Şimdi Ara

Neden JB Yapmazsin.? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
6.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Durum şöyle bence: Bir iphone aldığınız zaman Steve amca sizi App Stora mecbur ediyor. Benim hoşuma gitmeyen nokta bu. Adam sizin yazdığınız yazılıma izin vermeyebiliyor. Bu sonuna kadar karşı olduğum bir olay. O yüzden özgürlükten yana tavrımı koyup jb olayını haklı buluyorum.
    Haksız bulduğum nokta ise jb yaptınız iyi güzel, telefonu istediğiniz gibi özelleştirdiniz, ama 3. parti yazılımları kırıp telefona yüklemek yanlış.
    Şimdi diyebilirsiniz ki sen hiç mi korsan yazılım kullanmadın, kullandım tabiki. Mesela kullandığım xp hala korsan, bir ara niyet ettim orjinalini almaya, box'lı fiyatları dudağımı uçuklattı, almadım. Ama mesela kullandığım Norton orjinal, ofis öğrenci öğretmen sürümü orjinal. Demek istediğim eğer yazdıkları fiyatlar mantıklı seviyelerdeyse alıyorum yazılımı. Mesela bu tomtoma falan 99 dolar etiket koymuşlar, çok saçma fiyat, piyasada bir sürü GPS var bu fiyata ve ekipmanlarıyla birlikte. Fiyat yanlış yani hayatta almam bu ürünü.
    Ama 99 cent olan yazılımları alıyorum. Şu ana kadarda 20 dolar falan harcamışımdır. Bu aldığım yazılımlar, free yazılımlar ve telefonun özellikleride bana yeterli geldiği için jb yapmaya gerek duymadım.
    Birde bazı yorumlar var hakkaten uyuz oldum, yok jb yapmayanlar telefonu süs niyetine almış, teknolojiden anlamazmış falan. Adamın birinin yazdığı yazılımı telefona atınca teknoloji dehasımı oldunuz bir anda. Napıyosunuz yani iphone'la, CIA'mi hackliyosunuz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ReeaLs
    Birşeyi Cok merak ediyorum. Dunyada JB çıkmamış ve Donanım haberden bir arkadas acıyor bir başlık ve diyordu iphonede JB diye bir program yazdım bu program bunları bunları yapıyor. Dünyada ilkkez ben yaptım ve yazılımın sahibi benim. Böyle bir basligin altında degerli yorumcular ne yazardı.
    Hocammmmmmmmmm naptın sen yaa ayipp degil mii bu yaptigin.!!
    Hocammmm biz 2 bin tl verip bu telefonu aldik dünyadaki en zeki adam sen misin niye yaziyorsun böyle programlar.. !!
    Hocamm bunlar şeytan icadı bu programlar kıyamet alameti senin yatacak yerin yooooooook!!!!
    steve jobs otursun iphone yapsın bir dünya emek versin. Sen git JB yaz olacak iş mi bu.??
    Seni polis dayıma şikayet edecem. Gecen günde birisi böyle program yazarken yakalanmıştı. Ne ceza verdiler biliyor musun senn bakimm??

Böyle şeyler mi yazacaktınız siz..???

jb degil ki insanlarin rahatsiz oldugu. sorun; legal olmayan yazilimlarin kullanilmasi ve crack yazilim kullaniminin aleni olarak "varsayilan" durum olarak kabul edilmesi ve yapmayanlarin enayi olarak damgalanmaya calisilmasidir...

• quote:

Orijinalden alıntı: feyk123

@ellesharr

Ben hırsızlık değil dedim mi? Kimseyi töhmet altında falan bırakmıyorum, Türkiyenin gerçekleri var ve bunu herkez biliyor, onlardan bahsettim sadece. Adama sorarlar şimdiye kadar kullandığın herşey lisanslımı diye, madem bukadar hassassın kişisel amaçlı kullandığın ürünlerin lisanslarını bi resimlede görelim. Kimse kimseyi kandırmasın, Türkiyede Teknolojiyle azıcık arası olan herkez elini crack'e sürtmüştür. Crack yasalmıdır HAYIR DEĞİLDİR!

Zamanında yaptım kabul ettim bunu fakat şu an kullandığım bütün yazılımlar orjinal kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim eğer öyle rahat bir insan olsam dediklerimi yapmasam oturup o kadar uzun bir yazı yazmak için uğraşmazdım sonuçta işin içinde kendim de dahil olcaktım senin gibi herkes kullanıyo der geçerdim ki eskiden öyle düşünüyordum türkiyenin gerçeği olmak zorunda değil bu türkiyede ki eğitimsizliğin sonucu türkiyedeki aman benim cebimden para çıkmasında gerisi sorun değil mantığı neden oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReeaLs

Birşeyi Cok merak ediyorum. Dunyada JB çıkmamış ve Donanım haberden bir arkadas acıyor bir başlık ve diyordu iphonede JB diye bir program yazdım bu program bunları bunları yapıyor. Dünyada ilkkez ben yaptım ve yazılımın sahibi benim. Böyle bir basligin altında degerli yorumcular ne yazardı.
    Hocammmmmmmmmm naptın sen yaa ayipp degil mii bu yaptigin.!!
    Hocammmm biz 2 bin tl verip bu telefonu aldik dünyadaki en zeki adam sen misin niye yaziyorsun böyle programlar.. !!
    Hocamm bunlar şeytan icadı bu programlar kıyamet alameti senin yatacak yerin yooooooook!!!!
    steve jobs otursun iphone yapsın bir dünya emek versin. Sen git JB yaz olacak iş mi bu.??
    Seni polis dayıma şikayet edecem. Gecen günde birisi böyle program yazarken yakalanmıştı. Ne ceza verdiler biliyor musun senn bakimm??

Böyle şeyler mi yazacaktınız siz..???

Jb yapmanın bir ayıbı filan yok.Orda olay parayla satılan appleri bedava indirmekten kaynaklanıyor vallahi kusura bakmada ben cahil gibi aaa para ödediğim appleri bedavayada indirebilirim boşver arkada programı kim yazmış ne emek vermiş ne paralar dökmüş bu adam programı nasıl geliştircek umrumdamı önemli olan benim cebimden çıkan para diye düşünmem şimdi birileri çıkar herkesin durumu olmayabilir diyebilir o zamanda adama sorarlar bir telefona 2000 tl gömüp nasıl senede 500 tl ödiyecek durumun olmuyor diye bunun adı zaten görgüsüzlüktür ayranı yok içmeye tahtrevanla gider s.mayadır .Ozaman iphone da almayın gidin bi araştırın belki bir yol bulur onuda bedavadan çalarsınız :)
    ha bir ek olarak koyuyla yazılan yeri keşke uygulayabilen bir ülke olabilsek senin kafa yapındaki insanlar belki biraz çeki düzen verir kendine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellesharr -- 11 Aralık 2010; 1:00:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sprt06

o zaman Apple bu işleri bıraksın, JB ye evet diyen arkadaşlar birleşsin, app. lar hakkında onlar çalışsınlar onlar kafa yorsunlar onlarca cuvallarla para ve emek harcasınlar bize de bedavadan dağıtsınlar :)

• Bugüne kadar herkes nasıl bilgisayar kullandıysa o sekilde kullananlardanim. iPhone 2g almıştım yıllar evvel o zaman jb yapmıştım.. O zamandan sonra iPhone kullanmadım ama nasip oldu iPhone 4 aldım. Biraz şanslıyim çünkü ben iPhone u 1.100 TL'ye aldım, İsviçre'den... Sim kilit yok orjinal halı ile kullanıyorum. Jb ne zaman yaparım diye düşünürken sunu farkettim. iPhone 4 oldukça gelişmiş ve muazzam bir sistem olmuş. AppStore oldukça gelişmiş.. iPhone 2g de adam gibi sistem ayarı yoktu ama iPhone 4'te cok ihtiyac olmuyor bana göre. Wi fi, 3g, hucresel veri gibi seyler zaten var ve ayar yapılabiliyor hal böyle iken bize kalan uygulama.. Samsung wave de berbat ötesi programlara (4) adet 30 TL vermiştim AppStore bana beles geldi.. Bu hak yeme meselesi de girince ciddi ciddi düşünmeye başladım.. Ben navigasyon kullanmıyorum çünkü Google maps benim için harika.. Free uygulamalar da az değil.. Alalı 2-3 hafta oldu paralı bir uygulama almadım daha çünkü Free olanları bitiremedim.. Cok güvendiğim insanlardan bilgi alacağım ve bu kul hakkı meselesi c.rack lisanssiz programlar konusunu araştıracağım..

Telefonu 2.000 aldın sunu da al demesin kimse kimseye ben uyguna aldım ama iPhone son parani bile verip alacağın birsey.. Kinse kimseye 10 lira vermiyor bu devirde ben kılıf arıyordum ilk girdiğim yerden alıp çıksaydım 35 tl idi. Lan o kadar para bu 35 i mi laf ediyorsun demiş olsaydım ! Ama bir kaç yere daha gittim ve aynı kılıfı 20 tl ye buldum..

Benim bildigim yerde para bulduysam ve gercekten ihtiyac sahibi isen kullanman uygun ama ihtiyacın yok ise o zaman hüküm farklı olabilir...

• crackliyenlerin cani yok mu? onlar emek harcamiyo mu? biz free app indirenler onlara destek cikiyoruz:) herkes hakli burda kendine gore sadece biraz daha anlayisli olsak,,,,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewci

crackliyenlerin cani yok mu? onlar emek harcamiyo mu? biz free app indirenler onlara destek cikiyoruz:) herkes hakli burda kendine gore sadece biraz daha anlayisli olsak,,,,,

işte senin kafa yapında ki insanlar yüzünden bu ülke bir gıdım öteye gidemiyor.Crack yapan adamın emeği programı yazan geliştiren adamın yaptığı işin yanında sıfır kalır herkes haklıymış bu kadar bilgisiz olamaz bir insan.Hırsızlık yapıp anlayış beklemekde ayrı bir pişkinlik olsa gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicolasanelka39

Bugüne kadar herkes nasıl bilgisayar kullandıysa o sekilde kullananlardanim. iPhone 2g almıştım yıllar evvel o zaman jb yapmıştım.. O zamandan sonra iPhone kullanmadım ama nasip oldu iPhone 4 aldım. Biraz şanslıyim çünkü ben iPhone u 1.100 TL'ye aldım, İsviçre'den... Sim kilit yok orjinal halı ile kullanıyorum. Jb ne zaman yaparım diye düşünürken sunu farkettim. iPhone 4 oldukça gelişmiş ve muazzam bir sistem olmuş. AppStore oldukça gelişmiş.. iPhone 2g de adam gibi sistem ayarı yoktu ama iPhone 4'te cok ihtiyac olmuyor bana göre. Wi fi, 3g, hucresel veri gibi seyler zaten var ve ayar yapılabiliyor hal böyle iken bize kalan uygulama.. Samsung wave de berbat ötesi programlara (4) adet 30 TL vermiştim AppStore bana beles geldi.. Bu hak yeme meselesi de girince ciddi ciddi düşünmeye başladım.. Ben navigasyon kullanmıyorum çünkü Google maps benim için harika.. Free uygulamalar da az değil.. Alalı 2-3 hafta oldu paralı bir uygulama almadım daha çünkü Free olanları bitiremedim.. Cok güvendiğim insanlardan bilgi alacağım ve bu kul hakkı meselesi c.rack lisanssiz programlar konusunu araştıracağım..

Telefonu 2.000 aldın sunu da al demesin kimse kimseye ben uyguna aldım ama iPhone son parani bile verip alacağın birsey.. Kinse kimseye 10 lira vermiyor bu devirde ben kılıf arıyordum ilk girdiğim yerden alıp çıksaydım 35 tl idi. Lan o kadar para bu 35 i mi laf ediyorsun demiş olsaydım ! Ama bir kaç yere daha gittim ve aynı kılıfı 20 tl ye buldum..

Benim bildigim yerde para bulduysam ve gercekten ihtiyac sahibi isen kullanman uygun ama ihtiyacın yok ise o zaman hüküm farklı olabilir...

siyahla belirtilen kısmın iphone alanlar için geçerli olabilceğini düşünmüyorum bir telefona koşa koşa 2 milyar verecek durumu olan birinin yılda gidece 500 tl veremeyecek olduğuna inanmıyorum eğer zaten yoksa neden gidip bir insan altı üstü bir telefona 2 milyar verir bu görgüsüzlüğü niye yapar diye düşünmek lazım gerçi onunda cevabı belli türkiyede bu telefonu alan çoğu insan statü olarak yükseldiğini filan zannediyo ama emin olun bu telefon kimseye böyle bir etki yapmıyo altıüstü telefon dolmuşa binip cebinde ip4 olduktan sonra ne statüsünden bahsediyoruz(yanlış anlasılmasın burda sadece statü olarak artı kazandırdığını sanan insanlara lafım yoksa kimseyi ona göre değerlendirmem ama telefonu görgüsüzce alan insanlar buna çok önem verdiğini tahmin edebiliyorum ) böyle düşünen insanlardan utanıyorumm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellesharr -- 11 Aralık 2010; 10:14:36 >

• Arkadaslar, JB esit degildir Hirsizlik. Bi kere bunu anlayin lutfen. Mesela MyWi diye bi tethering programi var. Yani iphone'nunuz bir cesit wi fi yayin yapan adsl modeme donuyor. Eee benim ipad'im 3G li degil. Yalnizca wi fi olan model. Ben simdi yolda nasil kullanacagim ipadi. Iste yukarida bahsettigim MyWi isimli programi kurmam sart. Androidli telefonlarda zaten kendiliginden var olan bi ozellik bu tethering. Ama maalesef Steve amcam bir cok seye oldugu gibi buna da izin vermiyor. Yani bu MyWi ya da herhangi bir tethering programi App Store da satilmiyor. Ne yapalim peki biz. JB'den baska care birakmiyorlar. Haaa bu arada bu MyWi dedigim program da 20 dolar. Yani bedava falan degil ve ben 20 dolari bastirip da aldim bu programi. Kim hirsiz oldugumu soyleyebilir simdi. Lutfen sapla samani karistirmayalim.

AppStore'da parayla satilan bi programin JB'li telefona bedava indirilmesi yazilim hirsizliginin daniskasidir ancak mp3 indirmekten de hukuken zerre kadar farki yoktur. Onun icin elestiren arkadaslar burda ahkam keserken lutfen bunu bilsin de konussun. Hukukta hirsizligin buyugu kucugu olmaz. Yalnizca zararin belli zaman araliklarinda tazmini, verilecek cezayi belirler. Iste calinan malin sorusturma asmasina kadar iadesi, kogusturma asamasina kadar iadesi ya da karardan once iadesi gibi. Mesela eger adam caldigi mali, mahkeme sureci baslamadan iade ederse farkli ceza alir mahkeme sureci basladiktan sonra iade eder ya da aynini verirse farkli ceza alir.

Oyleyse bence bu anlamda Turkiye'de hirsizlik yapmayan bi bilgisayar kullanicisi olamaz. Onu bilin ve ona gore konusun. Telefonu daha ozgur kilmak ve daha kisisellestirmek icin yapilan Jailbreak hukuken de yasaldir. Yasadisi olan telefonu ozgurlestirdikten sonra parali uygulamalari telefona bedava kurmaktir. Daha da bu konuda soylenecek bisey kalmamistir bana gore. Hukuki ve cezai sorumlulugunu bilmeniz ve sonuclarina da katlanmaniz kosulu ile isteyen istedigini yapabilir. Bu sonuclar her zaman tecelli etmeyebilir. Evlerimizdeki mp3 ler gibi. Obur dunya meselesini bilemem. Ama bu dunyada bir gun hukuki ve cezai bir mueyyide ile karsilasirsaniz da kimseye kizamazsiniz. Son Nokta.

• quote:

Orijinalden alıntı: ellesharr

quote:

crackliyenlerin cani yok mu? onlar emek harcamiyo mu? biz free app indirenler onlara destek cikiyoruz:) herkes hakli burda kendine gore sadece biraz daha anlayisli olsak,,,,,

işte senin kafa yapında ki insanlar yüzünden bu ülke bir gıdım öteye gidemiyor.Crack yapan adamın emeği programı yazan geliştiren adamın yaptığı işin yanında sıfır kalır herkes haklıymış bu kadar bilgisiz olamaz bir insan.Hırsızlık yapıp anlayış beklemekde ayrı bir pişkinlik olsa gerek

dogru duzgun biri olsan burda hirsiz hirsizlik gibi bagirip durmazsin,bu tur ithamlarla bu agizla kimseyi dogru yola cekemezsin,anlayis istemem jb icin degil senin tarzindakiler icindi ,
    yukarida vergidrn steve jobs un kazandigi paralara kadar inen yazilmis yorumlar var,ben kimseye haksiz diyemem kendi gorusumunde arkasina saklanmam,dogru veya yanlis oldugu icin degil,yapmak istedigim
    icin yapiyorum,UMarim vatanina milletine de faydali,boyle jb vs orj,kadar tutarli, saygilisindir,

• quote:

quote:

quote:

dogru duzgun biri olsan burda hirsiz hirsizlik gibi bagirip durmazsin,bu tur ithamlarla bu agizla kimseyi dogru yola cekemezsin,anlayis istemem jb icin degil senin tarzindakiler icindi ,
    yukarida vergidrn steve jobs un kazandigi paralara kadar inen yazilmis yorumlar var,ben kimseye haksiz diyemem kendi gorusumunde arkasina saklanmam,dogru veya yanlis oldugu icin degil,yapmak istedigim
    icin yapiyorum,UMarim vatanina milletine de faydali,boyle jb vs orj,kadar tutarli, saygilisindir,

Pardon itham derken :) Benim dediklerim gerçekler parayla satılan appleri bedavaya indirmek hırsızlıktır.Bu tür itham dediğin şeyler gerçekler senin kafan basmıyor olabilir onu bilemem.Jb den bahseden yok burda parayla satılan appleri bedavaya indirmek burda olan sen önce ilk mesajındaki garip mantığını düzelt bence.Doğru düzgün biri olup olmadığıma karar vermek sana kalmamış ki doğru düzgün biri olan insan yapılan hırsızlığı meşru görmez ne büyük çelişki dimi ya :) Acıyorum sana cidden hangi kafa yapısıyla hangi hayatı yaşıyorsan yaşa bi gün belki arka kapısı açık unutulan bir giyim mağzası görürsün ordanda onları alırsın :) Emin ol o kadar saygılıyım vatan millet meselelerine girmenin manası yok şöyle bir konunun altında başka yerlerde atıp tut. Benim çok sevdiğim bir laf var biraz sessiz ol ki akıllı sansınlar

• ALINTI:http://www.bsa.org.tr/istatistikler.html

IDC-BSA GLOBAL ARAŞTIRMA SONUCU
    KORSAN YAZILIM KULLANIM ORANI %10 DÜŞSE, TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKISI 1 MİLYAR DOLAR OLUR.

Mevcut %66’lık korsan yazılım kullanım oranını yüzde 10 azaltmak; Türkiye’de 36.000 yeni yüksek maaşlı istihdam yaratabilir, vergi gelirlerine yıllık ek 600 milyon dolar katkı sağlayabilir ve bilişim teknolojileri sektörünü %120 büyüterek, Türkiye’yi sektörde
    “bölge lideri” konumuna getirebilir.

BSA Business Software Alliance (BSA) için IDC tarafından Türkiye’nin de dahil olduğu, Asya-Pasifik, Avrupa, Ortadoğu, Latin ve Kuzey Amerika’daki 70 ülkede gerçekleştirilen “korsan yazılımın ülke ekonomilerine etkileri” konulu araştırmanın sonuçları 70 ülkede birden aynı gün açıklandı.

Bugün açıklanan çalışmanın sonuçlarına göre, Türkiye’de %66 oranında olan korsan yazılım kullanımının %56’ya çekilmesi, bilişim teknolojileri sektöründe ek 3.000, tüm sektörlerde ek 36.000 istihdamın açılmasına, ekonominin 4 yıllık bir süreçte 1 milyar dolar büyümesine ve yıllık 600 milyon dolar ek vergi kazancının elde edilmesine katkıda bulunur.

International Data Corporation (IDC) tarafından yürütülen bağımsız global araştırma, ülkelerdeki korsan yazılım kullanım oranında azalmanın bilişim teknolojisi sektöründe büyük çaplı büyümeye neden olabileceğini de ortaya koymuştur. IDC’nin tahminlerine göre mevcut koşullarda, Türkiye’deki bilişim teknolojisi sektörünün 2009’a kadar %105 oranında büyümesi beklenmektedir. Buna karşın, korsan yazılım kullanımındaki 10 puanlık bir düşüş bu oranın
    % 120’ye ulaşmasına neden olabilir. Ortadoğu bölgesi içinde sayılan Türkiye bu orana ulaştığı takdirde, bilişim teknolojileri sektöründe bölge lideri konumuna gelecektir.

Dünyada bilişim teknolojileri sektöründe hizmet veren 1.1 milyon kuruluş vardır. Bilişim teknolojileri sektörü dünya ekonomisine yılda 1.7 trilyon dolar katkıda bulunmaktadır. Korsan yazılım kullanımındaki yüzde 10 oranındaki bir düşüş tüm dünyada 67 milyar dolar değerinde ek vergi geliri oluşturabilir.

BSA Türkiye Genel Koordinatörü Tolunay Tomruk açıklanan sonuçlarla ilgili olarak “Bilişim teknolojileri sektörü ve özellikle yazılım endüstrisi dünya ekonomisinde önemli bir itici güçtür. Ancak bu gücün yarattığı mevcut etki, yazılım endüstrisinin içindeki potansiyel ekonomik kazançların yalnızca bir bölümünü temsil etmektedir. Fikri Mülkiyet haklarının korunması için hem toplumu daha fazla bilinçlendirmek hem de yaptırımların daha etkin uygulanması gerekmektedir.” dedi.

IDC’nin bulgularına göre 2.4 milyar dolar değerindeki Türkiye’deki bilişim teknolojileri sektörü, şu anda 6.600 kuruluşu içermekte, 50.000 kadar insana iş imkanı sağlamakta ve vergi gelirlerine yıllık 650 milyon dolar katkıda bulunmaktadır. Çalışmanın sonuçlarına göre Türkiye’deki korsan yazılım kullanımında 2006-2009 yılları arasında yüzde onluk bir düşme aşağıdaki sonuçlara yol açabilecektir:
    • Türkiye’deki bilişim teknolojileri sektöründe öngörülen büyümenin 2009’da %105’ten % 120’ye yükselmesiyle sektörün 5.3 milyar dolarlık değere ulaşması,
    • Bilişim teknolojileri sektöründe ek 3.000 yüksek gelirli istihdam olanağı,
    • Toplam 4 yılda Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasına 1 milyar dolar ek katkı,
    • İhtiyaç duyulan devlet hizmetlerini destekleyecek yıllık 600 milyon dolar ek vergi geliri.

Fikri mülkiyet haklarının daha sıkı korunmasını sağlayarak ve korsan yazılım oranını azaltarak elde edilebilecek katkıları özetlemenin yanı sıra, çalışmada ekonomik katkıları elde etmeyi isteyen ülkelerin aşağıdaki beş aşamadan geçmeleri gerektiği belirtilmektedir:
    • Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Birliği (WIPO) yaptırımlarını uygulayabilmek için ulusal telif hakkı yasalarının güncellenmesi;
    • Dünya Ticaret Birliği’nin öngördüğü korsanlığa karşı sıkı yasalar da dahil olmak üzere güçlü kanun uygulama mekanizmalarının oluşturulması;
    • Ulusal fikri mülkiyet hakkı koruma üniteleri, sınırlararası işbirliği ve yasa yaptırımıyla ilgili daha fazla eğitim de dahil olmak üzere hükümet kaynaklarının bu probleme yoğunlaştırılmasının sağlanması;
    • Kamu eğitiminin ve bilinçlendirilmesinin artırılması;
    • Kamu sektörünün yalnızca yasal yazılım kullanmasını sağlayarak örneklerle önderlik edilmesi.

BSA EMEA Başkan Yardımcısı Beth Scott sonuçlarla ilgili olarak “Yazılım, dünyada her sektördeki her şirketin üretkenliğinde ve rekabet gücünde değişime neden olmuş ve IT endüstrisini ekonomik büyümenin temel lokomotifi haline getirmiştir. Bu çalışma göstermektedir ki, korsan yazılım kullanım oranında yapılması gayet mümkün olan, naçizane 10 puanlık bir azalma bile yerel ekonomilere muazzam yararlar sağlamaktadır. Korsan yazılım kullanımını kesin ve kararlı çabalarla azaltmak Türkiye’nin bilişim teknolojileri sektörünün büyümesini yalnızca devam ettirmez aynı zamanda hızlandırır.” dedi.

• ALINTI:http://www.bsa.org.tr/korsanlikcesitleri.html

Yazılım Korsanlığı Nedir?

Yazılım korsanlığı, lisans belgesi taşımayan, yasadışı yöntemlerle çoğaltılmış yazılımların ticaretini, dağıtımını yapmak ve bu yazılımları kullanmak anlamına gelir.

ALINTI:http://www.bsa.org.tr/lisansnedenonemli.html

Lisans Neden Önemli ?

Lisanslı Yazılım Kullanmak İçin 10 Sebebiniz Var!

1. 4 yıla kadar olan hapis cezasından korunursunuz.
    2. 150 milyar liraya kadar olan ağır para cezaları sizi hiçbir şekilde etkilemez.
    3. Korsan yazılım kullanıp adları basında yer alan kişiler gibi prestij kaybına uğramazsınız.
    4. Korsan yazılımın beraberinde getirebileceği virüsler, bozuk diskler ve hatalı yazılımlar gibi faktörlerden etkilenmezsiniz.
    5. Yeterli bir dokümantasyonla çalışmalarınızı sürdürürsünüz.
    6. Kullandığınız yazılımların yeni sürümlerini çok daha uygun maliyetlerle temin edebilirsiniz.
    7. Yazılım sektörünün yeni yazılımları daha düşük maliyetlerle geliştirmesine ve sunmasına katkı sağlarsınız.
    8. Sektörün gelişmesine paralel olarak yeni istihdam olanaklarının yaratılmasında pay sahibi olursunuz.
    9. Kayıtdışı ekonominin büyümesini engelleyerek vergi gelirlerinin artmasına yardımcı olursunuz.
    10. Ülkemizin, yazılım telif hakları konusunda çağdaş ülkeler düzeyine yükselmesine katkıda bulunursunuz.

Kopya Yazılımları Kullananları Ne Gibi Sorunlar Beklemektedir?

Aşağıda sayılanlar bu sorunlardan yalnızca birkaçıdır.
    -Virüsler, bozuk diskler ve hatalı yazılım;
    -Yetersiz dokümantasyon;
    -Lisanslı kullanıcılara verilen ürün teknik desteğinden yoksun kalma;
    -Lisanslı kullanıcılara sağlanan yeni sürümlere yükseltme olanağına sahip olmama.

Bunlara ek olarak, eğer kopya yazılımları satın alır ve kullanırsanız, yalnız yazılım geliştiricinin haklarını çiğnemekle kalmaz, tüm endüstriye zarar vermiş olursunuz.

Lisanslı Yazılım Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Lisanslı yazılım kullananlar;

· Virüs tehlikesine karşı korunur;
    · Teknik destek güvencesinden yararlanır;
    · Doğru ve eksiksiz dokümantasyon rehberliğinde çalışır;
    · İhtiyaçlarına özel çözümlere rahatlıkla ulaşabilir;
    · Yazılımından daha yüksek verim alır;
    · Yazılımını düşük maliyetle güncelleştirme olanağına kavuşur;
    · Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler hakkında sürekli bilgilendirilirler.

Yazılım üreticileri, bilgisayarlarımızda kullandığımız, hayatımızı çok kolaylaştıran programları geliştirmek için zaman, para ve çaba harcamaktadırlar. Yatırım ve emeklerinin ürünü olan yazılımların bedellerini onlara değil de kopya yazılım satanlara akıttığımızda ise, yeni ürünlerin geliştirilmesi için gereken kaynağı kurutmuş oluruz. Oysa yeni programlar yaratmak için, yazılım geliştiricilerin bu kaynağa gereksinimleri var. Kopya bir bilgisayar yazılımı aldığınızda, harcadığınız para doğrudan yazılım korsanının cebine gider; yazılımın gerçek üreticisi ise hakkını alamaz, mağdur olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pardon itham derken :) Benim dediklerim gerçekler parayla satılan appleri bedavaya indirmek hırsızlıktır.Bu tür itham dediğin şeyler gerçekler senin kafan basmıyor olabilir onu bilemem.Jb den bahseden yok burda parayla satılan appleri bedavaya indirmek burda olan sen önce ilk mesajındaki garip mantığını düzelt bence.Doğru düzgün biri olup olmadığıma karar vermek sana kalmamış ki doğru düzgün biri olan insan yapılan hırsızlığı meşru görmez ne büyük çelişki dimi ya :) Acıyorum sana cidden hangi kafa yapısıyla hangi hayatı yaşıyorsan yaşa bi gün belki arka kapısı açık unutulan bir giyim mağzası görürsün ordanda onları alırsın :) Emin ol o kadar saygılıyım vatan millet meselelerine girmenin manası yok şöyle bir konunun altında başka yerlerde atıp tut. Benim çok sevdiğim bir laf var biraz sessiz ol ki akıllı sansınlar

cok atar yapmissin beee, akil saygi azindan dusmuyo zor bi cocukluk gecirdin herhalde 2cumlenden 1inde tanimafigin insanlar hakkinda yorum yapiosun,sen bu engin bilginle ve zeka seviyenle birazdan, ip ni buldum seni bulucamda dersin,hirsizligin kitabini yazmanada sevindim,ben jb yapioruuuuum,ama sen bunu dukkandan mal calmak olarak gor,msjini okumadim bile ,

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cok atar yapmissin beee, akil saygi azindan dusmuyo zor bi cocukluk gecirdin herhalde 2cumlenden 1inde tanimafigin insanlar hakkinda yorum yapiosun,sen bu engin bilginle ve zeka seviyenle birazdan, ip ni buldum seni bulucamda dersin,hirsizligin kitabini yazmanada sevindim,ben jb yapioruuuuum,ama sen bunu dukkandan mal calmak olarak gor,msjini okumadim bile ,

hıı evet çok zor geçti insanların ne olduğu düşüncelerinden az çok belli oluyor merak etme sen :) jbyi mal çalmak olarak görmüyorum diyorum defalarca bence burda zeka seviyesi tartışılcak kişi ben değilim :) O dediğin varoşluk anca senden beklenir benim aklımdan bile geçmiyecek laflar ipni buldum filan güldüme beni :) Valla bilgisiz insanların burda kendini bişey sanıp ahkam kesmesi hoşuma gitmiyor bilgisiz atıp tutan insanlar kusura bakmada tanımaya ihtiyaç yok zaten mümkünse sen ve senin gibileri tanımayım :) Bir küçük ek daha mesajımı okumamayı marifet olarak görmen bile senin zeka seviyen hakkında derinn bilgiler veriyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellesharr -- 12 Aralık 2010; 16:14:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C.@.N

ALINTI:http://www.bsa.org.tr/korsanlikcesitleri.html

Yazılım Korsanlığı Nedir?

Yazılım korsanlığı, lisans belgesi taşımayan, yasadışı yöntemlerle çoğaltılmış yazılımların ticaretini, dağıtımını yapmak ve bu yazılımları kullanmak anlamına gelir.

ALINTI:http://www.bsa.org.tr/lisansnedenonemli.html

Lisans Neden Önemli ?

Lisanslı Yazılım Kullanmak İçin 10 Sebebiniz Var!

1. 4 yıla kadar olan hapis cezasından korunursunuz.
    2. 150 milyar liraya kadar olan ağır para cezaları sizi hiçbir şekilde etkilemez.
    3. Korsan yazılım kullanıp adları basında yer alan kişiler gibi prestij kaybına uğramazsınız.
    4. Korsan yazılımın beraberinde getirebileceği virüsler, bozuk diskler ve hatalı yazılımlar gibi faktörlerden etkilenmezsiniz.
    5. Yeterli bir dokümantasyonla çalışmalarınızı sürdürürsünüz.
    6. Kullandığınız yazılımların yeni sürümlerini çok daha uygun maliyetlerle temin edebilirsiniz.
    7. Yazılım sektörünün yeni yazılımları daha düşük maliyetlerle geliştirmesine ve sunmasına katkı sağlarsınız.
    8. Sektörün gelişmesine paralel olarak yeni istihdam olanaklarının yaratılmasında pay sahibi olursunuz.
    9. Kayıtdışı ekonominin büyümesini engelleyerek vergi gelirlerinin artmasına yardımcı olursunuz.
    10. Ülkemizin, yazılım telif hakları konusunda çağdaş ülkeler düzeyine yükselmesine katkıda bulunursunuz.

Kopya Yazılımları Kullananları Ne Gibi Sorunlar Beklemektedir?

Aşağıda sayılanlar bu sorunlardan yalnızca birkaçıdır.
    -Virüsler, bozuk diskler ve hatalı yazılım;
    -Yetersiz dokümantasyon;
    -Lisanslı kullanıcılara verilen ürün teknik desteğinden yoksun kalma;
    -Lisanslı kullanıcılara sağlanan yeni sürümlere yükseltme olanağına sahip olmama.

Bunlara ek olarak, eğer kopya yazılımları satın alır ve kullanırsanız, yalnız yazılım geliştiricinin haklarını çiğnemekle kalmaz, tüm endüstriye zarar vermiş olursunuz.

Lisanslı Yazılım Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Lisanslı yazılım kullananlar;

· Virüs tehlikesine karşı korunur;
    · Teknik destek güvencesinden yararlanır;
    · Doğru ve eksiksiz dokümantasyon rehberliğinde çalışır;
    · İhtiyaçlarına özel çözümlere rahatlıkla ulaşabilir;
    · Yazılımından daha yüksek verim alır;
    · Yazılımını düşük maliyetle güncelleştirme olanağına kavuşur;
    · Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler hakkında sürekli bilgilendirilirler.

Yazılım üreticileri, bilgisayarlarımızda kullandığımız, hayatımızı çok kolaylaştıran programları geliştirmek için zaman, para ve çaba harcamaktadırlar. Yatırım ve emeklerinin ürünü olan yazılımların bedellerini onlara değil de kopya yazılım satanlara akıttığımızda ise, yeni ürünlerin geliştirilmesi için gereken kaynağı kurutmuş oluruz. Oysa yeni programlar yaratmak için, yazılım geliştiricilerin bu kaynağa gereksinimleri var. Kopya bir bilgisayar yazılımı aldığınızda, harcadığınız para doğrudan yazılım korsanının cebine gider; yazılımın gerçek üreticisi ise hakkını alamaz, mağdur olur.

çok güzel bir yazı cidden burda bazı arkadaşların okuması gerekiyor gerçi çoğu uzun mesajları okumuyor bile bildiğini doğru kabul etmek için hatta yüzsüzlükle mesajını okumadım diyebilicek kapasitedeler

• Konu hırsızlıktan açılmışken geçen gün başıma gelen olayı aktarmak istedim.

Cuma akşamı havanın yağışlı olmasına aldırmaksızın, haftasonu stres atmak için GOW III ve TEKKEN 6 almak üzere, LPG'li otomobilimle kilometrelerce yol tepmeyi göze alarak büyük bir alışveriş merkezine doğru yola çıktım.

X alışveriş merkezinde Y ve Z elektro-marketlerde oyunların fiyatlarını araştırdım. makul fiyatlar vardır belki diye sony center ve carrefour'a gittim.
    istediğim 2 oyunu da aldım. bana maliyeti yol hariç 99 + 99.90 = 198.90 Lira oldu.

GOW 3 harika bir oyun... Afrodit'in yatakta size sorduğu soruya YES demenizi tavsiye ediyorum bu arada (+18)

Arkadaşın da PS3'ü olduğu için tavsiye nitelikli bir telefon görüşmesi yapmak istedim.
    Aradım, durumu anlatırken oyunların fiyatını doğal olarak sordu bana. Ben de art niyet gözetmeksizin 200 lira dedim.

Güldü.
    Laf kalabalığı yaptı. Bıdı bıdı vik vik.
    Benim oyuncağın versiyonunu sorduğu an çaktım davayı.
    Çip davasına getirdi olayı. Neymiş 100 liraya 7 tane oyun alabiliyorken ben tek oyuna o parayı vermişim de, ben ayda bir/iki oyun oynarken o ayda 30 oyun oynayabiliyormuş da. Kendi sisteminin orjinalden farkı yokmuşmuş da. Falan filan...

Kızdırdı beni.

Birkaç gün sonra görüşücez elemanla. Kafasına USB ve çip için delik açıcam.
    Katil olucam ama hırsız olmaktan iyidir sanırım.

edit: yeşil harf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1g0rithm -- 12 Aralık 2010; 16:52:35 >

• quote:

çok güzel bir yazı cidden burda bazı arkadaşların okuması gerekiyor gerçi çoğu uzun mesajları okumuyor bile bildiğini doğru kabul etmek için hatta yüzsüzlükle mesajını okumadım diyebilicek kapasitedeler

Yahu yazmayım yazmayım dedim ama siz değilmisiniz mp3 indiriyorum diyen? Hala hangi yüzle insanlara hırsız gibi yakıştırmalarda bulunabiliyorsunuz..
  • buraya mesaj yazanların bilgisayarında en az 1 mp3 en az bir divx film en az bir avi film en az bir crakli program yoksa bende adam değilim
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.