Şimdi Ara

Neden mi 1.0 araba aldım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
1
Favori
20.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BlackBurn340

Etanolu evde üretmek çok sıkıntılı baya bir zaman araştırdım ama internet üzerinden sonuç alamadım araç üstünde kullanılmak istenirse ecuya müdahale gerektirir ama araç gerçekten canlanır ki %50etanol %50pompa benzini yaparsanız yaklaşık 120 oktan bir yakıt olur.

Hesabı kitabı iyi yapmak gerek. Benim bilgim internetten 2-3 yazı ile elde edinmiş teorik bilgi. Özellikle motora ve turboyaya zarar vermemesi için önlemler alınmalı.

120 oktan günümüz araçları için tehlikeli olur. Ben bir yazıda E50'nin günümüz çoğu aracının basit müdahaleler ile veya direkt kullanım ile desteklendiği tarzında bir bilgi görmüştüm. Ya bilgi yanlış ya da farklı bir durum var.

120 oktan günümüz araçlarını tutuşturur Allah korusun yanlış bilmiyorsam.

• neden buysa ;

Benzin : 5.17 TL
    Motorin : 4.49 TL

araba almamak gerek

bu fiyatlar yükseldiği sürece, sen arabayı ekonomik kullansanda değişen birşey olmuyor.
  • Experimentation E kullanıcısına yanıt
    Bilmeden araştırmadan yazmak buna denir.

Toyotalarda Yaris deki 1.3 lt motor Corolla ve Auris modelinde de kullanılan ve bir üst vergi dilimine giren 1.329 cc lik bir motordur.Sadece 29 cc fazlası olduğu için üst dilimdedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentul

Bilmeden araştırmadan yazmak buna denir.

Toyotalarda Yaris deki 1.3 lt motor Corolla ve Auris modelinde de kullanılan ve bir üst vergi dilimine giren 1.329 cc lik bir motordur.Sadece 29 cc fazlası olduğu için üst dilimdedir.

senin anlaman kıtsa ben napayım, 1.3 vergi dilimnde daha büyük bir motor alırdım dedim, 1.2 tsi var 1.3 multijet var, napim toyotanın dandik 1.33 motorunu
  • Hayırlı olsun Selçuk

• Experimentation E kullanıcısına yanıt
    Asıl kıtlık sende ki,Açıklaması eksik,İzahat kıtlığı diyelim.

Eleştirdiğim yazını tekrar gözden geçir.

• Hayırlı olsun hocam. Güzel bir tercih. ESP zaten tüm araçlarda artık mecburen var da, 7 hava yastıklı olması çok güzel. Motoru da şehir içinde yeterli ve tasarruflu. Geniş iç mekanıyla da birlikte Yaris güzel bir araç.

Yalnız üç kritik donanım eksiği var: Elektrikli arka camlar, hız sabitleyici, devir saati.

Umarım bordo renk falan almışsınızdır. Boş araçlarda renk seçimi önemli. Dolu araç beyazla bile oldukça güzel duruyor. Ama boş aracın görünüm eksikliğini ancak bordo, koyu mavi gibi renkler güzel kapatıyor.
  • Bos konu,cevap basıt paran olmadıgı ıcın 1.0 aldın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodomoco -- 31 Aralık 2016; 1:32:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayra39

Şu an ki ülke durumuna göre alınabilecek en iyi araç i10 blue

Fabrika çıkış LPG ve 1.0 motor 67 beygir. Araç 67 beygire göre bayağı bir seri, 6.5 litre civarı LPG yakıyor. 16 kuruşa telabül ediyor sanırım.

Ay ayten ah! O araçta sadece 2 hava yastığı var.

Yan ve perde hava yastıkları i10'a yeni makyajla birlikte geldi ve sadece Elite(en üst) donanımda sunuluyor. En üst donanım sadece 1.2 motor ve 4-ileri tork konvertör şanzımanla satılıyor. Kaldı ki, makyajla birlikte 1.0 LPG model satıştan kalktı.

Bir de i10 LPG'nin bakımı için Hyundai servisleri BRC servisleriyle anlaşmış. Hyundai servisi LPG kısmıyla ilgilenemiyor.(Aracın LPG sisteminin BRC ile uzaktan yakında alakası olmasa da) Bu da ufak bir pürüz. Aracın LPG sistemi tamamen orjinal ama bu sistemin en ufak bir sorununu çözebilecek kimse var mı diyince, işte orada biraz soru işareti var. Yine de i10 1.0 Blue LPG, yan ve perde hava yastıklarıyla şu an satılıyor olsa alınabilir bir model olurdu.(Fiyatın aşırı olmaması kaydıyla) i10 güzel bir araç.

• Akbilde a noktasından b noktasına götürüyor yazık etmissin 44 bine
  • Valla sanki biraz "ben bi halt yedim onu da kılıfına uydurmam lazım" mantığı hissettirdi konu..

Yani sanki mercedes c63 brabus alacak para var da "uzun yola pek çıkmıyorum, en iyisi yaris alayım" demediniz herhalde..

Bence maddi durum en fazla buna yetmiş..
  • Bende 1.5 sene aynı motora sahip 1.0 12 v 69 HP lpgli Daihatsu sirion kullandım. Dik yokuslar harici bana sıkıntı çıkarmadı.genelde 2 kişi olduğumuz için arabada gayet yetti bize. Hatta 5 kişi uzun yola bile ciktik. Türkiye turu bile yaptım. Yalnız uzun yolda 120 üstüne çıkınca 1.6 gibi yalıyor su onu belirtmek lazım.

Sonuç olarak memnun kaldım . Arabadan ne beklediğine bağlı birazda. Çok takılmamak lazim.
  • Hayırlı olsun, sadece işimi görsün yeter diyorsan bence iyi yapmışsın da uzun süre binecek olsaydım 2-3 ekler swift 1.2 alırdım, zaten dip seviye araçlara baktığın için burada alacağın fazladan şeyler çok önem arzediyor. Swiftte baya dolu bir araba alıyorsun, sürüş çok daha iyi, performans güç net daha yüksek, muhtemelen tüketim daha düşük ve vergi aynı. Fakat iç hacim ve bagaj benim için çok önemliydi diyorsan yaptığın tercih gayet doğru olmuş.

• extecher kullanıcısına yanıt
    İçine oturunca insan gerçekten iç mekanın dışarıdan görüntüsüne göre büyüklüğü karşısında şaşırıyor. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim hocam.
  • Haliçteki KAR otomotiv den aldım hocam :) Beni de bu yorumlar etkiledi zaten, araç şehir içinde deyim yerindeyse dizel kadar az yakıyor. Tabi dizeldeki tork falan yok orası ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

hayırlı olsun, suzuki swift de iyi bir alternatifmiş sizin için.

Suzuki swift i de çok beğendim, ama onun içi yaris kadar geniş değildi, bir de servis desteği konusu var. Büyük şehirde sorun değilde küçük şehirlerde problem olabiliyor.
  • uranus kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam, performanslı kullanım için değil bu motorlar, Bende genellikle sakin araç kullanan bir insanım zaten.

Ayrıca şöyle bir şeyde var. Aynı zamanda motorcu biriyim, motosiklet kullandıktan sonra öyle sıradan otomobiller bir gram zevk vermiyor zaten.
  • Ne istediğinizi biliyorsunuz ve ihtiyaçlarınızı belirleyip inceleyip kafaniza yatan en makul aracı tercih etmişsiniz.

Bu tamamıyla öznel bir durum. Sizin ihtiyacınız sizin fikriniz . Zaten konu yapılan bu tercihi forumdaslarla paylaşmak amaçlı . Sizce bunun yerine 2. Elde ne alınabilirdi diye bir konu degil :)

Güzel günlerde kullanın :) LPG takmayı düşünüyor musunuz
  • un momento kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, sağımız solumuz bu kadar vergi iken, daha fazla MTV ödemek insanı huzursuz ediyor. Bu arada sizin aracınız nedir?
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam mitsubishi leri de çok araştırdım. Güzel tercih
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.