Şimdi Ara

Neden JB Yapmazsin.? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
6.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alpman

Arada olan bazı suçlamaları ve sürtüşmeleri saymazsak güzel bir forum olmuş... Paylaşan herkese çok teşekkürler.

Eşimin telefonu abd'de alınma olduğu için mecburen jb yapmıştım (2008 yapımı 2G).
    kendime halen bir iphone alamamış olsam da, çok yakından forumları takip ediyorum. açıkça söylemek gerekirse, alırsam hemen jb yaparım diye düşünüyordum. ama buradaki bazı arkadaşlar kafamda soru işareti doğurdu... işin kötüsü, jb'in kişiselleştirmeye yönelik avantajlarından dolayı halen net olamıyorum (örneğin eşimin telefonunda sbsetting yüklü... evet, gerçekten çok pratik bir uygulama)...

Ama bazı arkadaşlar da bahsetmiş, benim de şüphelerim vardı... jb'li telefonlardaki olası güvenlik açığı gerçekten risk oluşturabilir. özellikle bankacılık işlemlerini ya da ne bileyim evdeki ip kamerasına bağlananlar için, ya da remote ile evdeki bilgisayara bağlananlar için bile (belki...). Gerçi, internetin olduğu bir ortamda "%100 güvenlik" mümkün de olmasa gerek ama bu tip 3ncü kişi uygulamaları gerçekten riski arttırıyor sanırım...

Bu işten anlayanlara sorum, jb'li veya jb'siz, olası güvenlik açıklarını nasıl engelliyorsunuz... Ayrı bir başlık açmak istemedim ama belki de anlayan biri açarsa çok makbule geçer...

diğer sorum da,
    jb yapmayanlar veya yapıp da crack program indirmeyenler, navigasyon uygulamaları için 90-100 dolar para veriyorlar mı, yoksa google maps'i mi kullanıyorlar... ya da bilmediğim başka ucuz/bedava program mı var? bu programları ne kadar verimli kullanabiliyorlar? gps olayı benim için kritik. google maps'de sesle yönlendirme olmaması beni çok hayalkırıklığına uğratmıştı (abim o şekilde kullanıyordu) ama belki artık değişmiştir durum, bilmiyorum...

ekleme: son olarak, eğer nav programı satın alırsak, güncellemeler için (1. bug düzeltme ve iyileştirme 2. harita güncelleme) de para veriliyor mu? aynı soru aslında tüm paralı uygulamalar için de sorulabilir...

teşekkürler,
    alpman

bildiğim kadarıyla güncelleştirmeler bedava fakat başka bir ülkenin haritalarını yüklersen ücretli.Ben bir süre cihazın gps'ini kullandım sonra navigasyon cihazı satın aldım.Gps de gayet kullanışlı merak etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carnadormania

Her jailbreak yapan ilaçlı uygulama yüklemiyor. İşkembenizden atıp adamın canını sıkmayın. JB ye laf eden yapmasın yapmayanı öldürecez demiyorlar. Telefonla içli dışlı olmak isteyen ki genelde öyledir yapar. Sadece gösteriş için aldıysa ki böyle tip çok türkiyede onlar yapmaz çünkü ne olduğunuda bilmez ve ben telefona 2 milyar saydıysam niye kalkıp uygulama için ayretten para vereyim. ?

gördüğüm en saçma mantık :) Gösteriş için alan insan jailbreak yapmaz nasıl bir mantıkdır :) Iphone ile 3. yılım daha önce jailbreakle baya bir haşir neşir oldum fakat bir süre sonra gereksiz geldi özellikle app lere gelen updateleri sürekli kontrol etmek zorunda kalmak her updatede yeniden indirmek tlefon kitlendiğinde restore etmek ki telfonun kitlenme ihtimali bile hoş değil ben senin yerine doğru mantıkla cevap veriyim 2 milyar verip telefon alıyorum 100-150 milyondan neden kaçim :) Her işimi gördükten sonra oparatör logom olmayı versin veya kilili ekranımda saat yukarda olmasın daha bir çok gereksiz özellik tabiki bana göre :) Jailbreak zararını bir gün telefonunz kitlenir restore etmek zorunda klaırsınız o zmn anlarsınız neyse tercih meselesi sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Jailbreak ise lisansını ödemediğin bir yazılım değildir.
    Bir vaka düşünelim, Electronic Arts'ın satışa sunduğu Fifa oyununu jailbreak'i kullanarak indirdin. Jailbreak'ten değil, lisanssız yazılım kullanımından ceza alırsın.
    Bir avukat bu ikisinin arasındaki farkı bilir, ona göre yorum yapar. Kendini de bu şekilde deşifre etmez.
    Umarım gerçekten avukat değilsindir, eğer öyleyse bilmeden konuşan herhangi bir vatandaşsın.
    Yok gerçekten avukatsan, ülkemizin durumu gerçekten çok kötü.

Jailbreak yapmak size Fifa'yı bedava indirme zorunluluğu getirmiyor, telefona jailbreak yapsanız dahi AppStore'a girip uygulamaları para ödeyerek indirebilirsiniz.

Bir vaka daha düşünelim, jb'siz telefonunuza internetten indirdiğiniz mp3'leri yüklediniz. Lisanssız müzik kullanımından ceza alırsınız. Ama ben telefonumu jb yapmama rağmen müziklerimi iTunes üzerinden satın aldığım için ceza almam..Yani artık jailbreak=illegal kullanım mantığından kurtulun, kafasına koyan adam her türlü illegal kullanır telefonunu.

Yukarıda abdsev nickli arkadaş güzelce özetlemiş jb ile gelen yenilikleri, onlara ek olarak bir o kadar daha özellik ben sayabilirim.

Siz Ferrari alıp 90'ı geçmiyorsunuz ama jb sahipleri altlarındaki Ferrari ile 200'ü görüyor. Belki daha çok yakıyor, ama arabanında hakkını veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tritone

kullandığım programlar ve oyunlar maximum 3$
    2000tl telefona vermiş biri olarak 5-10$' ın ekonomisini yapmayı komik buluyorum

Aynen katılıyorum... Ayrıca ilk zamanlarda bazı programalar sadece jb'de olabiliyorsu şimdi öyle bir durum da yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doritozz

Halkımızda şöyle bir görüş var;
    "eee 2000 lirayı telefona verdik ya daha ne olsun" Bu gibi insanlar çevremde bolca bulunmakta.1800 lira verdiği telefonuna 50 liralık kılıfı pahalı diye almayan, 1 dolarına kıyamayıp oyunu almayan ve alanlara enayi gözüyle bakan kişiler.Telefonumda 10 dolarlık oyun var 10 dolar nedir beyler ? 14 lira değil mi ? Çerez parası..şimdi kimse çıkıp da senin için çerez parası olabilir demesin 1600 lirayı bu telefona gömen adam 15-20 liranın hesabını yapmaz.Ha derseniz kişiselleştirmek için jb yapıyorum ona amenna

Bu yorumun üstüne aksi yönde bir yorum yazılamaz bana göre sonuna kadar haklısın arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therion-x -- 6 Aralık 2010; 15:42:28 >

• JB HIRSIZLIK DEĞİLDİR..!!!

AMERİKADA BİLE YASAL HALE GELMİŞ OLAN BİRŞEY NEDEN TÜRKİYEDE HIRSIZLIK ANLAMINA GELSİN Kİ...
    SADECE TÜRKİYEDE JB YAPINCA GARANTİDIŞI OLUYOR AMA RESTORE EDİNCE DURUM ÇÖZÜLÜYOR.....
    SİZ NEDEN BAHSEDİYORSUNUZ Kİ.. YOK HIRSIZLIKMIŞ YOK BİLMEM NEYMİŞ.. HİÇ BİR ALAKASI YOK..
    IPODUN ÇIKTIĞI ÜLKEDE BİLE JB YASALKEN SİZİN BURADA BOŞ YERE TARTIŞMANIZ ALAKASIZ......
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoVBoY47

quote:

2000tl telefona vermiş biri olarak 5-10$' ın ekonomisini yapmayı komik buluyorum

Aynen katılıyorum... Ayrıca ilk zamanlarda bazı programalar sadece jb'de olabiliyorsu şimdi öyle bir durum da yok.

bende bu mantığı anlamıyorum. yahu niye yapmıyoruz? telefona 2000TL verince birden bire cebimizdeki parayı heryere saçma zorunluluğumu geliyor? 2000 tl de versem 10.000 tl de versem verdiğim her kuruşun hesabını yaparım, neden bunu yapmak ayıp birşeymiş gibi gözüküyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Orijinalden alıntı: KoVBoY47

quote:

bende bu mantığı anlamıyorum. yahu niye yapmıyoruz? telefona 2000TL verince birden bire cebimizdeki parayı heryere saçma zorunluluğumu geliyor? 2000 tl de versem 10.000 tl de versem verdiğim her kuruşun hesabını yaparım, neden bunu yapmak ayıp birşeymiş gibi gözüküyor?

jb yapilabilir ama neden insanlar crack programlar kullanmiyor demek bana garip geliyor. prensip olarak yasal olmayan program kullanmak istemiyordur, neden anormal olsun ki bu? bence cok normal. bizde de esimde 3gs var ve hic crack app yok, sadece sbsettings gibi ozellikler icin kullaniyoruz jbyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 6 Aralık 2010; 16:11:27 >

• "abi telefona 2000 TL verdim, uygulamaya da para mı vericem" demek, bu alışveriş merkezinde kıyafetler çok pahalı o nedenle migros'tan muz çalıyorum demeye benziyor. apple uygulamalardan para kazanıyor ancak paranın esas kısmı 3-5 kişiden oluşan yazılım ekiplerine gidiyor.

Ülkemizin önde gelen forumlarından biri olan dh'de bile uygulama satın almak enayilik gibi bir yapı oluşmuş. Türkiye'de bu tür çalışma biçimi daha yaygın olsa genç nüfus bu kadar işsizlikle boğuşmaz. 3-5 kişi bir araya gelir, 2-3 tane app yapar bunlar 1-2 dolardan 10,000 - 20,000 satsa işte sana gelir, evinden de çalış kirayla vsyle uğraşma. Ama mantalite bu şekilde olmadığı için bizde yürümez bu model. Önce insanların emeğe değer vermesi lazım, zaten yorum yapanlar arasında iş güç sahibi olanlar, emek verenler hemen belli oluyor

Ayrıca, "kardeşim, appleri crack kullanıyoruz diye kızıyorsun ama sen hiç mi korsan mp3 indirmedin, film indirmedin, windows'un korsan değil mi" diyenler var. Bu ahlaki olarak doğru olsa bile pratikte doğru bir yaklaşım değil, bir film yıldızı, bir şarkıcı, bir kameraman, yönetmen, kayıt asistanı vs vs o film ne kadar izlenirse, o müzik ne kadar dinlenirse o kadar popüler olur ve çok kazanırlar. bir şarkıcı çok dinlenecek ki çok konser verebilsin, daha çok programlara çıkabilsin. ama yazılımcı öyle mi? "abi sen süper angry birds diye oyun yapmışsın gel beyaz show'a çık" demez kimse, yazılımcının para kazanmasının tek yolu o yazılımın satılmasıdır.

Windows ne kadar korsan kullanılırsa microsoft o kadar kazanır, çünkü korsan kullanan insan windowsa alışkın hale gelir ve gelecekte çalışacağı kurum windows satın almak zorunda kalır ki adamı eğitmek için ayrı masraf yapmak zorunda kalmasın.

Özetle, kullandığınız paralı app'lere para verin, 2000 TL vermişken 3-5 hesabı yapmak hoş değil. vermek istemiyorsanız da en azından bu halinizle övünmeyin ya da para veren insanları enayi yerine koymayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: laconf

"abi telefona 2000 TL verdim, uygulamaya da para mı vericem" demek, bu alışveriş merkezinde kıyafetler çok pahalı o nedenle migros'tan muz çalıyorum demeye benziyor. apple uygulamalardan para kazanıyor ancak paranın esas kısmı 3-5 kişiden oluşan yazılım ekiplerine gidiyor.

Ülkemizin önde gelen forumlarından biri olan dh'de bile uygulama satın almak enayilik gibi bir yapı oluşmuş. Türkiye'de bu tür çalışma biçimi daha yaygın olsa genç nüfus bu kadar işsizlikle boğuşmaz. 3-5 kişi bir araya gelir, 2-3 tane app yapar bunlar 1-2 dolardan 10,000 - 20,000 satsa işte sana gelir, evinden de çalış kirayla vsyle uğraşma. Ama mantalite bu şekilde olmadığı için bizde yürümez bu model. Önce insanların emeğe değer vermesi lazım, zaten yorum yapanlar arasında iş güç sahibi olanlar, emek verenler hemen belli oluyor

Ayrıca, "kardeşim, appleri crack kullanıyoruz diye kızıyorsun ama sen hiç mi korsan mp3 indirmedin, film indirmedin, windows'un korsan değil mi" diyenler var. Bu ahlaki olarak doğru olsa bile pratikte doğru bir yaklaşım değil, bir film yıldızı, bir şarkıcı, bir kameraman, yönetmen, kayıt asistanı vs vs o film ne kadar izlenirse, o müzik ne kadar dinlenirse o kadar popüler olur ve çok kazanırlar. bir şarkıcı çok dinlenecek ki çok konser verebilsin, daha çok programlara çıkabilsin. ama yazılımcı öyle mi? "abi sen süper angry birds diye oyun yapmışsın gel beyaz show'a çık" demez kimse, yazılımcının para kazanmasının tek yolu o yazılımın satılmasıdır.

Windows ne kadar korsan kullanılırsa microsoft o kadar kazanır, çünkü korsan kullanan insan windowsa alışkın hale gelir ve gelecekte çalışacağı kurum windows satın almak zorunda kalır ki adamı eğitmek için ayrı masraf yapmak zorunda kalmasın.

Özetle, kullandığınız paralı app'lere para verin, 2000 TL vermişken 3-5 hesabı yapmak hoş değil. vermek istemiyorsanız da en azından bu halinizle övünmeyin ya da para veren insanları enayi yerine koymayın..

Şimdi baktımda o bazılarının bazılarını enayi gördüğü gruptayım,AppStore'dan gelen fatura maillerini topladım (ki appstore'dan zaten tamamı görünüyor) 3 ay gibi olmuş alalı ve 778USD ödemişim.Hepside değer şeyler,helal olsun yapanlara Zaten bazılarını enayi gören enayiler yüzünden ülkenin bu konudaki bilgi seviyesi yerlerde dolaşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

telefonumda 150 oyun ve app var. ortalama 2 dolardan 300 dolar. yani 500 tl ye yakın bi rakam yapar. ki oyunun programın bi üst sürümü çıktıkça yine almak zorundasın. fifa 9 fifa 10 fifa 11 gibi.

senelik 500 tl vercek kadar enayi değilim.

ve paran olsa dahi iphone u iphone yapan bitesms tarzı programları kuramassın

hocam jb yapmayıp para verip alanlara enayi deme hakkına haiz değilsin ...

• jb yapmayan (veya yapan) arkadaşlar word ve excel ve powerpoint benzeri ihtiyaçları için quickoffice programını mı kullanıyorlar?
    bu programı kullanmak istemeyenler için alternatif bir uygulama var mı ve bu uygulama Microsoft word excel ve power point ile uyumlu mu? Aynı uygulamalar aynı zamanda iwork bünyesindeki pages, numbers ve keynote ile de uyumlu mu?

Teşekkürler,
  • Benim konuyu acmamdaki amac kimseyi germek yada tartışma yaratmak degildi. Bazı arkadaslar JB yapmayana enayi diyemezsin demis ama ben zaten öyle birsey deme luksüm yok. Yapmayanların neden yapmadıgını ögrenmekti. Yani ne bilim garanti dışı kalır yada telefona birsey olur bu riske giremek istemez vs. yada mevcut kullanımı yetiyor mu yada bildikleri baska birsey var mi die. bazı hos cevaplar tatmin edice yanıtlar aldım mutlu oldum ama. Bazı arkadasların JB yapanlar yasadısı emek hırsızı lafinada epeyce güldüm. Bazıları popuper olmak icin 15 yıldır bilgisayar kullanırım crack program girmedi pc demeye basladi. Aferin biride otursun yazsın bizde onları indire-lim onlar kazansın bakalim. Alkışlayalım programcı arkadaslarımız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReeaLs -- 7 Aralık 2010; 10:26:08 >
  • pil ömrünü göçerttiği için jb yapmıyorum. ha bir de jailbreak olunca telefonla çok ilgileniyorum eşim rahatsız oluyor :) jb yapmayınca telefonu daha az kurcaladığımı farkettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

telefonumda 150 oyun ve app var. ortalama 2 dolardan 300 dolar. yani 500 tl ye yakın bi rakam yapar. ki oyunun programın bi üst sürümü çıktıkça yine almak zorundasın. fifa 9 fifa 10 fifa 11 gibi.

senelik 500 tl vercek kadar enayi değilim.

ve paran olsa dahi iphone u iphone yapan bitesms tarzı programları kuramassın

Bende JB'li kullanıyorum, ancak sonuçta hırsızlık var. O programları indirmezsin olur biter, zaten para versen 500 TL'lik uygulama indirmezsin. Oyunlara gelince PES 11 alınca PES 10 alanlara bedava oyun dağıtılmıyor herkes buna para veriyor.

Kullandığım en pahalı program 19.99 olan PONS Almanca - Türkçe sözlük. Ancak orjinal kitap şeklinde PONS sözlüğümde var. Öğrenciyim ve programa 19 dolar verecek durumum yok. Gidip 2€'ya döner yerken bile düşünüyorum. İş sahibi olunca çalışırken maddi durumumu oturtursam gidip JB'dir unlocktur uğraşmam verir parasını kullanırım.

CD ve Film içinde aynısı geçerli bende. En büyük hayalim duvar kadar kitaplıkta film arşivi yapmak.

İnsanları birşeyin ücretini ödediği için "enayi" olarak nitelendiremezsiniz. Size göre trene para verenlerde "enayidir" tellerin altından atlayanlarda "zekidir".

JB Hırsızlık değil ama lisansız uygulama hırsızlıktır. Şu anda bende arada indiriyorum ama gidip lisansa para verene hiçirşey diyemem adam tamamen haklıdır.

• görende jb yapılınca telefonun kanatları çıkıyor, çalınca uçarak yanına geliyor sanacak...

kilit aç yazısı beni rahatsız etmiyor ki oraya volkan yazmak için jb yapayım...
    tema gereği duymuyorum ki ekran arkası koyduğum foto ile memnunum...
    versiyon çıkınca uzunca süre "yükleyemiyorum jbli benim iphonum" cümlesini kurmak istemiyorum.
    allaha şükür durumum iyi... app'lere verdiğim 1$,5$,10$'lar bana dokunmuyor... 2000lira vermişim telefona 3 5 dolardan mı kaçacam... ama bu telefonu alıp hattında (-) kontor bulnanlarda var... neyse kalp kırmayayım şimdi...

sonuçta jb yapana saygım sonsuz, ama yapmayanlarada neden yapmıyorsunuz diye yüklenilmesini sevmiyorum.
  • ip4 aldım,ve jb yapmak istemiyorum.Sevdiğim bazı uygulamalar var.
    şimdi kredi kartı bulmam lazım.
    peki bir sey soracagım,uygulama update istediğinde ve atıyorum telefon restore oldu
    yine almak için para mı vereceğiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan.Turan
    ip4 aldım,ve jb yapmak istemiyorum.Sevdiğim bazı uygulamalar var.
    peki bir sey soracagım,uygulama update istediğinde ve atıyorum telefon restore oldu

Aynı Apple-id'ni kullanarak başka bir Iphoneye satın aldığın app'leri atabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan.Turan

ip4 aldım,ve jb yapmak istemiyorum.Sevdiğim bazı uygulamalar var.

Uygulamayı bir kere aldıktan sonra ömür boyu senindir restore falan farketmez yani.
  • Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.