arkadaşlar merhaba. sıfır bir araç satın alacağım ve araştırmalarım sonucunda şu ana kadar en beğendiğim araç mazda 3 hatchback oldu. gel gör ki bulunduğum ilde(konya) mazda bayisi yok malesef. ve aracı bu kadar çok beğenmeme, istememe rağmen sırf bu yüzden sahip olamayacağım o yüzden başka markalara yönelmeye başladım. mazdanın türkiye temsilcileri çalışmıyor mu nedir yoksa mazda marka olarak mı zayıf bir ağa sahip bilmiyorum ama bir çok müşterisini yetersiz reklam ve zayıf bayi ağı nedeniyle kaybettiklerinden eminim.
aracı o kadar çok beğendim ki gidip ankara bayiiden bile almayı düşündüm bi ara fakat servis ve donanım bakımlarını yaptırmak gertektiğinden her seferinde ankaraya mı gidip gelmem gerekecek benim? bu olayı nasıl çözebilirim sizce. ankaradan bir mazda aslam atıyorum 10bin bakımı için ta ankaraya mı gitmem gerekecek?
açsalar ya şuraya da bir bayi.
Yetkili servisi vardır belki . Mazda nın distribütör problemelri vardı . halaa çözülmedi sanırım . Trabzonda da bayisi yok şuanda ama yetkili servisi var .
Biliyorsunuz Mazda Avrupa Türkiye operasyonunu devralalı çok fazla olmadı. Eskiden kalan bir bayi ve servis ağı ile başlayıp ( hatta onunda tamamı değil bir kısmı) yavaş yavaş genişletiyorlar.
Yeni bayi ve servisler açılmaya devam ediyor. Konya açılır mı açılmaz mı bilemiyorum ama araç içinize sindiyse senede 2 kere gitmek göze alınabilir. Malum Mazda çok problem çıkaran bir araç değil ama 260 km de az mesafe değil tabii ki. Zor karar..
quote:
Orijinalden alıntı: MazdaClubTR
Biliyorsunuz Mazda Avrupa Türkiye operasyonunu devralalı çok fazla olmadı. Eskiden kalan bir bayi ve servis ağı ile başlayıp ( hatta onunda tamamı değil bir kısmı) yavaş yavaş genişletiyorlar.
Yeni bayi ve servisler açılmaya devam ediyor. Konya açılır mı açılmaz mı bilemiyorum ama araç içinize sindiyse senede 2 kere gitmek göze alınabilir. Malum Mazda çok problem çıkaran bir araç değil ama 260 km de az mesafe değil tabii ki. Zor karar..
içime sindi hocam sinmez mi. tek dezavantajı yakıt tüketimi. aslında biraz daha beklenerek dizel bile alınabilir tabi dizelin fiyatının da biraz düşesi koşulu ile. yani çok kararsızım. opele yöneliyorum sanki biraz. corsa alacağım mazda işi olmazsa. ankaradaki bayiyi aradım kesin olarak burada servis olmadığını söylediler. aracın periyodik bakımları için oraya gitmem gerekirmiş. fakat biliyorsunuz sorunsuz bir araç dedi yine de büyük bir külfet. mazda türkiye'ye mail attım az önce. konya'da herhangi bir servis-bayi planınız var mı bu yaz içinde diye. bakalım beklemedeyiz. mazda şu servis ve bayi ağını bir yaygınlaştırsa yemin ediyorum türkiyede ne renault kalır ne vw. araçlar hem sorunsuz hem de çok yakışıklı. fiyatlar da makul seviyeye iner o zman.
Mazda malesef bu ülkede hakettiği değeri bulmuyor
bunun en öneml sebebi ise mermerler denilen firmanın canım mazdayı köreltmesidir ... adamlar şimdi mazdayı bıraktı çin malı cherry e el attı ... yahu sen dünya markası olan mazdaya ne kazandırdın ki başka markalar yöneldin ? iddia ediyorum ki mazda , japon otomobiller arasında sayılı yeri olan bir markadır ...
quote:
Orijinalden alıntı: alper_tol
arkadaşlar merhaba. sıfır bir araç satın alacağım ve araştırmalarım sonucunda şu ana kadar en beğendiğim araç mazda 3 hatchback oldu. gel gör ki bulunduğum ilde(konya) mazda bayisi yok malesef. ve aracı bu kadar çok beğenmeme, istememe rağmen sırf bu yüzden sahip olamayacağım o yüzden başka markalara yönelmeye başladım. mazdanın türkiye temsilcileri çalışmıyor mu nedir yoksa mazda marka olarak mı zayıf bir ağa sahip bilmiyorum ama bir çok müşterisini yetersiz reklam ve zayıf bayi ağı nedeniyle kaybettiklerinden eminim.
aracı o kadar çok beğendim ki gidip ankara bayiiden bile almayı düşündüm bi ara fakat servis ve donanım bakımlarını yaptırmak gertektiğinden her seferinde ankaraya mı gidip gelmem gerekecek benim? bu olayı nasıl çözebilirim sizce. ankaradan bir mazda aslam atıyorum 10bin bakımı için ta ankaraya mı gitmem gerekecek?
alper arkadaş merhaba ... bende Konya'da bulunuyorum ve yaklaşık 3 yıldır mazda 626 kullanıyorum ve oldukça memnunum ... bildiyim kadarıyla Konya'da aydoğanlar isimli firma mazdanın hem servisliğini hemde bayiliğini yapıyordu ... hatta servisinden yaklaşık 3-4 ay önce orjinal yedek parça aldım ve yeri Yeni Kamyon garajının karşısında ve yetkili servisi ... son zamanlarda servisliği bıraktılarsa bilmiyorum ...
quote:
Orijinalden alıntı: sporcu42
quote:
Orijinalden alıntı: alper_tol
alper arkadaş merhaba ... bende Konya'da bulunuyorum ve yaklaşık 3 yıldır mazda 626 kullanıyorum ve oldukça memnunum ... bildiyim kadarıyla Konya'da aydoğanlar isimli firma mazdanın hem servisliğini hemde bayiliğini yapıyordu ... hatta servisinden yaklaşık 3-4 ay önce orjinal yedek parça aldım ve yeri Yeni Kamyon garajının karşısında ve yetkili servisi ... son zamanlarda servisliği bıraktılarsa bilmiyorum ...
hocam o mermerler zamanındaymış. şuanda konyada serviste yok bayi de yok malesef.
Mazda hem toyota hemde honda dan daha iyi dünyada en az sorun çıkaran otomobil markası seçildi.İlerde servis ağı genişlerse aracımı değiştirmeyi düşünürsem mazda tercihlerim arasında yerini alacaktır.Bu marka güçlü bir distirübör'ün elini atmasıyla canlanır bi abimizin 94 Model 626 2.0 motor arıcını kullandım modelini bilmesem inanamayacaktım 94 olduğuna hak ettiği değeri görmüyor arkadaşlar bu nedenle ikinci elide çok düşüyor binici için önemli değil ama acil satlık ettiğinizde çok fiyat kırıyorlar Toyota öyle değil ikinci el meselesinde sabancı sayesinde pazar payı çok yükseldi.
ülkemizdeki insanlar bu konuda biraz ilgisiz ve kulaktan duyma aldıkları için hakettiği değeri bulamaması normal. emsallerine göre çok şık araç bence
Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Mazda sorunsuzluk açısıdan Honda ve Toyota'nın gerisinde olmayan bir markadır.Abimde 97 model pickup var ve hala ilk günkü gibi sorunsuzca kullanıyor. Mazda'nın Türkiye'ye kendisinin gelmesinden sonra satışlar bir türlü istedikleri seviyeyi yakalayamadı.Bunda tabii fiyatlandırma politikası ve dizel motor eksikliğinin katkısı çok büyük.Geçen haftalarda çıkan bir habere göre Mazda distribitörlüğü tekrar devredip Türkiye'den çekilmeyi planlıyormuş.Zaten yakın zaman önce genel müdürleri Kia'ya transfer oldu.Distribütörlük içinse en güçlü aday olarak Otokoç gösteriliyor ki bence de çok isabetli bir seçim olur. Saygılar...
Benzinli araçlar içerisinde kendi sınıfında en az yakan modellerden bir tanesi Mazda 3. Eğer benzinli modellerle kıyaslıyorsanız Focus'tan aynı motor olmasına rağmen daha az yakıyor. Yetkili servis ve bayi problemine gelecek olursak, zaten bu problemler olmasa bugün sokaktaki her 3 otodan 1 tanesi Mazda olurdu. Mazda'nın dizel motorları da mevcuttu ancak Türkiye'ye gelmesi çok uzun sürdü ve yaklaşık 10bin TL lik bir farkla getirildi ki bu tamamen TDCi motorlarının PSA grubundan değilde Ford'dan satın almak zorunda olmasından kaynaklandı. Şu an Ford ile olan ortaklığı sona ermiş durumda Mazda'nın zaten. İlerde gereken yatırım yapılırsa Mazda çok büyük işler yapar Türkiye'de.
Benzinli Motor da Mazda ile Ford un motorları tamamen farklı . iki markada kendi geliştirdiği motorları kullanıyor. (örn. Mazda zincir, Ford kayış kullanıyor egzantrikte) En az problem çıkaran benzinli motor Mazda da. Dizelde ortak motor zaten . Peugeot citroen ford Volvo Mazda 1.6 da aynı motoru kullanıyor
Satışlarında problem olduğu için servis sayısıda az oluyor, Nisan ayında açıklanan rakamda ilk üç ayda Türkiye geneli yanlış hatırlamıyorsam 565di.
olurmu arkadaşım öle şey, yüzde olarak belirtiliyor arıza oranı. misal %10 vea %20
100 araç satarsan 10 arızalı mazdada diyelim %10
1000 araçta 200 arıza çıkan honda diyelim %20
oran değişmez yani.
10.000 araçta 1000 arızaya 2000 arıza demektir. az satmak çok satmakla alakası yok.
araçlar hem pahalı hem de 2.eli yok samsun merkezde mazda bulmak samanlıkta iğne aramak gibi... araçların kalitesi tipi de bir yere kadar... şu pazarlama işine bi el atsalar süper olacak ama batı avrupa yetiyor sanırım türkiye den çok bi beklentileri yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme