Şimdi Ara

Neden JB Yapmazsin.? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
6.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • JB lide kullandım JB sizde ama JB siz çok daha iyi bence. Sonuç olarak bunu çıkardım iPhone orjinal hali ile güzel.
    App lere gelice Parasını veriyoruz işte yoksa hırsızlık oluyor yani şu an nereden baksan 50$ yi geçmiştir aldığım app. ler.
  • Konuyu açan arkadaşa tavsiyem 1 ay jb li kullansın 1 ay normal hangisini beğeniyorsa onda kalsın ben öyle yapıcam
  • 2 bin lira telefona gömüp;
    Kontörsüz gezmek,
    Korsan yazılım kullanmak,
    Bu telefona sahip olmayanları aşağılamak,
    Bir de pişkinliğe vurup yazılım hırsızlığıyla övünmek paha biçilemez.

Hepsini tek tek listeye alıp, yönetim kurallarıyla kalem kalem takip edip, haklarında cezai işlem yapılması için elimden geleni yapacağım. Kurallar ne kadar hak veriyorsa hepsini zorlayacağım bu adamların mesaj yazamaması için.
    Bunu da böyle bilin.

PS: Sözüm meclisten dışarı, lafın hangi kitleye gittiği açık ve net.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doritozz
    yapmadım çünkü yazılım işindeyim ve yazılacak 2 satır kod ile bir telefonun etkisiz kılınabileceğini biliyorum, yapmadım çünkü banka hesaplarımı telefonumdan yönetiyorum ve yayınlayıcısı belli olmayan, tabiri caizse merdiven altında üretilmiş appleri telefonuma yükleyip kendimi riske atmam, yapmadım çünkü telefonu jb yüzünden kilitlenmiş ve restore yapamadığı için telefonunu çöpe atmış birini tanıyorum

Katılıyorum ve Haram dan korkmayida ekliyorum bir iki kez yaptım 3g de yavaşlama ve pil tüketme dısında faZla bir yararı yok bende teknoloji meraklisiyim bilgisayar sektorundeyim meraksizliktan veya hava için aldığımdan değil gercekten ihtiyac duymadığından yapmıyorum 3-5 oyun var onuda satın aldım dedikleri gibi 3-5 doları geçmez

• Halkımızda şöyle bir görüş var;
    "eee 2000 lirayı telefona verdik ya daha ne olsun" Bu gibi insanlar çevremde bolca bulunmakta.1800 lira verdiği telefonuna 50 liralık kılıfı pahalı diye almayan, 1 dolarına kıyamayıp oyunu almayan ve alanlara enayi gözüyle bakan kişiler.Telefonumda 10 dolarlık oyun var 10 dolar nedir beyler ? 14 lira değil mi ? Çerez parası..şimdi kimse çıkıp da senin için çerez parası olabilir demesin 1600 lirayı bu telefona gömen adam 15-20 liranın hesabını yapmaz.Ha derseniz kişiselleştirmek için jb yapıyorum ona amenna
  • "Amerika Birleşik Devletleri‘nde jailbreak‘çiler için sürpriz ve sevindirici bir gelişme yaşandı. Bağımsız avukatlardan oluşan EFF (Electronic Frontier Foundation) örgütü, Apple ile giriştiği hukuk mücadelesinden galip çıktı. Amerikan Telif Hakları ofisinin kararına göre dijital hakları yöneten yasaya yani DMCA‘ya (Digital Millennium Copyright Act) mobil cihazlardaki jailbreak ve unlock işlemleri için istisna (daha doğrusu “muafiyet”) kondu.

Sözün özü, jailbreak ve unlock işlemlerinin, yasalar çerçevesinde tamamen meşru olduğu ve herhangi bir suç teşkil etmediği kesinleşti.

Bu karara göre, Apple jailbreak‘çileri illegalite – yasa dışılık ile suçlayamayacak. Fakat, bu demek olmuyor ki jailbreak işlemini engellemek için, garanti dışı bırakmak ya da teknik önlemler almak son bulacak.

Apple, cihaz üzerinde ve yazılımında istediği kısıtlamayı yapabilir; SIM’ini kilitleyebilir. Ya da jailbreak yapılmış bir telefon eline gelirse, garanti dışı bırakabilir. Yalnız, kişiler, cihaz üzerinde Apple’ın teknik kısıtlamalarla izin vermediği eylemleri yapmaktan, orijinal firmware dışında özel firmware’ler yüklemekten ya da SIM kilidini açmaktan dolayı suçlanamaz, yargılanamaz."

Senin bu haberden haberin yok heralde. Yok suç duyurusunda bulunacam, yok savcılığa gidecem... Milleti tehditler falan. Apple'ın avukatı mısın sen!!! Ama ben gerçekten avukatım. Uzmanlığım da bilişim hukuku. Yok illa bişey yapacam diyorsan ve **tüne güveniyorsan benden başlayabilirsin. Millet önünde daha fazla küçük duruma düşme. Akşam akşam sinirlerimi hoplattın ya...

• JB yapiyorum cunku telefonumu kullanmam lazim yani asil amacim unlock ama kullanimi kolaylastiran uygulamalarida goz ardi etmek mumkun degil (bknz: activator, removeBG, FolderEnhancer)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tritone

kullandığım programlar ve oyunlar maximum 3$
    2000tl telefona vermiş biri olarak 5-10$' ın ekonomisini yapmayı komik buluyorum

telefonumda 150 oyun ve app var. ortalama 2 dolardan 300 dolar. yani 500 tl ye yakın bi rakam yapar. ki oyunun programın bi üst sürümü çıktıkça yine almak zorundasın. fifa 9 fifa 10 fifa 11 gibi.

senelik 500 tl vercek kadar enayi değilim.

ve paran olsa dahi iphone u iphone yapan bitesms tarzı programları kuramassın
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

2 bin lira telefona gömüp;
    Kontörsüz gezmek,

Hepsini tek tek listeye alıp, yönetim kurallarıyla kalem kalem takip edip, haklarında cezai işlem yapılması için elimden geleni yapacağım. Kurallar ne kadar hak veriyorsa hepsini zorlayacağım bu adamların mesaj yazamaması için.
    Bunu da böyle bilin.

bunların arasından korsan yazılım kullanmaya katılmıyorum.Şuan hangimiz ben korsan tek bir yazılım kullanmıyorum der.En basitinden örnek vereyim windows kullanıyorsunuz.Office e 450 lira para vereniniz oldu mu?Tabi burda anlatmak istediğim çalın korsan kullanın değil jb korsancılık olarak görülmemeli.Ben jb yaparsam korsan olarak yükleyeceğim tek yazılım.navigasyon olur onun dışındakiler zaten çok para değil 99 cent bişey 6 dolarlıklarda zaten düşüyor arada öyle alırım emek hırsızlığını karşıyım ama bu jb yi korsan olarak görmeyin telefonda olmayan ve telefona gerekle bilimum dünya kadar yazılım var.ama kimse jb yapmak zorunda değil bu telefon jb siz kullanılır herhalde dünya kadar bedava app var her türlü işinizi görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 78erhan78 -- 6 Aralık 2010; 0:56:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitkacar

"Amerika Birleşik Devletleri‘nde jailbreak‘çiler için sürpriz ve sevindirici bir gelişme yaşandı. Bağımsız avukatlardan oluşan EFF (Electronic Frontier Foundation) örgütü, Apple ile giriştiği hukuk mücadelesinden galip çıktı. Amerikan Telif Hakları ofisinin kararına göre dijital hakları yöneten yasaya yani DMCA‘ya (Digital Millennium Copyright Act) mobil cihazlardaki jailbreak ve unlock işlemleri için istisna (daha doğrusu “muafiyet”) kondu.

Sözün özü, jailbreak ve unlock işlemlerinin, yasalar çerçevesinde tamamen meşru olduğu ve herhangi bir suç teşkil etmediği kesinleşti.

Bu karara göre, Apple jailbreak‘çileri illegalite – yasa dışılık ile suçlayamayacak. Fakat, bu demek olmuyor ki jailbreak işlemini engellemek için, garanti dışı bırakmak ya da teknik önlemler almak son bulacak.

Apple, cihaz üzerinde ve yazılımında istediği kısıtlamayı yapabilir; SIM’ini kilitleyebilir. Ya da jailbreak yapılmış bir telefon eline gelirse, garanti dışı bırakabilir. Yalnız, kişiler, cihaz üzerinde Apple’ın teknik kısıtlamalarla izin vermediği eylemleri yapmaktan, orijinal firmware dışında özel firmware’ler yüklemekten ya da SIM kilidini açmaktan dolayı suçlanamaz, yargılanamaz."

Senin bu haberden haberin yok heralde. Yok suç duyurusunda bulunacam, yok savcılığa gidecem... Milleti tehditler falan. Apple'ın avukatı mısın sen!!! Ama ben gerçekten avukatım. Uzmanlığım da bilişim hukuku. Yok illa bişey yapacam diyorsan ve **tüne güveniyorsan benden başlayabilirsin. Millet önünde daha fazla küçük duruma düşme. Akşam akşam sinirlerimi hoplattın ya...

Ben senin avukat olduğuna inanmıyorum, eğer gerçekten avukatsan da hukuk fakültesini yaz okulları ve kayırmacılıkla bitirdiğini düşünürüm.
    Lisanssız yazılım kullanımıyla ilgili maddeler açık ve nettir. Parasını ödemediğin herhangi bir yazılım da lisanssızdır.

Hemen mevzuatta gerekli maddeyi bulalım, kendisi 4110'a tabidir.
    Bilgisayar programları, ülkemizde 12 Haziran 1995 tarihinde yürürlüğe girerek, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nu değiştiren 4110 Sayılı yasayla 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında koruma altına alınmıştır. 21 Şubat 2001 tarihli yasayla koruma kapsamı genişletilmiş ve cezalar artırılarak caydırıcılık kazandırılmıştır. Bunun dışında bilgisayar programları 1991 yılında Türk Ceza Kanunu'nun ''Bilişim Suçları'' adı altında düzenlediği 525/a maddesi ile de cezai anlamda koruma altındadır. Lisanssız yazılımın, çoğaltılması, yayılması, nakledilmesi, ticari mevkiye konulması, ayrıca Türk Ticaret Kanunu gereği haksız rekabet fiili ve suçu teşkil eder. Yine yazılım adı marka olarak tescilli ise fiil aynı zamanda Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri uyarınca da marka suçu teşkil eder. Lisanssız satışın bir mahkeme kararı ile tespiti halinde alıcı ve satıcılar ayrıca vergi hukuk açısından "vergi kaçakçılığı'' suçu ve cezaları ile karşılaşacaktır.

Yaptırımlar Nelerdir?
    • 6 yıla kadar hapis ve 150.000 TL'ye kadar ağır para cezası,

• Lisanssız yazılımların, bilgisayarların ve teknik sistemlerin mühürlenmesi, müsaderesi ve imhası

• İşyerinin geçici süreyle kapatılması

• 6 aydan 3 yıla kadar meslek ve ticaretten men cezası

• Suça ilişkin mahkeme kararının yüksek tirajlı gazetelerde ilanı

• Her bir yazılım için ayrı ayrı talep edilebilecek yüksek miktarlarda tazminat

Jailbreak ise lisansını ödemediğin bir yazılım değildir.
    Bir vaka düşünelim, Electronic Arts'ın satışa sunduğu Fifa oyununu jailbreak'i kullanarak indirdin. Jailbreak'ten değil, lisanssız yazılım kullanımından ceza alırsın.
    Bir avukat bu ikisinin arasındaki farkı bilir, ona göre yorum yapar. Kendini de bu şekilde deşifre etmez.
    Umarım gerçekten avukat değilsindir, eğer öyleyse bilmeden konuşan herhangi bir vatandaşsın.
    Yok gerçekten avukatsan, ülkemizin durumu gerçekten çok kötü.

• App Store'da hiçbir işe yaramayan sadece müşteriyi(bizi) kandırıp 0.99$'ın peşinde olan çok kişi var. Ben ne yapıyorum. Önce crack'lisini yükleyip test ediyorum. Beğenirsem app store'dan parasını verip alıyorum. Ve bizim çevredeki iphone'lara yüklüyorum.
    Geçende kuzene diyorumki istersen cihazı 4.2'ye update edelim. Şu şu özellikler çıkmış. Ama 4.2 jailbreak olmadığı için eklediğimiz sistemsel özellikleri kaybedeceksin. Direk adam boşver diyor.
    Aşağıdaki özellikler jailbreak için fazlasıyla yeterli neden;

Activator: Tek bir hareketle istediğiniz işlemi yapabiliyorsunuz. Mesela masaüstünde cihazı sallayınca mesajları aç gibi.
    Sbsettings : IPhone'nun kullanımını kolaylaştıran temel program. Activator sayesinde belirlediğiniz şekilde açılan menüden istediğiniz işlemi (3g,interneti,bluetooth'u,ekranın parlaklığını,wifiyi ...) açıp kapatabiliyorunuz.
    Five icon Dock : Alt sabit ikon (Dock) kısmına 5 ikon koyabiliyorsunuz.
    İnfinifolders : Klasörlere 12 den fazla uygulama koyabiliyorsunuz.
    3G Unrestrictor : Telefonuzu kandırmaya yarayan uygulama. Mesela facetime'ı 3G ile kullanabiliyorsunuz.(Dk başı 3MB kota yiyor). Yada youtube'dan videoları normal wifiden izlediğiniz kalitede izleyebiliyorsunuz.
    MyWi: Telefonunuzu Access Point gibi kullanıp interneti wireless üzerinden etraftaki cihazlara dağıtabiliyorsunuz.
    Youtube 2: Youtube'dan video indirebiliyorsunuz. (Belki jailbreaksız uygulama olabilir ama bunu gibi olamaz. Direk youtube uygulamasıyla bütünleşiyor)
    MultiCleaner : Activator sayesinde belirlediğiniz şekilde tek tuşla bütün açık tüm programları kapatabiliyorsunuz.
    iProtect : iPhone menüsündeki istediğiniz programa şifre koyabiliyorsunuz.
    iPhone Delivery : Mesajlarda iletim raporu.
    FastSnap : Kamera'da direk fotoğraf çekmek için ses tuşlarını kullanabiliyorsunuz. Normalde ters şekilde foroğraf çekmek resmen işkence.
    Auto3G : Telefonunuzu kullanmadığınızda otomatik olarak 3g'yi kapatıyor. Arka planda internete Edge'den devam ediyor. Pil tasarrufu için olmazsa olmaz.
    Winterboard : Tema için olmazsa olmaz.
    Ayrıca nette bulabileceğiniz tr dil dosyaları yardımıyla en çok kullandığımız uygulamarı türkçeye çevirebiliriz. Benim facebook, Awesome note, Heywire, Shazam gibi uygulamalarım türkçe. Bunun için dosya sistemine erişmek gerekiyor.

Ve daha bilmediğim birçok özelliği var bu jailbreak'ın.

Bu arada jailbreak'sız yada jailbreaklı cihazın güvenli olduğunu mu sanıyorsunuz? iPhone'un yazılımında sürekli açıklar çıkıyor ve buradan yazılıma jailbreak işlemi yapılıyor. Açık her türlü var bu cihazda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @bdullah -- 6 Aralık 2010; 1:37:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitkacar
    "Amerika Birleşik Devletleri‘nde jailbreak‘çiler için sürpriz ve sevindirici bir gelişme yaşandı. Bağımsız avukatlardan oluşan EFF (Electronic Frontier Foundation) örgütü, Apple ile giriştiği hukuk mücadelesinden galip çıktı. Amerikan Telif Hakları ofisinin kararına göre dijital hakları yöneten yasaya yani DMCA‘ya (Digital Millennium Copyright Act) mobil cihazlardaki jailbreak ve unlock işlemleri için istisna (daha doğrusu “muafiyet”) kondu.

;-)

• burada yazılanları okuyunca bir an kendimi enayi gibi hissettim. hoş saygı göstermek enayilik olmuş bu devirde. soruyu soran arkadaşa cevap vermem gerekirse;

- jailbreak'i sırf telefona tam hakim olmak için yapmak istiyorum, sistem dosyalarını görmek istiyorum, operatör logosudur, kilit aç yazısıdır vb değişiklikleri yapmak istediğimden kullanacağım diyorsan iyi.

- fakat bedava uygulama için diyorsan bu kötü. ben igo ve bir kaç özel program hariç çoğu programa 1 dolar verip aldım. taş çatlasın 300$'a denk gelir bu. güzel tarafı iphone'nun ileriki modellerini alsam dahi bunları hala kullanabileceğim.

- telefona zaten para verdik, yazılımlara niye para vereyim ki diyorsan; telefoncuya gidip " en yüksek megapikselli telefon istiyorum " diyen adamdan farkın yoktur gözümde. sonuçta bir telefon alınmadan önce, o telefonun ihtiyaç/olanak çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğine inanırım.

- he bu arada, jailbreak yapanların çoğunluğu kendini bilgisayar kurdu moduna sokmuş. ( çoğunluktan bahsediyorum. ) windows 3.1'den 7'ye kadar kullandım, az çok yazılımcılığım da var, sonrasında değişen ilgi alanları vs derken insanın gözü; bilgisayar temasıymış, telefon temasıymış, operatör logosuymuş görmez oluyor. buna inanabilirsin samimiyetimle söylüyorum. o aldığın cihazların ( telefon, bilgisayar ) seni en az uğraştıracak şekilde, sana en iyi hizmeti sağlaması asıl etken olmaya başlıyor. ( eskiden bizde çok severdik bilgisayara ince ayar çekelim, telefona özel firmware yükleyelim ) zaten bu son sebepten dolayı, macbook alıp windows'a veda ettim.

- gelelim sinir olduğum şu lisansız lisanslı olayına. öğrenci arkadaşlara lafım yok, heves eder kullanır, korsan dvd alır, ipod alır limewire'den mp3 indirir. bunlar olur, dünyanın her yerinde de oluyor. ama burada asıl nokta bilgisayarı için en iyi sistemi toplayıp 3000 4000 tl bayılan, telefona 2000 tl bayılan kesime. bu paraları verdikten sonra, olayı sığ boyuta indirgeyerek " office'e kim para verir demek " güzel yurduma has bir şey. tekrar söylüyorum buradaki nokta, tamamen dışa özen gösterme. en pahalı en güzel donanımları alıp, içini en ucuz yollu şekilde kapatmaya çalışmak. ( hoş zaten bu memleketimin sorunu )

öğrencilik bittikten ve iş hayatına atılıp para kazanmaya başladıktan sonra allaha şükür, bir lisansız kullanım, emek hırsızlığım olmadı.

mp3 indirmekmi? parçasını 0.50 cent civarı satan bir sürü mp3 sitesi var. illaki full albüm almana da gerek yok. zaten istisnalar hariç hangi şarkıcının albümündeki tüm parçalar güzel olur?

office kullanmak mı? mecburum zaten işim gereği. içli dışlıyım sürekli. hatta office olmasa bunlarca şeyin altından nasıl kalkardım diye hep düşünürüm. benim para kazanmama yardımcı olan bir uygulamaya niye bir kerelik 450 lira vermeyeyim? yoksa bir sunum esnasında " yazılımınız sahte olabilir " uyarısı almak daha mı hoş? ya da google'da " office 2010 crack " diye aramak?

- gelelim ps3'e. psn store açılmış. hoş benim ps3'te oynadığım 3 klasik oyun vardır. gerisine bakmam bile. almamda. pes, nba ve gran turismo. ikisi her sene çıkar, biri duruma göre değişir. senede bir, güzel bir hobiye 500 milyon ayırmak çok mu fazla? 5 liralık sigarayı her gün içip her ay 150 lira ayrıldığını düşündüğümüzde?

neyse, konu çok dağıldı. jail break ile ilgili düşüncelerim bunlar. diğerleri, bu konuyu saptıranlara yönelik.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackyTurtle

burada yazılanları okuyunca bir an kendimi enayi gibi hissettim. hoş saygı göstermek enayilik olmuş bu devirde. soruyu soran arkadaşa cevap vermem gerekirse;

- jailbreak'i sırf telefona tam hakim olmak için yapmak istiyorum, sistem dosyalarını görmek istiyorum, operatör logosudur, kilit aç yazısıdır vb değişiklikleri yapmak istediğimden kullanacağım diyorsan iyi.

- fakat bedava uygulama için diyorsan bu kötü. ben igo ve bir kaç özel program hariç çoğu programa 1 dolar verip aldım. taş çatlasın 300$'a denk gelir bu. güzel tarafı iphone'nun ileriki modellerini alsam dahi bunları hala kullanabileceğim.

- telefona zaten para verdik, yazılımlara niye para vereyim ki diyorsan; telefoncuya gidip " en yüksek megapikselli telefon istiyorum " diyen adamdan farkın yoktur gözümde. sonuçta bir telefon alınmadan önce, o telefonun ihtiyaç/olanak çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğine inanırım.

- he bu arada, jailbreak yapanların çoğunluğu kendini bilgisayar kurdu moduna sokmuş. ( çoğunluktan bahsediyorum. ) windows 3.1'den 7'ye kadar kullandım, az çok yazılımcılığım da var, sonrasında değişen ilgi alanları vs derken insanın gözü; bilgisayar temasıymış, telefon temasıymış, operatör logosuymuş görmez oluyor. buna inanabilirsin samimiyetimle söylüyorum. o aldığın cihazların ( telefon, bilgisayar ) seni en az uğraştıracak şekilde, sana en iyi hizmeti sağlaması asıl etken olmaya başlıyor. ( eskiden bizde çok severdik bilgisayara ince ayar çekelim, telefona özel firmware yükleyelim ) zaten bu son sebepten dolayı, macbook alıp windows'a veda ettim.

- gelelim sinir olduğum şu lisansız lisanslı olayına. öğrenci arkadaşlara lafım yok, heves eder kullanır, korsan dvd alır, ipod alır limewire'den mp3 indirir. bunlar olur, dünyanın her yerinde de oluyor. ama burada asıl nokta bilgisayarı için en iyi sistemi toplayıp 3000 4000 tl bayılan, telefona 2000 tl bayılan kesime. bu paraları verdikten sonra, olayı sığ boyuta indirgeyerek " office'e kim para verir demek " güzel yurduma has bir şey. tekrar söylüyorum buradaki nokta, tamamen dışa özen gösterme. en pahalı en güzel donanımları alıp, içini en ucuz yollu şekilde kapatmaya çalışmak. ( hoş zaten bu memleketimin sorunu )

öğrencilik bittikten ve iş hayatına atılıp para kazanmaya başladıktan sonra allaha şükür, bir lisansız kullanım, emek hırsızlığım olmadı.

mp3 indirmekmi? parçasını 0.50 cent civarı satan bir sürü mp3 sitesi var. illaki full albüm almana da gerek yok. zaten istisnalar hariç hangi şarkıcının albümündeki tüm parçalar güzel olur?

office kullanmak mı? mecburum zaten işim gereği. içli dışlıyım sürekli. hatta office olmasa bunlarca şeyin altından nasıl kalkardım diye hep düşünürüm. benim para kazanmama yardımcı olan bir uygulamaya niye bir kerelik 450 lira vermeyeyim? yoksa bir sunum esnasında " yazılımınız sahte olabilir " uyarısı almak daha mı hoş? ya da google'da " office 2010 crack " diye aramak?

- gelelim ps3'e. psn store açılmış. hoş benim ps3'te oynadığım 3 klasik oyun vardır. gerisine bakmam bile. almamda. pes, nba ve gran turismo. ikisi her sene çıkar, biri duruma göre değişir. senede bir, güzel bir hobiye 500 milyon ayırmak çok mu fazla? 5 liralık sigarayı her gün içip her ay 150 lira ayrıldığını düşündüğümüzde?

neyse, konu çok dağıldı. jail break ile ilgili düşüncelerim bunlar. diğerleri, bu konuyu saptıranlara yönelik.

cok guzel anlatmissin arkadasim yazdiklarina %100 katiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

2 bin lira telefona gömüp;
    Kontörsüz gezmek,

Bunu da böyle bilin.

Konuyu açan kişi özellikle kızları jb'den anlamadığı için aşağılayıcı, diğer jb yapmayan erkekleri ise cahil, hava yapmak için aldığını belirten yazıları vardı. Şikayet ettim ve yönetim o kısımları sildi. Siz ve diğer arkadaşlar o yazıları görseydiniz şimdi burada bütün herkes konuyu açanın üstüne çullanıyor olurdu. Önce konuyu aşağılayıcı bir şekilde açan zihniyet değişmeli.

Hala bir telefonla artistlik yapılabildiğini sananlar var. Gerçektende komik, aslında onlarada kızmamak lazım. Türkiye teknolojiyi geriden takip ederek, imkansızlıklarda olunca, yani sonradan görünce böyle oluyor. Bunuda söylerken genel anlamda söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 6 Aralık 2010; 6:14:41 >

• Jb yapıpta Cydia dan uygulama satın alanlar ne yapacaklar? Onlarda mı hırsız oluyor ? Apple izin vermediği uygulamalar Cydia da satılabiliyor. Mesel abenim satın aldığım MyWii ve Itether programları. Dahada bunun gibi bir sürü programı Cydia dan satın alabiliyorsunuz. ssh ile makineya bağlanıp kendi yedeklerinizi alabiliyorsunuz. Yada kendiniz program yazıp adres defterini kendiniz istediğiniz gibi düzenleyip geri yüklersiniz. SMS lerin yedeğini alırsınız, kitap, video gibi dosyaları Itunes gerek kalmadan ve çok daha hızlı şekile kendiniz atarsınız.

Ayrıca yukarıda yazan arkadaşın dediği gibi JB yasa dışı değildir. JB yaptıktan sonra kırılmış program yüklemek yasadışıdır. JB ile illegal yönteme başvurmadan yapılabilecek o kadar çok şey varki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdsev

App Store'da hiçbir işe yaramayan sadece müşteriyi(bizi) kandırıp 0.99$'ın peşinde olan çok kişi var. Ben ne yapıyorum. Önce crack'lisini yükleyip test ediyorum. Beğenirsem app store'dan parasını verip alıyorum. Ve bizim çevredeki iphone'lara yüklüyorum.
    Geçende kuzene diyorumki istersen cihazı 4.2'ye update edelim. Şu şu özellikler çıkmış. Ama 4.2 jailbreak olmadığı için eklediğimiz sistemsel özellikleri kaybedeceksin. Direk adam boşver diyor.
    Aşağıdaki özellikler jailbreak için fazlasıyla yeterli neden;

Activator: Tek bir hareketle istediğiniz işlemi yapabiliyorsunuz. Mesela masaüstünde cihazı sallayınca mesajları aç gibi.
    Sbsettings : IPhone'nun kullanımını kolaylaştıran temel program. Activator sayesinde belirlediğiniz şekilde açılan menüden istediğiniz işlemi (3g,interneti,bluetooth'u,ekranın parlaklığını,wifiyi ...) açıp kapatabiliyorunuz.
    Five icon Dock : Alt sabit ikon (Dock) kısmına 5 ikon koyabiliyorsunuz.
    İnfinifolders : Klasörlere 12 den fazla uygulama koyabiliyorsunuz.
    3G Unrestrictor : Telefonuzu kandırmaya yarayan uygulama. Mesela facetime'ı 3G ile kullanabiliyorsunuz.(Dk başı 3MB kota yiyor). Yada youtube'dan videoları normal wifiden izlediğiniz kalitede izleyebiliyorsunuz.
    MyWi: Telefonunuzu Access Point gibi kullanıp interneti wireless üzerinden etraftaki cihazlara dağıtabiliyorsunuz.
    Youtube 2: Youtube'dan video indirebiliyorsunuz. (Belki jailbreaksız uygulama olabilir ama bunu gibi olamaz. Direk youtube uygulamasıyla bütünleşiyor)
    MultiCleaner : Activator sayesinde belirlediğiniz şekilde tek tuşla bütün açık tüm programları kapatabiliyorsunuz.
    iProtect : iPhone menüsündeki istediğiniz programa şifre koyabiliyorsunuz.
    iPhone Delivery : Mesajlarda iletim raporu.
    FastSnap : Kamera'da direk fotoğraf çekmek için ses tuşlarını kullanabiliyorsunuz. Normalde ters şekilde foroğraf çekmek resmen işkence.
    Auto3G : Telefonunuzu kullanmadığınızda otomatik olarak 3g'yi kapatıyor. Arka planda internete Edge'den devam ediyor. Pil tasarrufu için olmazsa olmaz.
    Winterboard : Tema için olmazsa olmaz.
    Ayrıca nette bulabileceğiniz tr dil dosyaları yardımıyla en çok kullandığımız uygulamarı türkçeye çevirebiliriz. Benim facebook, Awesome note, Heywire, Shazam gibi uygulamalarım türkçe. Bunun için dosya sistemine erişmek gerekiyor.

Ve daha bilmediğim birçok özelliği var bu jailbreak'ın.

Bu arada jailbreak'sız yada jailbreaklı cihazın güvenli olduğunu mu sanıyorsunuz? iPhone'un yazılımında sürekli açıklar çıkıyor ve buradan yazılıma jailbreak işlemi yapılıyor. Açık her türlü var bu cihazda.

Bu konuda katılıyorum.Kişiselleştirmek için jb olmazsa olmazdır fakat crackli oyun indirmek bana göre emek hırsızlığıdır

• JB yapıyorum, ve JB olmazsa ben zaten iphone değil android telefonu kullanırdım nedenmi?

1- Kendi çapımda iphone üzerinden işim ile ilgili yada hobi amaçlı geliştirdiğim uygulamalar var, kendi kullanacğaım uygulamaları yüklemek için 100 dolara 1 senelik lisans almak istemiyorum.

2- Steve Jobs'un bana uygun gördüğü şekilde değil kendi kendime uygun gördüğüm şekilde telefonumu kullanmak istiyorum. (ör: iphone 2g üzerinden mms atmak, 3g üzerinden facetime görüşmek, wifi üzerinden internet paylaştırmak, kablosuz sync, iki iphone arası dosya paylaşımı, sınırsız airvideo vs.. gibi...)

3- Emeğe saygım sonsuz ama hiçbir şekilde demosu olmayan bir oyunada gözüm kapalı 4-5 hatta 10 dolar para verecek bir insan değilim, önce crackli olanını indiririm sonra beğenirsem zaten mutlaka o oyunu/programı satın alıyorum, zaten verdiğimiz para 2-3 adet kutu kola parası ayrıca verilen emeği bizzat yaşayan birisi olarak çalmaya gönlüm elvermiyor.

4- Eğer kullanmak istediğim bir programın firması tnezzül edip türkiyede uygulamasını yayımlamadıysa kurusa bakmasın ben JB li telefonumla o uygulamayı indiririm.

5- iphone4 'ün fiyatı hadi yurtdışındaki sürümlere göre daha mantıklı bir fiyata geldi ama amerikadan zamanında 500TL'ye aldığım iphone 2G yi burada insanlar 1250 liraya satmaya çalışıyorsa JB yapanlardan allah razı olsun sayelerinde unlock edip 3 sene çatır çatır kullandım, hala da onlar sayesinde eşim kullanmaya devam ediyor.

6- Bana UYGUN GÖRÜLDÜĞÜ gibi değil, BENİM UYGUN GÖRDÜĞÜM gibi kullanmak istediğimden Jailbreak yapıyorum.

Not: burada JB li telefon kullananları hırsız ilan eden arkadaşların hayatlarında adam gibi ellerine iphone alıp kullanmadıkları çok açık bir şeklide belli oluyor. Kedi yetişemediği ete mundar dermiş hesabı oluyo bu tarz yorumlar biraz

• Mecbur jb yapıyorum (Ama sanırım mecbur olmasaydım da yapardım).

Çünkü cihazım yurtdışından hediye geldi. Pasaporta bile zorla kaydettirdim.

Cihaz kilitli oldugundan ancak unlock işlemini jb ile yapabiliyorum.

Sonrasında da bir sürü oyunu, navigasyon programını, uygulama programını, sözlükleri, vs cydia'dan bulup bulup indiriyorum..

Pişman mıyım? Değilim. Kendimi suçlu hissediyor muyum? Hayır.
  • Arada olan bazı suçlamaları ve sürtüşmeleri saymazsak güzel bir forum olmuş... Paylaşan herkese çok teşekkürler.

Eşimin telefonu abd'de alınma olduğu için mecburen jb yapmıştım (2008 yapımı 2G).
    kendime halen bir iphone alamamış olsam da, çok yakından forumları takip ediyorum. açıkça söylemek gerekirse, alırsam hemen jb yaparım diye düşünüyordum. ama buradaki bazı arkadaşlar kafamda soru işareti doğurdu... işin kötüsü, jb'in kişiselleştirmeye yönelik avantajlarından dolayı halen net olamıyorum (örneğin eşimin telefonunda sbsetting yüklü... evet, gerçekten çok pratik bir uygulama)...

Ama bazı arkadaşlar da bahsetmiş, benim de şüphelerim vardı... jb'li telefonlardaki olası güvenlik açığı gerçekten risk oluşturabilir. özellikle bankacılık işlemlerini ya da ne bileyim evdeki ip kamerasına bağlananlar için, ya da remote ile evdeki bilgisayara bağlananlar için bile (belki...). Gerçi, internetin olduğu bir ortamda "%100 güvenlik" mümkün de olmasa gerek ama bu tip 3ncü kişi uygulamaları gerçekten riski arttırıyor sanırım...

Bu işten anlayanlara sorum, jb'li veya jb'siz, olası güvenlik açıklarını nasıl engelliyorsunuz... Ayrı bir başlık açmak istemedim ama belki de anlayan biri açarsa çok makbule geçer...

diğer sorum da,
    jb yapmayanlar veya yapıp da crack program indirmeyenler, navigasyon uygulamaları için 90-100 dolar para veriyorlar mı, yoksa google maps'i mi kullanıyorlar... ya da bilmediğim başka ucuz/bedava program mı var? bu programları ne kadar verimli kullanabiliyorlar? gps olayı benim için kritik. google maps'de sesle yönlendirme olmaması beni çok hayalkırıklığına uğratmıştı (abim o şekilde kullanıyordu) ama belki artık değişmiştir durum, bilmiyorum...

ekleme: son olarak, eğer nav programı satın alırsak, güncellemeler için (1. bug düzeltme ve iyileştirme 2. harita güncelleme) de para veriliyor mu? aynı soru aslında tüm paralı uygulamalar için de sorulabilir...

teşekkürler,
    alpman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpman -- 6 Aralık 2010; 13:09:24 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.