Şimdi Ara

NEDEN AMD............(AMD İŞLEMCİ DÜŞÜNENLER BURAYA) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
10.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kasimguven

quote:

Orjinalden alıntı: Uxexes

bende bir cevap yazayım...
    Bundan yaklaşık 6-9 ay önce p4 3.0 prescoot kullanıyordum memnumusun diye soracak olsan evet memnundum..Sadece sıcaklık beni kötü etkiliyordu 70 dereceyi gördüğüm zaman oldu...Sonra dedimki kendime acaba bunu nasıl soğuturum bir tane bakır soğutucu aldım sonra kasaya 16 tane fan yerleştirdim sonra arkadaşlar bana fan uxexes demeye başlandı sonra da tüm intelle ilgili olan herşeyi sattım... Çalışma odam fan odasına dönmüştü alimunyum soba boruları ,borular yani anlıyacağın intel beni resmen psikolojimi bozdu...Ses desen bir ucak motoru nasıl çalışır bilirsiniz aynı o şekil geceleri komsu inip geliyordu apartmana motormu taktın diye :) Yani anlıyacağınız intel bana iyi gelmedi doktor başka ilaç yazdı Oda AMD oldu ve gerçekten sağlığıma kavuştum...

zaten avatarını (fan) bile değiştirememişsin o dönemden kalan alışkanlıktan dolayı galiba

doğru söylüyorsun Presscot beni deli etmişti fanlardan dolayı artık rüyamda bile fanlarla uğraşıyordum yaw takma ismim bile " fan uxexes " olmuştu...

• kalite ...
  • evet gerçekten KALİTE VE PERFORMANS:
    yeni amd fx-60 serisi çok güzel olmuş hayırlısı bakalım
    http://www.tomshardware.com/2006/01/10/amd_athlon_fx_60_dual_core_assault/
  • tabiki daha az enerji tuketimi o/c imkani.....
  • topcin üst konu olması için destekleriniz bekleniyor arkadaşlar.
  • şu an bende intel kullanıyorum.fakat amd ye geçmeyi planlıyorum.3000+ lerde piyasada yok.sizce hangi modeli almalıyım.
  • çünkü amd aynı saat frekans hızına sahip bir p4 ten daha üstün performans veriyor ayrıcada müthiş o/c imkan ve p4ten daha uygun bir fiyatı var.. ayrıcada en ii pc işlemcisi amdfx57 @Silverado kardeş eğerki amd 3000+ bulamadıysan 3200+ venice çekirdekli işlemcilerden piyasada bol bol var onu alabilirsin ama ona paran yetmez diyorsan sempronlarda olabilir tabi yanlız sempronların önbelleği 384kb olduğu için 3boyutlu uygulamalar ve işlemciyi zorlayan programlarda yavaş kalacaktır o nedenle paran varsa amd 3200+ (önbellek 512k) venice tavsiye ederim

• 3200+ lerde kalmamış.3500+ ler var.fiyatı 229 $.3000+ modelleri ne zaman gelir bilginiz varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Silverado

3200+ lerde kalmamış.3500+ ler var.fiyatı 229 $.3000+ modelleri ne zaman gelir bilginiz varmı?
    BİR,İKİ AY İÇİNDE GELMESİ BEKLENİYOR.
    BENİM SORUM İSE YENİ AMD İŞLEMCİLER VE SOKETLER NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKAR.
  • yakın bir zaman da ilkbaharda fln çıkar heralde
  • bence bir gün herkes amd kullanacak.son kalan intelcilerde amd kullandıklarında daha önceden ne kadar yanlış yaptıklarını anlayacaklar....tabii şu lafı söyleyecekler:

zaranın neresinden dönsek kardır...
  • Arkadaşlar bu yazıyı bir p4 2.8ht sistemde yazıyorum.Niçin?Çünkü benim sempron2800+ şu anda serviste.Peki neden?Çünkü benim vahşi o/c dürtülerime daha fazla dayanamadı da ondan.Sadece bastırılmış üste çıkma duygularımın manevra sahası olmanında ötesinde içimdeki kamçılama ve daha hızlı koşturma egosununda bir anlamda kurbanı oldu zavallı makina.Peki ben bu komşudan ödünç p4 den memnun kalabildim mi?Asla,ama assllaaa!!!Ben kendi asil,soylu,güçlü sempronumu bir an önce geri istiyorum.Amd demek özgürlük demek;

YAŞASIN ÖZGÜRLÜKKK......
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gececi

amd kullanmak ayrıcalıktır.
    1-düşük güç tüketim.
    2-performans
    3-o/c vs....

+1000000000000000000
  • Neden mi Amd ?
    Gecenin şu vaktinde, uykulu gözlerle durumu "kisaca" şöyle özetleyeyim..

Öncelikle bir birim zamanda intel'den farkli olan işlem döngusu ile "kendinden daha yuksek saat hizina sahip" bir intel işlemciden daima hızlı, yuksek perfonmansli ve max bellek kullanim kapasitesine sahip olmasi ile cunku amd diyorum.. kendileri bu gune degin tum "bilincli ve arastirmaci" gercek bilgisayar kullanıcılari tarafından tercih edilen bir marka olup fakat ayni zamanda birtakim "sabit fikirli ve ön-yargili", akabinde "bende b. k gibi para var, ben ortalığa saçıcam parami kime ne" seklinde bir zihniyete sahip intel kullanicilarinin her firsatta "sözde" yerin dibine batırılmaya çalışılan bir işlemci markasidir da amd..

Yuksek bilgisayar muhendisi olarak, bugun amd'nin dunyada ki en iyi "64 bit cisc tabanlı işlemcileri" üreten firma oldugunu soyleyebilirim.. tum dunya da pc mimarisin kisa bir surede risc tabanlı bir yapıya dönüşmesi mümkün olsaydı eger kanimca en iyi 64 risc işlemcileri de üreteceklerine dair güvenimin sonsuz olduğu bir marka.. ayrica, intel'e göre kıyas kabul etmez derecede "kaliteli teknik dökümanlar* hazırlayan bir şirket olmasi ise işin ayri bir boyutu.. bu durum, amd nin her gecen gun pazar payini daha da artirmasina ve yerini her cikan yeni islemci ile daha da saglamlastirmasina neden oluyor.. ayni zamanda ferrari, formula- 1 takimina sponsor olmasi ve ferrari muhendisleri ile teknik ekibinin amd 64 bit islemcili bilgisayarlar kullanacak olmasi bence ucuz ve hic bir dayanagi olmayan "amd guvenilir firma degildir" seklindeki siğ iftiralari traji-komik kilmasi açisindan yeterli bir örnek..

İsi konusuna gelince, evt amd bundan 3 yil oncesine degin ciddi isi problemleri ile savasiyordu.. lakin barton cekirdekli athlon xp'lerden sonra durum ne yazik'ki intel alehine donmeye baslayarak zamanla kozlar degişmeye baslamis ve suan intel'in 3.0 ghz sinirindaki en basit işlemcisi ortalama 110 watt guc cekerek isi sorunu yasatan bir marka durumuna gelmiş bulunmakta.. (gulme komsuna gelir basina) :) Örnek olarak, 1800 rpm'de dönen bir fanla neredeyse oda sıcaklığında (32- 34 derece) çalışan athlon 64 3400+ işlemcimi örnek gosterebilirim..

Ayrica "cool n quiet" teknolojisi sayesinde günde 22 saat açık olan bilgisayarım deli gibi yanan kaloriferin yanında durmasina inat, en zorlu kosullarda dahi işlemci isisinin max 43 dereceyi gecmemesini'de siradan bir örnek olarak gosterebilirim..

Amd guncel işlemcisi athlon64 fx-60' i duyurmuş ve intel karsisindaki her gecen gun önlenemez yukselişi artik dur durak bilmez bir hale gelmiştir.. söz konusu işlemci iki adet fx 55 çekirdegine sahip olup suan "dunyanin en hizli masaustu işlemcisi" dir.. notlara göre, single thread'de intel'in 3.2 ghz işlemcilerine kok sokturen kardesi fx57 kadar hızlı olup, multi threaded'lerde ise "ne siz sorun, ne ben soyleyeyim" seklinde dahiane bir perfonmans ortaya koymaktadir..

Son olarak; intel'e "el mi yaman, amd mi yaman" mesajini verdigi ve şampiyonlugunu açik ara ilan ettigi teknik analiz buradan incelenebilir;http://www.osnews.com/story.php?news_id=13250

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 18 Ocak 2006 2:05:46 >

• hhhhhhhhhhhııııııııııııııııııııııııııııııııızzzzzzzzzzzzzzz
  • bence amd önbellek işine önem vermeli, l2 cache intelin elindeki önemli bi kozdur hala
  • amd al keyfine bak. sorunsuz, sessiz,güçlü, hızlı,ucuz daha ne bekliyorsun.
  • ARKadaşlar

herşeyden önemlisi....

bence upgrade seceneğidir

intelde upgrade yapamıyorsun yok anakartı değiştir ram uymaz kasa bilmemle btx'e geçiyor intel şimdi nolcak..

amd upgrade konusunda ii.3000+ varken 3500+ takabiliyorsun karta ram bilmemle değiştirmeden az paraya daha performanslı sistemssss...
  • Bilgisayari oyun icin alicaksaniz Amd , am programlama uzerine kullanicaksaniz lafi bile olmaz PENTIUM
  • quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

Neden mi Amd ?
    Gecenin şu vaktinde, uykulu gözlerle durumu "kisaca" şöyle özetleyeyim..

Öncelikle bir birim zamanda intel'den farkli olan işlem döngusu ile "kendinden daha yuksek saat hizina sahip" bir intel işlemciden daima hızlı, yuksek perfonmansli ve max bellek kullanim kapasitesine sahip olmasi ile cunku amd diyorum.. kendileri bu gune degin tum "bilincli ve arastirmaci" gercek bilgisayar kullanıcılari tarafından tercih edilen bir marka olup fakat ayni zamanda birtakim "sabit fikirli ve ön-yargili", akabinde "bende b. k gibi para var, ben ortalığa saçıcam parami kime ne" seklinde bir zihniyete sahip intel kullanicilarinin her firsatta "sözde" yerin dibine batırılmaya çalışılan bir işlemci markasidir da amd..

Ya şimdi anlamadığım iki olay var,
    *Birincisi Tom's Hardware'de yayınlanan ve benim almayı düşündüğüm iki muadil işlemcinin (biri AMD 3000+ Venice 64bit diğeri intel 3.0 630 HT 64bit) o/c siz testlerinde oyunlar hariç hemen hemen tüm uygulamalarda intel'in üstünlüğünü görüyorum.
    *İkincisi ise iki işlemci için de konfigürasyon fiyatlarını aldığımda (işlemci, anakart ve 400mhz-533mhz ram dışında hiçbirşey değişmiyor) kdv dahil 83 dolar fark çıkıyor. Yani abartılacak kadar fark yok.

Öncelikle şunu belirteyim, ne AMDciyim ne intelci. Her iki sisteme ait fiyat tekliflerini aldım ve benchmark testlerini inceledim. En sonunda intel almaya karar verdim. Sadece arkadaşın yazdığı AMDci şudur ve intelci de budur tanımlamasını doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.