Şimdi Ara

Neden yazarkasa fırlatılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zamanki durum şu ankinden kat ve kat iyiymiş. Neden kimse çıkıp yazarkasa fırlatmıyor?

• Esnafın işi gıcırında ki. Canı sıkıldıkça zam yapıyorlar neredeyse ürünlere.

Zorda olan vatandaş asgari ücretli ve emekliler daha çok. Veya tek geliri olan tek maaş alanlar.

Yoksa etrafınızda batan kapanan kepenk indiren kaç tane esnaf gördünüz. Ben göremiyorum veya çevremde hiç duymuyorum benim amcam dayım halam esnaftı battı diyem.

Ama 2001 i gayet hatırlıyorum herkes işten çıkartılıyor kimse bir şey alamıyor esnaflar iş yapamıyordu.

• Cunku o kasayi firlatana monte ederler omur boyuda kimse cikarmaz

Anamiz agladi diyen adami akil hastanesine kapatmislardi gerisini sen dusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çevremde köşelik olmayan esnaf yok o sana göre 25 yaşında veled gözümün öününde 50.000 tl lik montla dolanıyor.

emekli ve asgari ücretliler harici aman aman bir kriz yokluk yaşayan kimse göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Mayıs 2024; 0:31:14 >
  • kardeş şimdiki yazarkasalar yumruk kadar.

• Nezaket icabı yapılmıyor. İncinecek insanlar var.  

• Esnafın işi gıcırında ki. Canı sıkıldıkça zam yapıyorlar neredeyse ürünlere.

Zorda olan vatandaş asgari ücretli ve emekliler daha çok. Veya tek geliri olan tek maaş alanlar.

Yoksa etrafınızda batan kapanan kepenk indiren kaç tane esnaf gördünüz. Ben göremiyorum veya çevremde hiç duymuyorum benim amcam dayım halam esnaftı battı diyem.

Ama 2001 i gayet hatırlıyorum herkes işten çıkartılıyor kimse bir şey alamıyor esnaflar iş yapamıyordu.

• Ben yazarkasaya değil, halkın o durumda olmasına üzüldüm diyen şair bir başbakanı vardı bu memleketin. Maalesef ki bu insanlar hiçbir şeyi hak etmiyor. O yüzdendir ki her şey müstehak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elliki var

• yani o zamanla bu zamanı bu şekilde kıyaslamak güzel aslında.

yani düşünün o zaman bile devlet/kamu yöneticisine bu kadar yakınlaşıp eylem yapabiliyormuşsunuz.

günümüzde başımızdaki zat malum kaç korumayla geziyor ben tam sayısını bilmiyorum bile.

yani bu veya buna benzer bir hareket yapmaya kalksanız korumaları tarafından engellenirsiniz.

• Su dönemde esnaflarin hepsi kar paylarini kat be kat arttirdi. Neden kasa fırlatsınlar herkes halinden çok memnun. Esnaf olup da köşeyi dönemeyen kısım %2 3 dür. Oda nasip şans artık. Boş konu. Hayattan bir habersin milletin yazar kasasından önce bence sen etrafında olan bitende bir haber gezmeyi bırak.

• Siz neden fırlatmıyorsunuz?

• Mancınık bulurlarsa fırlatırlar. O mesafeye sıradan ölümlü yaklaşamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 7 Mayıs 2024; 14:57:57 >
  • Bu devirde o kasayı fırlatanın münasip bir yerine monte ederler.....

• o zamanki dönemde hayattamıydın.. 

• Dreadfrost kullanıcısına yanıt

dediğiniz önemli bir detay yakın zamanda ekonomi ile alakalı Sıradan pankartlar bile toplatılmıştı.

• Padişah çok bozulur. Zira zaten hamdüsenalar olsun egonomi çok eyii.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ecevit halktan bu kadar korkmuyordu. Vatandaş en azından ona ulaşıp tepkisini gösterme fırsatı bulabiliyordu.
    Yazarkasa nedir ki daha önce işçiler taşlayarak peşine düştü. Yine de kimseye kızıp şikayetçi olmadı.
    Şimdi daha ağır tepkiler var: Kendini yakma, intiharlar, cinnet geçirip ailesini katletme gibi...
    Ama muhatabına etkisi yok. Toplum da acıdığıyla kalıyor, çileli hayatına devam ediyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • WmLord kullanıcısına yanıt

bir sıktınız rte babalarının oğlumu açsa krizde olsa çıkarlardı büyük çoğunun durumu iyi..

ecevit döneminde esnaflar sinek avlıyorudu sokağımda bile hepsi aç kapa modundaydı,özellikle gırtlak sektörü ağzına kadar dolu millet para harcıycak yer arıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Mayıs 2024; 11:32:20 >
  • O devirde kredi kartı ve borçlanma imkanı bu kadar yaygın değildi. Herkese kart verilmez, limit sınırlı olurdu. Esnaf kredi kartına alışık değıldi.
    Dolayısıyla kriz nedeniyle insanlar para harcayamadı, esnaf iş yapamadı.
    Bir de o devirde basın daha farklıydı. Kriz kriz diye inletiyordu ortalığı. Simdi açlıktan ölsek, medyanın çoğu avrupadan iyiyiz der. Bu medya 1. Dünya savaşında olsaydı, halkı savaşı kazandığımıza inandırırdı.

Diğer bir konu da, o zaman bazı güçler mevcut koalisyonun yıkılmasını ve tek başına bir iktidarın gelmesini arzu ediyordu. Buradan irdelenirse çok sey çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 7 Mayıs 2024; 11:49:52 >
  • Asrın liderimiz o kasayı monte ettirir havhavlarina ki zaten beyhude bir hareket bu millet her türlü kötü durumu hak ediyor müstahak her sey

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.