Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Maggese

Son 2 album bence cok daha iyi, ilk albumu digerlerine gore zayif buluyorum.

Opeth'i hiç dinlemedim, bir iki şarkı hariç belki. İlk defa şu an Spotify'da Orchid albümünü dinliyorum, son parçadayım. Bitsin diye işkence çekiyorum yav çok amatör olmuş sanki ilk albüm. Ama diğer albümleri severim eminim. Çok sevilen bir grup.

İlk albümü sevmediysen neden zorluyon derseniz grupları ilk albümlerinden itibaren dinliyorum. Beğendiğim parçalar çıkarsa da listeme atıyorum.

Oh bitti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anatolium67

quote:

Opeth'i hiç dinlemedim, bir iki şarkı hariç belki. İlk defa şu an Spotify'da Orchid albümünü dinliyorum, son parçadayım. Bitsin diye işkence çekiyorum yav çok amatör olmuş sanki ilk albüm. Ama diğer albümleri severim eminim. Çok sevilen bir grup.

İlk albümü sevmediysen neden zorluyon derseniz grupları ilk albümlerinden itibaren dinliyorum. Beğendiğim parçalar çıkarsa da listeme atıyorum.

Oh bitti.

Orchid'e laf atma çarpılırsın hocam. Sanırım ses kayıt kalitesini çok beğenmedin. Onun dışında harikulade albüm. Akustik arpejler , akustik-distortion geçişleri, acayip gaz riffler vs muazzam yani.

• ChicharitoHernandez kullanıcısına yanıt
    Ben beğenemedim hocam ya, kendimi veremedim belki de. Hoşuma giden yerler oldu tabi ama sıkıldım genelinde.

• quote:

quote:

Oh bitti.

Ben direk ilk albumden vuruldum pek nadirdir boyle ilk dinleyiste begendigim album, ilk album kesinliklikle kotu degil...biraz acemilik belki var denebilir onu da diger albumleri dinledikce anlarsin. OPETH kalitesi diye bir sey var.

• quote:

quote:

quote:

Oh bitti.

Ben direk ilk albumden vuruldum pek nadirdir boyle ilk dinleyiste begendigim album, ilk album kesinliklikle kotu degil...biraz acemilik belki var denebilir onu da diger albumleri dinledikce anlarsin. OPETH kalitesi diye bir sey var.

Aynen ayrı bir ruhu var ilk albümün. Brutaller falan ruhuna işliyor adamın.
    Ayrıca avatarın prog rock tarihinde en çok sevdiğim 2-3 albümden biridir.

• quote:

Ben beğenemedim hocam ya, kendimi veremedim belki de. Hoşuma giden yerler oldu tabi ama sıkıldım genelinde.

İlk dinlemeden ön yargı oluşturma bence en az 2-3 kere daha şans ver derim.
  • ChicharitoHernandez kullanıcısına yanıt
    Tekrar dinleyeceğim daha sonra. Morningrise'tan sonra dönerim. Notumu aldım.

• İlk iki albümü en az 7-8 defa dinlemeden bir yargıya varmayın. Uzun ve serüven gibi parçalar hepsi. Tek seferde anlaşılmıyor.
  • Çünkü mikael akerfeldt gibi bir müzik dehasına sahipler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

The twilight is my robe, the night and the slient water, forest of october, blackwater park, burden, ghost of perdition ve daha niceleri... Hocam bir daha dinleyin mutlaka seveceksiniz.

• İlk yorumumda biraz acımasız kelimeler kullanmışım.

Bunda o günkü baş ağrımın etkisi olmuş. Bugün sakin kafayla tekrar dinledim. O güne kıyasla daha hoşuma gitti diyebilirim. Dinlerken bir yandan notlar aldım. İlk parça In The Mist She Was Standing'in giriş bölümünü sevdim. Sonra 3.47 gibi giren akustik ve ardından gelen rifler güzel. Yine ardından 5.08'deki akustik parça aynı şekilde. Fakat şarkının yarısından sonrasında biraz sıkıldım. Under The Weeping Moon'u 3.09'dan sonraki bölüm güzel. 7.37 de giren akustik ve temiz vokalli bölüm iyi ama şarkının genelini beğenmedim. Silhouette enstrümantal parça güzel.

Albümde daha çok beğenip listeme aldığım parçalar Forest of October ve The Twilight is My Robe oldu.

Albümü biraz daha sevdim ama henüz göklere çıkarabileceğim bir albüm değil. Onun yerine tarzları farklı olsa da göklere koyabileceğim başka albümler var, böyle her parçasından her dakikasından keyif aldığım. Belki dinledikçe daha çok severim.

Opeth hakkında şimdilik yorum yapamam. Sırayla ve zamanla albümlerin hepsini dinleyeceğim. O yüzden sadece Orchid hakkında konuşuyorum. Opeth'i daha ilk albümden kötülüyor diye bir algı olmasın.

• quote:

İlk yorumumda biraz acımasız kelimeler kullanmışım.

Bunda o günkü baş ağrımın etkisi olmuş. Bugün sakin kafayla tekrar dinledim. O güne kıyasla daha hoşuma gitti diyebilirim. Dinlerken bir yandan notlar aldım. İlk parça In The Mist She Was Standing'in giriş bölümünü sevdim. Sonra 3.47 gibi giren akustik ve ardından gelen rifler güzel. Yine ardından 5.08'deki akustik parça aynı şekilde. Fakat şarkının yarısından sonrasında biraz sıkıldım. Under The Weeping Moon'u 3.09'dan sonraki bölüm güzel. 7.37 de giren akustik ve temiz vokalli bölüm iyi ama şarkının genelini beğenmedim. Silhouette enstrümantal parça güzel.

Albümde daha çok beğenip listeme aldığım parçalar Forest of October ve The Twilight is My Robe oldu.

Albümü biraz daha sevdim ama henüz göklere çıkarabileceğim bir albüm değil. Onun yerine tarzları farklı olsa da göklere koyabileceğim başka albümler var, böyle her parçasından her dakikasından keyif aldığım. Belki dinledikçe daha çok severim.

Opeth hakkında şimdilik yorum yapamam. Sırayla ve zamanla albümlerin hepsini dinleyeceğim. O yüzden sadece Orchid hakkında konuşuyorum. Opeth'i daha ilk albümden kötülüyor diye bir algı olmasın.

Yok hocam zaten öyle bir yargı Opethçilerin bazı kısmı Orchid'i sevmez zaten diğerlerine göre bir tık daha sert ve geçişler açısından da biraz dağınık bir yapısı vardır. Tabi ben koyu bir prog'cu olarak bu dağınık yapıyı ayrı bi seviyorum
    Diğer albümler daha tertipli, ses kalitesi üst düzey ve tarzın iyice oturduğu albümler. Onlara alışıp ısınman daha kolay olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Konuyu gormusken, grubun son gunlerde bagimlilik yapan bir parcasini paylasayim.

oooooooo sleep my childdd baya ıyı

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni albüm çıkmış ama Dante'den ses yok, yeni albüme alışamadın mı yoksa?
  • Müzikte tarzımın biraz daha değişmesinde etkisi olan bir grup.Her albümünü dinlemesemde çok sağlam şarkıları var.

• Yeni albümü çok beğendim. Bazı konularda üzerine koymaya devam eden bir Opeth var yine. Yeni Opeth ezgileri duymak için bile dinlenebilir.
  • opeth artık mazi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

opeth artık mazi...

Son 3 albüm fevkaledenin fevkinde

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.