Şimdi Ara

neden 2 gb ram 1.5 görünür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde epox 9npa+ultra anakar ve amd 3000+ var eski bir sistem 5 sene once almıştım.

şöyle bi sorunum var:
    eskiden 2x512 mb ddr 400 kingstone ram ile çalışıyordum dual çalışıyordular sorunyoktu. şimdi 1gb kingstoen ram alyım takayım 2 gb işimi görür dedim ama bir türlü 2 gb olarak göstertemedim. işin garip kısmı bios ve windows 1.5gb görürlen cpu-z 2gb olarak görüyor.

cpu-z nin görüntüleri şunlardır tklayıp bakabilirsiniz.

windowsun gördüğü ve cpu-z gördüğü yan yana
    http://www.huseyingokbay.net/ram.jpg

cpu-z slot slot ayrı ayrı detayları
    http://www.huseyingokbay.net/ram1.jpg

birazcık overclock yaptıktan sonraki görüntü
    http://www.huseyingokbay.net/ram1.jpg

bir fikri olan varmı acaba

elindeki 512 leri ver 2 tabe 1 lik al çözümü en son çare.

şimdiden çoook teşekkürler.....

• bu sorunu baya gordum bu bolumde.ram slotlarini degistir diyorlar ama tahminim senin anakart 3 slotlu ve hepsini doldurmussun.windowsa format atmak da diger soylenen ben de soyluyorum cpu-z 2 win 1.5 gosteriyorsa win'de hata vardir diye ama bir de su var eski anakartlar tek tarafi dolu cift tarafi dolu ramleri secebiliyor yani begenmedi mi yarisini goruyor yeni taktigin ramin yarisini gormus olabilir.acilista ilk ekranda 2gb goruyorsa bu degildir format dene ama acilista 1.5 goruyorsa format ise yaramaz.eski ramlerinden farkli mi 1gb ram tek yon cift yon olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

bu sorunu baya gordum bu bolumde.ram slotlarini degistir diyorlar ama tahminim senin anakart 3 slotlu ve hepsini doldurmussun.windowsa format atmak da diger soylenen ben de soyluyorum cpu-z 2 win 1.5 gosteriyorsa win'de hata vardir diye ama bir de su var eski anakartlar tek tarafi dolu cift tarafi dolu ramleri secebiliyor yani begenmedi mi yarisini goruyor yeni taktigin ramin yarisini gormus olabilir.acilista ilk ekranda 2gb goruyorsa bu degildir format dene ama acilista 1.5 goruyorsa format ise yaramaz.eski ramlerinden farkli mi 1gb ram tek yon cift yon olarak?

bios da da 1.5 gösteriyor.

tek yonlü çift yönlüden kastın ram üstündeki çiplerin dizilimi ise hepsinin her iki yüzündede çiplerden var

windowsa format atmadım çünkü biosda 1.5 görüyor ama neden cpu-z 2 görüyor

anakartta 4 tane yuva var ama her kombinasyonu denedim. başka kombinasyonlarda 2 gb ı 1 gb olarak görüyor.
    şuanki kombinasyon 1gb + 512mb + 512mb + boş şeklinde

not: bios resetledim. ekran kartım paylaşımlı değil. bunlarda başka yerlerden gelen önerilerdi fakat bunlardan da düzelmedi :( ana kart kaliteli bi anakart bide zamında bi sürü ödül almış bir anakart boyle bir şeyden ötürü böyle bi sorun çıkartacağı aklıma hiç gelmemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_gokbay -- 19 Eylül 2009; 2:36:17 >

• Sadece yeni aldığın rami takıp onu ne kadar gösterdiğini yazarmısın
  • biosta 1.5 goruyorsa olmaz format deneme bosuna.baska kombinasyonda 1.5 da degil 1 oluyor diyorsun anakarttan o zaman.aldigin rami baska bir ramle degistirebiliyor musun hepsi cift yon diyorsun ama anakartlar marka da secebiliyor cip degisiyor marka ile beraber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoNotClick

Sadece yeni aldığın rami takıp onu ne kadar gösterdiğini yazarmısın

sadece 1gb görüyor

anakartta benim mor ve siyh olarak 2 renk 4 yuva var

bunların sadece 1. slotlarında ram çalışıyor.

şuan benim
    MOR 1. slot = 1gb
    MOR 2. slot = 512
    siyah 1 slot = 512

şeklinde fark ettimki

mor 2. slot çıkarsamda gene 1.5 görüyor.

sanrım anakarttan kaynaklanan ya hepsini doldur ya sadece ikisini kullan prensibi var. boyle bişi olabilirmi ? :S:S:S:
  • 2. slot bozuk degil di mi onceden 512'ler 1-2'deydi?1+512+512 denedin bir de 512+512+1 bir de 512+512+bos+1 dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2. slot bozuk degil di mi onceden 512'ler 1-2'deydi?1+512+512 denedin bir de 512+512+1 bir de 512+512+bos+1 dene.

bozuk değil.

yaptım şimdi hocam ama yok aynı.

512 512 1 bos = 1.5 gb
    512 bos 1 512 = 1.5 GB görünüyor

sadece

512 512 bos 1 takınca 512 mb görüyor sadece :D daha kötü yani :D

sanırım bir 1 gb daha alıp denemem gerekiyor ama bu sistemede okadar masraf içimden gelmiyor. sizde değermi ram almam amd 3000+ işlemci 1800 olarak görünüyor windows da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_gokbay -- 19 Eylül 2009; 3:18:49 >
  • gerek yok yeni ram almana hem pahali hem de cok gelir sisteme.bence sorun 1gb raminin 512 mb ramler ile uyumsuzluk yapmasi cunku tek 1gb takinca 1gb goruyor diyorsun.dedigim gibi eger rami baska bir marka ile degistirebiliyorsan dene.elindeki 512 mb ramleri satabiliyorsan o zaman aldigin ramin aynisindan bir tane daha alabilirsin ama degistirmek bedava olmali degistirmezlerse iade et baska ram al istersen 512 mb ram al nasilsa 1.5 goruyor. takiliyorum farkli kapasite ram kullanmak ddr1'de boyle sorunlara yol acabiliyor almadan once sorsaydin ben baya korkuturdum gozunu farkli olmasiin diye.
  • quote:

gerek yok yeni ram almana hem pahali hem de cok gelir sisteme.bence sorun 1gb raminin 512 mb ramler ile uyumsuzluk yapmasi cunku tek 1gb takinca 1gb goruyor diyorsun.dedigim gibi eger rami baska bir marka ile degistirebiliyorsan dene.elindeki 512 mb ramleri satabiliyorsan o zaman aldigin ramin aynisindan bir tane daha alabilirsin ama degistirmek bedava olmali degistirmezlerse iade et baska ram al istersen 512 mb ram al nasilsa 1.5 goruyor. takiliyorum farkli kapasite ram kullanmak ddr1'de boyle sorunlara yol acabiliyor almadan once sorsaydin ben baya korkuturdum gozunu farkli olmasiin diye.

daha oncede oem ram ile denemiştim aynısı olmuştu. amd kullanıyorsan kingstone ram la diye okumuştum bunu ondan aldım. aldım derken bilgisayarcı arkadaş var ondan denemelik alıyorum çalışırsa alırım diyorum. şimdi aynısından bi tane daha varsa onuda isteyim 512 leri verebilirsem vereyim veremezsem 1.5 ile idare mi edelim.. 1 ile 1.5 arasında nasıl bi fark olur bilemiyorum ama neyse artık.

Çooook teşekkürler hocam yardımların için. güzel bir beyin fırtınası oldu teşekkürler. hayırlı geceler.

• amd ile alakasi yok kingston ddr1 ramlerde cok tutulur bu tip seyler yapmadigi icin ama kismet olacagi varmis.1-1.5 arasi cok da farketmez aslinda ram makineyi hizlandirmaz rahatlatir islemci lazim sana yoksa 1gb xp'ye yeter.iade et elindekilerle devam et bence sonra sistem yenilersin.rica ettim ben de kactim hayirli geceler.
  • 16Bit Windowsmu Yükledim Eski Win98"ler 1.5GB Görmezdi Ama Sendeki XP Pro... Sakın Ekran Kartı Onboard Ona Biraz Veriyo Olmasın Bellek ???
  • 1gb olan ram i tek başına takarsan bence daha rahat anlarız hiç denedin mi bilmiyorum.

ama belki anakart 1gb tek modülü desteklemiyor olabilir.

bir denersen anlarız daha rahat bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.