ANAKARTA (BİOSA) ŞİFRE KOYDU İSE PİLE EN YAKIN JUMPERİ DİĞER İKİSİNE TAKVE POWER TUŞUNA BAŞ VE BİLG. AÇILIRSA HAMEN KAPAT SONRA YERİNE TAK VE ÇALIŞTIR GEÇMİŞ OLSUN....
HAAA KULLANICIYA KOMUŞŞA ŞİFRE BİLGİSAYARI AÇMAK İÇİN TUŞA BASTIKTAN SONRA F8 SÜREKLİ BAS BIRAK ORADAN GÜVENLİ MOD A GEÇ ADMİNİSTRATÖRE GİR KULLANICI HESAPLARINDAN ŞİFREYİ İSTER DEĞİŞTİR İSTER KALDIR.
yaw naptında babanı o kadar siinirlendirdin?
yukarıda 16 deil 15 yazacaktım yanlışlıkla 6 ya basmısşım hemsiz burada neden bulunuyorsunuz anlamadım yapılan yorumlarla dalga geçmek içinmi yardımcı olmak içinmi sorunu olan arkadaşın yazdığından anladığım kadsarıyla teknik konuda bilgisi yok yapılan yorumların bazıları arkadaş teknik konudan anlıyormuş gibi yapılmış bende oyüzden o şekilde yorum yaptım .. bu konu için 2 sayfa olmuş ama anlaşılan sorunu olan arkadaşta sorununu tam anlatamamışki bukar yoruma rağmen yardıma rağmen çözüm olmamış sizler yapılan yorumlarla dalga geçmeye devam edin anlaşılan başka işiniz yok .. KOLAY GELE
Yukarda bir arkadaş da bahsetmiş aslında sorunun cevabını ama kimse pek dikkate almamış.Konuyu açan arkadaş sorununun windows açılışından sonra siyah bi ekran daşifre istendiğini söylemiş.Yukardaki arkadaş ta belirtmiş.Bu windowsun özel şifreleme sistemi SYSKEY servisidir.Başlat-Çalıştır syskey yazın karşınıza küçük bir menü çıkacaktır.Bunu kırmak da oldukça zor.
sorun halledilmiş ...takmayın kafanıza bu kadar ....şimdi asıl sorun şurda ...bu soruyu soran şahsiyet nasıl yaptığını bize neden anlatmıyor ...anlat kardeşim ..... eğer anlatmazsan seni kınıyor ve lıyorum
Şimdi sıra babada foruma girip oğlum nete girmemesi için koyduğum şifreyi kırdı onu pc den nasıl uzak tutarım yardım lütfen gibisinden bir konu açacak.
Bence babani Rehin aL :D Şifreyi Söyletene kadarda işkence Et Kim ugrasacak bi O kadar ŞeyLE :P
bak ne yap biliyomusun baban elini felan yıkadıktan sonra baba gel bi aç şunu yaw de.Sonra sen ıslak tuşların konbinasyonundan yaparsın bişiler.
arkadaşlar biosa ters akım vermek ben anlam veremedim konuyla sizce de terslik yok mu çözümde bios resetlemekle ters akım vermek zaten aynı kapıya çıkıyor.
Arkadaşım arkadaşlar sana eksik bilgi vermişler.Senin yapman gereken bios pilini çıkarıp beklemek deilki.Sen bios pilini yerinden çıkardıktan sonra power kablosunuda çekiyosun daha sonra bios pilinin olduğu yerde bi sabit metal bide oynar bi metal var onların ikisine bir iletken metal yardımıyla(tornavida gibi)dokunuyosun dokunman ordaki sinyalleri sıfırlamana yardımcı ouyo.Yada sürekli power butonuna basarak da sıfırlayabilirsin.Benim dediklerimi uygula olmassa başka çözümler sunarız sana ok kolay gele
o soktugun pilin yanında bi tane jumper var boyle ufak kare seklinde plastik bir parca.bu jumperi p1-2 den alıp 2-3 takarsan makinayı acmaya calıstıgında acılmaz ama cmos default eder.sonra jumperi 1-2 getir yine al sana makina acıldı. ancak sifre artık olmadıgı için babanla aranda sorun cıkarsa sorumlu donanimhaber degildir haberin olsun yani
quote:
Orjinalden alıntı: 145jackal
o soktugun pilin yanında bi tane jumper var boyle ufak kare seklinde plastik bir parca.bu jumperi p1-2 den alıp 2-3 takarsan makinayı acmaya calıstıgında acılmaz ama cmos default eder.sonra jumperi 1-2 getir yine al sana makina acıldı. ancak sifre artık olmadıgı için babanla aranda sorun cıkarsa sorumlu donanimhaber degildir haberin olsun yani
ya hallettim diyor zaten. yalnız bu işlerden anlamadığı belli. o kadar kıvrandırdı milleti. clear cmos yapınca şifre falan nasıl sıfırlanmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: _CONCİNNA_
Şimdi sıra babada foruma girip oğlum nete girmemesi için koyduğum şifreyi kırdı onu pc den nasıl uzak tutarım yardım lütfen gibisinden bir konu açacak.
hocam kopardın beni yaw ....
quote:
Orjinalden alıntı: aposoft
quote:
Orjinalden alıntı: _CONCİNNA_
hocam kopardın beni yaw ....
Arkadaşlar jumperin yerini değiştirip bios ayarlarına girdi.bütün password ları sıfırladı.supervisor user psswordlara geldi üzerlerinden 15 / 20 defa entera bastı.sonra kapattı makinayı jumperın yerini değiştirdi açtı ve sorun hallolmuştu.Herkese ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim arkadaşlar
eğer açar açmaz siyah ekran ve bip bip diye ses geliyorsa baban ya remini sökmüş yada fişini çıkarmış sen şifre araken eminmki baban yaptığı akıllıkla kendinle gurur duyuyordur
arkadaşım heralde sen pili cıkarıyorsun ama kasanın elektirigini kesmiyorsun o yüzden pili çıkarmadan önce kasanın elektrik fişlerini çek sonra pili çıkart ve 15 sn sonra tak işlem tamam ;) kolay gelsin
dostum bak pili söküyorsun güzel peki maknayı elektirkten cıkartıyormusun o sekilde 10 dakika bekle hatta yarım saat bekle yada power supplyın elektirgini anakarta takıldıgı yerden sök ve pilsiz bir sekilde bekle 10 dakika bekle kesin sorun çözülür
bu işte bir terslik var. Biosu resetledikten sonra da hala sorun varsa bu normal değil.
quote:
Orjinalden alıntı: bozigir
bu işte bir terslik var. Biosu resetledikten sonra da hala sorun varsa bu normal değil.
bu anakart ne ise uzak durmak lazım. Ben henüz böyle bir ankart görmesem de.
Jumper yerini değiştirip biosa giriliyor, tekrar değiştirilip normal işlemler yapılıyor. İlginç
hocam mılletı ıyı gaza getırmıssın hee baslıga bak sorun cozulurse ust konu yapsınlar bare