Şimdi Ara

Neden Marmara Ceng önermiyorsnuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda nedense Marmara Ceng pek önerilmiyo neden? Nesi kötü. Öğretim üyeleri falan boğaziçinden genel olarak.

• Marmara Bilgisayar titiz ve kaliteli işleyen bir bölümdür. Hocalarının eğitimi gayet iyidir, öğrencileri başarılıdır ve mezunları iyi yerdedir. Boğaziçinde, İTÜde, Amerikada hoca olan, Robotikte dünyanın 1 numarası olan Carneggie Mellonda çalışan mezunlarına rastlayabilirsiniz. Daha yeni bir mezununun tezi University of Ottawada en iyi master tezine aday gösterildi. Sektörde prestiji gayet yüksektir. Kötüleyenlerin bir tane bile objektif bir argümanını bulamazsınız.

Özellikle Donanımhaberde bazı örgütlenmelerin olduğunu ve sistemli bir kötüleme (başkasının reklamını yapmak adına) yapıldığını düşünüyorum. GTUnun bölüm sayfasında Donanımhaber reklamı yapılması da düşündürücü.
    www.gtu.edu.tr
    Gebze Teknik Üniversitesi
    http://www.gtu.edu.tr/kategori/1730/0/display.aspx?languageId=1

Marmara kötü olsaydı herhalde GTÜnün başarılı öğrencilerinden Marmaraya yatay geçiş başvuruları olmazdı.
  • Keşke anlayabilsem ben de

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marmara Bilgisayar titiz ve kaliteli işleyen bir bölümdür. Hocalarının eğitimi gayet iyidir, öğrencileri başarılıdır ve mezunları iyi yerdedir. Boğaziçinde, İTÜde, Amerikada hoca olan, Robotikte dünyanın 1 numarası olan Carneggie Mellonda çalışan mezunlarına rastlayabilirsiniz. Daha yeni bir mezununun tezi University of Ottawada en iyi master tezine aday gösterildi. Sektörde prestiji gayet yüksektir. Kötüleyenlerin bir tane bile objektif bir argümanını bulamazsınız.

Özellikle Donanımhaberde bazı örgütlenmelerin olduğunu ve sistemli bir kötüleme (başkasının reklamını yapmak adına) yapıldığını düşünüyorum. GTUnun bölüm sayfasında Donanımhaber reklamı yapılması da düşündürücü.
    www.gtu.edu.tr
    Gebze Teknik Üniversitesi
    http://www.gtu.edu.tr/kategori/1730/0/display.aspx?languageId=1

Marmara kötü olsaydı herhalde GTÜnün başarılı öğrencilerinden Marmaraya yatay geçiş başvuruları olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ok80 -- 27 Temmuz 2019; 15:11:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam peko ytü hakkında bir şeyler biliyor musunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhaduman5

Hocam peko ytü hakkında bir şeyler biliyor musunuz
    Ytü de bu bölümde okuyan arkadaşım yok. İtu boğaziçi marmara da var. Şimdi ytü hakkında öğrencilerin bazıları beğenmiyor eğitimini nedenini bilmiyorum. Bilgisayar mühendisleri odası genç platformunda denk geldiğim bi kaç kişi olmuştu. Ama ytüdeki öğrenci sıralamalarına bakarsan itu gelmeyen yazmış 5bin 19 bin arası yazmış yani çocukları parlak çocuklar. Bu yüzden bi şekilde sıyrılıyorlar olabilirler

• Yaz okulunda marmara bilgisayar hocaları hiç ders açmadı. O yüzden yaz okulu tecrüben tam olarak bölüm eğitiminin kalitesini değerlendirmek için yeterli olmaz. GTUnun daha geniş fiziksel alanlara sahip olduğu konusunda katılıyorum. Ama bilgisayar mühendisliği eğitiminin düzgün verilmesi için yeterli lab olanakları marmarada da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ok80 -- 27 Temmuz 2019; 16:6:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ok80

Yaz okulunda marmara bilgisayar hocaları hiç ders açmadı. O yüzden yaz okulu tecrüben tam olarak bölüm eğitiminin kalitesini değerlendirmek için yeterli olmaz. GTUnun daha geniş fiziksel alanlara sahip olduğu konusunda katılıyorum. Ama bilgisayar mühendisliği eğitiminin düzgün verilmesi için yeterli lab olanakları marmarada da var.
    Bi kaç hatayı düzelteyim. Myp ile geçeceğin puan daha yüksek olandan düşük olana şeklinde oluyor yani marmaradan gtüye geçiş gayet normal bir durum. Açılan dersler mikroişlemci falan da var öyle kestirip atmamak lazım ama önemli değil bunlar gördüklerimi söyledim.lablara yetersiz demedim sadece kıyasladım fiziksel olarak yeterli ama yeterli 5/10 gtüde 8/10 diyebilirim Kuvettürklab ise 10/10 bir lab mesela .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ mü TOBB mu
    12 yıl önce açıldı
    Özyeğin ceng vs odtü ee
    2 yıl önce açıldı
    Neden mi CENG?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haklısın myp konusunda bir an yanlış düşündüm, o kısmı sildim sonra senin düzeltmeni gördüm.
    Ama şunu da belirtmekte fayda var: myp ile başarısız ve okulu bir şekilde okuyamayan öğrenciler yeni bir başlangıç olsun diye geçer genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ok80

Haklısın myp konusunda bir an yanlış düşündüm, o kısmı sildim sonra senin düzeltmeni gördüm.
    Ama şunu da belirtmekte fayda var: myp ile başarısız ve okulu bir şekilde okuyamayan öğrenciler yeni bir başlangıç olsun diye geçer genelde.
    GENELLEME yapmıyorum myp ile geçişler çoğunlukla 1.sınıf sonunda oluyor. Bölüm sevmemekten kaynaklı genelden x bölümden y bölüme doğru. Mesela inşaattan bilgisayara gariptir ama gördüm veya elektronikten hatta moleküler biyolojiden bile gördüm.

• Bölümler arası evet bölüm sevmemek kaynaklı çoğunlukla. Aynı bölümde farklı bir üniversiteye myp ile geçene ben şahit olmadım ama varsa da ya evi yakın olduğu içindir ya da bir yerde tıkanmıştır okuyamamıştır.

• Marmara Elektirik-Elektronik nasıldır.Bilginiz var mı?
  • Bu lablara kötü diyen arkadaşlar nesini beğenmiyorlar açıklasınlar bakalım. Alt tarafı kod yazıyorsun kardeşim bir tane bilgisayar ve internet işini görüyor.
  • Bir de bence marmaradan GTUya myp ile geçenler marmara teknoloji fakültesinden geçmişlerdir. Çünkü geçen sene puanı iyi olduğu halde bilmeden yazan çok oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ok80 -- 27 Temmuz 2019; 17:24:22 >
  • Yahu labınıza kötü mü dedim . Sadece kıyasladım. Gereksiz polemik olmasın diye tekrar yazayım.lab dizaynı olsun masalar arası mesafe olsun falan . Bunlardan dolayı dedim ama kötü demedim ortalama bir lab daha iyisini gördüm bu kadar basit

• Rakamlara bakarsak Marmara pc mezunlarinin calistiklari yerler;
    26 Turkcell
    22 Intertech Bilgi İşlem ve Pazarlama Tic. A.Ş.
    21 Siemens
    19 Garanti BBVA Teknoloji
    18 Turkish Airlines
    18 Marmara Üniversitesi
    18 Turkcell Technology
    16 Akbank
    15 Vodafone
    14 Yapı Kredi
    12 VakıfBank
    11 TEB
    11 i2i Systems
    10 Türkiye Finans Katılım Bankası
    10 Marmara University

Gebze Teknik pc :
    21 Kuveyt Türk Katılım Bankası
    17 Accenture
    16 Gebze Teknik Üniversitesi
    16 Yapı Kredi
    13 Siemens
    11 HAVELSAN
    11 TUBITAK
    10 Intertech Bilgi İşlem ve Pazarlama Tic. A.Ş.
    9 Softtech
    9 NETAŞ
    8 GTU Hazine Autonomous Vehicle
    7 TÜBİTAK BİLGEM
    5 Trendyol Group
    5 Turkish Airlines
    5 Gebze Teknik Üniversitesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş sen kötü dememişsin ki zaten neden üzerine alındın ? Ben konu başlığına ithafen yazdım o mesajı. Genelde bilgisayar mühendisliği karşılaştırması yaparken daha bölümden haberi olmayan arkadaşlar yok şu okulun labları şöyle , şunlarda mac var şunlarda dandik bilgisayar var diye yerli yersiz okulları kötülüyorlar. Halbuki vasat bir bilgisayar bile iş görüyor. Lab dizaynı mesafe bakımından dediklerine %100 katılıyorum.Yerinden kalkıp dışarı çıkmak işkence resmen.
  • Bro bana dedin sandım ne bileyim. Ha bide konu marmara sorulmuş @2 doğrudan gtüye şey etmiş bende şu an
    İkisinde de okuyunca lol :D elimde olsa yine yazayım marmara seçerim daha karışık yapısına rağmen :D

• Marmara'da yurt imkanları nasıldır ? Ortalama ücretleri ne kadar oluyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erengiray1 E kullanıcısına yanıt
    Kyk çıkmazsa eğer şu an kız arkadaşımın bitanesi yurtta kalıyor ayda 1200 civarı veriyor. 4 sene öncede yakın aekadaşım 650ye kalıyordu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.