Şimdi Ara

NEDEN TÜRKİYE HİÇBİR KONUDA İLERLEMİYOR AMA İLERLEMİŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Türkiye neden yazılımda diğer ülkelerden hep geride kalıyor? Parlak ve yepyeni fikirler / projeler üretmek yerine diğer ülkelerin teknolojilerini uygulayan ülke konumunda? birşeyler yapamazmıyız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pimera -- 5 Haziran 2006; 0:05:54 >

• yazılım üretme konusunda şuan kendi ülkem diye söylemiyorum HİNDİSTAN bir numara,zamanında hindistandaki bilgisayar yazılım mühendisleri sürekli dışarıya göç ediyordu çalışmak için ama şu son 9 yıldır hindistan bu beyin göçünü engellemek için büyük yazılım şirketleri ayda mühendislere 1500 ile 2500 dolar arasımda maaş veriyor ve bu şekilde beyin göçünü engelliyorlar.1500 - 2500 dolar ise hindistan standartalrında çok yüksek bir maaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Main Tera Deewana

yazılım üretme konusunda şuan kendi ülkem diye söylemiyorum HİNDİSTAN bir numara,zamanında hindistandaki bilgisayar yazılım mühendisleri sürekli dışarıya göç ediyordu çalışmak için ama şu son 9 yıldır hindistan bu beyin göçünü engellemek için büyük yazılım şirketleri ayda mühendislere 1500 ile 2500 dolar arasımda maaş veriyor ve bu şekilde beyin göçünü engelliyorlar.1500 - 2500 dolar ise hindistan standartalrında çok yüksek bir maaş
    Hindistanın Yazılımda öncü olduğu doğru.hatta son zamanlarda irlanda'da bu konuda atağa kalktı denilebilir.benim düşüncem türkiye bunu neden yapamasın ki? neden uygulayan hep biz oluyoruz. öncü olan biz olmuyoruz.maalesef bu konuda öncü olanlar yok.ama teknolojide ilerleme kaydetmeyen ülkelerin ilerde çok zorlanacağını düşünüyorum ben.bu durumda neler yapmalıyız biz gençler olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: pimera

Hindistanın Yazılımda öncü olduğu doğru.hatta son zamanlarda irlanda'da bu konuda atağa kalktı denilebilir.benim düşüncem türkiye bunu neden yapamasın ki? neden uygulayan hep biz oluyoruz. öncü olan biz olmuyoruz.maalesef bu konuda öncü olanlar yok.ama teknolojide ilerleme kaydetmeyen ülkelerin ilerde çok zorlanacağını düşünüyorum ben.bu durumda neler yapmalıyız biz gençler olarak

Alıntıları Göster
    al sana yazılım

bunlar en basit örnekler..

• quote:

Alıntıları Göster
    Türkiye,yazılım ve teknoloji konusunda ihtiyaçlarını karşılamak için dış ülkelere milyarlarca dolar para akıtıyor.Oysa bu ülke yazılım konusunda "teknoloji üreten" konumunda olmuş olsa bu paralar ülkemiz içinde kalacak.bu bence çok önemli bir durumdur.

• quote:

Türkiye,yazılım ve teknoloji konusunda ihtiyaçlarını karşılamak için dış ülkelere milyarlarca dolar para akıtıyor.Oysa bu ülke yazılım konusunda "teknoloji üreten" konumunda olmuş olsa bu paralar ülkemiz içinde kalacak.bu bence çok önemli bir durumdur.

Alıntıları Göster
    bence konunun başlığı şu olmalıydı, neden türkiye hiç bir konuda ilerlemiyor ama ilerlemiş gibi gösteriliyor?
  • quote:

Alıntıları Göster
    CAN Farkındaysan göstermiş olduğun listedeki yazılımların dışına çıkamıyoruz.ancak telefon rehberi , adres defteri kıvamında yazılımlar yapabiliyor bu ülkedeki yazılımcılar.benim kastetmek istediğim o aslında.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

CAN Farkındaysan göstermiş olduğun listedeki yazılımların dışına çıkamıyoruz.ancak telefon rehberi , adres defteri kıvamında yazılımlar yapabiliyor bu ülkedeki yazılımcılar.benim kastetmek istediğim o aslında.

Alıntıları Göster
    Korsan al, 30 milyona site yap, emek üreten değil sömüren ol, herşeyi yaparım mantığı içinde ol, bilgi ve birikimin olmasın, lisans eğitimini iki üç bilgisayar bilgisi biliyorum diye küçük gör, sen o yazılım yapılırken insanların ABD'de iş saatinde çalışıp, gece kalan yerden de Hindistan'ın devam ettiğini bilme, dünyanın en büyük montaj sanayisine sahip ol, Çin malı senden kaliteli olsun, Çin'den sonra 2. sahteci cenneti ol, para kazanmak için ne olursa olsun sormadan al,kullan,sömür vb.Arkadaş yukarıda ki programların hangisine para ödemiş, o yazılımı yapan bir daha yazılım yaparmı yada detaylı uğraşırmı, yaptığı yazılımın anında bedava kopyalanacağını bilmezmi.

İlerlemez böylede ilerlemesin zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytyarikkaya -- 5 Haziran 2006; 0:10:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cuneytyarikkaya

Korsan al, 30 milyona site yap, emek üreten değil sömüren ol, herşeyi yaparım mantığı içinde ol, bilgi ve birikimin olmasın, lisans eğitimini iki üç bilgisayar bilgisi biliyorum diye küçük gör, sen o yazılım yapılırken insanların ABD'de iş saatinde çalışıp, gece kalan yerden de Hindistan'ın devam ettiğini bilme, dünyanın en büyük montaj sanayisine sahip ol, Çin malı senden kaliteli olsun, Çin'den sonra 2. sahteci cenneti ol, para kazanmak için ne olursa olsun sormadan al,kullan,sömür vb.Arkadaş yukarıda ki programların hangisine para ödemiş, o yazılımı yapan bir daha yazılım yaparmı yada detaylı uğraşırmı, yaptığı yazılımın anında bedava kopyalanacağını bilmezmi.

Alıntıları Göster
    evet cüneyt.söylediklerin doğru. web sitesi işinde bile bu ülkede kod yazarak site yapana ben rastlamadım.rastlayan olduysa da bana haber versin.ödül verecem

• quote:

Orijinalden alıntı: cuneytyarikkaya

Alıntıları Göster
    Türkiye sömürge bir ülkedir.... ilerlemesine izin verilemez...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alain_Delon

Türkiye sömürge bir ülkedir.... ilerlemesine izin verilemez...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu konuda çözümü olan birileri yokmu
  • quote:

arkadaşlar bu konuda çözümü olan birileri yokmu

Alıntıları Göster
    bu ülke fabrika gibi futbolcu ve popstarlar yetiştiriyor.ama iş teknik uzmanlıklara gelince burada neden futbola ve popstarlığa gösterilen ilgi gösterilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofabiya

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    göremiyormusunuz
  • quote:

göremiyormusunuz

Alıntıları Göster
    bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_7430761/tm.htm

Ne zaman ki "en uzun bayrak direği bizdeymiş be.... biz ne milletiz yahu..." hamasetinden sıyrılınıp, asıl övünülmesi gereken şeylere yön çevrilir, ozaman ilerler Türkiye

• quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_7430761/tm.htm

Ne zaman ki "en uzun bayrak direği bizdeymiş be.... biz ne milletiz yahu..." hamasetinden sıyrılınıp, asıl övünülmesi gereken şeylere yön çevrilir, ozaman ilerler Türkiye

Alıntıları Göster
    sonuna kadar katılıyorum sana arkadaşım.biz ancak böyle futboldaki başarılara , eurovisiondaki başarılara odaklanıyoruz.artık bunları bırakmalıyız.

• quote:

sonuna kadar katılıyorum sana arkadaşım.biz ancak böyle futboldaki başarılara , eurovisiondaki başarılara odaklanıyoruz.artık bunları bırakmalıyız.

Alıntıları Göster
    tamam ozaman sen birşeyler yap...

Türkiye de kaç tane yazılım firması tanıyorsun veya Microsoft ta çalışan(Redmond da) kaç tane Türk tanıyorsun vs vs.

O çok sevilen oyun "ogame" bile türk programmerlar tarafından yazıldı almanlar için..

İşletim Sistemi bile yapıldı her ne kadar çekirdek linux olsada,sonuçta içindeki birçok şey bizden,bizim yapımımız.

Çok kaliteli programmerlarımız var ve çalışıyorlar fakat kimsenin ne yaptıklarından haberi yok malesef..

• quote:

Orijinalden alıntı: Söylev

tamam ozaman sen birşeyler yap...

Türkiye de kaç tane yazılım firması tanıyorsun veya Microsoft ta çalışan(Redmond da) kaç tane Türk tanıyorsun vs vs.

O çok sevilen oyun "ogame" bile türk programmerlar tarafından yazıldı almanlar için..

İşletim Sistemi bile yapıldı her ne kadar çekirdek linux olsada,sonuçta içindeki birçok şey bizden,bizim yapımımız.

Çok kaliteli programmerlarımız var ve çalışıyorlar fakat kimsenin ne yaptıklarından haberi yok malesef..

Alıntıları Göster
    Microsoft'ta çalışanlar bu ülkeyi bağlamazlar.Çünkü onlar Microsoft için çalışıyor.bu ülke için değil yani temeli türkiyede olmayan bir firmada neyi geliştirirlerse geliştirsinler türkiye gelişmiyor orada çalışan türklerle.

ikincisi ogame için sözüm yok

üçüncüsü pardustan bahsediyorsun.linux çekirdeğine sahip bir işletim sistemine "o bizim yapımımız" demek pek mantıklı değil.

çünkü benim sözünü ettiğim şey. varolan teknolojileri düzelterek üstüne TürkMalı yazarak, taklitçilikten ve başka teknolojileri kendimize uyarlamaktan ne zaman kurtulacağız.benim esas söylemek istediğim bu CAN. yoksa heralde bu ülkede yazılımcı var

ama varolanı kopyalayan var.yeni bir kapı açan yok

• quote:

Microsoft'ta çalışanlar bu ülkeyi bağlamazlar.Çünkü onlar Microsoft için çalışıyor.bu ülke için değil yani temeli türkiyede olmayan bir firmada neyi geliştirirlerse geliştirsinler türkiye gelişmiyor orada çalışan türklerle.

ikincisi ogame için sözüm yok

üçüncüsü pardustan bahsediyorsun.linux çekirdeğine sahip bir işletim sistemine "o bizim yapımımız" demek pek mantıklı değil.

çünkü benim sözünü ettiğim şey. varolan teknolojileri düzelterek üstüne TürkMalı yazarak, taklitçilikten ve başka teknolojileri kendimize uyarlamaktan ne zaman kurtulacağız.benim esas söylemek istediğim bu CAN. yoksa heralde bu ülkede yazılımcı var

ama varolanı kopyalayan var.yeni bir kapı açan yok

Alıntıları Göster
    tamam beyler o zaman herkez bir öenri getirsin. bir veya bir kaç konu seçilsin. yöntem belirlensin. katılımcılar için gerekirse diğer forumlarlardan da yardım alalım bir proje başlatalım. İşin ekonomik yönü çıkarsa herkez ayda bir paket cigara parası verirse bir başlangıç olur. kendi adıma sökyleyeyim sponsorluk için bazı çalışmalarda da bulunurum. sizlerde yaparsınız veya sponsor olursunuz. bakalım orta ne çıkar.

hadi beyler pamuk eller klavyelere...

önerilerinizi bekliyorum..

haa iş sade yazılım olmayabilirde. bence en az 1 hafta konular üzerinde uzlaşalım. bakın nasıl bir dev aile olacağız. biz bile şaşıracağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ybagiran

tamam beyler o zaman herkez bir öenri getirsin. bir veya bir kaç konu seçilsin. yöntem belirlensin. katılımcılar için gerekirse diğer forumlarlardan da yardım alalım bir proje başlatalım. İşin ekonomik yönü çıkarsa herkez ayda bir paket cigara parası verirse bir başlangıç olur. kendi adıma sökyleyeyim sponsorluk için bazı çalışmalarda da bulunurum. sizlerde yaparsınız veya sponsor olursunuz. bakalım orta ne çıkar.

hadi beyler pamuk eller klavyelere...

önerilerinizi bekliyorum..

haa iş sade yazılım olmayabilirde. bence en az 1 hafta konular üzerinde uzlaşalım. bakın nasıl bir dev aile olacağız. biz bile şaşıracağız.

Alıntıları Göster
    iskorpitxsi duymuşsunuzdur. onun dediği laf türkiyede programcılık ve hackerlık gelişecek çünkü adsl yaygınlarştı. bilgiye ulaşmak ve ğaylaşmak çok daha kolay oldu. bizim telekom yapsın kendine kıyak faturası siz ülkemdeki gençlere kesilsin. Ulan k.çı kırık Bulgarda 2.mbit bağlantıya sınırsız 2 aylık 25 ytl veriyorum sabiy ipim var. Adamlar gençlerine değer veriyor. Sonuçta buradaki, adamlar bilime , ilime önem veriyor. Bizdekiler gibi ne bileyim türbanla , mualefetle tartışma içinde değil

• quote:

Orijinalden alıntı: _kemalist_

iskorpitxsi duymuşsunuzdur. onun dediği laf türkiyede programcılık ve hackerlık gelişecek çünkü adsl yaygınlarştı. bilgiye ulaşmak ve ğaylaşmak çok daha kolay oldu. bizim telekom yapsın kendine kıyak faturası siz ülkemdeki gençlere kesilsin. Ulan k.çı kırık Bulgarda 2.mbit bağlantıya sınırsız 2 aylık 25 ytl veriyorum sabiy ipim var. Adamlar gençlerine değer veriyor. Sonuçta buradaki, adamlar bilime , ilime önem veriyor. Bizdekiler gibi ne bileyim türbanla , mualefetle tartışma içinde değil

Alıntıları Göster
    Bir Oyuncak Firması Çocukların Noel'de neler istediklerine yönelik bir araştırma yapıyor.5-12 yaş arasındaki çocuklar bakınız ne demişler

BRİTANYA
    1. bisiklet
    2. Giysi(genel)
    3. Kitap
    4. Giysi(spor)
    5. Oyun(bilgisayarlı)

JAPONYA
    1. Elektronik Hatıra Defteri
    2. Kablosuz Telefon
    3. Kelime İşlemci
    4. Kişisel Telefon
    5. CD/Radyo Kasetçalar

SİZCE KİM GELECEĞİ GELİŞTİRECEK?İNGİLTEREDEKİLER Mİ JAPONYADAKİLER Mİ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.