Şimdi Ara

Neden hala düz vites araba üretiliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dostlar. Ben arabalardan hiç anlamam, ilgim de olmadı. Araba almaya heveslendim bir süredir. Araba kullanmayı öğrenirken otomatik vitesle öğrendim ama ehliyet için düz vites de öğrendim mecburen. Düz vites kullanmak yeni öğrenen biri için otomatiğe göre çok zor. Benim sorum neden hala düz vites araba üretiliyor? Yani teknoloji hayatımızı kolaylaştırmak için varken neden ve nasıl oldu da zor olan seçenek ayakta kaldı? Örneğin televizyon kumandası icat edildiğinde neden kimse tv üzerinden kanal değiştiren sistemi üretmeye devam etmedi? Sizce yeni araba kullanmayı öğrenen birine neden düz vites öğretiliyor? "Onu öğrenen otomatikte kullanır" diye düz mantık cevaplar vermeyin lütfen. Herkes otomatik üretirse piyasa da ona göre taleplenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wicked sick -- 3 Ağustos 2017; 22:35:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen otomatik al olsun bitsin niye başkaları adına karar vermeye çalışıyorsun?

• Stoktaki debriyaj pedallarını kullanmak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancan_burak -- 3 Ağustos 2017; 23:34:9 >
  • Maliyet, dayanıklılık, yakıt ekonomisi gibi bir sürü etken var. Otomatik vites daha rahat doğru ama dünyanın her yerinde İstanbul trafiği yok, çoğu insan arabayı manuel olarak kullanmayı seviyor. Otomatik şanzımanların maliyeti manuele oranla çok daha yüksek. Ayrıca emisyon değerleri de daha yüksek.

Piyasadaki bütün araçların otomatik olarak üretilmesi kısa vadede imkansız.
  • Millet düz vites sevdigi icin.

• Sorunsuzluk ve maliyet en önemli etken. Otomatik şanzıman ne kadar iyi olursa olsun manuel şanzıman kadar sağlam olmuyor. Ayrıca günümüzde hala otomatik şanzımanların üretim ve bakım maliyeti manuel şanzımandan daha uygun hale gelemedi. Üreticiler uygun fiyatlı otomobil seçeneği sunmak için manuel şanzımanlı otomobil üretmek zorunda. Bmw g30 5 serisinde bile manuel şanzıman seçeneği sunuluyor. Tüketicilerin talebi olduğu sürece manuel şanzıman gereksiz demek doğru değil. Avrupada manuel şanzıman çok fazla tercih ediliyor. Manuel 5 serisi ve E class bol miktarda satılıyor.

• İstanbul trafiğinde araba kullanmıyorum. Küçük şehirde kullanıyorum genelde de uzun mesafe kullanım oluyor. Otomatik vites farkı 15.000 tl gibi değişiyor sıfır alırken . Gerek yok benim açımdan. İstanbul gibi trafik yoğun yerde olsam otomatik vites alırdım.

2.durum 2.el araba alırken otomatik vitesin ne olacağı belli olmaz ama manuelde en fazla baskı balata değişimi yapar geçersin. Özellikle DSG şanzuman 2.elde büyük bir risk.
  • Manual kullanmaktan keyif alan adam, otomatik varken neden manual alayım diyen birine kendini açıklayamaz, bu nedenle otomatik sevenler artık bıraksın şu neden tüm arabalar otomatik üretilmiyor olayını.

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Stoktaki devriyaj pedallarını kullanmak için

Debriyaj

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukardaki bütün arkadaşlar otomatik zannediyor manuel arabaları

Otomatiğin masrafı yoktur,ömrü de yoktur (zf,eat)

Çift kavramalar ise özün de manueldir,robotiktir herşeye gebedir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dampierre

Manual kullanmaktan keyif alan adam, otomatik varken neden manual alayım diyen birine kendini açıklayamaz, bu nedenle otomatik sevenler artık bıraksın şu neden tüm arabalar otomatik üretilmiyor olayını.

Keyif alan vardır illa kimseyi yargılamıyorum. Sorum neden sadece araba konusunda bu böyle. Hareket olsun diye tv'nin yanına gidip kanal değiştirmeyi seven adam neden mağdur? Diğer teknolojilerde neden bu düzen işlemiyor da arabada işliyor?

Cevapların genelinden anladığım kadarıyla otomatik vites teknolojisi hala yetersiz.

• ooooo bu gece erkenciyiz galiba
  • Tr de otomatik şanzıman i sorunsuz tamir edebilecek usta cok azdır. Ama manuel oyle değil adam sanzimani dağıtıp cok rahat toplayabiliyor. Sorunlu birkac dişli değişimi ile arızayı gidermiş oluyor. Bizler rahatımıza düşkün insanlarız.Manuel sanziman tercihi genellikle ekonomik sebepli olduğunu dusunuyorum

• araclar ucuz deglkı vıtes secımıne karar verelım ikinci el otomatık vıtes almayada gözüm kesmiyor bir arıza verirse 2 binlerden başlıyor ikinciel otomatık sanzıman
  • Senin gibi acemiler manüelde milli olsunlar diye

• quote:

Orijinalden alıntı: wicked sick

quote:

Manual kullanmaktan keyif alan adam, otomatik varken neden manual alayım diyen birine kendini açıklayamaz, bu nedenle otomatik sevenler artık bıraksın şu neden tüm arabalar otomatik üretilmiyor olayını.

Keyif alan vardır illa kimseyi yargılamıyorum. Sorum neden sadece araba konusunda bu böyle. Hareket olsun diye tv'nin yanına gidip kanal değiştirmeyi seven adam neden mağdur? Diğer teknolojilerde neden bu düzen işlemiyor da arabada işliyor?

Cevapların genelinden anladığım kadarıyla otomatik vites teknolojisi hala yetersiz.

Oyle bir adam yokta o yuzden talep olsaydi o da devam ederdi.

TVye kumanda eklemek 10 lira olsun arabay otomatik vites koymak 10 bin lira

Ayrica bir cok Tv nin hala arkasinda veya yaninda ses acma ve kanal degistirme dusgmesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 3 Ağustos 2017; 22:51:13 >

• Bu arada forumun modası bu. manuel kullananları aşağılamak , kendini bir halt sanmak moda oldu .

Sen arabayı taşıt olarak görürsün ben zevk için sürerim .

Sen arabayı alırken sırf ikinci eli iyi diye alırsın ben bakınca heyecanlandığım için alırım .

Sen plastiği yumuşak mı bakarsın ben direksiyon hissi nasıl diye bakarım .

Sen acemiliğinden , rahat satmak istediğinden , ya da arabayı sadece taşıt olarak görürsün rahat olsun der otomatik alırsın , ben arabanın herşeyine hakim olmak ,istediğim gibi yönlendirmek , o sürüş zevkini tam anlamıyla yaşamak isterim manuel alırım .

• Aralık ayında sıfır aldığım aracımın, otomatik vites ile arasında 15.000 tl fark vardı. Sorun çıkartma ihtimalide cabası

• quote:

Orijinalden alıntı: elegantt

Bu arada forumun modası bu. manuel kullananları aşağılamak , kendini bir halt sanmak moda oldu .

Sen arabayı taşıt olarak görürsün ben zevk için sürerim .

Sen arabayı alırken sırf ikinci eli iyi diye alırsın ben bakınca heyecanlandığım için alırım .

Sen plastiği yumuşak mı bakarsın ben direksiyon hissi nasıl diye bakarım .

Sen acemiliğinden , rahat satmak istediğinden , ya da arabayı sadece taşıt olarak görürsün rahat olsun der otomatik alırsın , ben arabanın herşeyine hakim olmak ,istediğim gibi yönlendirmek , o sürüş zevkini tam anlamıyla yaşamak isterim manuel alırım .

Şiir gibi olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: wicked sick

quote:

Televizyon kanalını değiştirmekle, vites değiştirmek aynı şey değil, birinde oturduğun ya da yattığın yerden kalkıyorsun, gidip değiştiriyorsun, geri geliyorsun, beğenmezsen bir daha, altı üstü ses açmak için bile kalkıyorsun vs. Kumanda kullanmak yerine bunu yapan adamın aklı sorgulanır. Manual arabada ise oturduğun yerden tak tak vites atıyorsun, alıştıktan sonra uğraştıran bir durum yok, dur bi sağa çekeyim de vites atayım gibi bir saçmalık yok.

Başka örnek tuşlu telefon olabilir, hala üretiliyor çünkü dokunmatiği kullanmayı sevmeyen ya da kullanamayan insanlar var.

Kısaca bu düzen hemen hemen her konuda işliyor, sizin fikrinizi destekleyen bana mantıklı gelen bir örnek düşünüp bulamadım bile.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.