Şimdi Ara

Neden JB Yapmazsin.? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
6.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu tartışmak için 40 fırın ekmek yemek lazım, bu konuda ben de içinde olmak üzere tartışabilecek kapasitede birisi yok, mesele; cr.ck yaptı aa hırsız kadar basit değil, bu sadece söyleyen hakkında bilgi verir, ki benim itirazım insanlara gösterilen tutumdur, konu bence faydalıdır, size sorulan soru ise sadece ;
    Jb' li mi , JB siz mi?

Cevabınızı basitçe verin, üstünüze vazife olmayan işlere de karışmayın, herkes aynaya baksın öyle konuşsun...

İyi forumlar...
  • Ya iPhone'yi Jailbreak yaptıktan sonra ArcGis'i kurabilirmiyiz acaba:) Çünkü bi o kalmadı o da olursa evden ben size günlük 30 Depar garanti ediyorum :):)
  • JB = Hırsızlıktır bana göre.

"Hırsızlık sayılmaz bu" diyen pm atsın bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronokrator

JB = Hırsızlıktır bana göre.

"Hırsızlık sayılmaz bu" diyen pm atsın bana.

Şöyle desek daya iyi olur;
    JB yapıp ücretli uygulamaları kurmak...

JB'yi Cydia daki App Store'a giremeyen uygulamaları yüklemek için kullananlarda var (benim gibi)
  • Ne haliniz varsa görün...
    Son mesajım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkansayan
    Ya iPhone'yi Jailbreak yaptıktan sonra ArcGis'i kurabilirmiyiz acaba:) Çünkü bi o kalmadı o da olursa evden ben size günlük 30 Depar garanti ediyorum :):)

Arcgis de ne ola. Faydalı bisey mi? Öyleyse biz de kuralım. Free zaten AppStore da.
  • Hırsızlık falan iyice saçmalamışsınız.

Hayatınızda hiç mi mp3 indirmediniz,

Hiç mi yasal olmayan işletim sistemi kullanmadınız.

Hepiniz Office'e para verdiniz mi?

PS1 veya PS2 inize küçükken cip taktırıp oyun almadınız mı ?

PC de crackli oyunu çalıştırmak için kaç tane takla attığınızı saymadınız mı ?

CD veya DVD arşivinizde üstüne cd kalemi ile adınızı yazdığınız dizi veya filminiz yok mu ?

Veya netten part part film izlemedinizmi CD veya DVD ye para vermemeyim diye ?

Eğer sizler bunlardan birini yaptı iseniz ve bunun adı hırsızlıksa HEPİNİZ HIRSIZSINIZ. Haaa ben zamanında yaptım ama artık yapmıyorum , hepsine para veriyorum derseniz, Hırsızlık lafı veya lekesi silinmeyen bir kavramdır. Siz bir kere hırsızlık yapmış iseniz artık HIRSIZ olmuşsunuzdur. Eskiden hırsızdım şimdi değilim diye birşey yok.

Bilgisayardan anlayan bu tarz şeylerle uğraşmış her insan şu yukarı anlattıklarımı yapmıştır.

Şimdi burada tutup JB yapmak hırsızlıktır diye kimse kimseye laf atamaz bence. Tabi bu olaya hırsızlık denirse. O zaman hepiniz hırsızsınız burada dediklerimi bir kere yapmış olsanız bile.

Ayrıca bu JB olayını Apple kafaya takmıyor siz niye takıyorsunuz. Adamlar zaten alacağını alıyor yani. Geçiniz bunları isteyen yapar isteyen yapmaz. Kimse masal anlatmasın. Hele burası Türkiye ise...

• Sonuc olarak jb hırsızlık mı?
  • Tabi ki değil. Sadece emeğe saygısızlık diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik
    Sonuc olarak jb hırsızlık mı?

Sonuç olarak jb hırsızlık değil.
    Hırsızlık yapabilmek için en temel araç. Sen bu araçla istersen hırsızlık yaparsın istersen bu aracı daha farklı bir alanda kullanabilirsin. Mesela ses tuşlarıyla fotoğraf çekebilmek gibi.
    Uygulama hırsızlığı yapabilek için 2.araç ise AppSync programı. Bu program olmadan da kırılmış uygulamaları yükleyemezsin. Bu programı yüklemiş bile olsan kırılmış uygulama yüklemediğin sürece hırsızlık yapmış olmazsın. Çünkü AppSync programı başka amaçlarda da kullanılıyor.

Jb hırsızlık olsaydı Amerika'da yasal olurmuydu?
  • Abd de mahkeme karari ile serbest kalmis jb bizde hirsizlik diyorlar nasil dusunce tarzi anlamadim.
  • @abdsev arkadasim tam noktasina deginmis jb yaparsan hirsiz degilsin ama apple store' da para ile satilan urunu sen bedava telefonuna koyarsan iste o hirsizliktir sende hirsizsin bunun lami cimi yok. birde farkli acidan dusunun ve durustce cevap verin, siz belli bir egitim alacak o konuda uzmanlasacaksiniz sonra kafa yorup bir takim kodlar ile app' yapacaksiniz (hatta bazilari birkac kisinin kafa patlatarak ancak uretebildigi seyler bunlar) ve appele store' da yayinlanacaksisiniz (kisaca belli bir para ve emek harciyacaksiniz) sonra ben gelecem sizin onca para ve emek harcayarak hazirladiginiz seyi bedava yukleyecegim kendime siz olsaniz ne yapardiniz cok kizardiniz ve beni surum surum surundurmek icin elinizden geleni yapardiniz dimi bitaneside yazmis ona cok guldum kisaca ferrari = prestij, lpg=tasarruf, komik. butun bu ve bunun gibi savunma yazilari aslinda sdece vicdanlarini rahatlatmak icin yazilmis yazilar aslinda herkez biliyor hirsizlik oldugunu.
  • Developer lisansi olup crappstore yapabiliyorsa:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

@abdsev arkadasim tam noktasina deginmis jb yaparsan hirsiz degilsin ama apple store' da para ile satilan urunu sen bedava telefonuna koyarsan iste o hirsizliktir sende hirsizsin bunun lami cimi yok. birde farkli acidan dusunun ve durustce cevap verin, siz belli bir egitim alacak o konuda uzmanlasacaksiniz sonra kafa yorup bir takim kodlar ile app' yapacaksiniz (hatta bazilari birkac kisinin kafa patlatarak ancak uretebildigi seyler bunlar) ve appele store' da yayinlanacaksisiniz (kisaca belli bir para ve emek harciyacaksiniz) sonra ben gelecem sizin onca para ve emek harcayarak hazirladiginiz seyi bedava yukleyecegim kendime siz olsaniz ne yapardiniz cok kizardiniz ve beni surum surum surundurmek icin elinizden geleni yapardiniz dimi bitaneside yazmis ona cok guldum kisaca ferrari = prestij, lpg=tasarruf, komik. butun bu ve bunun gibi savunma yazilari aslinda sdece vicdanlarini rahatlatmak icin yazilmis yazilar aslinda herkez biliyor hirsizlik oldugunu.

Senin ne tür hırsızlıklar yaptığını merak ettim. Daha önceden yaptığın belli oluyor. Lamı cimi yok bu işin.

• quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

@abdsev arkadasim tam noktasina deginmis jb yaparsan hirsiz degilsin ama apple store' da para ile satilan urunu sen bedava telefonuna koyarsan iste o hirsizliktir sende hirsizsin bunun lami cimi yok. birde farkli acidan dusunun ve durustce cevap verin, siz belli bir egitim alacak o konuda uzmanlasacaksiniz sonra kafa yorup bir takim kodlar ile app' yapacaksiniz (hatta bazilari birkac kisinin kafa patlatarak ancak uretebildigi seyler bunlar) ve appele store' da yayinlanacaksisiniz (kisaca belli bir para ve emek harciyacaksiniz) sonra ben gelecem sizin onca para ve emek harcayarak hazirladiginiz seyi bedava yukleyecegim kendime siz olsaniz ne yapardiniz cok kizardiniz ve beni surum surum surundurmek icin elinizden geleni yapardiniz dimi bitaneside yazmis ona cok guldum kisaca ferrari = prestij, lpg=tasarruf, komik. butun bu ve bunun gibi savunma yazilari aslinda sdece vicdanlarini rahatlatmak icin yazilmis yazilar aslinda herkez biliyor hirsizlik oldugunu.

Senin ne tür hırsızlıklar yaptığını merak ettim. Daha önceden yaptığın belli oluyor. Lamı cimi yok bu işin.

ben aksini idda etmedimki ama bilerek ve isteyerek yeni versiyona upgrade ederek (4.2.1) kaldirdim zira burada yazdiklarimi dusundum. simdi huzurluyum. amacim kimseyi yargilamak degil (zaten haddimede degil) ben sadece dusuncemi yazdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extreme Victory -- 9 Aralık 2010; 9:51:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frtn

Adam gitmis igo ya 99 $ fiyat koymus Teamviewer a 99 $ fiyat koymus bu durumda jb makbul

teamviewer'ın free versiyonu da var üstelik hiçbir kısıtlama yok. Teamviewer "eğer iş için kullanacaksanız bunu satın alın" diyor. müşteriye güveniyor bir yerde. igo hakkında bilgim yok. zira 2 yıldır 3g sahibiyim bir kere olsun JB yapmadım.
  • kullandığınız korsan ne varsa bunun üzerinden siz para kazanmıyorsanız etik olarak değerlendirme şans'ı var.

eğer tam ters'i durum söz konusu ise yani bir eserin yaratıcısının üzerinden para kazanıyorsanız bu sefer etik olması düşünülemez bile.

düşünülecek bir konu'da

Bu kadar geniş bir bilgisayar kullanan bir kitlenin olduğu dünya'da,değerinden fazla bir film,müzik,program vs.. fazla ücret istemeleri burası daha'da düşündürücü.

bence bizden önce kendilerinin düşünmesi lazım neden korsan kullanıyor bu insanlar çünkü değerinden fazla olan bir şey'i ücret vermek burası düşündürücü.

firmalar eğer ki altyapı oluşturup fiyatlar'ı aşağı çekerlerse fazlasıyla kazanacaklar ama işte açgözlülük buna izin vermiyor.

örnek bizim yayınevleri

Tanıdığım bir yazar 10 lira'ya kitabı satılıyor.1 lira yazar'a veriliyor,9 lira yayınevi'ne kalıyor.

bir film bugün vizyon'daki bile olsa 3 dolar bile olsa daha çok kitle'ye ulaşacak ve fazlasıyla kazanılacak ama yapmıyor çünkü altyapı sermaye gerekli böyle daha iyi deyip fahiş fiyatlarda satılıyor.

edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_dn -- 9 Aralık 2010; 10:28:25 >

• konu madem hirsizliga geldi, soyle soyleyeyim, ilk hirsizliga tanik olusum ortaokuldaydi. isyeri (fabrika) kazancini ve dolayisiyla vergisini dusuk gosteren babasinin mercedesinden inip okul muhasebesinden parali yatili maasini alan arkadasimdi ilk kazigi atan.

sonra da universitede, ortaokulda gosterdigi vergi tabelasiyla coktan iflas etmesi gereken vergi levhasinin tarih kismini degistirip,bir de ustune basina yirtik pirtik elbise giyip burs komitesine cikti. calmis oldu burslari gercekten hakedenin bogazindan. durmak yoktu ona...

okuldaki normallestirilen ve "ne var ki?" denilen, ama can egrisi sisteminde resmen "hirsiz"lik olan kopya islerine hic girmeyeyim...

installous mu? hadi canim siz de...

daha bugun 120 tlnin altinda trafik borcu olanlarin borclari silinecektir. ben size turkcesini soyleyeyim, devlet kendi eliyle, cezasini normal yollardan zamaninda odeyen vatandasindan hirsizlik yapmis, onun iki kurusna goz dikmistir digerlerininkini affederek...

hirsizlik bu ulkede yasaldir, ozendirilir, ama dinimizce haramdir, oraya dokunmayacaksin iste...

• Konu özünden uzaklasmaya basladi arkadaslar. Benim konu acma amacim JB yapmayanlarin nedenini ögrenmekti ( gereksiz gördüm, Garanti gider diye korktum, Daha önce jb yaptim ve bariz sorunlarla karsilastim vb.) Konu iyice JB caiz midir ? yada degild midir? yönüne kaymaya basladi. Lütfen ben yazilim hirsizligi konularina girilsin istemiyorum. Bence öyle düsünen arkadaslar ben eminim ki emek hirsizligi kesin yapmislardir.( mp3/CD/DVD online film Crack oyun vs.)
  • Ne zaman o app store Tc. ye vergi verir o zaman parasıyla uygulama alırım.Ama benim devletime vergi vermeyen hatta devletimi muhattap bile almayan bir firmaya para kaptırmam.Aynı şey google içinde geçerli.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.