Şimdi Ara

Neden hala düz vites araba üretiliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden insanları kısıtlamak istiyorsunOtm istiyorsan alırsın olur biter.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel vites araçların pazar payı azalmakla birlikte hala büyük. Bugün çoğu ülkede satılan araçların yarısı hala manuel. Ayrıca ölümüne manuel tercih edecek insanlar da az değil dolayısıyla manuel vites sistemi her zaman olacaktır.

Manuelin artık çok basit ve ucuz bir sistem olması da üreticileirn de işine geliyor tabi. Düzgün bir sistem iyi bir motorla gerçekten keyifli olabilir. Tabi bu artık günümüzde azınlıkta.

Artık hisli gaz, fren pedalları, net direksiyonlar, hızlı tepkili karbüratörler, kara düzen mekanikler kalmadı, herşey elektronik, bütün aksamlar hissiz, sünger gibi. Hal böyle alınca manuel araçlardan eski manuel araçların tadı alınamıyor. Bundan dolayı da bu sunileşme sürecinde, büyük konfor getirisinden ötürü otomatik şanzımanlar pazarı ele geçiriyor.

Spor otomobil camiasında bile manuel keyfi yerine, otomatik sistemlerin performansı daha tercih edilir oldu.

Şahsen imkanım olsa alacağım standart binek aracımı her zaman otomatik tercih ederim, ama atıyorum porsche boxter falan alabilecek olsam kesinlikle manuel isterdim. O da eski boxter olacak sıralı 6 silindirli motorlu olan.

• quote:

Orijinalden alıntı: elegantt

Bu arada forumun modası bu. manuel kullananları aşağılamak , kendini bir halt sanmak moda oldu .

Sen arabayı taşıt olarak görürsün ben zevk için sürerim .

Sen arabayı alırken sırf ikinci eli iyi diye alırsın ben bakınca heyecanlandığım için alırım .

Sen plastiği yumuşak mı bakarsın ben direksiyon hissi nasıl diye bakarım .

Sen acemiliğinden , rahat satmak istediğinden , ya da arabayı sadece taşıt olarak görürsün rahat olsun der otomatik alırsın , ben arabanın herşeyine hakim olmak ,istediğim gibi yönlendirmek , o sürüş zevkini tam anlamıyla yaşamak isterim manuel alırım .

Abi alt tarafı ileri geri yapıcaksın bu ne hayatın anlamı tripleri. Sorduğum soru teknolojinin evrimi temalı verdiğin cevapta soruma yanıt olabilecek tek bir kelime yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevabı basit aslında.. Manuel vites ucuz olduğundan tercih ediliyor genellikle. Ne zaman ki, otomatik vitesli araç fiyatları manuelle aynı fiyata gelir, o zaman tercih edilir.

Şimdilerde minimum fiyat farkı 5 bin liradan başlıyor. Az buz değil hani. Öyle markalar var ki, bu fiyat farkı 15 bine çıkıyor. Örneğin Vw dsg şanzıman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wicked sick

quote:

Bu arada forumun modası bu. manuel kullananları aşağılamak , kendini bir halt sanmak moda oldu .

Sen arabayı alırken sırf ikinci eli iyi diye alırsın ben bakınca heyecanlandığım için alırım .

Sen acemiliğinden , rahat satmak istediğinden , ya da arabayı sadece taşıt olarak görürsün rahat olsun der otomatik alırsın , ben arabanın herşeyine hakim olmak ,istediğim gibi yönlendirmek , o sürüş zevkini tam anlamıyla yaşamak isterim manuel alırım .

Abi alt tarafı ileri geri yapıcaksın bu ne hayatın anlamı tripleri. Sorduğum soru teknolojinin evrimi temalı verdiğin cevapta soruma yanıt olabilecek tek bir kelime yok

Altı üstü ileri geri değil manual vites, rev match, heel and toe gibi şeylerden alınan keyifli anlamadığınız için hala manuali hayatın anlamı sanki diye küçümseyebiliyorsunuz. İlk mesajımda boşuna yazmadım, manual seven adam otomatik varken manual i gereksiz gören adama kendini anlatamaz diye.

• Bu soru neden herkes iphone kullanmıyor gibi bir şey olmuş

Markaların sitelerine girersen manuel ve otomatik şanzımanların fiyat farkına bakarsan cevabını görürsün.

Ayrıca cidden otomobil bölümü okullar tatil olalı kötü bir hal aldı

• Amerika'da düz vites üretilmiyor. Bu toplumların alışkanları ile alakalı.
  • Daha masrafsız olduğu için

• Kontrolü tamamen sürücüye bıraktığı için

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Yukardaki bütün arkadaşlar otomatik zannediyor manuel arabaları

Otomatiğin masrafı yoktur,ömrü de yoktur (zf,eat)

Çift kavramalar ise özün de manueldir,robotiktir herşeye gebedir.

Tork konvertörlü tam otomatik şanzımanların ne olduğunu biliyoruz, kendi aracımda da zaten tork konvertörlü şanzıman var ama sınırsız ömrü olduğunu ve sıfır masrafı olduğunu iddia eden yalan söyler, ZF'si de EAT'ı da GTronic'i de aynı. Hiç masrafı olmasa 50-60binde bir değişen şanzıman yağı var.

Günümüzde otomobillerin üretiminde en önemli etken maliyet, tam otomatik kaliteli şanzımanlar pahalı olduğu sürece manuel yaygın olmaya devam eder.

• milletin zevkinden sizene arkadaş bu da mı dert oluyo yurt dışında 5.20 a5 gibi araçlarda bile düz vites üretiliyor türkiyeye gelmiyor
  • Zevkli.

• sen neden halen düz vitesi dert ediyorsun peki ?
  • 40 çeşit otomatik şanzıman tipi var ama insanlar yine "şu şanzıman tamam" diyemiyor çünkü hiç biri tam anlamıyla sorunsuz ve kullanışlı değil, sağlamlık,maliyet,performans kombinasyonu sağlanmadan otomatikler insanların kafasında soru işareti bırakacak. rahatlığına rahat ama eksikleri var. bunlar çözülsün manueller iptal olsun sıkıntı yok
  • Benim anlamadığım manuel kullananlar halinden memnun şikayet etmiyorken şimdi forumdaki otomatik sahiplerinin millete laf edip durması.Seviyorum arkadaşım işte bak üstte de yazılmış.Hayır neyin derdindesiniz onu da anlamıyorum sen al otomatik vites sür düz viteslere neden karışıyorsun.
  • Şu otomatik kullanıp manueli sorgulayanlara ayar oluyorum.

• Çoğu otomobilsever insan kontrolün tamamen elnde olmasını istiyorlar en basit açıklaması bu.

Örneğin;

911 severlerin çoğu GT3 RS'te MT seçeneği olmadığı için inanılmaz tepki gösterdiler. Sonuç: 2017 4.0 modelinde MT standart sunuluyor.
    EVOyoutube
    New Porsche 911 GT3 exclusive. Welcome back manual GT3
    https://www.youtube.com/watch?v=dIxSau8czNk

BMW M3 F80 modelinde her modelinde olduğu gibi manuel seçeneği var. Amerika ve Kanada başta olmak üzere çoğu ülkede otomatik satışlarına eşit hatta daha fazla satıyor manuel.
    Obsessed Garageyoutube
    2015 F80 M3 Basic Overview of Driving the Car
    https://www.youtube.com/watch?v=UW-APSuvh6I

Çoğu Türk insanına göre hamallık gelebilir ancak gerçekten bazı hisleri hissetmek, araçla daha fazla bağlantı kurmak isteyen insanlar bundan vazgeçemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devilmaybad -- 4 Ağustos 2017; 1:56:30 >

• Cevabı burada. Profesyonel direksiyon hocası ve şanzıman mühendisi bak ne diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapstar338 -- 4 Ağustos 2017; 2:37:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wicked sick

quote:

Boş konuşma boooğlum.

• O motorun sesini duymak,debriyaj vites uyumunu yakalamak ayrı bir keyif.Benim gibi şahinden yetişseydin manuel vitesin keyfini anlardın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.