleri gibi). 5x5 uygulayabilirsin, bence gayet başarılı bir program.

Ya da 3x12 yapıyorsan ağırlık arttırıp 3x8'e dönersin - sonra tekrarları arttırmaya bakarsın.
  • quote:

hocam ben 180 boy 65 kgyim.smith machine squat 75 kg barla beraber,bench 60,incline 50 basıyorum bu halimle.bence sen yeterince motive değilsin.beslenmen ve dinlenmende sıkıntı gözükmüyor.motivasyon kaybın var.kendini bi şekilde gaza getirmelisin.ayrıca yanında hareketleri yaparken yardımcı olacak bi arkadaşın olursa iyi olur.artırırsın ağırlığını,baktın kalkmıyor arkadaşın destek verir.1-2 hafta böyle gider sonra kendin basmaya başlarsın.motivasyon ve antreman arkadaşı diyorum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

quote:

hocam ben 180 boy 65 kgyim.smith machine squat 75 kg barla beraber,bench 60,incline 50 basıyorum bu halimle.bence sen yeterince motive değilsin.beslenmen ve dinlenmende sıkıntı gözükmüyor.motivasyon kaybın var.kendini bi şekilde gaza getirmelisin.ayrıca yanında hareketleri yaparken yardımcı olacak bi arkadaşın olursa iyi olur.artırırsın ağırlığını,baktın kalkmıyor arkadaşın destek verir.1-2 hafta böyle gider sonra kendin basmaya başlarsın.motivasyon ve antreman arkadaşı diyorum ben

Dogrudur partner çok önemli ama iste tek başıma çalışıyorum. benm sıkıntım zaten bench kol omuz hsreketlerinde kol mesafem cok uzun o yüzden zayf kalıyor güç veremiyorum bu hareketlerde uzun oldugu icin bench kaldirma mesafem daha cok fazla mesela ama bi sirt ve kanat hareketlerinde olsun banamısın demiyorum omuzdan saldigim zaman nerdeyse diz kapaklarima degecek kadar kollarn uzunlugu bi kac kerede ağırlığı arttiraym diye sakatlandgimda oldu

• Fabrice kullanıcısına yanıt
    Sağolasın üstad bu tarz bi güç antremanı na baslamalıyım bencede yoksa arttırabilecegim yok ağırlıkları

• Problem kafada yanlis anlama ben de cok guclu oldugumdan soylemiyorum ama , amerikada ergen cocuklar warm up yapiyo o agirliklarla biraz oyle dusun, mecbur artircaksin deniyceksin yapcaksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: dahakathekiller7

Problem kafada yanlis anlama ben de cok guclu oldugumdan soylemiyorum ama , amerikada ergen cocuklar warm up yapiyo o agirliklarla biraz oyle dusun, mecbur artircaksin deniyceksin yapcaksin.

Peki o zaman bugünkü antremanda kaldirdigimin üstüne ekleyerek zorlayacam insallah bi sakatlk ckmaz. Peki diyelim ben 3×10 clsyorum hep kaldiramadgm noktada ağırlık ekleyerek 8 de bırakmam bi problem yaratrmi

• Ins problem cikmaz deme problem cikmicak de. Gercekten o kadar agir degl ya kafandaki tabulari yik. Psikolojik sendeki sorun daha cok, korkarak girersen zorlanirsin. Git ve parcala sampiyon . Kulaga biraz ergen gelse de ciddiyim. Saglam ye 1bucuk saat sonra motivasyon video nu izle kahveni ic gir. Kafandaki agirlik tabularini da kaldir artk.

• Allahdiyenspen kullanıcısına yanıt
    Hayır yaratmaz. Maksimum hipertropi yaklaşık 6-8 tekrar aralığında yakalanır zaten. Dinlenmeyi 10-15 saniye arttır. 90 saniyeye civarı olabilir.

Kolların çok uzunsa bench'de göğüse değdireceğim diye uğraşma. Bir arkadaşından ya da hocandan yardım iste seni izlesin (spotter). Dirseklerin omuzlar ile paralel olmayacak, 30-45 derece arası kırık olacak (karnına doğru biraz yaklaştır). Dirseklerin 90 derece açı yaptığı noktada indirmeyi bırak kaldırmaya başla, dirseklerin vücudun gerisine düşmesin göğsüme değdireceğim diye. Yoksa gerçekten sakatlanırsın. Çok iyi ısınmayı ihmal etme.

İndirip kaldırırken tavanda sabit bir noktaya gözlerini dik, bara bakma. Sırtını iyice kas. Kürek kemiklerini birbirine iyice yaklaştır, sırt zaten kasılır. İndirirken derin nefes al, göğsünü şişir. Barla göğüs arasındaki mesafeyi de kısaltırsın.

Dirsekler tüm hareket boyunca kilitli olacak. Göğüs kasları ve kolunun dirsekten üstü ittirmeye odaklan. Ayaklar yere sağlam bassın. Kolun dirsek altı bölümünü sopa gibi düşün, oradan güç gelmeyecek hiç.

• Onu yiyorum bunu yiyorum diyeceğine, ne kadar protein aldığını hesapla. Protein kadar önemli olan karbonhidratıda unutma. Pre-workout falan kullanma gerek yok bişeyleri yanlış yapıyorsun ondan olmuyor. Antreman öncesi cardio yapıyorsan yapma mesela.
  • Ha bir de ağırlık arttırmak derken bench için 5 - 10 kg ilave edeceğiz varsayıyorum. Yok her iki tarafa da 10 kg takıp toplamda 20 kg ağırlık tek seferde artacaksa o durum başka tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dahakathekiller7

Ins problem cikmaz deme problem cikmicak de. Gercekten o kadar agir degl ya kafandaki tabulari yik. Psikolojik sendeki sorun daha cok, korkarak girersen zorlanirsin. Git ve parcala sampiyon . Kulaga biraz ergen gelse de ciddiyim. Saglam ye 1bucuk saat sonra motivasyon video nu izle kahveni ic gir. Kafandaki agirlik tabularini da kaldir artk.

teşekkürler yorumun için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

Hayır yaratmaz. Maksimum hipertropi yaklaşık 6-8 tekrar aralığında yakalanır zaten. Dinlenmeyi 10-15 saniye arttır. 90 saniyeye civarı olabilir.

Kolların çok uzunsa bench'de göğüse değdireceğim diye uğraşma. Bir arkadaşından ya da hocandan yardım iste seni izlesin (spotter). Dirseklerin omuzlar ile paralel olmayacak, 30-45 derece arası kırık olacak (karnına doğru biraz yaklaştır). Dirseklerin 90 derece açı yaptığı noktada indirmeyi bırak kaldırmaya başla, dirseklerin vücudun gerisine düşmesin göğsüme değdireceğim diye. Yoksa gerçekten sakatlanırsın. Çok iyi ısınmayı ihmal etme.

İndirip kaldırırken tavanda sabit bir noktaya gözlerini dik, bara bakma. Sırtını iyice kas. Kürek kemiklerini birbirine iyice yaklaştır, sırt zaten kasılır. İndirirken derin nefes al, göğsünü şişir. Barla göğüs arasındaki mesafeyi de kısaltırsın.

Dirsekler tüm hareket boyunca kilitli olacak. Göğüs kasları ve kolunun dirsekten üstü ittirmeye odaklan. Ayaklar yere sağlam bassın. Kolun dirsek altı bölümünü sopa gibi düşün, oradan güç gelmeyecek hiç.

Sağol üstad sanıırm banada en mantıklısı tekrar sayılarını azaltıp ağırlık arttırmak gibi geliyor bu arada birden 10 kilo bile arttırmam en fazla 2.5 2.5 arttırım zamanla oda bakalım inşallah olur tavsiyelerini uygulayacağım mutlaka önerilerin için sağol

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Onu yiyorum bunu yiyorum diyeceğine, ne kadar protein aldığını hesapla. Protein kadar önemli olan karbonhidratıda unutma. Pre-workout falan kullanma gerek yok bişeyleri yanlış yapıyorsun ondan olmuyor. Antreman öncesi cardio yapıyorsan yapma mesela.

Kardiyo yapmıyorum hocam zaten yağlı değilim iyice kas kaybı olmasın ayrıca cardio testeron seviyesini düşürdüğü için pek sıcak ta bakmıyorum protein ve karb. alımını hesaplamadım ama yeterli aldığımı biliyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.