Şimdi Ara

NEDEN AMD............(AMD İŞLEMCİ DÜŞÜNENLER BURAYA) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
10.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: meteg

Kardeşim,

daha önce Amd kullanma gafletinde bulunan biri olarak diyorum ki, sen sen ol git Intel al.. amd işlemciler asla Intel'e yetişemiyor, gerçek hızları da düşük.. mesela çoğu insan Athlon Xp2500 2.5 ghz sanmıştı ama gerçekte 1.8ghz.. ve stabilite açısından da sorunlu.. performans isteyen Pentium 4 630 3.0hgz, 2 gb ram, ve Ati tabanlı X1900xtx kullanır.. şahsen ben X850xt kullanıyorum param x1900xtx ye yetmediği için ama bu bile yeterince performans veriyor...

Dünya saçmalama rekorunu kırdın yani ne diyeyim...

Yaw AMD 2500+ 1.8Ghz olabilir,AMD'nin bunu gizleyip sahtekarlık yaptığı yok zaten!!!!!
    Ama AMD 2500+ işlemci P4 2.6 işlemcinin anasını da ağlatıyor...Fiyat olarak da uygun,performans olarak da uygun,stabilite olarak zaten rakipsiz,Overclock imkanları da çok geniş...

En azından harcadığı enerjinin yarısını ısıya dönüştürmüyor AMD işlemciler!!!!!

• Ben bilgisayarımı toplayalı 3 hafta oldu. Bilgisayarcıya sistemi söylerken herbir parça markası ve modelini söyledim. o zamanlar işlemciler hakkında fazla bilgim olmadığı için (o zamanlar işlemci GHZ olarak ne kadar yüksekse o kadar iyi olduğunu biliyordum) adama 3000 işlemci koy dedim. Aslında benim demek istediğim 3.0 GHZ'lik bir işlemciydi. adam direk AMD 3000+ yazdı. bende markalar arasındaki farkı bilmediğim ve adamıda tanıdığım için hiçbişey demedim. Şu anda işlemcim AMD sempron 3000+ 1.81 GHZ. ilk gördüğümde hayal kırıklığına uğradım ama yaptığı araştırma ve arkadaşın P4 3.0GHZ lik bilgisayarında yaptığım karşılaştırmalarda iyikide AMD olmuş diyorum. Hiçte pişman değilim, aksine çok memnunum...
  • Sistemi Geçen Yaz Topladım İmzada Görüldüğü Gibi AMD Devam Edeceğim Büyük Avantajları Var Anakart Değiştirmeye Gerek Yok Phenom II X4 Almayı Düşünüyorum ve 4870 Sapphire Vapor-X Ekran Kartı Zaten 790X Chipsetli Anakartım Var Dragon Platformu Oluşuyor...:D
  • İntel işlemcilerin AMD işlemcilerden daha iyi performans gösterdikleri tezine nasıl ulaştınız bilmiyorum ama aralarındaki AMD lehindeki mimari farklılıkları aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

1. Bellek yöneticisi AMD sistemlerde CPU içinde, Intel sistemlerde kuzey köprüsünde bulunur. Bu durum AMD işlemciye Intel işlemciler karşısında olumlu performans farkı yaratır.

2. Intel işlemcilerde bellek veriyolu FSB üzerinden çalışır ve sistem veriyolu ile ortaktır. İşlemci ne olursa olsun bellek hızı değişmez ve kuzey köprüsüne bağlıdır. 800 mhz destekleyen bir kuzey köprüsüne ve 3 ghz bir işlemciye 3000 mhz bellek de bağlasanız fark etmez yine 800 Mhz çalışır, aşağısı çalışmaz. AMD işlemcileri ise farklıdır. Bellek kontrolcüsü kuzey köprüsünde değil CPU içindedir. Hızı bellek kontrolcüsü değil belleğin kendisi belirler. Bellek veriyolu hızı (533,800,1066 Mhz) diye bir kavram yoktur. Bellek ne kadar hızlı ise yaklaşık o hızda çalışabilir. AMD için 3000 Mhz bir CPUya 3000 Mhz bellek bağlarsanız 3000 Mhz çalışır.

3. Sistem veriyolu Intel işlemcilerde birleşiktir ve FSB denir. Tüm sistem iletişimi bu yoldan olur. AMD için ise sistem veriyolu (FSB) diye bir kavram yoktur. Bellek ayrı diğer bileşenler ayrı yola sahiptirler. Diğer bileşenlerin kullandığı yola Hypertransport denir. Bu yol bellek tarafından kullanılmadığından AGP-PCIe, USB, FireWire, IDE, PCI vb bileşenler ile birden çok CPU soketi içeren anakartlarda CPUlar arası iletişimde kullanılır. (Intelde yoktur) Bu nedenle AMD sisteminde sistem veriyolu darboğazı diye bir şey sözkonusu olamaz. Bu durum 2 ve 4 cekirdekli Intel sistemlerde çok rahat görülmektedir. 4 çekirdek 2 çekirdekten multithread işlemlerde mantıken %70-90 hızlı olmalı ama öyle değil.(çekirdekler arası iletişim ve eşgüdüm işleri için harcanan performans hariç) %40-45 zor fark çıkıyor. Bellek yoğun işlerde işe %15-20 kadar ancak. Bu da 4 çekirdek için FSB yolunun kesinlikle çok yetersiz kaldığının açık bir göstergesidir. Bellekten beslenemeyen, sisteme yeterince ulaşamayan çekirdekler boş boş yatıyor.

4. Intel büyük level-2 cache kullanır zira işlemcinin bellek performansı düşüktür. Bu nedenle bellek erişimini en aza indirmeye bunu da level-2 cache boyutunu büyüterek yapmaya çalışmaktadır. Bu intelin bir tercihi değil mecburiyetidir. Ortak FSB ve harici bellek kontrolcüsünü değiştirmeden verimli bellek erişimi yapamayacağından mümkün olduğunca çok veriyi cachede tutmaya çalışmaktadır. İşte intel işlemcilerin AMD'ye göre daha pahalı olmasının sebebi de budur. Aradaki farkı kapatabilmek için Intel daha çok transistor kullanmak zorunda kalmaktadır. Fazla transistör fazla ısınma demektir ve bu da tasarımı iyice zorlaştırır. Intel'in sürekli daha mikro tasarımları zorlamasının (65 nm, 45 nm ...) sebebi de budur. Bu da bir tercih veya ilerleme değil bir mecburiyettir. AMD 64 işlemcilerde bellek performansı intele göre çok yüksek, bellek erişimi daha hızlı ve ayrıca bellek veriyolu özel olup diğer bileşenlerle paylaşılmadığından AMD daha küçük cache ile aynı performansı alabilir. Daha az fakat daha çok kullanılan verileri tutarak yeterli bellek performansına ulaşır. Daha küçük cache daha basit tasarım, daha basit ve etkili adres eşleme mantığı ve daha az transistör, daha az ısınma demektir.

Sonuç:

AMD tasarımı ve platformu daha ileri teknolojiye sahiptir. Ancak intel daha üstün üretim teknlojisine sahiptir ve aynı silikona daha fazla transistör sığdırarak (daha karmaşık yürüme birimleri ve büyük cache) ve yüksek frekans sayesinde açığını kapatmaktadır. Platformu ise AMDye göre oldukça geridir. (FSB-Hypertransport, ayrı bellek, bellek kontrolü, soket yapısı vs)

AMD cache miktarı küçüktür ve daha az transistör kullanabilmekte (daha basit yürütme birimleri) ve daha düşük frekanslara çıkabilmektedir.

Not: Intel en sonunda bu işin sonunun iyiye varmayacağını görerek i7 işlemcilerde bellek yöneticisini işlemci dışına çıkardı. Eee aklın yolu bir zaten...

gelecek sıstem AMD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 27 Kasım 2009; 1:28:33 >

• 4 senelik başlığı hortlatmışsınız :) o sıralar AMD performans lideriydi.

şimdi ise verilen paranın hakkını veren işlemcilerle piyasada yer ediniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lethian -- 27 Kasım 2009; 1:45:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mooqle

Sistemi Geçen Yaz Topladım İmzada Görüldüğü Gibi AMD Devam Edeceğim Büyük Avantajları Var Anakart Değiştirmeye Gerek Yok Phenom II X4 Almayı Düşünüyorum ve 4870 Sapphire Vapor-X Ekran Kartı Zaten 790X Chipsetli Anakartım Var Dragon Platformu Oluşuyor...:D

Hort
  • peki bu amd işlemcilerin ömrü ne kadar intel uzun olamaz herhalde
  • Bu konuya ihtiyac duyuluyor heralde...
    Acik kalsin diyecegim...

son arkadasimiza cevaben, islemcilerin omrunun baya uzun oldugunu soylemek isterim.. guvenli calismasi icin uygun sicaklik ve frekansta olmasi durumunda omrunun daha uzun olacagi soylenebilir..
  • konuyu görünce yakın bi zamanda açılmış sandım... 5 yıl öncede ama f/p lideriymiş şimdide... bende foruma girdikten sonra farkettim ve ilk işim intelden amd ye geçmek oldu iyikide geçmişim... daha ucuza daha yüksek performans... forumu takip etmeyen bilgisayardan anlıyorum demesin bence
  • yaklaşık 5 senedir intel kullnıyorum pentium4 3.00 işlemcim var Allah nasip ederse kasayı değiştireceğim ve fiyat performans için AMD seçicem
  • O günden beri AMD kullanıyoruz...
  • sağlam hort olmuş
    benim kullandıklarım amd athlon 2500+, amd x2 4000+, amd x2 7850, su an ise phenomII x4 965
  • Sempron 2400 - 2600 462pin
    Duron 2800 462pin
    Athlon 3000+ 754pin
    Athlon 3000+ 939pin
    Opteron 170 939pin
    Athlon Le-1640 940pin
    Athlon 4000+ 940pin
    Athlon 5000+ 940pin
    Athlon 6400+ 940pin
    Athlon 7850BE 940pin
    Phenom I 9600 940pin
    Phenom II 940BE 940pin

hepsini kullandim..
    yakinda kismetse ddr3..
  • Hep AMD işlemci almak istemişimdir ama her seferinde İntel'e yönlendirildiğimden güvenemedim bir türlü amd'ye kısmetse iyi bir AMD işlemci sahibi olmak istiyorum 2011 içerisinde :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.