Şimdi Ara

NEDEN ALIŞKANLIKLARIMI DEĞİŞTİRMELİYİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 18 yıldır Gitar piyano dersleri veriyorum, Bu işin öğrenme ve öğretme süreci bana şunu öğretti; Biz insanlar alışkanlıklarımız la hayatımızı kolaylaştırıyoruz, makina böyle daha efektif çalışıyor

Ben öğrencilerimle çalışıyorken yapamadıkları bir hareket olduğunda bazı örnekler anlatırım, mesela yürüken adımlarımıza ayaklarımıza bakmayız sadece etrafa bakarız, yemek yerken kaşığı ağzımıza götürürüz ve bir yandanda sohbet eder başka işler yaparız,ama ağzımı görme şansımız yoktur kaşığın gittiği yeri hiç görmeyiz, yinede hiç şaşmaz, hatta bir an bile düşünmeyiz o hareketi nasıl yapacagımızı, çünkü o işleri yıllar önce halletmiş ve alışkanlığa dönüştürmüşüzdür, bir bebek düşünün ilk kez mama yemeye başlayan kendi elleriyle, ilk denemelerde kaşığı suratının her yerine götürür ama bir türlü agzını denk getiremez

Ve daha kötüsü nedir biliyormusunuz, ders almaya gelen öğrenci herhangi bir nedenle daha öncesinde hatalı alışkanlıklar edinmişse ,inanın bunu değiştirmek,yenisini sıfırdan öğretmeye göre çok daha zor oluyor.
    Bu iş böyle, araba kullanmaktan tutunda yazı yazmaya kadar pek çok konuda hayatımızı kolaylaştıran bir alışkanlıklar sinsilesiyle yaşayıp duruyoruz.

Peki şimdi Microsofta soruyorum, yıllardır yerini gözüm kapalı bulabileceğim masaüstünü göster simgesini yaldızlı boyayla boyayıp, soldan sağa neden aldınız , yıllardır kullandığım kullanılmayan simgeleri göster menüsünü sola doğru kayarak değilde yukarıya doğru bir pencere şeklinde açılır yapmanın bana veya herhangi bir başkasına ne gibi bir yararı var?

Say say bitmez, şimdi sabah sabah illaki mesenger yeni sürümü yüklemelisin dedi sevgili microfost ve mecburen daha önce deneyip iğrendiğim yeni sürümü kurmak zorunda kaldım, görüntü kamera resimleri vs sağdan sola taşınmış, sağolsunlar acaip büyük bir yenilik, ama ben alıştığım şekliyle kalmasını isterdim , mecburmuyum şimdi yeniden alışmaya? yeni simgelere yeni menülere, bu saçma sapan yer değiştirmelere.

Yanlış anlaşılmak istemiyorum, itirazım gerçek yeniliklere ve gelişmelere değil,

Daha hızlı ve sistem kaynaklarını daha iyi kullanan bir işletim sistemini bende isterim, çökmeyen virüsten etkilenmeyen , kullandıkça şişmeyen bir işletim sistemini bende isterim, daha iyi grafik başarımı sunan bir işletim sistemini bende isterim, ama bu gelişmelerin hiç birisi grafik arayüzde değişiklik yapmayı ve beni bu değişikliğe mahmkum etmeyi gerektirmiyor, illaki yeni işletim sistemine yeni bir arayüz tasarlayacaksan bunu eski arayüzle beraber bir opsiyon olarak sunabilirsin ancak.

İşletim sistemini geliştirmek başka birşey , günlük alışkanlıklarımızı sürekli değiştirmek zorunda kalmak başka birşey, Hiç bir ciddi yazılım firması bu tarz aptalca değişiklikler yapmaz,yapmamalıda, photoshop her yıl güncellenir ama kullanıcıların alıştığı arayüz ve menu sisteminde köklü değişiklik olmaz, bir önceki sürümü kullanan kullanıcının tıklama alışkanlıklarını kökten etkileyecek değişiklikler yapmazlar.

Microsoft bunu neden sürekli yapıyor

• Benim bildiğim MS bazı insanlar üzerinde test yapıyor, böylemi daha iyi böylemi diye, saha sonra çıkan % ye göre süreci işletiyor. Örneğin vista üzerind eyapılan testlerde %70 den fazla bir kesim vistayı beğenmiş, kolaylığı, hızı vs. bakımından. Ama biz beğenemedik.
  • Cevabı gayet basit : Para için yapıyor... Aynı sistemleri allayıp pullayıp farklı isimler adı altında tekrar sürüyor bir de sürücüleri değiştiriyor ki millet eski sistemlerini kullanmasın yenisini almak zorunda kalsın...
  • Herkesin bakış açısı farklı, mesela sizin aksinize benim win7'nin en hoşuma giden değişikliğinden biri Masaüstünü göster'i sağ köşeye almış olmasıydı, erişim hızı ve kolaylığı bakımından mükemmel bir yer seçmişler hızlı başlat'ta olduğunda hızlıca Masaüstünü göster butonuna basmak istediğimde bazen hedef şaşıp solundaki Başlat'a veya sağındaki İE'ye tıklayabiliyordum şimdi ise hedef şaşma ihtimali sıfır, tıklamak için gözümle takip etmeme gerek kalmıyor.

Yine sizin aksinize gizli simgelerin yukarıya doğru çıkıp Özelleştir tuşu koymaları beğendiğim yeniliklerden birisi, Eski sistemlerde bir simgeyi gizlemek için Başlat çubuğuna sağ tık>Özellikler>Görev çubuğu>Bildirim alanı>Özelleştir'e gidip ayarlamak gerekiyordu, şimdi ise sadece yukarı ok'a basıp Özelleştir diyerek hızlıca yapılabiliyor.

Benim için alışkanlığın değişip değişmemesini hiç önemi yok kullanım kolaylığı, zaman kazanımı, erişebilirlik gibi kriterleri göz önünde bulundurarak 10larca senelik alışkanlığım olsa dahi bırakıp, hızlıca yenisine alışmaya bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4F4EC4307 -- 6 Kasım 2009; 13:48:32 >

• @Moo-hyuk

Ben buna benzer değişikilik denemelerine itiraz etmiyorum , neden bu bir opsiyon değilde mecburiyet, dayatma neden? Günlerdir win7 ye tema arıyorum , xp görünümünd ekullanabilmek için ama yok, hatta önce araştırıp bulamayıp sonrasında bir başlık açmıştım önce bu amaçla, ama netice alamadım . Yetmezmiş gibi sabah sabah yeni msn dayatmasıyla karşılaştım.her seferinde bununlamı uğraşmalıyım? Teknik bir güncelleme varsa eyvallah yapalım ama illaki kullanıcı arayüzünü ellemek zorundalarmı yenilik ayagına bu bir dayatma olmuyormu? Kamerayı sağdan sola taşıyacaklarına önce msn virüslerine çare bulsunlar, network altyapılarını geliştirsinler , yenilik bu değilki, eski msn e yeni elbise giydirmekle olmuyor bu işler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.