Şimdi Ara

Ne555 darbe modülatörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    NE555 Darbe Modülatörüne ihtiyacım vardı.internetten iki adet aldım ama nasıl kullanacağımı bilmediğim için arızalandı.bir elektronikçiye gidip yardım istedim.ikincisini de elektronikçiyle birlikte bozduk.benim merak ettiğim bu kare dalga çıkışına ledleri nasıl bağlıyoruz.üç bağlantı yeri var. GND,VCC ve OUT (yani kare dalga çıkışı) elektronikçiye sordum,kare dalga çıkışı bir tane ve devrenin tamamlanması için ikinci çıkışa ihtiyaç var.elektronikçi gnd çıkışını ortak kullanmak lazım dedi. Yani devreyi besleyen akünün bağlandığı gnd ve out çıkışı devreyi tamamlayacaktı. Bir mini hoparlör ile devreyi tamamlayalım dedik tırt tırt seslerinin gelmesini bekliyorduk. Devre bozuldu. Bu konuda yardımınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 555 'in out bacagi değişken çıkış veriyor haliyle. Flip flop tarzı çıkış almak için iki ledi şu şekilde bağlayın: ledin birini vcc+, out- olacak sekilde, diğerini gnd-, out+ olacak sekilde...Böylece out bacagi eksi olduğunda ledlerin biri, artı olduğunda da diğeri yanacaktır.
  • Şöyle ki:
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoparlör Tamiri ve Bobin Sarım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.