Şimdi Ara

Neden JB Yapmazsin.? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
6.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Carnadormania
    Her jailbreak yapan ilaçlı uygulama yüklemiyor. İşkembenizden atıp adamın canını sıkmayın. JB ye laf eden yapmasın yapmayanı öldürecez demiyorlar. Telefonla içli dışlı olmak isteyen ki genelde öyledir yapar. Sadece gösteriş için aldıysa ki böyle tip çok türkiyede onlar yapmaz çünkü ne olduğunuda bilmez ve ben telefona 2 milyar saydıysam niye kalkıp uygulama için ayretten para vereyim. ?

Son madde hariç katılıyorum. 152 tane uygulamam var (99$ olan iGo da dahil) ve JB'li kullanıyorum. Telefonumda AppSync veya installous'ta yüklü degil. Toplamda 250-300 dolarlık uygulamam var. Yukarıda arkadasın birinin dediği gibi 0,99'luk indirimleri falan yakaladığımda sevdiğim seyleri indirdim. Zamanla baktım ki bu kadar uygulama olmuş. JB'yi niye yapıyorum?

1- SBSettings (Herkes biliyor)
    2- iPhone Delivery (Mesajlara iletim raporu)
    3- Display Out (Composite AV Kablo ile her uygulamada görüntü almak için)
    4- Covert (Safari'de private browsing)
    5- openSSH (PC üzerinden dosya yoneticisi, iGo içindeki istemediğim haritaları falan silmek için)
    6- iBlaclist (Arama ve mesaj engelleme)
    7- 3G Unrestrictor (3G'den kaliteli Youtube ve 3G üzerinden FaceTime için)
    8- Turkcell Operatör Logosu
    .
    .
    .

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. JB = korsan yazılım mantığından çıkın artık :)

Ayrıca JB yaptıktan sonra Terminal ile root şifresini değiştirirseniz ve saçma sapan uygulamalar yüklemezseniz JB'nin hiç bir güvenlik açığı kalmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 5 Aralık 2010; 9:24:29 >

• jb'e gerek yok diyen arkadaşlar sbsettings ve activator'u hiç kullandılar mı acaba?
  • Bence telefona bedava oyun ve uygulama için jb yapmak mantıksızlık.bu yüzden jb yapılmamalı. ama sen telefonun fabrika çıkışı özelliklerinden memnun değilsen jb gerçekten nebi derya
  • Sadece SBSettings bile geçerli bir neden.
  • jb li telefon tamamen kisisellesmis tlfn demektr,jb li bir telefon digerine benzemez,hem kim
    n derse desin app lara para vermemek guzel bi olay,,jb yi simlock olayi gibi dusunun mesela ,2telefon dusunun ayni fiyatta 1i jb li digeri jb siz,hangisini secerdiniz?
  • bende yapmadım yapmayıda dusunmuyorum.insan tedirgin oluyor.kitleyi verirlerse telefonları ne olucak?99 dolarlık jbli program kurtarabilecekmi telefonu.yasa dısı iş zaten gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doritozz

yapmadım çünkü yazılım işindeyim ve yazılacak 2 satır kod ile bir telefonun etkisiz kılınabileceğini biliyorum, yapmadım çünkü banka hesaplarımı telefonumdan yönetiyorum ve yayınlayıcısı belli olmayan, tabiri caizse merdiven altında üretilmiş appleri telefonuma yükleyip kendimi riske atmam, yapmadım çünkü telefonu jb yüzünden kilitlenmiş ve restore yapamadığı için telefonunu çöpe atmış birini tanıyorum

Bu dediklerini iphone u daha yeni keşfetmiş kişiler söylüyo..yok arkadaşımınki jb yaparken kilitlendi telefonu çöpe attı falan filan..geçiniz bunları..o kadar kişi kullanıyo bu jb yi gidip adam senin banka bilgilerinimi çalıcak ?
    bide yazılımcıyım demişsin yazık valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer
    bende yapmadım yapmayıda dusunmuyorum.insan tedirgin oluyor.kitleyi verirlerse telefonları ne olucak?99 dolarlık jbli program kurtarabilecekmi telefonu.yasa dısı iş zaten gerek yok.

Kitlemek? ya zaten biri dolaba falan kitlerse oyle app ler falan kurtaramaz,diger kitlemekten bahsediosaniz ,o zorrr adamin ..tunden kan alirlar,neyi nasil kitleyecek?
    jb li telefonun basina bisey gelme ihtimali jb siz telefonun basina bisey gelmesi ihtimalinden sadece %1 fazla(kullanici hatasi haric),(bence),
    jb yapmayanlarda buyuk bi cogunlgu jb den korkuyor,gereksiz gorenlere tabiki bisey denmez arz talep meselesi,,,
  • Suan için sunu soyliyebilirim ki ben iphone u kırmam çünkü zaten app Store da programlar ve oyunlar 0,99 cent...uğraşmaya değmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 5 Aralık 2010; 10:37:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carnadormania

Her jailbreak yapan ilaçlı uygulama yüklemiyor. İşkembenizden atıp adamın canını sıkmayın. JB ye laf eden yapmasın yapmayanı öldürecez demiyorlar. Telefonla içli dışlı olmak isteyen ki genelde öyledir yapar. Sadece gösteriş için aldıysa ki böyle tip çok türkiyede onlar yapmaz çünkü ne olduğunuda bilmez ve ben telefona 2 milyar saydıysam niye kalkıp uygulama için ayretten para vereyim. ?

koyu kısmın karşılığı = hırsızlık
  • Telefonun mevcut özellikleri ve Apple Store'daki uygulamalar benim için fazlasıyla yeterli.

Üstte bir arkadaş 8 maddelik hatta daha da uzayan bir liste yapmış.Açıkçası o 8 madde de benim için olmazsa olmaz şeyler değil.Bu yüzden jb yapmadım,yapmayı da planlamıyorum.

Kaldı ki Apple Store'daki uygulmalara 0.99 dolar vermek çok da zor gelmiyor bana.

Ek olarak jb ile cihaz yavaşlayacak ki bu isteyeceğim en son şey.

Arkadaşımın jbli 3Gsi var.Onun hızını gördükten sonra daha bir soğudum jbden
  • quote:

Orijinalden alıntı: jahnny

Telefonun mevcut özellikleri ve Apple Store'daki uygulamalar benim için fazlasıyla yeterli.

Üstte bir arkadaş 8 maddelik hatta daha da uzayan bir liste yapmış.Açıkçası o 8 madde de benim için olmazsa olmaz şeyler değil.Bu yüzden jb yapmadım,yapmayı da planlamıyorum.

Kaldı ki Apple Store'daki uygulmalara 0.99 dolar vermek çok da zor gelmiyor bana.

Ek olarak jb ile cihaz yavaşlayacak ki bu isteyeceğim en son şey.

Arkadaşımın jbli 3Gsi var.Onun hızını gördükten sonra daha bir soğudum jbden

yanlışınız var jb ile telefonunuzu daha da hızlandırmak mümkün.removebg programı veya başka programlarla tek hareketle telefondaki gereksiz uygulamaları kapatarak ram artışı sağlayabilirsiniz.Bu da telefonunuzun daha hızlı çalışmasını sağlar.

• Jb'yi hırsızlık olarak nitelendirmek çok yanlış, her JB yapan free app indirmez. Benim JB yapmaktaki amacım telefonda eksikliğini hissettigim özellikleri kazandirmakti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er-soy

Jb'yi hırsızlık olarak nitelendirmek çok yanlış, her JB yapan free app indirmez. Benim JB yapmaktaki amacım telefonda eksikliğini hissettigim özellikleri kazandirmakti.

Eğer o gerçekten bu amaç için yapan gruptaysanız zaten 100 kişiden 1 kişidende birisiniz.JB çıksın diye fellik fellik ortalığı kavuranları görüyoruz,ama o eksikleri bir an önce kullanmak olmasa gerek değilmi
  • Bencede bunun karşılığı HİRSİZLİKTİR.
    Çünkü hakkın olmayan bişeyi izinsiz ve yasal olmayan yollarla temin ediyorsun. Free nin anlamı nedir?kullana bilirsin ,indire bilirsin,karşılığında bisi istemiyoruz. Demektir. Ücretli ise bunun fiyatı budur. Emegimizin karşılığı olarak bu parayı istiyoruz demektir. Ama jb liler o programları izinsiz ,yasal olmayan yollardan karşılığını vermeden alıp kullanmaktir. Madem cebinde 2milyarlik telefon taşıyorsun,buna gücün yetiyor !ozaman 70tl ye bu tl e incecik kapak da alırsın 50 liraya koruma jelatinide alırsın 99 dolarada uygulama indirirsin.
    Burda Apple inda çok büyük hatası var. Madem jb yasak diyorsunuz derhal telefonları kirletsin ve geri dönüşümü olmaksızın çöp yaparsın. Yada bu jb li telleri takip edemiyorsan herkese bu uygulamaları acarsın. Benim fikrim budur kimine uyar kimine uyar kimine uymaz. Ama dogrusu budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 5 Aralık 2010; 11:47:58 >
  • Bende JB taraftarıyım,ama üstte bir mesajda,banka hesaplarımı telefondan yönetiyorum....
    gibi mesajı okuyunca içime kurt düştü,he bugune kadar hiç mi bilmiyordum,biliyordum tabii.
    bende banka hesaplarımı kısmen telefondan girip yapıyorum bazen,gerçi tek kullanımlık şifre istiyor banka ama
    sonucta anahtar kodunuda telefona giriyoruz ki,bize tek kullanımlık şifre veriyor.
    ip4 gelsin,restore ederim bende 3G yi.4e de JB yapmamayı düşünüyordum zaten.
  • İsteyen istediği gibi kullanır ve bunu kimse sorgulayamaz
  • quote:

Bencede bunun karşılığı HİRSİZLİKTİR.
    Çünkü hakkın olmayan bişeyi izinsiz ve yasal olmayan yollarla temin ediyorsun. Free nin anlamı nedir?kullana bilirsin ,indire bilirsin,karşılığında bisi istemiyoruz. Demektir. Ücretli ise bunun fiyatı budur. Emegimizin karşılığı olarak bu parayı istiyoruz demektir. Ama jb liler o programları izinsiz ,yasal olmayan yollardan karşılığını vermeden alıp kullanmaktir. Madem cebinde 2milyarlik telefon taşıyorsun,buna gücün yetiyor !ozaman 70tl ye bu tl e incecik kapak da alırsın 50 liraya koruma jelatinide alırsın 99 dolarada uygulama indirirsin.
    Burda Apple inda çok büyük hatası var. Madem jb yasak diyorsunuz derhal telefonları kirletsin ve geri dönüşümü olmaksızın çöp yaparsın. Yada bu jb li telleri takip edemiyorsan herkese bu uygulamaları acarsın. Benim fikrim budur kimine uyar kimine uyar kimine uymaz. Ama dogrusu budur.

Yanlış anlamazsanız birşey sormak istiyorum.Şu ana kadar hiç filim,mp3 veya başka materyali telifine aykırı şekilde dowloand ettiniz mi veya çakma tabir edilen bir ürün kullandınız mı ?

• Jb yapan biri olarak söylüyorum : Telefon yavaşlıyor , pil ömrü azalıyor , güvenlik açıkları oluşuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARYEKE

quote:

Bencede bunun karşılığı HİRSİZLİKTİR.

Yanlış anlamazsanız birşey sormak istiyorum.Şu ana kadar hiç filim,mp3 veya başka materyali telifine aykırı şekilde dowloand ettiniz mi veya çakma tabir edilen bir ürün kullandınız mı ?

Yok neden yanlış anlayim ,gençliğimde muhakkak olmuştur ama son zamanlarda öyle seyler yapmıyorum çünkü kendi iş yerimde emek karşılığı olduğu için dikkat ediyorum. Müzik indirmem çünkü sevmem film için de abimin kiralama mağazası var Ordan temin ediyorum kıyafette daha hiç çakma bisey giymedim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.