bi yazılımcı olarak ve benim gibi pek çok yazılımcı da aynı fikirdedir. jb değilde appleri bedava indirme olayı dolaylı hırsızlıktır. suçtur ayrıca.
şimdi bu gibi konularda savunulan tez hemen aynıdır yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi, "ya gardaş seninde pisinin lisansı neyn yohk ama nolcekki?" moduna girilmektedir.
türkiye de bu durum fazlasıyla kabul edilebilir, fakat türkiye dışında herhangi bir x ülke de gerçekten bu işe gönül veren insanların bilgisayarlarına bakın tek lisansız program bulamazsınız. ayrıca o bu değilde, bumudur yani savunmanız. "seninde bilgisayarında divx var?" şakamısın arkadaşım?
mp3 indirmek ile korsan yazılım kullanmak arasındaki farkı bilmeyen bi ton cahil var, en acısı da iphone 4 sahibi olabiliyor bu insanlar.
yazık, emeğe yazık.
hadi programcının emeğini geç. benim para verip aldığım programı sen bedava indirceksin sonra karşıma "geçip sende de mp3 var ama" diyeceksin. yüz yüze tartışmak isterdim bunu.
Forum iyice çocuk parkına döndü, utanmasalar mp3 indirmek yasal diyecekler..
Neyse, buranında tadını kaçırdırlar zaten. Pek yazılacak birş hali kalmadı iPhone bölümünün. Adam gibi tartışabilen bir elin parmağını geçmiyor. Geri kalan boş boş klavyeden böğürenler.
Ben şu şekilde bilgi verebilirim iphone 3g kullanan biri olarak. Ben telefonu 2.el aldım. aldığım kişi, istediğin oyunu ücretsiz indirebilirsin, süper cihaz dedi. Ben bazı özelliklerini araştırarak, aldım telefonu, ücretsiz uygulama ve oyun beni çok ilgilendirmiyordu. Telefonu aldıktan sonra baktım pil 1 gün dayanmıyor, her gün şarj etmem gerekliydi. Bende internet te araştırma yaparken bu konuyu okudum. Konuyu okuduğumda açık söylemek gerekirse kendimi kötü hissettim. Yazılımcılık yapan arkadaşaların " emek hırsızlığı" şeklinde verdiği bilgi beni etkiledi.
bu ücretsiz indirme programını silmek için ne yapmam gerekiyor diye baktım. Telefonu restore ettim sonra da 4.2.1 versiyonuna güncelleyip, jailbreaksiz olarak kullanmaya başladım. Açık söylemem gerekir ki , telefonun pil performansı ve hızı açık bir şekilde arttı.
Şu an gayet memnunum telefondan. Ve bir çok "free" programıda itunes dan indirebilmem bana zaten şu anda yetiyor, telefon jailbreak iken de başka program kullanmıyordum.
Lafız özü, şu an jailbreaksiz kullanmaktan gayet memnunum, performans açısından.
Şu an sadece şu şekilde bir sıkıntım var, telefon türkiye kayıtlı ve garantili olmasına rağmen telefonun basebandını 06.15 e çıkarmışlar. Bu nedenle orjinal basebanda dönmek için çare bakıyorum. Umarım bu şekild ebir çözüm olur. BB'da orjinale döndürüp o şekilde kullanırım.
Saygılar...
yok senin anlamafigin seyler var,ben varos ve hirsizim cunku jb yapiorum,acik dukkan bulsam onuda calarim,sen kimsin ki ya,yuzume deyebilirmisin acep:) gulemiyorum bile,,ciddi anlamda herkesten Ozur Diliyorum,okuyanlar konunun buraya hangi cumlelerle geldigini bu msjdan anlayabilir,hakli bile olsan bu ucuz cumlelerle haksiz duruma dusersin , burda insanlara hirsiz demek cok kolaydir,sen biri bisey calarken bile kimsenin yuzune hirsiz varos diyemezsin,hak hukuktan once edepli olmak gerek ilkonce, sen dogru bildigini engin bilginla guzel cumlelerle insanlari dogru bilgine yonlendirmek yerine sokak agziyla ancak acizligini sergiledin,
Valla aletim yok. Fakat eğer olsaydı jb yapardım. Neden diye sorarsanız kredi kartım yok alamıyorum.
Ben yazılımcı arkadaşlara katılıyorum. Ben de bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve okuldaki projelerde bile kafa patlatıp bir sürü emek harcıyoruz bir şeyler ortaya koyabilmek için. İş dünyasındaki yazılımcıların yazdığı kompleks ve büyük programlar düşünülürse bizim verdiğimiz emek devede kulak gibi bir şey. Olay biraz karşılıklı atışmaya dönüşmüş. Malasef ülkemizde eğitim yetersizliğiden mi ya da çocukların yetiştirilme tarzından mı bilmiyorum insanlar yazılımı elle tutulan gözle görülen somut bir şey olarak görmedikleri için ona para harcamak istemiyorlar. Gelir durumu ile de ilgisi var ama ne insanlar gördüm ayda 5000 lira maaş alıp da gibip korsan kitap alan ya da ben hayatımda yazılıma para vermedim vermem deyip bunu marifet sayan. Yani önce insanların düşünme şeklini değiştirmemiz gerek diye düşünüyorum.
yok, 3 satır kod yazsalar anlarlar aslında ne demek istediğimizi de boşverin. yapacak bişey yok. adam 1500-2000 tl para veriyor 0.99 veremiyor. fakir misin zengin mi? önce kişiliğini bulmalı insan.
Telefon yemek içmek gibi ihtiyaç değil arkadaşlar, allah aşkına temel masraflarınızı kısıp telefona yatırmayın yazıktır günahtır.
Sanırım burada yapanlar var onlara sözüm...
İlk sayfayı ve son sayfanın bir kaç mesajını okudum. Eğer 1500 tl verdiğim telefonda iletim mesajı alamayacaksam, bluetooth bir şey gönderemeyeceksem, flash desteği yoksa, jb bana bunlardan daha fazlasını vaad ediyorsa ve eğer telefon benimse istediğimi yaparım.
Lakin telefonumda jb yok. Çünkü; her ne kadar beni bunlar cezbetsede, jbnin telefonuma zarar vermesinden korkuyorum. Şuan bir şey olduğunda genpa'ya gidebiliyorum ama jb yaptığım zaman genpa bana yardımcı olmayacak.
Birde şu bedava olayına takıldım. Buna hırsızlık diyenlerin kaçı orjinal windows kullanıyor? Ya da kaçı orjinal oyun ve ya program kullanıyor? Hiç mi sitelerden bir şey indirmiyor ve ya torrent kullanmıyor?
quote:
Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK
quote:
Orijinalden alıntı: ellesharr
çok güzel bir yazı cidden burda bazı arkadaşların okuması gerekiyor gerçi çoğu uzun mesajları okumuyor bile bildiğini doğru kabul etmek için hatta yüzsüzlükle mesajını okumadım diyebilicek kapasitedeler
Yahu yazmayım yazmayım dedim ama siz değilmisiniz mp3 indiriyorum diyen? Hala hangi yüzle insanlara hırsız gibi yakıştırmalarda bulunabiliyorsunuz..
adam gibi bir store varda ben mi satın almıyorum ? türkçe için direk albümü satın aldığımı söylemiştim zaten yabancı için geçerli
quote:
Orijinalden alıntı: Kronokrator
bi yazılımcı olarak ve benim gibi pek çok yazılımcı da aynı fikirdedir. jb değilde appleri bedava indirme olayı dolaylı hırsızlıktır. suçtur ayrıca.
şimdi bu gibi konularda savunulan tez hemen aynıdır yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi, "ya gardaş seninde pisinin lisansı neyn yohk ama nolcekki?" moduna girilmektedir.
türkiye de bu durum fazlasıyla kabul edilebilir, fakat türkiye dışında herhangi bir x ülke de gerçekten bu işe gönül veren insanların bilgisayarlarına bakın tek lisansız program bulamazsınız. ayrıca o bu değilde, bumudur yani savunmanız. "seninde bilgisayarında divx var?" şakamısın arkadaşım?
mp3 indirmek ile korsan yazılım kullanmak arasındaki farkı bilmeyen bi ton cahil var, en acısı da iphone 4 sahibi olabiliyor bu insanlar.
yazık, emeğe yazık.
hadi programcının emeğini geç. benim para verip aldığım programı sen bedava indirceksin sonra karşıma "geçip sende de mp3 var ama" diyeceksin. yüz yüze tartışmak isterdim bunu.
cidden çok güzel açıklamışsın tebrik ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: ewci
yok senin anlamafigin seyler var,ben varos ve hirsizim cunku jb yapiorum,acik dukkan bulsam onuda calarim,sen kimsin ki ya,yuzume deyebilirmisin acep:) gulemiyorum bile,,ciddi anlamda herkesten Ozur Diliyorum,okuyanlar konunun buraya hangi cumlelerle geldigini bu msjdan anlayabilir,hakli bile olsan bu ucuz cumlelerle haksiz duruma dusersin , burda insanlara hirsiz demek cok kolaydir,sen biri bisey calarken bile kimsenin yuzune hirsiz varos diyemezsin,hak hukuktan once edepli olmak gerek ilkonce, sen dogru bildigini engin bilginla guzel cumlelerle insanlari dogru bilgine yonlendirmek yerine sokak agziyla ancak acizligini sergiledin,
Ovvvv bana yukarda önce yok ip adresinide buldum numaralarına yatarsın filan diye suçlamada bulunuyorsun sonra geçip gel yüzüme söyle filan moduna bürünüyorsun şimdi kim o tip bir insan :) Bide kişilk tahlili yapmışsınn evettt eveettt çok haklısın diyip geçiyorum sana :) Kendini kandırmaya devam et sen haklısınn sen evet evet :))
quote:
Orijinalden alıntı: dark-knight
Ben yazılımcı arkadaşlara katılıyorum. Ben de bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve okuldaki projelerde bile kafa patlatıp bir sürü emek harcıyoruz bir şeyler ortaya koyabilmek için. İş dünyasındaki yazılımcıların yazdığı kompleks ve büyük programlar düşünülürse bizim verdiğimiz emek devede kulak gibi bir şey. Olay biraz karşılıklı atışmaya dönüşmüş. Malasef ülkemizde eğitim yetersizliğiden mi ya da çocukların yetiştirilme tarzından mı bilmiyorum insanlar yazılımı elle tutulan gözle görülen somut bir şey olarak görmedikleri için ona para harcamak istemiyorlar. Gelir durumu ile de ilgisi var ama ne insanlar gördüm ayda 5000 lira maaş alıp da gibip korsan kitap alan ya da ben hayatımda yazılıma para vermedim vermem deyip bunu marifet sayan. Yani önce insanların düşünme şeklini değiştirmemiz gerek diye düşünüyorum.
işte sürekli anlatmaya çalıştığım şey bu ama insanlar anlamamakda ısrar ediyorlar
Arkadaşlar konu iyice amacının dışına çıktı. Tartışılacaklar tartışılmış. Karşılıklı atışmaların da bir yere varacağı yok. Bu nedenle konuyu kilitliyorum. İyi akşamlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme