Şimdi Ara

Neden MSI GX70 3BE-042TR????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
4.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar MSI GE70 20E yi bekliyodum.Fakat bu laptop daha çok ilgimi çekmeyi başardı.
    MSI GE70 20E'nin genel olarak 3.000 civarı olark bekliyor herkes.Genel olarak netten duydugum
    20E nin bir çok arzası oldugu.GX70 + olarak ekran kartı çok iyi ve rami 2 kat daha fazla ve ayriyetten
    güzel bir gamin kulaklık verio 300 lira civarında.- olarak işlemcisi düşük.Bu laptop Crysis 3'ün önerilen
    sistemi olarak belirtilmiş.Acaba bu bilgisayar gelecek kaç yılın oyunlarını kaldırabilir?.Ayriyetten
    oyunları ultra düzeyde oynayabilirmiyiz kısacası bu düşük işlemcinin bu bilgisayara getirecegi dezavantajlar
    nelerdir ????????????

• ben de aynı durumdayım yardım lütfen..
  • ilk önce şunu söylemeliyim; bütün oyunları 1080p çözünürlük ve ultra ayarlarda oynamak istiyorsan msi gt modellerine yönel (i7 gt680/780m) ya da masaüstü pc topla.

oyun performansı açısından;
    gx70 oyun performansı olarak kanımca gayet yeterli ve tatminkar. "genel olarak" radeon 8970 ekran kartı amd işlemci ile birlikte i7 & 675mx 'e yakın performans sunuyor. bazı oyunlarda i7-680m ikilisini geçerken bazı oyunlarda ise ancak i7-660m kadar performans sağlayabiliyor, bunun en büyük nedeni ise işlemcinin zayıf olması.

yazılım ve uygulama açısından;
    video düzenleme & işleme, render alma, mimarlık projeleri gibi işlerde eh idare eder diyebilirim ama vaktinizin büyük kısmını bunlara ayırıyorsanız kesinlikle gx70den uzak durun derim.

bir de bu forumda pek bahsedilmeyen noktalara değineceğim;

bir çok kişi ge70 2oe ile gx70 modellerini merakla takip ediyor fakat kimse pil süresi ve ısınma durumlarından bahsetmiyor.
    yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla maximum yükte (%100cpu & gpu load) ısınma miktarları;
    gx70 ------ 75-80 C
    ge70 2oe ---- 95-102 C

batarya süreleri; ( ekran parlaklığı %80 wifi açık surf ve ofis işlemleri durumu)
    gx70 -------- 5 saat
    ge70 2oe --- 3 buçuk saat

son olarak değinmek istediğim konu, Kasa Tasarımı;

fotoğraflardan görülebileceği üzere kasa yapıları ve tasarımları farklı, gx70'te 5 tane usb girişi ge70'te 4 tane usb girişi bulunmakta, speakerları farklı. analog ses mikrofon ve hat girişleri farklı. gx70e harici 7.1 ses sistemi bağlayabiliyorsunuz. Kasa ağırlıkları farklı, ge70 biraz daha ince ve hafif. touchpad farklı. upgrade seçenekleri farklı.
    gx70 kaliteli bir kulaklık ve mousepad veriyo ekstradan
    klavye aydınlatma seçenekleri farklı

tavsiyede bulunacak olursam;

- yeterli paranız varsa gt70 alın
    - 3000-3500 civarı modellerden düşünüyorsanız gx70 ge70 ya da toshiba qosmio (modeli aklımda değil) i7 & gtx 770m olan modeli düşünebilirsiniz.
    - 3000 altı için lenovo düşünülebilir

bu mesajda elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım umarım laptop alacaklara faydası dokunur.

• fiyatı itibariyle gayet uygun diyebilirim, ama haswell işlemci tercih ederseniz bilgisayarınız daha az ısınır. bir de forumlarda karşılaşılan teknik problemlerini iyi araştırmak lazım, kimisinin touchpadi düzgün çalışmıyor kimisinin turbo fan ve turbo boost ayarları çalışmıyor vs.. oyunlarda ise 720p çözünürlükteki oyunları akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

burada seçim sizin beliryeceğiniz fiyat aralığınıza kalmış.
  • Bi kere bu pc sadece oyun icindir demek cok yanlis.
    Program icin zaten kesinlikle kotu bir model.
    Oyun icin ise burda darbogaz olayi kendini gosteriyor.
    YABANCİ site incelemelerinde de okuduysaniz oyunlarda darbogaz sorunu oldugunu gorursunu.
    Bu msi gx60da da yasanmisti.
    Bu darbogaz ise bazen 15 bazen 20 fps bazendr daha az fps kaybina yol aciyor.
    Dedigim gibi islemci sadece programda degil oyunlarda da yapar.
    Tabi burdani oyunlardan kastim guncel oyunlar
    Mesela ac 3 fc3
    Ve yeni oyunlarla birlikte islemcinin rolu de artiyor.Bu yuzden almanizi onermem
    Onun yerine gtx765mli msilaro oneririm
    Ya da gt serisi 5 milyardan satilirken gx serisi neden 3 e stiliyir hic dusundunuz mu :)
    Tamameb islemci farkindan.
    İslemcisi i3 ile yakin.abartmiyorum bu konuda.
    Karar sizin :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Bi kere bu pc sadece oyun icindir demek cok yanlis.
    YABANCİ site incelemelerinde de okuduysaniz oyunlarda darbogaz sorunu oldugunu gorursunu.
    Mesela ac 3 fc3
    Ve yeni oyunlarla birlikte islemcinin rolu de artiyor.Bu yuzden almanizi onermem
    Ya da gt serisi 5 milyardan satilirken gx serisi neden 3 e stiliyir hic dusundunuz mu :)

Anlamaları mümkün değil hocam bırakın alsınlar, onlara göre kusursuz makine, en azından oyun için. insan düşünür diğerleri 5bin lira iken bu niye 3bin diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• forumdan bir arkadaş oyun performansı karşılaştırması yapılan tablo koymuş;

Orijinalden alıntı: JohnV

Testlerin sonuçlarını bende bekliyorum..

Ayrıca GX70 Alacak arkadaşlara yardımı dokunacağını düşündüğüm bir kaç bilgide paylaşayım.

Paylaştığım bilgiler tamamen alıntıdır,bu bilgiler için Türker Yıldırım'a teşekkürlerimi sunarım..

''Ultra ayarların FPS değerleridir.

GX70H-A108972811B
    AMD A-Series A10-5750M 2.5GHz
    Radeon HD 8970M (950MHz), 2048MB (1250MHz) GDDR5, 9.12.0.0
    8192MB RAM

GE70-i765M287
    Intel Core i7 4700MQ 2.4GHz
    GeForce GTX 765M (850MHz), 2048MB (1000MHz) DirectX 11, GDDR5, 311.48
    8192MB RAM

GE60 Oyun testlerini bulamadığım için benzer bir sistemle yapılmış testlerdir. Aşağıdaki sistem kullanılmıştır.

Schenker XMG P502
    Intel Core i7 3610QM 2.3GHz
    GeForce GTX 660M (835MHz), 1024MB (2500MHz) GDDR5
    8192MB RAM
    ''

Ekran kartının daha kapsamlı fps değerleri için Buraya Tıklayın..

Kısacası gx70 bir çok açıdan kullanıcıları tatmin eden bir gaming laptop..

Yanındaki paha biçilemez hediyeleri + SSD+Muazzam ekran kartı+16gb RAM zaten ''oyun oyna benle!!!'' diye bağırır cinsten..

İşlemci çok sıkıntı yaratırmı zannetmiyorum..

Gerçekci olmamız gerekirse işlemci dışında 10 numara bir pc ancak işlemcide zaten İ7 olsaydı 5-6 bin tl olurdu bu fiyat ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutcan -- 5 Ağustos 2013; 18:07:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI B660M Mortar ve i5 12600K
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: armutcan

forumdan bir arkadaş oyun performansı karşılaştırması yapılan tablo koymuş;

Orijinalden alıntı: JohnV

Testlerin sonuçlarını bende bekliyorum..

Ayrıca GX70 Alacak arkadaşlara yardımı dokunacağını düşündüğüm bir kaç bilgide paylaşayım.

Paylaştığım bilgiler tamamen alıntıdır,bu bilgiler için Türker Yıldırım'a teşekkürlerimi sunarım..

''Ultra ayarların FPS değerleridir.

GX70H-A108972811B
    AMD A-Series A10-5750M 2.5GHz
    Radeon HD 8970M (950MHz), 2048MB (1250MHz) GDDR5, 9.12.0.0
    8192MB RAM

GE70-i765M287
    Intel Core i7 4700MQ 2.4GHz
    GeForce GTX 765M (850MHz), 2048MB (1000MHz) DirectX 11, GDDR5, 311.48
    8192MB RAM

GE60 Oyun testlerini bulamadığım için benzer bir sistemle yapılmış testlerdir. Aşağıdaki sistem kullanılmıştır.

Schenker XMG P502
    Intel Core i7 3610QM 2.3GHz
    GeForce GTX 660M (835MHz), 1024MB (2500MHz) GDDR5
    8192MB RAM
    ''

Ekran kartının daha kapsamlı fps değerleri için Buraya Tıklayın..

Kısacası gx70 bir çok açıdan kullanıcıları tatmin eden bir gaming laptop..

Yanındaki paha biçilemez hediyeleri + SSD+Muazzam ekran kartı+16gb RAM zaten ''oyun oyna benle!!!'' diye bağırır cinsten..

İşlemci çok sıkıntı yaratırmı zannetmiyorum..

Gerçekci olmamız gerekirse işlemci dışında 10 numara bir pc ancak işlemcide zaten İ7 olsaydı 5-6 bin tl olurdu bu fiyat ;)

not: alıntıyı düzenlemeye çalışırken elime yüzüme bulaştırdım mesajdaki yazılar bana ait değil :)bu arada gx70 ile ge70 2oe fiyatları aynı sanırım bunu da göz önüne alabiliriz.

• Arkadaslar gtx x60/x65 serisi kartlara bosuna para vermeyin.bir suru para verip gpu 128 bitlik pcyi oyun bilgisayari olarak ovmek komik.oyun oynayacaksaniz ya paraya kiyin gidin gtx x80 serisi alin, ya da gidin playstation,xbox alin. Gx 70 in yeni oyunlarda performanslarini bekleyip gormek lazim. Ama f/p olarak 10numara 5 yildiz (oyun icin tekrar soyluyorum) gerisi bos. Bu pc de en kral oyunu full ayarda acsaniz fps ortalama 15-20 arasinda degisir.gtx 680 da 25 civari olur aradaki fark bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barca34 -- 6 Ağustos 2013; 23:49:46 >
  • Darboğaz var, 15-10 fps fazla olsun diye bunun iki katı para vermenin adına ne derseniz diyin. i7 logosuyla tatmin olanlar hala var forumda. Ayrıca amd crossfire desteği sunuyor. Yeni a10 işlemcilerdeki dahili kartın performansı baya artırılmış. İşlemci açığı büyük oranda kapanmış oluyor. Biraz araştırmanız yeterli. Kısaca parayla rezil olmamak için bire bir cihaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

Darboğaz var, 15-10 fps fazla olsun diye bunun iki katı para vermenin adına ne derseniz diyin. i7 logosuyla tatmin olanlar hala var forumda. Ayrıca amd crossfire desteği sunuyor. Yeni a10 işlemcilerdeki dahili kartın performansı baya artırılmış. İşlemci açığı büyük oranda kapanmış oluyor. Biraz araştırmanız yeterli. Kısaca parayla rezil olmamak için bire bir cihaz.

gx70 de crossfire desteği yok, biraz araştırmıştım o konuyu. hybrid power (amd crossfire diye destekliyor ama tam anlamıyla crossfire değil) eski nesillerde vardı mesela a10 işlemcinin dahili gpu'su ile radeon 7670m birlikte çalışarak daha fazla grafik işleme gücüne sahip oluyordu. bu gx60 ve gx70 modellerinde böyle birşey yok, zaten hybrid çalısmasına da gerek yok. a10 işlemcisi i5 ya da i7 ile kafa kafaya gidiyor olsaydı ozaman işe yarardı ki zaten amd bunun farkında olduğu için high end klasmanındaki gpu lara hybrid çalışma özelliği koymamış.

• armutcan A kullanıcısına yanıt
    verdiğin tüm bilgiler için teşekkürler.
    ben monster aldım (msi gx60 tasarımına sahip olan) memnunum aslında. ama hayalim bilgisayar dizimin üstündeyken en üst ayarlarda oyun oynamaktı yalan oldu. tüm ayarları açınca malum i7 zaten sıcak bilgisayarın yan ve alt kısmı ısınıyor. klavye kesinlikle ısınmıyor. o yüzden ayarlar kısıyorum. gx70 2014 oyunları yine ısınmadan açar bence.
    eğer fırsat olur da bu makineyi satmak sözkonusu olursa satıp gx70 alırım sanırım. gx60 almadım eksiklerinden dolayı.
  • http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX70H-A108972811B-Notebook.99516.0.html

buyurun inceleyin ve öle karar verin hersey acık bir sekilde ortada tartısmaya luzum yok .bende gx60 var memnunum gx60 ya da gx70 e sahipseniz her zaman 1920x1080 çözünürlük kullanın fps yetmezse ayarları kısın mesela 1920x1080 ultra yerine high da oynarsanız fps cok daha fazla olur sebebi ise 1920x1080 de ekran kartı daha fazla is yapıyor mesela 1280x720 çözünürlük highta yaptığım bazı oyun testlerinde 1920x1080 high ayarlarından yaptığımdan daha az fps aldım evet saka gibi dimi :) birde sunu hatırlatayım bırakın amd a10 lu hd8970m i ,i7 li hd8970m bile suanda gtx780m in cok fazla altında fps olarak bu da amd nin tamamen yazılımsal desteğinin zayıf olmasından yani 1 kaç ay sonra her yeni çıkcak sürücü ekran kartının performansı muthis artıracak cünkü aynısı hd7970m ile gtx680m arasında da olmustu simdi bakınız hd7970m gtx680m 'i 100de 3 geçiyor ,birde amd ileride daha güclü mobile cpu lar cıkarabilir ve sizde onu alır takarsınız intelde böle birsey yok her yıl yeni nesil cıkıyor eski nesil islemciyi yeni nesil anakarta takamıyorsunuz. bunun dısında 17.3'' non glare parlamayan mat full hd ekranda oyun oynamak cok zevklidir bunda bass bile var ge70 lerde yok her istediğiniz gibi klavyeyide aydınlatabiliyorsunuz ssd de var windwosu ona kurarsanız genel performans sahane oluyor sahsen gx60 a ssd taktım cok hızlı oyun dısında bile ,kasası soğutma sistemi gt70 in birebiri olduğunuda unutmayın .... yinede size kalmış bir durum .....

• assassinchn47 kullanıcısına yanıt
    Hocam deneme imkanınız var ise battlefield 3 high ayarlarda 1080p çözünürlük kullanarak multiplayer oyunda ortalama aldığınız fps değerlerini paylaşabilirmisiniz, bu notebooku almayı düşünüyorum ama bf3 ve bf4 vereceği fps değerleri benim için çok önemli kaldıki bf4 optimizasyonunu amd kartlara göre yapacağını açıkladı, o nedenle amd ekran kartlı olması bir kat daha ilgimi çekiyor, bf3 60 fpslerde değerler verirse hemen sipariş vermeyi planlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxsi

Hocam deneme imkanınız var ise battlefield 3 high ayarlarda 1080p çözünürlük kullanarak multiplayer oyunda ortalama aldığınız fps değerlerini paylaşabilirmisiniz, bu notebooku almayı düşünüyorum ama bf3 ve bf4 vereceği fps değerleri benim için çok önemli kaldıki bf4 optimizasyonunu amd kartlara göre yapacağını açıkladı, o nedenle amd ekran kartlı olması bir kat daha ilgimi çekiyor, bf3 60 fpslerde değerler verirse hemen sipariş vermeyi planlıyorum.

Bence bu pcye bf4 icin yatirim yapma dostum bf3 te ortalama 30fps alabilen bir pc islemcisi ekran kartinin % 60 ini kulanabilecek duzeyde diger adiyla i3 sandy bridge ayarinda

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxsi

gx70 tum ayarlar en sonda full hd de 30 fps ; i7 ve mobile gtx 770li pc 32 fps ; mobile 780li pc ise 49 fps vermis bu ekran kartina sahip pcler 6 7 bin tl civarinda . karsilastirmasini yapabilirsiniz gx70 full hd high ayarlarda 60 fps verir buyuk ihtimal . surada gx60 in bf3 multideki ultra oynanisi var min 15 max 50 fps alinmis .

http://www.youtube.com/watch?v=u2lx5yikU8E

http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2013/07/18/msi-gx70-gaming-laptop-review-outstanding-performance-at-a-budget-price/

su incelemede de bf4 u ve gelecek 4 yildaki oyunlari medium-high ayari ayarlarda acar demis . bende gx 70 oneririm size bu fiyata muadili yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi didymos -- 23 Ağustos 2013; 15:04:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

Mesela ac 3 fc3

Anlamaları mümkün değil hocam bırakın alsınlar, onlara göre kusursuz makine, en azından oyun için. insan düşünür diğerleri 5bin lira iken bu niye 3bin diye

amd işlemcileri uygun fiyatta oldugu için olmasın o düşük fiyat

• quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

quote:

Mesela ac 3 fc3

Ucuz etin yahnisi olmaz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

quote:

Mesela ac 3 fc3

Uygun fiyatli oldugu icin degil 5 para etmedigi icin kardesim

• quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

Darboğaz var, 15-10 fps fazla olsun diye bunun iki katı para vermenin adına ne derseniz diyin. i7 logosuyla tatmin olanlar hala var forumda. Ayrıca amd crossfire desteği sunuyor. Yeni a10 işlemcilerdeki dahili kartın performansı baya artırılmış. İşlemci açığı büyük oranda kapanmış oluyor. Biraz araştırmanız yeterli. Kısaca parayla rezil olmamak için bire bir cihaz.

hocam bosverin onları bi ara gtx660m ile 7970m i karsılastıranlar vardı şimdide bunlar var yeni nesil gtx 765m e kardeşim MSİ bu urunu yapıyor ama nedir bu çekememezlik millete aldırmama şeyi 3000 lira ge70 e vermekten iyidir yanında verilen hediyelerin fiyatlarını da bi araştırsın arkadaşlar bi zahmet.
    Clevo kasalı monsterların ekran kalitesi maglum soylemeye gerek yok bizzat tanıdıgım alan var forumdan gtx 680m li 240 gb lık ssd li surumunu iade etti geri aldımı bilmiyorum ?
    Biri gx70 konusu acıyor direk almaa almaa darbogaz yapar falan filan zırvalama.
    biri diyorki render alırken kasar performans vermez o diyen kişi zaten notebooku render almak için kullanıyorsa onun bilgisayar bilgisindende suphe ederim ha cokmu der ben render alacam darbogazsız intel işlemcilimi alayım diye 12 milyarı basarsın alırsıın xeonlu yada i7 extremli quadrolu yada amd fire pro lu laptopunu renderını alır alır durursun darbogazsız. ? Hayır anlamıyorum sanki msi içine bomba koymus patlayacak notebook alan kişide sanki. Alan kişilerden memnun olmayan varmı .Birçok kişiye 3000 butcesi olan cogu kişiye gx70 aldırdım gerek forumda gerek gerçekte burada hiçbir sıkıntı yok acıyor oynuyor tomb raiderini yuksekte battlefield 3 unu. Bu insanları cozmek zor iş hocam bosverin ben her zaman yazıyorum ama eminim ki okumuyorlar .

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.