Şimdi Ara

Neden JB Yapmazsin.? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
6.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • apple her ürününde olduğu gibi iphone ile de kullanıcıyı sıkıştırıyor.Şunu yapamazsın orda dur gibi,JB sınırları ortadan kaldırıyor.Bende sistem mühendisiyim yok banka bilgileriymiş ,güvenlikmiş elbetteki bir risk var,risk olmayan platform yok.Mükemmeliyetçi olsaydım windows kullanmazdım.Activator uygulaması yüzünden jbsiz artık yapamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Ben senin avukat olduğuna inanmıyorum, eğer gerçekten avukatsan da hukuk fakültesini yaz okulları ve kayırmacılıkla bitirdiğini düşünürüm.
    Lisanssız yazılım kullanımıyla ilgili maddeler açık ve nettir. Parasını ödemediğin herhangi bir yazılım da lisanssızdır.

Hemen mevzuatta gerekli maddeyi bulalım, kendisi 4110'a tabidir.
    Bilgisayar programları, ülkemizde 12 Haziran 1995 tarihinde yürürlüğe girerek, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nu değiştiren 4110 Sayılı yasayla 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında koruma altına alınmıştır. 21 Şubat 2001 tarihli yasayla koruma kapsamı genişletilmiş ve cezalar artırılarak caydırıcılık kazandırılmıştır. Bunun dışında bilgisayar programları 1991 yılında Türk Ceza Kanunu'nun ''Bilişim Suçları'' adı altında düzenlediği 525/a maddesi ile de cezai anlamda koruma altındadır. Lisanssız yazılımın, çoğaltılması, yayılması, nakledilmesi, ticari mevkiye konulması, ayrıca Türk Ticaret Kanunu gereği haksız rekabet fiili ve suçu teşkil eder. Yine yazılım adı marka olarak tescilli ise fiil aynı zamanda Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri uyarınca da marka suçu teşkil eder. Lisanssız satışın bir mahkeme kararı ile tespiti halinde alıcı ve satıcılar ayrıca vergi hukuk açısından "vergi kaçakçılığı'' suçu ve cezaları ile karşılaşacaktır.

Yaptırımlar Nelerdir?
    • 6 yıla kadar hapis ve 150.000 TL'ye kadar ağır para cezası,

• Lisanssız yazılımların, bilgisayarların ve teknik sistemlerin mühürlenmesi, müsaderesi ve imhası

• İşyerinin geçici süreyle kapatılması

• 6 aydan 3 yıla kadar meslek ve ticaretten men cezası

• Suça ilişkin mahkeme kararının yüksek tirajlı gazetelerde ilanı

• Her bir yazılım için ayrı ayrı talep edilebilecek yüksek miktarlarda tazminat

Jailbreak ise lisansını ödemediğin bir yazılım değildir.
    Bir vaka düşünelim, Electronic Arts'ın satışa sunduğu Fifa oyununu jailbreak'i kullanarak indirdin. Jailbreak'ten değil, lisanssız yazılım kullanımından ceza alırsın.
    Bir avukat bu ikisinin arasındaki farkı bilir, ona göre yorum yapar. Kendini de bu şekilde deşifre etmez.
    Umarım gerçekten avukat değilsindir, eğer öyleyse bilmeden konuşan herhangi bir vatandaşsın.
    Yok gerçekten avukatsan, ülkemizin durumu gerçekten çok kötü.

Bak sevgili dostum. Benim kullanıcı adım seninki gibi fanki manki değil. babalar gibi gerçek ismimi ve soyismimi kullanmışım. Eğer birazcık internet bilgin varsa ister Türkiye Barolar Birliğinin internet sayfasına istersen de Ankara Barosunun internet sitesine girerek benim gerçek olup olmadığımı aratabilirdin. Ama sanırım abarttığın kadar da bilgili biri değilsin. Ben kendim hakkında daha fazla bilgi verirsem Avukatın Reklam yasağını delmiş olurum ki lüzumu yok.

Beni kızdıran çok bilmişliğin oldu. Kimse yazılım korsanlığını diğer adıyla hırsızlığı savunmuyor zaten. Yapanlar dahil hırsızlık olduğunu biliyor ve kabul ediyor. Mesajlarında iki de bir "yaptığınız suç, yok cezalandırılmanız için elimden geleni yapacam vs." deyip durmuşsun. Sen kimsin ki demek zorunda hissettim. Tutamadım kendimi. Kusura bakma ama Apple'ın avukatlığı sana kalmadı.

Ayrıca hukuki bilgin de doğal olarak çok zayıf. Onun için lütfen sus da bişey biliyorsun sansınlar. İnternet ortamında suç işlemek sandığın kadar basit değil. Burada yazılanlar, icraata dökülmediği müddetçe niyet açıklaması ve irade beyanından öteye geçemez. Bu da tıpkı senin beyninden geçirdiğin düşünceler gibidir ki TCK'da suç olarak düzenlenmemiştir. Senin anlayabileceğin en yalın haliyle anlatmaya çalıştım. Daha da anlamadıysan fazla zorlama. Bilişim Hukuku çok yeni ve çok dinamik bi alan. Bilgisayarın açma kapama düğmesini bilmeyen hakimler dahil bir çok kişi, zaten sağlıklı bilgi sahibi değil maalesef.

• quote:

Çünkü JB'de hiçbir şey yok.
    Operatör ismi değiştirme, yazı tipi değiştirme gibi saçma sapan şeyler ilgimi çekmiyor.
    Attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değmez.
    İkincisi, burada JB yaptığını söyleyen arkadaşları cuma günü verilecek bir dilekçe ile pazartesiye kadar nezarette tutmak mümkün.
    Korsan yazılım kullanılıyor başlıklı bir ihbarnameye bakar. Şu an bilişim suçları ciddi bir suç.
    Savcı zaten durumu öğrendiği zaman, kapınıza emniyetten arkadaşlar gelir.
    hele bir de haftasonu nöbetçi savcı yoksa, pazara kadar beklersiniz.
    bence yazarken bir daha düşünün.
    kazandığınız 3 kuruşluk kâr, size kepazelik olarak geri dönebilir.

komik olmayın bu ülkede heryerde mikisoft gibi bir firmanın korsan yazılımları kullanıyor ve kimsenin elinden birşey gelmiyor, gelemiyor.
    bu işler yasayla zartla zurtla olacak şeyler değil, gün gelecek yazılımlar online çalışmaya başlayacak ve korsan kullanılan cihazlar karalisteye alınarak önüne geçilecek ancak bu şekilde çözüme yaklaşılır. o tarz şeyleri de aşmanın yolları çıkacak, kimse korsanın önüne geçemeyecek yani

• merhaba,

jb hırsızlıktır değildir, suçtur vb tartışmaların ötesinde bir sorum daha olacak...

jb yapmayan kişiler ve uygulamaları satın alanlar aynı uygulamaları itunes id'lerini de kullanarak eşlerinin veya yakınlarının iphone'larına da yüklüyor mu? Bunu sorma maksatım etik bir durumu sorgulamak değil, amacım, bunu yapıyorlarsa bazı kişisel bilgileri nasıl farklı tuttuklarını öğrenmek...
    yani, senkr. sırasında telefon contacts'ın her iki telefonda da ayrı olmasını nasıl sağlıyorlar. Birinin senkronizasyonu sırasında telefon rehberi senkr. opsiyonunu kaldırıyorlar mı?

Eğer bilgisayarlar farklı ise, sorun olmaz sanırım (her bilgisayarda bir kişinin telefon rehberi yedeklenir veya tüm iphone yedeklenir). Ama iki kişi de aynı bilgisayarı kullanıyorsa ve her iki kişi de telefon rehberini veya iphone'u yedeklemek istiyorsa nasıl bir çözüm bulunabilir? Bilgisayarda farklı user mı tanımlamak gerekir?

deneyen varsa cevaplarsa sevinirim.

yukarıdaki tartışmalara yönelik olarak, bu konu başlığı jb ile ilgili düşüncelerimi çok etkiledi. Özellikle güvenlik açığı olma riski jb konusunda beni tedirgin eder sanırım... yani, şu anda kullandığım pda'de (samsung i780 --- umarım 1 seneye kadar iphone'a geçeceğim eğer daha iyi bir alternatif çıkmazsa o zamana) de, yeni alacağım telefonda da gerek kişisel bilgilerim gerekse iş/özel e-postalarım olacak...Bu bilgilerin, kontrol etmediğim yazılımların bulunduğu bir telefonda risk (risk her zaman olabilir, jb olsun veya olmasın.. ama jb ile telefonda bilmediğimiz (en azından benim bilmediğim) ve apple firmasının herhangi bir onayından geçmemiş yazılımlar yükleniyor --- yanlış düşünüyor olabilirim, karşı görüşleriniz varsa sabırsızlıkla bekliyorum) altında olduğunu bilmek beni rahatsız edecektir. Gerçi şimdiki telefonumda bu bilgiler güvenli mi? sanmıyorum... neyse, önce bir telefonum olsun ondan sonra nasıl olsa karar veririm... :)
    dolayısıyla maksat ne olursa olsun, bu konu başlığını açan arkadaşa teşekkür ederim. Tartışmalara, suçlayıcı bir şekilde değil de, gerçekten jb yapanlar ve yapmayanların nedenlerinin açıklandığı bir yönde gidersek benim gibi bir çok kişi için de daha faydalı olabileceğini düşünüyorum... nacizane önerim.. saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doritozz

yapmadım çünkü yazılım işindeyim ve yazılacak 2 satır kod ile bir telefonun etkisiz kılınabileceğini biliyorum, yapmadım çünkü banka hesaplarımı telefonumdan yönetiyorum ve yayınlayıcısı belli olmayan, tabiri caizse merdiven altında üretilmiş appleri telefonuma yükleyip kendimi riske atmam, yapmadım çünkü telefonu jb yüzünden kilitlenmiş ve restore yapamadığı için telefonunu çöpe atmış birini tanıyorum

Bu yazdıklarınız kesinlikle JB'nin kötü tarafı değildir. Tamamen kişinin bilgisizliğiyle ilgili bir durum.

Yarın öbürgün orijinal apple app'leri de o cihazı kilitler, olmayacak şey değil, işletim sistemli bir cihaz kullanıyorsunuz. Her an her şey olabilir. Arkadaşınız o durumda ne yapacaktı acaba. Her cihaz kitlendiğinde koştur teknik servise şeklinde olurdu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Aralık 2010; 10:26:49 >

• Ben bu işi bildiğimden dolayı diyorum ki evet 2 satır kod ile mümkündür sen diyorsun ki o zaman apple store'a da güvenme.Hangi developer kendini böyle bir riske atabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpman
    merhaba,

jb hırsızlıktır değildir, suçtur vb tartışmaların ötesinde bir sorum daha olacak...

jb yapmayan kişiler ve uygulamaları satın alanlar aynı uygulamaları itunes id'lerini de kullanarak eşlerinin veya yakınlarının iphone'larına da yüklüyor mu? Bunu sorma maksatım etik bir durumu sorgulamak değil, amacım, bunu yapıyorlarsa bazı kişisel bilgileri nasıl farklı tuttuklarını öğrenmek...
    yani, senkr. sırasında telefon contacts'ın her iki telefonda da ayrı olmasını nasıl sağlıyorlar. Birinin senkronizasyonu sırasında telefon rehberi senkr. opsiyonunu kaldırıyorlar mı?

Eğer bilgisayarlar farklı ise, sorun olmaz sanırım (her bilgisayarda bir kişinin telefon rehberi yedeklenir veya tüm iphone yedeklenir). Ama iki kişi de aynı bilgisayarı kullanıyorsa ve her iki kişi de telefon rehberini veya iphone'u yedeklemek istiyorsa nasıl bir çözüm bulunabilir? Bilgisayarda farklı user mı tanımlamak gerekir?

yukarıdaki tartışmalara yönelik olarak, bu konu başlığı jb ile ilgili düşüncelerimi çok etkiledi. Özellikle güvenlik açığı olma riski jb konusunda beni tedirgin eder sanırım... yani, şu anda kullandığım pda'de (samsung i780 --- umarım 1 seneye kadar iphone'a geçeceğim eğer daha iyi bir alternatif çıkmazsa o zamana) de, yeni alacağım telefonda da gerek kişisel bilgilerim gerekse iş/özel e-postalarım olacak...Bu bilgilerin, kontrol etmediğim yazılımların bulunduğu bir telefonda risk (risk her zaman olabilir, jb olsun veya olmasın.. ama jb ile telefonda bilmediğimiz (en azından benim bilmediğim) ve apple firmasının herhangi bir onayından geçmemiş yazılımlar yükleniyor --- yanlış düşünüyor olabilirim, karşı görüşleriniz varsa sabırsızlıkla bekliyorum) altında olduğunu bilmek beni rahatsız edecektir. Gerçi şimdiki telefonumda bu bilgiler güvenli mi? sanmıyorum... neyse, önce bir telefonum olsun ondan sonra nasıl olsa karar veririm... :)
    dolayısıyla maksat ne olursa olsun, bu konu başlığını açan arkadaşa teşekkür ederim. Tartışmalara, suçlayıcı bir şekilde değil de, gerçekten jb yapanlar ve yapmayanların nedenlerinin açıklandığı bir yönde gidersek benim gibi bir çok kişi için de daha faydalı olabileceğini düşünüyorum... nacizane önerim.. saygılar.

Bizde 2 iPhone, 1 iTunes ve 1 de Apple-id var herkesin kendi app'leri, rehberi ayarları kendi ismiyle saklanıyor. Birbirlerine karışmadan kardes kardes senkronize de oluyorlar merak etme.

• Ben anlamıyorum insanları hangi hayal dünyasında yaşıyorsunuz :) Jb yapınca kendini bilgisayar teknoloji kurdu sanan insanlar türemiş bu kadar büyütmeyin gözünüzde kendinizi sbssettings activaor kullanmak veya iletim raporu alma fonksiyonu kazanadırmak teknolojiden anlamaksa size göre ben bir şey demiyorum :) Hele yılda 500 milyonu enayilik olarak gören insanlar var veya ödenilen paraları hatta o kadar para verip telefon aldım bide appleremi para vercem filan demişler komik olmayalım o kadar para verdikten sonra ödenen 400-500 tl çok gelmemesi gerek 100-150 milyara bir araba alıp çok yakıyo diye lpg takmaya benziyo hani bazı arkadaşlar enayilik olarak görüyor ya para ödemeyi ben o arkadaşları son model spor arabasıyla lpg istasyonunda arabasının başında duran adamlar gibi görüyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: er-soy

quote:

Orijinalden alıntı: alpman
    merhaba,

Bizde 2 iPhone, 1 iTunes ve 1 de Apple-id var herkesin kendi app'leri, rehberi ayarları kendi ismiyle saklanıyor. Birbirlerine karışmadan kardes kardes senkronize de oluyorlar merak etme.

kısaca nasıl yaptığınızı aktarır mısın?
    microsoft outlook ile mi senkr. yapıyorsun telefon rehberini?
    2 ayrı kullanıcı mı açtınız outlook'ta?
    bir kullanıcı şifresi ile girildiğinde, farklı iphone'ları tanıyor mu, A's iphone, B's iphone diye?
    özel bir işlem varsa aktarırsan sevinirim.
    teşekkürler

• quote:

2 bin lira telefona gömüp;
    Kontörsüz gezmek,
    Korsan yazılım kullanmak,
    Bu telefona sahip olmayanları aşağılamak,
    Bir de pişkinliğe vurup yazılım hırsızlığıyla övünmek paha biçilemez.

Hepsini tek tek listeye alıp, yönetim kurallarıyla kalem kalem takip edip, haklarında cezai işlem yapılması için elimden geleni yapacağım. Kurallar ne kadar hak veriyorsa hepsini zorlayacağım bu adamların mesaj yazamaması için.
    Bunu da böyle bilin.

PS: Sözüm meclisten dışarı, lafın hangi kitleye gittiği açık ve net.

Haddini bil forum üyesi
    Önce kendi bilgisayarını bir kontrol et bakalım kaç adet yazılımı seria girerek,yada kürekleyerek çalıştırıyorsun,sonra dinlediğin mp3 dosyalarının kaynağı nedir sorgula sonra gel burda ahkam kes şunu yapacağım bunu yapacağım diye.
    Çok bilmiş seni

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitkacar

Bak sevgili dostum. Benim kullanıcı adım seninki gibi fanki manki değil. babalar gibi gerçek ismimi ve soyismimi kullanmışım. Eğer birazcık internet bilgin varsa ister Türkiye Barolar Birliğinin internet sayfasına istersen de Ankara Barosunun internet sitesine girerek benim gerçek olup olmadığımı aratabilirdin. Ama sanırım abarttığın kadar da bilgili biri değilsin. Ben kendim hakkında daha fazla bilgi verirsem Avukatın Reklam yasağını delmiş olurum ki lüzumu yok.

Beni kızdıran çok bilmişliğin oldu. Kimse yazılım korsanlığını diğer adıyla hırsızlığı savunmuyor zaten. Yapanlar dahil hırsızlık olduğunu biliyor ve kabul ediyor. Mesajlarında iki de bir "yaptığınız suç, yok cezalandırılmanız için elimden geleni yapacam vs." deyip durmuşsun. Sen kimsin ki demek zorunda hissettim. Tutamadım kendimi. Kusura bakma ama Apple'ın avukatlığı sana kalmadı.

Ayrıca hukuki bilgin de doğal olarak çok zayıf. Onun için lütfen sus da bişey biliyorsun sansınlar. İnternet ortamında suç işlemek sandığın kadar basit değil. Burada yazılanlar, icraata dökülmediği müddetçe niyet açıklaması ve irade beyanından öteye geçemez. Bu da tıpkı senin beyninden geçirdiğin düşünceler gibidir ki TCK'da suç olarak düzenlenmemiştir. Senin anlayabileceğin en yalın haliyle anlatmaya çalıştım. Daha da anlamadıysan fazla zorlama. Bilişim Hukuku çok yeni ve çok dinamik bi alan. Bilgisayarın açma kapama düğmesini bilmeyen hakimler dahil bir çok kişi, zaten sağlıklı bilgi sahibi değil maalesef.

Peki sayın avukat efendi;
    Söyle bakalım savcıya elinizde suç duyurusuyla gidince, savcı da o kağıtla ilgilenmeyince neler olabilir?
    Bilgi sorgulama yapmıyorum, sonuçları düşün lütfen.
    Sen de gayet iyi biliyorsun ki böyle bir şeyin olmasına imkân olanak yok. Sıfır!
    Siz buranın tapu dairesi gibi çalışmadığını gayet iyi bilirsiniz.
    Ayrıca bilgisayarın açma tuşunu buldurabilen hakimi de bulurlar, bunu da iyi bilirsiniz.
    Dolayısıyla benim sana öğreteceğim bir şey yok, bulunduğun departmanın vasıflarını hatırlatmak istedim. Her insan unutabilir, kafası dalgındır, normal...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• isteyen istediği türde programı kullanır bunu sorgulamak kimseye düşmez, herkes işine baksın, düzeni bozmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewci

quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer
    bende yapmadım yapmayıda dusunmuyorum.insan tedirgin oluyor.kitleyi verirlerse telefonları ne olucak?99 dolarlık jbli program kurtarabilecekmi telefonu.yasa dısı iş zaten gerek yok.

Kitlemek? ya zaten biri dolaba falan kitlerse oyle app ler falan kurtaramaz,diger kitlemekten bahsediosaniz ,o zorrr adamin ..tunden kan alirlar,neyi nasil kitleyecek?
    jb li telefonun basina bisey gelme ihtimali jb siz telefonun basina bisey gelmesi ihtimalinden sadece %1 fazla(kullanici hatasi haric),(bence),
    jb yapmayanlarda buyuk bi cogunlgu jb den korkuyor,gereksiz gorenlere tabiki bisey denmez arz talep meselesi,,,

Evet korkuyorum. Jb yapmadim 3g me :(

• neyse arkadaşlar fazla zıtlaşmayalım :)

sonuçta illegal olan birşey bende kullanmıyorum. çünkü bende bütün hesaplarımı v.s. iphone dan yönetiyorum. evet jb yapınca daha eğlenceli oluyordur belki ama ben de jb nin güvünliğine pek inanamıyorum. 0,99 $ veya hoşuma giden bir uygulama varsa parasını ödemek zoruma gitmiyor. çünkü o ödülü hak ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sprt06

neyse arkadaşlar fazla zıtlaşmayalım :)

sonuçta illegal olan birşey bende kullanmıyorum. çünkü bende bütün hesaplarımı v.s. iphone dan yönetiyorum. evet jb yapınca daha eğlenceli oluyordur belki ama ben de jb nin güvünliğine pek inanamıyorum. 0,99 $ veya hoşuma giden bir uygulama varsa parasını ödemek zoruma gitmiyor. çünkü o ödülü hak ediyor.

Aynı fikirdeyiz.
    99 sent olan bir şey için insanın kendini böyle bir duruma düşürmesini hazmedemiyorum.
    Tabi 7 ölümcül günahın arasında açgözlülük de var, o yüzden cebinde 100 bin dolar olması lazım "BÜTÜN" uygulamaları indirebilmek için.
  • öncelikle evet jailbreak denilen hadise korsan yazılım değildir. sadece mevcut yazılımla gelen kısıtlı fabrika özelliklerinin (ki asıl burasıdır söz konusu olay) açılmasıdır.
    Mevzumuz sadece yazılımları bedava yüklemek değildir. JB siz cihazınız sim lock tur (sim kilitlidir). bunun için ya sim kilitsiz cihaz bulacaksınız ki bu jb yapmaktan çok daha masraflı ve zordur yada jailbreak yapacaksınız. bu olay bi ara telsimin dağıttığı 5110 lar gibidir. kaç adet telefon bayisi açıldı sırf bu yüzden çok iyi bilirsiniz. onlara neden bişey olmadı? madem bu kadar suç içerikli neden steve amca dava açıp bu olayı önlemiyor. çünkü önlemek istemiyor.
    SEBEBİ ise herkes gibi steve de çok iyi biliyor ki apple cihazdan ve itunes tan para kazanıyor. yazılım geliştiricilerin önünü açmak için buna müsaade ediyor. bu sebeple bu kadar pahalı aletlerdir. o parayı apple a ödedikten sonra kimse sana ne yapıyosun demez diyemez.. çünkü sen cihazı satın alıyosun YAZILIMI DEĞİL. cihazdada zaten hiç bir uyarı gelmiyor " sadece ios la kullanılır yoksa ceza yersiniz" diye.. Alettir o kadar para olan...
    Şuda bir gerçektir ki eğer jail break yapılırsa cihaz üzerinde normal yazılımla hiç bir şekilde ulaşamayacağınız ek özellikler geliyor(neler olduğunu yapanlar bilir ve bu sebepten jb den vazgeçmez). cydia bu yüzden her geçen gün daha da gelişiyor. sizce steve john saurik i tanımıyor olabilir mi veya ona düşman mı? tabii ki hayır.. bu bir danışıklı dövüştür. bende burdan sim kilitli cihaz almıştım ve başka hat kullanmak istedim. alet t-mobile a kilitli ve ben tr de Türk şebekesi kullanıcam.. napıcam? tutup sırf "yok canım emeğe saygı duymalıyız" diyip dakikası 1.59 € den mi konuşcam? yada Trcell e kilitli cihazınızla yurt dışına çıktığınızda dakikası 0.99 Tl den mi görüşeceksiniz? karşı tarafa yazan meblağı dahil etmiyorum. yoksa bulunduğunuz ülkeden ön ödemeli kart alıp onunla mı konuşursunuz? 3g ihtiyacım oldu ne yapıcam? burayı daha fazla uzatmayacağım...

Kısacası jb olayı bir nevi telefonu kişiselleştirmektir ve bunuda herkes doğru düzgün yapamaz. yapanda kolay kolay jb den normal yazılıma dönmez(döneceksede shsh kaydı alır.. bu jb sadece Tr de değil dünyanın her yerinde olmasına rağmen apple, store dan dünyanın parasını kaldırdığı gibi birde üstüne şirket başarı ödülleri alıyor.. jb mi engelleyebilir bunu? engelleyen durumu olsaydı bir dakika daha cyda diye bir olay var olabilir miydi?

şuan yeni bir ip alacağım. oda sim kilitli gelecek büyük ihtimal. diyelim jb yapmadım. hadi app lerede para ödeyeyim. fakat zaten benim istediğim tek bir olay var oda sözlük. bana 3.000.000 kelimeli sözlük çıkardılar da benmi 100$/€ vermedim? hayır.. bu sözlük offline kullanılıyoda benmi uyuzluğuna jb yapıcam? hayır.. içeriğini bilmediğim uygulamaya para vericem, bi halta yaramayacak.. denendi de söyleniyor.
    Zaten jb olan telefonu satmak iste, ve buna jb yapılmadı de, bir allahın kulu inanmaz çünkü jb yapılmadığını bir allahın kulu anlayamaz. ben restore edip vereyim eline arkadaşın ve bana desin ki buna jb yapılmış veya yapılmamış.. diyemez... çünkü cihaz böyle üstün bi teknolojiye sahip..
    Yapmadan kullandığım cihazlarımda oldu ama yaptıklarımda.. keyf-i arzum nasıl isterse öyle kullanırım kimsede bana bunun için hesap soramaz. ceza kesemez.. "yanlış yapıyosun" diyemez..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KRML_KNN

quote:

yapmadım çünkü yazılım işindeyim ve yazılacak 2 satır kod ile bir telefonun etkisiz kılınabileceğini biliyorum, yapmadım çünkü banka hesaplarımı telefonumdan yönetiyorum ve yayınlayıcısı belli olmayan, tabiri caizse merdiven altında üretilmiş appleri telefonuma yükleyip kendimi riske atmam, yapmadım çünkü telefonu jb yüzünden kilitlenmiş ve restore yapamadığı için telefonunu çöpe atmış birini tanıyorum

Hocam cihaz kilitlenmis ve cope alilacak diye bir sey yokdur dfu ya al redtore yap duzelir
    Ek olarak neden jb yapiyorum azerbaycanda yasiyorum ve apple buraya iphone vermiyor bunun icin jb e muhtacim ama tr de yasasam bile jb yapardim cunki neden bedavasi ola ola para veryimki?

orası öyle tabi.Appler pahalı ama ben şöyle görüyorum ferrariye lpg taktırmak gibi birşey.Bu arada arkadaşım telefoncuydu dediklerinizin hepsini bir bir yaptı ama bir sonuç alamadı.Kimsenin gözünü korkutmak istemem ama durum bu

Ferrai prestijdir, LPG tasarruftur arkadaşım.

• ilk defa para vererek app satın aldım,değişik duygu
  • @Ocean Mist

Yahu 2000 Tl telefona verip programa para verememek rezilliktir. Korsan kullanım hırsızlıktır. Navigasyon programına verecek parası yoksa Maps kullanacak, oyuna verecek paraso yoksa oynamayacak.

Programcı inekler yazsın biz beleş kullanalım, oh ne güzel.

Bende korsan kullanıyorum, Hırsızız ve Kul Hakkı yiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

@Ocean Mist

Yahu 2000 Tl telefona verip programa para verememek rezilliktir. Korsan kullanım hırsızlıktır. Navigasyon programına verecek parası yoksa Maps kullanacak, oyuna verecek paraso yoksa oynamayacak.

Programcı inekler yazsın biz beleş kullanalım, oh ne güzel.

Bende korsan kullanıyorum, Hırsızız ve Kul Hakkı yiyoruz.

Renkdaş arkadaşım orası ayrı bir mevzu zaten dediğine girersek işin birde sosyal boyutu ve gerçekleri var ki bu fiyatlandırma politikasına kadar gider, akıllı fiyatlar varken kimse kopya oyun almaz, konu iphone ile sınırlı değil, içinde olan herşeyi kapsar, bu yüzden genel düşünmek lazım, dediğim gibi bunun ucunu bulamazsın, benim söylediğim şey şu, burda beni hiç tanımayan birisi,kalkıp hırsız diyemez veya şurdaki insanlara da diyemez ben buna izin vermem, kimsenin böyle bir hakkı yok, bilmiyorum ben mi çok insancılım, konu beni uzaktan yakından ilgilendirmiyor bile, hani yarası var deseniz.
    Ha siz kendinizi hırsız diye nitelendiriyorsunuz orası ayrı...

Parası yoksa oynamayacak demek kadar yanlış bir düşünce yok, bunu söylüyorsanız ülke gerçeklerinin farkında değilsiniz, fiyatlandırma konusundan bahsediyorum size, bu oyun (genel konuşuyorum) TR' de 30-50 lira olursa kopya zaten alınmaz ama bu oyun 150 lira olursa burda yanlış bizim değil, yapımcı,dağıtıcı herneyse bunlarındır, yok öyle mantık... Sen insanları böyle sömürmeye çalışırsan, insanlarda seni sömürür.

Siz şimdi 2000 lira para verip şu telefonu alan herkesi zengin filan mı sanıyorsunuz, adam elindekini avucundakini vererek almışda olabilir o yüzden bu genelleme yanlış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 8 Aralık 2010; 19:44:48 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.