Şimdi Ara

neden acı hissederiz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biri bize vurduğunda yada bıçakla yaraladığında neden acı hissederiz?bunun biyolojik kısmını açıklar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezioreyis -- 18 Nisan 2013; 1:38:54 >

• Bedenine gelen zararı en aza indirmek için. Acı hissetmeseydin elini karın deliğinden sokar ağzından çıkarırdın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ₯

Bedenine gelen zararı en aza indirmek için. Acı hissetmeseydin elini karın deliğinden sokar ağzından çıkarırdın.

hayır bunu sormuyorum işin biyolojik kısmını soruyorum.
  • Vucut disardan yada icerden uyari vererek seni refleks veyahut onlem almani saglar.daha buyuk zararlar gormemen icin.diyelimki bas agrin var sen o agriyi hissetmesen normalbir agrimi migrenmi yoksa kanserli bi hucre mi nerdeb bilebilirsin yada arkandan bicaklasalar hicbirsey hissetmesen kan kaybindan olebilirsin. Aci hissedemeyen milyonda bir gorulen insanlar var.yasam kaliteleri cok dusuk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nervous Hawk

Vucut disardan yada icerden uyari vererek seni refleks veyahut onlem almani saglar.daha buyuk zararlar gormemen icin.diyelimki bas agrin var sen o agriyi hissetmesen normalbir agrimi migrenmi yoksa kanserli bi hucre mi nerdeb bilebilirsin yada arkandan bicaklasalar hicbirsey hissetmesen kan kaybindan olebilirsin. Aci hissedemeyen milyonda bir gorulen insanlar var.yasam kaliteleri cok dusuk.

tm o uyarı kısmı biyolojide nasıl oluyor onu soruyorum.
  • Sinirsel.zarar goren bolgedeki sinirler ani sekilde beyne uyari gonderir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezioreyis

biri bize vurduğunda yada bıçakla yaraladığında neden acı hissederiz?bunun biyolojik kısmını açıklar mısınız?

Salakça bir soru...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

quote:

biri bize vurduğunda yada bıçakla yaraladığında neden acı hissederiz?bunun biyolojik kısmını açıklar mısınız?

Salakça bir soru...

sebep?merak ettim sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezioreyis -- 18 Nisan 2013; 11:00:10 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

quote:

Salakça bir soru...

sebep?merak ettim sordum.

merak etmiş sormuş ne kadar güzel bir şey.
    Bence asıl salakça olan şey soru ne olursa olsun ona cevap vermeksizin görüş bildirmektir.

@ezioreyis
    Derimizin hemen altında serbest sinir uçları vardır. Bunlar ağrı-acı duyusunu almakla sorumludur. Fizyolojik olarak diğer organların zarar görmesini engellemek için çok önemli bir duyumuzdur. Çok hızlı merkezi sinir sistemine iletilir. Sobaya elini değdiğinde çekmek mesela fleksör kas refleksidir ağrıya bağlı olarak. omuriliğin spinothalamicus lateralis bölümünden yukarı çıkar. beyindeki sonlandığı noktayı tam bilmiyorum şimdi yanlış olmasın. daha detaylı bilgi için ağrı fizyolojisi deyip araştırabilirsin. meselahttp://lokman.cu.edu.tr/anestezi/anestezinot/agri.htm

Ayrıca ağrıyı bloke eden anestetik mekanizmasından biri de bu hücrelerin götürücü sinir hücrelerle bağlantısını kesen sinaptik blok yapan ilaçlardır.

Umarım faydalı olmuştur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.