Şimdi Ara

Neden kaliteli müzik dinlemek bana yasak??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dacia Sandero Stepway 2013 model aracimda, söyle kaliteli sesler ile müzik dinlemek istediğim için, araçla gelen sadece ön kapılarda bulunan yüksek seslerde boğulan düşük seslerde de ne bass ne tiz veren hoparlörleri çıkarttım..
    Burada bi ayrıntıyı da atlamadan belirteyim, niyetim hoparlörleri kendim söküp takmaktı.. Fakat kapı döşemesi baya dandik olduğu için bi iki yer kırılınca vazgeçtim.. Amacım tasarruflu geliştirme yapmaktı.. Aynı mantıkla internetten 2 çift pioner hoparlör sipariş ettim..
    Gittim ustama verdim hoparlörleri taktı, bindim arabaya ve hüsran..
    Şimdi hoparlörler TS-G1732İ model pioner.. Toplam dört hoparlör neredeyse hiç bass vermiyor, sadece tiz sesler arttı diyebilirim..
    Bu saatten sonra hoparlörleri çıkarttım gönderdim desem satıcı kullanılmış malzemeyi kabul etmez.. Resmen orijinalden bassları çıkarttık, tiz koyduk yerine..
    Yüksek seslerde bogulma işi de devam ediyor.. Tabi bass olmadığı için sesi açıyorum biraz bass almak icin, bu seferde tizden beynim eriyor..
    Acaba bu TS-G1732İ Pioner hoparlörler bu kadar kötü mü gerçekten, yoksa stok teyp mi güç sağlayamıyor.. Güya 4x40w çıkışı var..
    Değerli yorumlarınızı bekliyorum acilen..
    Saygıyla sevgiyle iyi günler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı aracın 2014 ünden bende de var, ana ünite dahil herşeyi değiştirdim. kaliteli müzik için sizinde bütçenizi 2bin tl nin üzerine çıkartmanız gerekli. subwoofersız kapılardan istediğiniz bass sesi almanız mümkün değil. ana ünite single ya da double en az 2 çift rca lı ana ünite ile değişecek. ön ve arka kapılara 16cm bütçeye göre kaliteli component, bagaja 30cm slim kabin subwofer. 4 kanal ve mono anfi olmak üzere 2 adet anfi olacak. ya da tek 5 kanal anfi. doğru kablolama ve kaliteli işçilikle kaliteli ses alınır. bütçenizi belirtin size tüm sistemi listeleyim.

• Evet, kapılardan istediğiniz bass sesini alamazsınız kapılar bunun için verimlli değildir,,
    size tavsiyem, arabanın arka pandizotuna bir çift jameson js60 veya pioner 6976s bağlayın, arka kapılardaki kablolar bagaj bölümüne çekilecek, istediğiniz bası alırsınız,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Evet, kapılardan istediğiniz bass sesini alamazsınız kapılar bunun için verimlli değildir,,
    size tavsiyem, arabanın arka pandizotuna bir çift jameson js60 veya pioner 6976s bağlayın, arka kapılardaki kablolar bagaj bölümüne çekilecek, istediğiniz bası alırsınız,,

aynı teypden bende kullandım, teyp çıkışları berbat, 80 tllik teyp kadar performansı yok orjinal ünitenin, o nedenle orjinal üniteye anfisiz yatırım yapmasını önermiyorum. oval takılsa bile onları besliyecek gücü yok çıkışların. ayrıca arkadaşın isteği kaliteli müzik, kaliteli müzik aracın önünden gelmesi gerekir, arkaya yapılacak yatırımla sağlıklı sonuç alamaz, o nedenle ön kapılara kaliteli component şart, ve yukarda ki mesajda saydığım diğer bileşenler gerekli.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İlginiz için çok teşekkür ederim..
    Teybin çıkışlarının yetersiz olduğunu öğrendikten sonra küçük bir araştırma taptım...
    Teyp gerçekten leş...

Ben de tek din dönüştürücü çerçeve ile bir adet Sony DSX-A410Bt teyp alıp bağladım.
    Bağlantıyı kendim yaptım biraz zahmetli oldu. Fakat o boğulan baslar gitti bangır bangır
    ve oldukça tatmin edici kalitede müzik dinleyebiliyorum artık.

açıkcası hoparlörleri boşunadeğiştirdiğimi düşünüyorum. Eğer renault teyp bulunan arkadaşlar
    varsa sesten memnun olmayan teybi sony gibi bi markayla değiştirmeleri yeterli olacaktır.
  • husamxxl kullanıcısına yanıt
    ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, iyi güzel günlerde kullanın..
    Sadece ön kapıları pioner ile değiştiğinizi söylemiştiniz,
    Forumdaki daha bilgili arkadaşların yorumları doğrultusunda sistem kurulursa yüksek ve kaliteli ses almak mümkün.
    Benim tanıdık arkadaşımın 16cm pioner almasıyla beraber, bass konusunda büyük hüsran yaşaması ve bu hoparlörü kendi tercihi olarak bağaj bölümüne yer açtırıp js60 takmasıyla bass konusunda çok memnun kaldı,,
    bu bass sesini aynı şekilde veren 16cm hoparlör yapsana be pioneer,, sene 2000 deki sadece bagaj bölümüne sadece 2 adet koyunca güzel bass veren hoparlörden yapsana...
    Gitmiş bu zamandaki teybe 80hz bass koymuş, 100hz loud kazancı koymuş,, sen onu 50hz yapsana pioner kulağıma daha hoş gelir.
    zamanında aldığım 80tl lik teypte loud 40hz falan çünkü duydugum ses o şekilde, fakat ses seviyesi ve 1khz mid ayarı olmadığı için, teybi berbat sınıfına koyuyorum,,, pionerinde sesi yüksek güzel fakat bass kazançları 80hz üzeri olduğu için, onuda ton olarak berbat sınıfına koyuyorum,,
    pioner ve jameson ovaller bass konusunda benden olumlu yorum alır,, 16cm lik pioner ise olumsuz... belki şu hoparlör az bütçe ile pionerin çok üstünde dolu dolu bass sunabilir, denememiş olmak sıkıntı benim için >>http://www.hepsiburada.com/soundmagus-sm-17c-16-cm-component-takimi-p-OTAKTSM17C

gerçekten güzel sonuç istiyorsak, ecrasnian ın yorumları gibi yol izlemek gerekir,
    dediği gibi ön sahne önemli, birisi size birşey anlatırken arkada oturuyorsa arkaya dönüp onu dinleme ihtiyacı hissedersiniz rahat etmezsiniz dinlerken,, fakat yanınızda olsa yola bakarsınız, daha iyi
    olur, yukarıda yazdıklarım benim görüşüm ve birazda tecrübemdir,, isterimki 16cm ve 13cm hoparlörler içinde bass ve tizz yönünden iştebudur işte bunun bası iyidir gibisinden, bunu al, bass gelmezse ya kapı çok kötüdür yada teyp ayarında birşey vardır diyebileceğim tercübeler kazanmak isterim,, İyiki Forum var, tecrübeli diğer kişiler aydınlatıyor bizi

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Jameson js60ı Peugeot 307 pandizotunda 4 adet görmüştüm. Aç sesi dedim açtı, tiksindim. Eski aracımdaki 6976syi bir daha sevdim. 6976s oval hoparlörlerde f/p hakikaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.