Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iron Maiden ve Opeth discographyleri her daim yanımdadır, neredeyse günübirlik olarak seçip de dinlemek büyük bir keyif her dinleyişimde farklı geliyor hissedilenler.Bunları yaşatabilen gruplar efsanedir.
    Şarkıların uzun olmasına rağmen emeğe saygısızlık olmasın diye sardırmıyorum dinlerken.Kısacası vazgeçilmezlerimin tepe noktasıdır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konser ne zamandi beyler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 Mart . Hayatımda gideceğim ilk büyük çaplı konser en sevdiğim grup Opeth'in konseri olacak şaka maka , gururu hissediyorum
  • Opeth şarkıları kesilmez, Opeth dinlerken şarkının bütününe adayacaksın kendini, hissedeceksin.
    Opeth in şarkılarını adımdan önce söylecek kadar iyi biliyorum Opeth'i, tüm şarkılarını. Ama hala şarkının içinden bir riff duyduğumda, ''bu hangi şaheserdi acaba yav?'' diyorum. Çünkü şarkıları bir bütün.

Mikael babamızın cleanden brutale geçişi..
    Hele Opeth'in en sevdiğim yanı riff tekrarları 3 veya 5 tekrar şeklinde, metal grupları klasik 4 lü tekrar yapar aslında.

Opeth kadar müzik yapan grup yoktur.
  • Opeth hayranlarına efsane progressive rock grubu Camel'ı dinlemelerini öneririm. Mikael abimizin de favori grubudur. Camel'ın da Opeth gibi şarkıları hatta albümleri bir bütün olarak ele alınmalıdır.
    Ayrıca bana göre gelmiş geçmiş en underrated gruptur :) Gerçekten abatmıyorum Opeth seven Camel da sever, diskografiyi en kısa zamanda edinmenizi öneririm.

• Konuyu gormusken, grubun son gunlerde bagimlilik yapan bir parcasini paylasayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Evlendiğimde eşime dahi bu derece bağlanabilecek miyim diye düşünüyorum arada. Dışarı çıktığımda insanların bu melodilerden mahrum olduklarını düşünüp adlarına üzülüyorum. Hatta görev edindim hergün en az 1 kişiyi Opeth'le tanıştırıp onu bu gruba bağlamayı. Yani artık nasıl bir yer etmişse Opeth, dinlemeden veya düşünmeden geçen bir günüm olmuyor.

Kulak denen organın, bende de bulunduğuna en çok sevindiğim an olmaya başladı Opeth dinlediğim anlar.

Delirme derecesine gelmemişimdir umarım :D

dostum öyle bir anlatmışsınki merak ettim en iyileri diyebileceğin birkaç şarkısını yollarsan sevinirim.

• Dante kullanıcısına yanıt
    Dostum Opeth dinlemeye ve sevmeye başladıktan sonra artık geri dönüş yoktur. Evet Mikael Akerfeldt bir müzik dahisidir. Ve eşi benzeri yoktur tarzlarının, Still Life My Arms Your Hearse, Morningrise gibi albümler daha önceden yapılmamıştır ve bundan sonra da yapılmayacaktır. Opeth böyledir... Hele ki o Brutal parçalarda (ÖR. Black Rose Immortal, Advent, vs.) clean vokallere düşer ya parça dağılır kalırsın. Şu anda o duyguyu hissettirmiyor yeni albümlerle. Ama yine insanın içini ürperten melodiler bulmayı sürdürüyorlar... Dinlemeye devam :)
  • Opeth neden bu kadar iyi?
    Grubu oluşturan elemanlar müzik bilgilerini sanatçı ve duyarlı ruhları ile birleştirdikleri zaman ortaya iyi eserler çıkar.
    Bunların yanında grubu iyi yapan çok etken vardır, bunlara şans, kader diyebiliriz bir noktada.

• merak ettim bir dinliyim
  • hehe bütün rifflerini ezbere bilirim opeth'in hatta askerlik yaparken kendi kendime opeth mırıldanarak (parçaları baştan sona) çok nöbet yemişliğim var ehehe :)

Alfabetik Sıralı Tam Liste :))

Advent, April Ethereal, A fair Judgement
    Black Rose Immortal, Blackwater Park,Bleak, Beneath The Mire, By the Pain I see in others, Benighted,Burden
    Credence,Cusp Of Eternity,Closure,Coil
    Deliverance, Death Whispered a Lullaby, Dirge For November, Derelict Herds, Demon of the Fall
    Ending Credits, Elysian Woes,Eternal Rains Will Come, Epilogue
    Face of Melinda, Folklore, Famine, Faith In Others
    Ghost of Perdition, Godhead's Lament, (the) Grand Conjuration,Goblin
    Harvest,Haxprocess, Heir Apparent,Hex Omega, Hessian Peel, Hope Leaves
    In my time of need, I feel the dark, Isolation Years,In the mist she was standing
    Moon above sun below, Moonlapse Vertigo, Master's Apprentices
    Nectar,Nepenthe
    Pyre, Patterns in the Ivy 1/2, Porcelain Heart
    Reverie-Harlequin Forest, Requiem, River
    Slither,Silhouette, Serenity Painted Death, Still Day Beneath the Sun
    The Forest Of October, The Moor, The Twilight is My Robe,The Apostle In Triumph, The Grand Conjuration,The Night and The Silent Water, To bid you Farewell,
    The Amen Corner, The Leper Affinity, The Drapery Falls,The Funeral Portrait, To rid the Disease, The Baying of The Hounds, The Lotus Eater
    Under the weeping Moon,
    Voice Of Treason
    When,Wreath, White Cluster, Windowpane, Weakness

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5BBEC5079 -- 10 Nisan 2015; 17:08:40 >

• ara ara gelip şu başlığı okuyorum, seviyorum ya opethçileri
  • legen wait for it dary kullanıcısına yanıt
    Konser 2018 de olur mu ki malum 3 sene arayla geliyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuyuh

Konser 2018 de olur mu ki malum 3 sene arayla geliyorlar

son konserde mikail reyis artık daha sık geleceklerini söylemişti
  • Dante'ye hislerime tercüman olduğu için teşekkür ediyorum öncelikle.
    Ben de yıllardır dinlerim Opeth'i. Geç farkettiğim çok şahane 2 akustik parçasını yazayım aynı şanssızlığı yaşamış olanlar için.

Den standiga resan
    Var kommer barnen in

Farklı gruplardan birkaç hoşuma giden parçayı da ekleyeyim şuraya belki birisine faydam olur. Özellikle uaral grubu da benzer kalitede riffler arayanlar için tatmin sağlayacaktır ama adamın ağlamaları sırasında üzüntüden siz de verem olmazsanız Aşağıya güzel bir örneğini koyuyorum.

https://youtu.be/azZz8Oyz-O0?t=5m25s

Bazıları metal müzikten çok uzak olsa da farklı gruplardan bazı beğendiğim şarkılar şöyle:

Annihilator - Crystal Ann
    Annihilator - Phoenix Rising
    Phil Keaggy - The Wind and the Wheat (2 farklı versiyonu da çok güzeldir.)
    Yngwie malmsteen - Crying
    Pain of salvation - iter impius (en iyi vokallerden)
    Midlake - Bring down
    Haggard - upon fallen autumn leaves
    Joe satriani - always with me always with you
    Camel - Satationary traveller
    At the gates - And the world returned

• Opeth_Tr O kullanıcısına yanıt
    Den standiga resan orjinalini dinlemini tavsiye ederim ama mikael reis daha guzel soyluyor.muzikler icin tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: Papa Emeritus III

Bu sitenin en iyi konusu budur ya.

Kesinlikle bu konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nepenthe*

quote:

Orijinalden alıntı: Papa Emeritus III

Bu sitenin en iyi konusu budur ya.

Kesinlikle bu konu.

Gece Opeth dolu sohbetimizin ardından dayanamayıp konuya girmişsin, yakışır.
  • Vay be kaç sene olmuş şunu yazalı

Evet hala ilk günkü keyifle Opeth dinliyorum. Ama son albümlerinde bozdular mı? Çok bozdular bence. Yine de ne kadar bozarlarsa bozsunlar bu kontrpuan ustası Akerfeldt ilk iki albümde yaptıklarının kredisini bitiremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Şubat 2016; 12:26:54 >
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Son 2 album bence cok daha iyi, ilk albumu digerlerine gore zayif buluyorum.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.