Şimdi Ara

Ne zaman, hangi, nasıl araba almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 26 yaşındayım, 2 yıldır çalışıyorum, birikimim 50k, aylık 6 bin kazanıyorum. Geçen yıl birikimim yapıp kredi çekip 160k ya istediğim arabayı almayı hayal ediyordum. Şimdi hayalim neredeyse imkansız, düşündüğüm araç şuan 345k oldu. Şehir değişikliği yapacağım ve araçta ihtiyaç oldu.

Gerçekten hayata yeni başlayacak ve benim gibi başlamış olanlara çok üzülüyorum. 2 yıl önce işe başlasam böyle bir krize denk gelmeyip, araç alabilecektim. Şimdi ne yapacağımı hiç mi hiç bilmiyorum.

Öncelikle şuan araç almalı mıyım? Doğru zaman ne zaman? Çip krizi, üretim azlığı, piyasada araç olmaması, olanların abartı fiyatlarda olması geçici bir durum mu? Yoksa bu durum daha da kötüleşecek şuan hiç yoktan bir araç alınmalı mi?

İkinci sorum hangi aracı almalıyım? Otomatik sıfır en ucuz aracı almayı düşünüyorum, bu çok uçuk bir istek mi? Aynı aracın ikinci eline mi bakmalıyım artık?

Üçüncü sorum nasıl almalıyım? Kredi çekerek alacağım aşikar. Aracın %80 nini kredi çekeceğim gibi gözüküyor. Bu iyi bir yol mudur, daha iyi bir yol var mıdır?

Bonus soru, araç almadan yaşamanın bir yolu var mı? Önerebileceğiniz toplu taşımanın iyi olduğu şehir merkezi var mi?(İstanbul hariç)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam olabildiğince modeli yeni bir araç alırsanız masrafı az olabilir. Ya da 100-150bin bandında 2009-2012 model aralığında bir araç alıp borcunuzun bitene kader sizi idare edebilir. En azından birikim yapmış olursunuz. 2 sene önce Clio 3 almıştım 58bine full kredi ile almıştım şimdi kredi bitti elimde hazır birikim var. Satıp üstüne kredi ile daha yeni model almayı düşünüyorum. Bir anda 0 km çok zor şuanda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut duruma arabasız yakalananlar için gerçekten şartlar artık çok zor.

Fakat ben eğer arabasız olsam şurada seçime 1 yıl kala araba almayı düşünmezdim.

2023 te seçim olur ve mevcut ekonomi yönetimi değişirse, rasyonel ekonomi kuralları uygulandığında enflasyon da döviz de faiz de bir dengeye gelir.

Dengenin olduğu yerde para kıymetli olur ve insanlar malın değil paranın peşinde koşar.

Şu an zirveden mal almak birilerine para kazandırmak olur.

Fakat maalesef ki her kur atağa kalktığında insanlar ev ve arabalara saldırıyor ve bu da birilerinin işine geliyor. Yani her kur atağı reel piyasa için bir fırsat doğuruyor.

• Kia picanto gibi 300 bin istenen saçma sapan bir arabayı geçtim, elektirikli bisiklet airbagsiz citroen ami için bile söylenen rakamlar olmuş 150.000..

Araba bulmak da çok zor sıfır olarak (bayilerde) o yüzden aciliyeti varsa 2.el egea, clio gibi yerli ucuz bir şeylerle giriş yapabilirsin.. 4 teker 1 teneke ve 2 airbagin olur ama en azından citroen ami gibi otobanın, tünellerin yasak olduğu şeye binmemiş olursun..

Bir diğer seçenek de ihtiyacın olunca araç kiralama.. Bu şekilde de kira, petrol ve hgs kullanımı dışında diğer ücretleri ödemezsin.. Diğer ücretler ne peki; periyodik bakım, tuvtürk, kasko, trafik sigortası vs..

• Arabayı aldıktan sonra kasko/sigorta ve yürütme maliyetlerini de hesaplamalısın, sadece krediyi ödeyecek kadar ayırıp almayı düşünmüyorsun diye tahmin ediyorum. Allah korusun kötü bir durumda daha çok sıkışırsın.

Mevcut bütçen ile ne olursa olsun Opel tarafında easytronic şanzımana bulaşma.

• Bu devirde ne alırsan al yeterki al çünkü gün geçtikçe fiyatlar artıyor alım gücü düşüyor. Bir kaç yıl önce bu forumda birine 208 1.0 al demiştim 40 bine dalga geçilmişti... Bir kaç hafta sonra arkadaşım 68 beygirlik 1.0 208 aldı şuan satıyor 190 bin TL istiyor

1.0 felan ama şehiriçi kullanımda çok iyi...

2012 felan clio bak hocam fazla yükün altına girme bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eviniz de kira ise 6 bin maaşla o arabayı alsanız bile rutin giderlerini karşılamanız biraz zor olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C1 Nasıl Bir araba Sizce??
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Allah c.c. yardımcımız olsun öncelikle.

Araba almakla iş bitmiyor yakıt koyma işini saymazsak bunun yıllık sigortası,muayenesi,bakım masrafı,yıldan yıla lastik vb. şeyler de çıkabiliyor.Bütçenize göre tekrar tekrar düşünün derim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.