Şimdi Ara

Neden , Hdmı giriş modu , her açılışta scart moduna geri dönüyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Televizyonum arçelik 22" led , hd ready , bu tv ye , home tec full hd uydu alıcısı aldım , tv yi hdmı moduna getirip çalıştırdım , tv yi kapatıp tekrar açtığımda tv açılmıyor , ve tv "scart" moduna kendiliğinden geçiyor , her açılışta yeniden hdmı moduna ayarlamam gerekiyor , bu normal değil , bunun sebebi nedir arkadaşlar , yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, saygıyla.

• Yapay Zekanın Yanıtı

TV'niz Neden Her Açılışta HDMI Giriş Modundan SCART Moduna Geri Dönüyor?

TV'nizin her açılışta HDMI giriş modundan SCART moduna geri dönmesi yaygın bir sorundur. Bunun çeşitli nedenleri olabilir ve sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• TV'nizin Kullanım Kılavuzunu Kontrol Edin: TV'nizin kullanım kılavuzunda, açılıştaki giriş kaynağını nasıl ayarlayacağınızla ilgili talimatlar bulunabilir.

Arçelik TV Açılışını HDMI Kaynağına Ayarlamak

• Uzaktan kumandanızdaki "Ayarlar" düğmesine basın.
    • "Giriş Kaynakları" seçeneğini bulun ve seçin.
    • "HDMI" girişini seçin ve "Tamam" düğmesine basın.

Samsung TV Açılışını HDMI Kaynağına Ayarlamak

• Uzaktan kumandanızdaki "Kaynak" düğmesine basın.
    • "HDMI" girişini seçin ve "Seç" düğmesine basın.
    • TV'nizi yeniden başlatın.

TV Açılışını HDMI Kaynağına Ayarlamak

• TV'nizin uzaktan kumandasında "Giriş" düğmesine basın.
    • "HDMI" girişini seçin.
    • TV'nizi yeniden başlatın.

• Otomatik Giriş Değiştirme Özelliğini Devre Dışı Bırakın: TV'nizde, harici bir cihaz bağlandığında otomatik olarak girişi değiştiren bir özellik olabilir. Bu özelliği devre dışı bırakmayı deneyin:

• TV'nizin uzaktan kumandasındaki "Ayarlar" düğmesine basın.

• "Genel" veya "Sistem" ayarlarına gidin.
    • "Otomatik Giriş Değiştirme" seçeneğini bulun ve devre dışı bırakın.

• HDMI Kablolarını Kontrol Edin: HDMI kablolarınız gevşek veya hasarlı olabilir. Tüm HDMI kablolarını çıkarın ve yeniden takın. Farklı bir HDMI kablosu kullanmayı da deneyebilirsin.

• TV'nizin Yazılımını Güncelleyin: TV'nizin yazılımı güncel değilse, HDMI giriş modu sorunları yaşayabilirsin. TV'nizin yazılımını üreticinin web sitesinden güncelle.

• TV'nizi Sıfırlayın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, TV'nizi fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsin. Bu, tüm ayarları varsayılana döndürecektir.

Önemli Notlar:

• SCART, eski bir analog video bağlantı türüdür. HDMI ise daha yeni ve dijital bir bağlantı türüdür.
    • "Programlanmamış" hatası, LG televizyonlarında farklı bir sorunla ilgilidir ve HDMI giriş modu sorunuyla doğrudan ilişkili değildir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konu günceldir !.
  • Konu günceldir , moderatör arkadaşların dikkatine ! .
  • arçelik servisini arayın yardımcı olurlar.

hdmi harici uydu alıcısı bağlıysa, Tv kumandasının açma kapama düğmesini kullanın, rakam içeren tuşlara basmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg kullanıyorum ancak bu şekilde bir sorunla karşılaşmıyorum. arkadaşın dediği gibi servisle görüşün bence de .
  • normalde hdmi yada scart girişten harici uydu takınca direk çalıştırması lazım
    ama tv açılışta hdmi yada scarttı görmüyor

ya hafızaya kaydetmiyor
    tv kapatışınız nasıl fişten mi yoksa kumandadan mı
    kumandadan kapatın standy uyku modunda tutun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

normalde hdmi yada scart girişten harici uydu takınca direk çalıştırması lazım
    ama tv açılışta hdmi yada scarttı görmüyor

ya hafızaya kaydetmiyor
    tv kapatışınız nasıl fişten mi yoksa kumandadan mı
    kumandadan kapatın standy uyku modunda tutun.

aynen dediğiniz gibi bence tv açılışta hdmı modunu okumuyor veya görmüyor , yine veya her kapanışta hdmı modundan çıkıp scart moduna geçiyor ve açılışta orada kaldığı için hdmı ı okumuyor , bu arada , seçenekler içinde , sırasıyla Tv , scart , scart-svhs , av , hdmı , ypbpr, pc , diye modlar mevcut önceleri tv yi kapatıp tekrar açtığımda hdmı dan scart moduna geri dönüyordu , geçenlerde bilmeden ayarları ile oynadım şimdi kapanıp açıldığında scart modu yerine "tv moduna geçiyor ve ben tekrar "hdmı moduna getiriyorum temin verdiğim listeden. Tv yi fişten değilde power tuşundan açıp kapatıyorum yani kırmızı küçük lambası devamlı yanıyor ben açınca güçlü yanmaya başlayıp tv açılıyor , inanın kimsede bunun çözümünü bilmiyor fakat ben var olduğuna inanıyorum çünkü "SCART moduna geri dönen tv , ben ayarlarını kurcaladıktan sonra "Tv moduna dönmeye başladı , bu bir ip ucu fakat ben bilgisizim ne yazık ki. teşekkür ederim size.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tuna 1 T kullanıcısına yanıt
    Tv güncelmi
    Ayarları tekrar kurcalayın belki biyerler değişmiştir.
    Olmazsa fabrika ayarlarına geri getirin.
    Ayarlaeı not edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.