Şimdi Ara

1 Hafta ara çok etkiler mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
40.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben pazartesi hasta oldum geçmesini beklerken perşembe geçti tam anlamıyla cuma bişiyim yoktu ama dedim bu hafta zaten gidemedim bari önümüzdeki hafta pazartesi başlarım dedim bu 1 hafta ara çok mu etkiler?

• Yapay Zekanın Yanıtı

1 Hafta Spora Ara Vermenin Etkileri

Spora 1 hafta ara vermek, fiziksel ve zihinsel sağlığınız üzerinde çeşitli etkilere sahip olabilir.

Kısa Süreli Etkiler:

• Kas Gücü ve Dayanıklılığında Azalma: Spora ara verildiğinde, kas lifleri dinlenme moduna geçer ve güç ve dayanıklılık seviyeleri düşebilir.
    • Kardiyovasküler Sağlık Üzerinde Küçük Etkiler: 1 hafta spora ara vermek, kardiyovasküler sağlığınız üzerinde önemli bir etki yaratmaz. Ancak, düzenli olarak yoğun egzersiz yapan kişilerde hafif bir düşüşe neden olabilir.
    • Esneklik Azalması: Spora ara verilmesi, eklemlerin ve kasların esnekliğini azaltabilir.

Uzun Süreli Etkiler:

• Kalıcı Kas Kaybı: Spora 2 hafta veya daha uzun süre ara verilmesi, kas kütlesi kaybına neden olabilir.
    • Metabolik Yavaşlama: Spora ara verildiğinde, metabolizma hızı düşebilir ve kilo alımına yol açabilir.
    • Motivasyon Kaybı: Spora uzun süre ara verilmesi, motivasyon kaybına yol açabilir ve egzersiz rutininize dönmeyi zorlaştırabilir.

Roaccutane Tedavisi Sırasında Spora Ara Verme:

Roaccutane tedavisi sırasında spora ara vermek gerekebilir. Bu süre, cildin hassasiyetine ve tedavinin dozuna bağlı olarak değişir. Doktorunuz, spora ne zaman ara vermeniz ve ne zaman tekrar başlayabileceğiniz konusunda size bilgi verecektir.

Sonuç:

Spora 1 hafta ara vermek, kısa vadeli ve uzun vadeli etkileri olan fizyolojik değişikliklere neden olabilir. Spora ara verme süreniz, hedeflerinize, fitness seviyenize ve genel sağlığınıza bağlı olarak değişiklik gösterir. Herhangi bir şüpheniz varsa, tavsiyeler için bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne kadar süredir yaptığına bağlı ama genelde 1 hafta aradan birşey olmaz. Şınav çek hiç değilse evde güç kaybın olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Ne kadar süredir yaptığına bağlı ama genelde 1 hafta aradan birşey olmaz. Şınav çek hiç değilse evde güç kaybın olmaz.

8-9 ay yapan biri 1 ay ara verse?
  • quote:

Orijinalden alıntı: feayture___

quote:

Ne kadar süredir yaptığına bağlı ama genelde 1 hafta aradan birşey olmaz. Şınav çek hiç değilse evde güç kaybın olmaz.

Valla kişiye bağlı. Genetik,beslenme, yaşam tarzı etkiler olayları. Çoğu kişi spor yapmıyorum diye protein almayı bile bırakıyor o zaman salıyor vücut. Dediğim gibi bıraktığında bile şınav çekersen güç kaybın olmaz. Ben bel sakatlanmasından dolayı 2 haftaya yakın ara vermiştim, evde şınav çektim o sürede ama düzensizdi. Ona rağmen güç kaybım olmadı hatta ara vermek iyi geldi diyebilirim. Ama 1 ay bırakacaksan düzenli beslenme ve şınav şart. Ondan sonra başlayınca 2 haftada toparlarsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: feayture___

quote:

Valla kişiye bağlı. Genetik,beslenme, yaşam tarzı etkiler olayları. Çoğu kişi spor yapmıyorum diye protein almayı bile bırakıyor o zaman salıyor vücut. Dediğim gibi bıraktığında bile şınav çekersen güç kaybın olmaz. Ben bel sakatlanmasından dolayı 2 haftaya yakın ara vermiştim, evde şınav çektim o sürede ama düzensizdi. Ona rağmen güç kaybım olmadı hatta ara vermek iyi geldi diyebilirim. Ama 1 ay bırakacaksan düzenli beslenme ve şınav şart. Ondan sonra başlayınca 2 haftada toparlarsın.

Bende 4-5 aydır gidiyorum özelden konuşmuştuk hatta 1 hafta ara verdim şimdi. Kol kası dşınıda pek bi gelişim göremedim özellikle göğüslerde nedeni bilmiyorujm ama beslenmeden sanırım artık dikkat ediyorum tabi bu hafta hariç

• 1 ay ara çok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

1 ay ara çok bence.

temmuzda tam 1 yılım doluyor sporda ve tatıle gıtmeyı dusunuyorum o 1 ay suresınce yuzme falan yapıcam buyuk ıhtımalde
  • 3-4 ayda bir 1 hafta ara ya da deload yapmak gerekir zaten, hem kaslari sasirtmak hem de eklemlerin toparlanmasina fırsat vermek için. Mecbur kaldiysaniz 1 ay ara vermek de çok birşey değil, 1-2 hafta kademe kademe hamligi atmak gerekir sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.