Şimdi Ara

Neden Milliyetçi Olmalıyız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Milliyetçilik bizdeki varoluş acılarının tezahürlerinden sadece biridir durum böyleyken neden varoluşun saflığından uzaklaşıp politikleşelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Milliyetçilik bizdeki varoluş acılarının tezahürlerinden sadece biridir durum böyleyken neden varoluşun saflığından uzaklaşıp politikleşelim
    Biraz daha açarmışım

• quote:

Orijinalden alıntı: V. van Gogh

Biraz daha açarmışım

Alıntıları Göster
    Asli unsur kalptir ve filozoflar gerçeğin farkında oldukları için erdem kuramında öfkeyi kalple ilişkilendirdiler

Tribal toplumlarda öfke olmadığı kadar gerçektir öyle ki biri öbürü yok olana kadar durmazlar

Tabi insandaki yok olmak istememiş kısımlar kişiye buna tepki olarak diğer kabilelere karşı mesafeli olmasını söyler

Modernizmde bunu paketleyip size ulusçuluk misali çeşitli adlarla sunar

Oysa artık matrixvari alemde olduğumuzdan yaşanan hiçbirinin anlamı yoktur

• Günümüz dünyasında ortadoğu gibi bir çukurun içinde milliyetçi olmak zorunluluktur. Bu coğrafyadaki milletler milliyetçi politikalarla yönetilmez ise diğer bölgelere göre çok daha çabuk çöker, parçalanır.

Birey olarak da milliyetçi olmak zorundayız, savaşmayı bilmek zorundayız. Parçalanmamak, yok olmamak için bir şeyler yapmak bu coğrafyada ekstra çaba ister.

Anadolu toprakları iki büyük buzul çağını atlatabilen toprak parçalarından birisi olarak kabul edilir, bünyesinde dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen onbinlerce bitki türü vardır. Güneydoğu anadolu bölgesi yeraltı kaynakları bakımından çok zengin ve el değmemiştir. Karadeniz de keza öyledir hemen dibimizde Rusya doğalgaz çıkarmaktadır. Akdeniz şuanda tüm dünyanın alan parsellemek için yarıştığı bir bölgedir ve belki de son 5 yılın en revaçta olan su bölgesi burasıdır. Boğazları saymıyorum bile.

Hal böyle olunca bu toprakları ve suları ortadoğu gibi bir coğrafyada korumak için milliyetçilik şarttır.

• Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patavatlı

Günümüz dünyasında ortadoğu gibi bir çukurun içinde milliyetçi olmak zorunluluktur. Bu coğrafyadaki milletler milliyetçi politikalarla yönetilmez ise diğer bölgelere göre çok daha çabuk çöker, parçalanır.

Birey olarak da milliyetçi olmak zorundayız, savaşmayı bilmek zorundayız. Parçalanmamak, yok olmamak için bir şeyler yapmak bu coğrafyada ekstra çaba ister.

Anadolu toprakları iki büyük buzul çağını atlatabilen toprak parçalarından birisi olarak kabul edilir, bünyesinde dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen onbinlerce bitki türü vardır. Güneydoğu anadolu bölgesi yeraltı kaynakları bakımından çok zengin ve el değmemiştir. Karadeniz de keza öyledir hemen dibimizde Rusya doğalgaz çıkarmaktadır. Akdeniz şuanda tüm dünyanın alan parsellemek için yarıştığı bir bölgedir ve belki de son 5 yılın en revaçta olan su bölgesi burasıdır. Boğazları saymıyorum bile.

Hal böyle olunca bu toprakları ve suları ortadoğu gibi bir coğrafyada korumak için milliyetçilik şarttır.
    Yani sırf bu coğrafya da şans eseri dünya’ya gelmemiz diğer milletlerden üstün olduğumuzu mu gösterir ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bizim Toplumu Anlamıyorum
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için.
    Zamanında onlar ırkçılık ve sömürge ile bu konumlara geldiler, fakat bunun üstünden kaç yıl geçti. Bu formül hala uygun mudur ? Milliyetçi olarak hala o konuma erişebilir miyiz ?

Zamanında şeriatın hakim sürdüğü topluluklar hep dünyanın en iyisi oldular, yani şeriat sistemine geçsek yine dünyanın en iyisi olabilir miyiz ?

• quote:

Yani sırf bu coğrafya da şans eseri dünya’ya gelmemiz diğer milletlerden üstün olduğumuzu mu gösterir ?

Alıntıları Göster
    Hayır göstermez, yazdıklarımı yanlış yorumlamışsın.

Günümüz dünyasında milliyetçi olmayan, milliyetçi refleksler göstermekten yoksun toplumların parçalanacağını anlatmak istedim. Yani milliyetçi olmazsan bu coğrafyada yaşayamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patavatlı -- 20 Haziran 2018; 14:58:5 >
  • aslında milliyetçilik de boş. ama milliyetçi olmak zorundayız çağımız gereği. ortak duyguları amacı olmayan toplumlar , ortak duyguları ve amacı olan toplumlar tarafından sindirilmeye meyillidir.
  • quote:

Zamanında onlar ırkçılık ve sömürge ile bu konumlara geldiler, fakat bunun üstünden kaç yıl geçti. Bu formül hala uygun mudur ? Milliyetçi olarak hala o konuma erişebilir miyiz ?

Bu soruya tarihe hakim kişiler yanıt verse daha iyi olur.@Tarihçi
    Bence sömürgecilik olabilir Ama ırkçılık ile olacağını sanmıyorum. Bence onlar bilim sayesinde bu günkü yüksek konumuna ulaştılar.
    Şu videoyu izlemeni tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=ev82c5jQENk

quote:

Zamanında şeriatın hakim sürdüğü topluluklar hep dünyanın en iyisi oldular, yani şeriat sistemine geçsek yine dünyanın en iyisi olabilir miyiz ?

Hep olmadılar. 21. yy'da da zaten görüyorsun şeriat ülkelerini, hangisi dünyanın top 10 listesinde?
    Bilim olması için özgür olmak lazım din buna engeldir. Tarihte bilim adamları bu yüzden ya öldürülmüştür ya ceza çekmiştir. Ama vebadan sonra akıllanmışlardır. Eğer bir ülke büyümek istiyorsa bilimin yolundan gidecek, başka yol yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

quote:

Bu soruya tarihe hakim kişiler yanıt verse daha iyi olur.@Tarihçi
    Bence sömürgecilik olabilir Ama ırkçılık ile olacağını sanmıyorum. Bence onlar bilim sayesinde bu günkü yüksek konumuna ulaştılar.
    Şu videoyu izlemeni tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=ev82c5jQENk

quote:

Hep olmadılar. 21. yy'da da zaten görüyorsun şeriat ülkelerini, hangisi dünyanın top 10 listesinde?
    Bilim olması için özgür olmak lazım din buna engeldir. Tarihte bilim adamları bu yüzden ya öldürülmüştür ya ceza çekmiştir. Ama vebadan sonra akıllanmışlardır. Eğer bir ülke büyümek istiyorsa bilimin yolundan gidecek, başka yol yok.
    Demissin ya diger ulkelere yetismek icin milliyetci olmaliyiz diye, bende buradan onlar milliyetcilik yaparak yukseldiklerini soylediginin sonucunu cikardim. Seriat ornegini vermemin sebebide milliyetcilik fikrininde eskimis olabilecegini gostermem icindi.

• quote:

Demissin ya diger ulkelere yetismek icin milliyetci olmaliyiz diye, bende buradan onlar milliyetcilik yaparak yukseldiklerini soylediginin sonucunu cikardim. Seriat ornegini vermemin sebebide milliyetcilik fikrininde eskimis olabilecegini gostermem icindi.

Alıntıları Göster
    Saf milliyetçilik ile yükselinmez ama milliyetçilik lazımdır yükselmek için.
    Şeriat ile milliyetçiliği nasıl aynı kefeye koydun anlamadım

• quote:

Neden milliyetçi olmalıyız ?

Kardeş bence konuyu Neden Milliyetci Olmamalıyız ? olarak değiştirin çünkü milliyetcilik ve ırkcılık çıkmaz yoldur tüm ırkları birleştiren İslamdır bir TÜRK Ne Mutlu Türküm Diyene diyorsa bir KÜRT'te Ne Mutlu Kürtüm Diyene der, böylece kaos ve kavga başlar halbuki insanları birleştiren ve kardeşliği pekiştiren Ne Mutlu Müslumanım Diyene söylevidir bu söylevi görmek isteyen Umre'ye gitsin ben çok şükür ailemle beraber 1987 yılında Umre'ye gittim ve kutsal topraklardaki uhuvveti ve dayanışmayı gördüm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Milliyetçiliğin kendini üstün görmek olmadığını size anlatamadık ya da anlattık ama anlamamakta ısrarcısınız cümleten.

Kendini üstün görmek psikozlu bir haldir. Milliyetçilik Modernizmin gereğidir ve apayrı bir şeydir.

Türkiye'de "biz ne kadar süper bir milletiz" goygoyunun milliyetçilik sanılmasının en büyük suçlusu da bu ülkenin hiç bir şey üretmeye dibacesi yemeyen sözde milliyetçi Mexap gibi partileri ve alperenler gibi grupları.

Siz de burada bunları yazacağınıza açın biraz okuyun da bir şeye yarayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: White Eagle 26

quote:

Neden milliyetçi olmalıyız ?

Kardeş bence konuyu Neden Milliyetci Olmamalıyız ? olarak değiştirin çünkü milliyetcilik ve ırkcılık çıkmaz yoldur tüm ırkları birleştiren İslamdır bir TÜRK Ne Mutlu Türküm Diyene diyorsa bir KÜRT'te Ne Mutlu Kürtüm Diyene der, böylece kaos ve kavga başlar halbuki insanları birleştiren ve kardeşliği pekiştiren Ne Mutlu Müslumanım Diyene söylevidir bu söylevi görmek isteyen Umre'ye gitsin ben çok şükür ailemle beraber 1987 yılında Umre'ye gittim ve kutsal topraklardaki uhuvveti ve dayanışmayı gördüm

Alıntıları Göster
    Peki bir hristiyan da ne mutlu hristiyanim diyebilir, bir ateistte ne mutlu ateistim diyebilir. Bu durumda yine kaos çıkmaz mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Milliyetçiliğin kendini üstün görmek olmadığını size anlatamadık ya da anlattık ama anlamamakta ısrarcısınız cümleten.

Kendini üstün görmek psikozlu bir haldir. Milliyetçilik Modernizmin gereğidir ve apayrı bir şeydir.

Türkiye'de "biz ne kadar süper bir milletiz" goygoyunun milliyetçilik sanılmasının en büyük suçlusu da bu ülkenin hiç bir şey üretmeye dibacesi yemeyen sözde milliyetçi Mexap gibi partileri ve alperenler gibi grupları.

Siz de burada bunları yazacağınıza açın biraz okuyun da bir şeye yarayın.

Alıntıları Göster
    Peki milliyetçiliğin tanımı nedir ? Şans eseri geldiğin toprakları ölümüne savunmak niye ?

• V. van Gogh kullanıcısına yanıt
    quote:

Şans eseri geldiğin toprakları ölümüne savunmak niye ?

Milliyetçiliğe karşı en overrated argüman bu olsa gerek. Millet bir silsiledir doğarken zar atılarak edinmezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-815EBE64E

quote:

Şans eseri geldiğin toprakları ölümüne savunmak niye ?

Milliyetçiliğe karşı en overrated argüman bu olsa gerek. Millet bir silsiledir doğarken zar atılarak edinmezsin.
    Bu topraklarda doğmak için ekstra bir sınav verdin galiba ? Dedenin dedesi zamanında Norveçe göçseydi şuanda büyük ihtimalle norveçliuim diyordun kendine, neyin şansı değil ?

İyi ihtimalle düşünüyorum Atanın kavimler göçünde anadoluya göçtüğünü varsayıyorum. Anadolu yerine Avrupa’ya göçseydi şuanda kendine Alman vs. diyordun.

• ümmetçilik, osmanlıcılık, turancılık hepsi denendi ancak sadece Atatürk Milliyetçiliği başarıya ulaştı bunun en büyük kanıtı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 21 Haziran 2018; 10:45:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.